Beste e-commerceplatform

E-commerce-platforms-marktBen je de dagelijkse sleur zat? Misschien droom je ervan om eindelijk van je geheime passie een carrière te kunnen maken.


Het is tegelijk een spannend en angstaanjagend vooruitzicht, maar de mogelijke beloningen zijn het waard. Bovendien is het starten van een bedrijf met internet misschien gemakkelijker en goedkoper dan u zich voorstelt.

Dat wil niet zeggen dat het starten van een online bedrijf niet moeilijk is of dat het niet allerlei uitdagende uitdagingen met zich meebrengt. Dat is zo, maar daarom is het creëren van een succesvolle onderneming zo ongelooflijk bevredigend.

Als het uw droom is om uw unieke producten online te verkopen, dan heeft u een fantastische, opvallende website nodig. Je hebt ook een betrouwbare host waarmee u die website kunt opslaan en u wilt gebruik maken van het beste e-commerceplatform dat u zich kunt veroorloven.

Als u niet eens zeker weet wat een “e-commerceplatform” is, dan bent u hier aan het juiste adres. We zullen niet alleen e-commerceplatforms definiëren, maar ook onze keuzes onthullen voor de beste en meest betrouwbare services die er zijn.

Wat is een e-commerceplatform?

Kortom, een e-commerceplatform is de software die uw website nodig heeft om producten aan klanten te kunnen verkopen. Zie het als een etalage met mogelijkheden om door de waren te bladeren, ze in een winkelwagentje te plaatsen en een betaling te doen. Dit alles vereist een brede selectie aan functionaliteiten en de hele transactie moet van begin tot eind veilig zijn.

In plaats van ervoor te zorgen dat een webmaster al deze afzonderlijke componenten zelf moet samenstellen, biedt een e-commerceplatform een ​​pakketdeal. Dit vereenvoudigt het proces grotendeels en een echt goed platform biedt nog steeds veel maatwerk, zodat u een fantastische merkidentiteit in uw website kunt inbouwen.

Wat u wilt, is een platform en geen e-commercehost. Als u dat laatste wilt, lees dan onze recensie van beste e-commerce hosts.

Hoe we hebben besloten

De volgende lijst van vijf e-commerceplatforms is het resultaat van uitgebreid onderzoek. Omdat we ze allemaal grondig hebben getest, kunnen we ze met vertrouwen aanbevelen aan onze lezers.

In onze uitgebreide review hebben we gekeken naar tientallen e-commerceplatforms. Veel van deze waren gewoon niet opgewassen tegen de uitdaging. De belangrijkste factor bij het kiezen van een platform is de robuustheid van de software van derden.

3rd Party Wat? ��

Wat maakt de App Store of Android zo goed??

Het zijn de miljoenen apps en services die speciaal voor die service zijn gebouwd. Zonder dat zouden we niet in de buurt van de optie kunnen komen. Hetzelfde geldt voor eCommerce-platforms. Sommige platforms stimuleren externe ontwikkelaars om geweldige add-ons te maken die een VEEL betere ervaring creëren voor zowel winkels als klanten.

Nadat we alle opties hadden doorgenomen, kwamen we met vijf finalisten, waarvan we er alle vertrouwen hebben om onze lezers aan te bevelen.

Prijsoverwegingen ��

Onze beoordeling testte elk e-commerceplatform op basis van verschillende statistieken. We hebben gekeken naar prijsplannen en betalingsmethoden omdat we weten dat kosten ertoe doen als het gaat om het runnen van een online bedrijf. Prijs zal altijd een grote overweging zijn, maar dat betekent niet dat het alle andere overwegingen moet domineren.

Mobiel = moet ��

Een andere kritische maatstaf is of het e-commerceplatform al dan niet beschikt geïntegreerde mobiele mogelijkheden. Steeds meer consumenten doen hun boodschappen op een mobiele telefoon, tablet of andere mobiele apparaten. Dit betekent dat het van cruciaal belang is dat een e-commerce website wordt geoptimaliseerd voor weergave in deze formaten. Als u deze optimalisatie niet garandeert, kunnen uw potentiële klanten uiteindelijk met uw concurrentie meedoen.

Beveiligingsproblemen ��

Beveiliging was een groot probleem tijdens onze beoordeling. Consumenten worden immers steeds slimmer en willen hun creditcardnummer niet zomaar aan een website geven. Daarom moesten al onze topkeuzes HTTPS- en SSL-certificaten ondersteunen om veilige afrekenmogelijkheden te garanderen. We hebben ook geverifieerd dat de door ons gekozen platforms voldoen aan de Payment Card Industry.

Bij het uitvoeren van onze beoordeling hebben we de SEO-mogelijkheden niet verwaarloosd. Dit blijft een topstatistiek om ervoor te zorgen dat een website een prominente plaats krijgt op de pagina’s met zoekresultaten van zoekmachines, dus geen enkele e-commercewebsite kan het zich veroorloven SEO te negeren. Onze topkeuzes hebben geweldige SEO-functies, zoals de mogelijkheid om een ​​blog aan uw website toe te voegen, gebruik uw eigen domeinnaam en de mogelijkheid voor klanten om beoordelingen achter te laten.

Pro-tipEen eCommerce-oplossing kiezen die cross-platform verkopen is de slimme zet. Met platforms zoals Shopify kunt u verkopen op Amazon, Etsy en andere marktplaatsen, waardoor uw vermogen om verkopen te genereren enorm wordt vergroot.

Topkeuzes voor e-commerceplatforms

1. Shopify – Best All Around

Belangrijkste kenmerken
 • 100+ thema’s
 • Volledig blogplatform
 • Klaar voor mobiele handel
 • Uw eigen domeinnaam
 • Gratis SSL-certificaat
 • 70 betalingsgateways
Voordelen
 • Eenvoudige organisatie en bewerking
 • Geweldig voor beginnende gebruikers
 • App-compatibiliteit
Nadelen
 • Iets duurder

Shopify is zonder twijfel het best beschikbare e-commerceplatform van vandaag. Het bedrijf heeft deze status bereikt door zich op één ding te concentreren en het goed te doen. Dit succes komt van de oorsprong van Shopify, waarbij een groep van drie innovators betrokken was die niet tevreden waren met de e-commerceplatforms die op dat moment beschikbaar waren.

Vereenvoudigt dingen voor u

Shopify heeft veel sterke punten om het aan te bevelen. Een van de meest essentiële hiervan is het voorraadsysteem. Echt waar vereenvoudigt het proces van organiseren en het bewerken van producten op uw website. Als u een nieuw product moet toevoegen of een product dat niet meer leverbaar is, wilt verwijderen, kunt u dit probleemloos met dit systeem doen.

Het voorraadsysteem stroomlijnt zelfs het proces van meerdere fulfilmentcentra. U kunt producten per groep ordenen, waardoor het heel eenvoudig is om categorieën te maken die intuïtief zijn voor u en uw klanten.

Een van de andere dingen die we echt waarderen aan Shopify, is dat je via meerdere kanalen kunt verkopen. Dit is een enorm voordeel omdat een meerderheid van de consumenten marktplaatsen zoals Amazon of Etsy bezoekt wanneer ze op zoek gaan naar een product. Met Shopify kunt u uw aanwezigheid op marktplaatsen eenvoudig integreren met uw website.

Makkelijk te gebruiken

Shopify is ook ongelooflijk eenvoudig te gebruiken zelfs voor mensen die nog nooit een e-commerce website hebben beheerd. In wezen biedt Shopify gebruikers een uitgebreid raamwerk voor het bouwen van een online winkel. U kunt allerlei aanpassingen maken om tot een afgewerkt product te komen dat een perfecte showcase is voor uw producten.

Er zijn verschillende aantrekkelijke sjablonen beschikbaar als u niet veel wilt aanpassen. Elke sjabloon is geoptimaliseerd voor weergave op mobiele apparaten, zodat uw klanten altijd en overal kunnen winkelen. Dat is echter niet het einde van de mobiele opties. Shopify is zo opgezet dat je via een mobiel apparaat allerlei aanpassingen kunt doen aan je e-commerce website. Met uw levensstijl onderweg is er geen reden om genoegen te nemen met minder.

Mensen die niet voor een thema willen betalen, hebben geluk. Shopify-aanbiedingen bijna een dozijn gratis themas die allemaal gericht zijn op het verkopen van bepaalde producten of diensten. Ondernemers die op zoek zijn naar een meer luxe of geïndividualiseerd thema, kunnen kiezen uit vele andere betaalde sjablonen.

Als je wat hulp wilt bij het opzetten van je online winkel, stelt Shopify het voor je beschikbaar. Vraag de hulp van een door Shopify goedgekeurde ontwikkelaar die de laatste aanpassingen aan uw website kan maken om het perfect te maken.

Compatibel met veel apps

Een van de dingen die Shopify echt onderscheidt van de concurrentie, is het aantal apps waarmee het compatibel is. Momenteel zijn er meer dan 2.000 apps waaruit u kunt kiezen. Deze zullen de functionaliteit van uw website echt inbellen en het voor u mogelijk maken om uw klanten nog beter van dienst te zijn.

Het is natuurlijk ook van vitaal belang dat u uitstekende service krijgt van uw e-commerceplatform, en dat is precies wat Shopify biedt. Ondersteuning is 24/7 beschikbaar via de telefoon, e-mail en live chat. Bovendien kunt u rekenen op een zeer betrokken community om u nog meer oplossingen te bieden.

Shopify biedt zijn basispakket aan tegen een betaalbare prijs van $ 29 per maand. Van daaruit stijgen de prijzen tot $ 79 en $ 299 per maand, waarbij elke opeenvolgende laag meer personeelsaccounts, korting op verzending, cadeaubonnen, verlaagde betalingskosten en meer omvat. Uw maandelijkse kosten kunnen stijgen, afhankelijk van uw gebruik van betaalde thema’s, plug-ins en add-ons.

Over het algemeen zijn we ervan overtuigd dat iedereen tevreden zal zijn met de functionaliteit, service en ondersteuning die Shopify biedt.

Lees ons volledige Shopify-beoordeling hier.

2. WooCommerce – 100% gratis

Belangrijkste kenmerken
 • Moderne en schone interface
 • WordPress Content Integration
 • Vooraf geïnstalleerde betalingsgateways
 • Totale controle over het afrekenproces
 • Standaardvaluta instellen
 • Ondersteuning voor geografische locatie
 • Ondersteuning / hosting
Voordelen
 • Ontwikkelaars zijn er dol op
 • Het is gratis
 • WordPress integratie
Nadelen
 • Mogelijk hebt u hulp van ontwikkelaars nodig

WooCommerce biedt volledige aanpassing, maar als je nieuwer bent in coderen of WordPress, dan moet je een ontwikkelaar inhuren die een aardige cent kan kosten.

Dit e-commerceplatform wordt niet zo sterk aanbevolen als Shopify, maar dit betekent niet dat mensen niet blij zullen zijn met hun service. Misschien wel het grootste nadeel van het gebruik van WooCommerce is dat het echt bedoeld is voor gebruik met WordPress. Als je dus een liefhebber bent van dit CMS, zul je waarschijnlijk merken dat WooCommerce je alles geeft wat je nodig hebt en wilt. Als WordPress is niet jouw ding, je moet ergens anders zoeken.

Keuze van ontwikkelaars

Het feit is dat veel ontwikkelaars zweren bij WooCommerce. Als pro’s die websites ontwerpen voor de kost, bij dit product kunnen staan, is dat ook een makkie.

Toevoegen aan de aantrekkingskracht van WooCommerce is dat het is gratis. Dat is moeilijk te geloven, maar je kunt dit platform echt gratis gebruiken. Voor degenen onder u die een bedrijf starten en niet veel kapitaal hebben, kan dit een enorme stimulans zijn. Natuurlijk sluit het je wel in om WordPress te gebruiken, maar veel mensen gebruiken dit populaire CMS sowieso graag.

WooCommerce lijkt te erkennen dat veel online bedrijven beginnen als blogs. Dienovereenkomstig maken ze het eenvoudig verkoop integreren met een blog of die verkopen via affiliates zijn of verkopen rechtstreeks op de blog zelf.

Vlekkeloze WordPress-integratie

Een van de belangrijkste voordelen van WooCommerce is dat het zo is perfect geïntegreerd met WordPress. Als je al een WordPress-blog hebt en je wilt beginnen met verkopen, dan is het ongelooflijk eenvoudig om WooCommerce aan de mix toe te voegen. Je begrijpt al hoe WordPress werkt en WooCommerce werkt volgens dezelfde principes. Dat betekent dat je de grond kunt raken rennen.

Helaas is WooCommerce niet perfect. De leercurve kan erg steil zijn, vooral als je ook nieuw bent bij WordPress. Degenen die bekend zijn met WordPress zullen het gemakkelijker hebben, maar als ze iets geavanceerder willen doen dan alleen een handvol producten aanbieden, moeten ze misschien duiken in het leren van meer code.

Dat brengt een van de andere tekortkomingen van WooCommerce met zich mee: het kost tijd. WooCommerce is in staat om de meest geïndividualiseerde, sterk aangepaste storefronts te creëren vanuit elk ander platform op deze lijst. Om deze mogelijkheden echter optimaal te benutten, gaat u een enorme tijdsinvestering doen.

Misschien vindt u zelfs dat u de hulp van een ontwikkelaar nodig heeft bij het bouwen van uw etalage. Dit kan duur worden en het kan betekenen dat u iemand anders nodig heeft voor periodiek onderhoud totdat u op de hoogte bent.

Grote selectie van thema’s

Als het gaat om thema’s, heeft WordPress een aantal echt uitstekende opties. Sommige hiervan zijn speciaal gebouwd voor gebruik met WooCommerce. Er zijn talloze gratis thema’s beschikbaar, maar je kunt toegang krijgen tot duizenden anderen als je bereid bent een beetje geld te betalen. Bijna elk WordPress-thema kan worden verbeterd met code, maar dit is niet nodig als u tevreden bent met de kant-en-klare functionaliteit van het thema dat u kiest.

Sommige van deze thema’s hebben mogelijkheden voor slepen en neerzetten om het ontwerpen van uw etalage gemakkelijker dan ooit te maken. Anderen hebben intensiever, hands-on werk nodig. Hoe gemakkelijk of moeilijk dit proces is, hangt echt af van uw uiteindelijke visie voor uw online winkel.

WooCommerce onderscheidt zich van de concurrentie door alle meer dan 50.000 plug-ins en apps van WordPress beschikbaar te maken. Of u nu de inventaris moet bijhouden of uw marketing moet verbeteren, u zult een app vinden om de klus te klaren.

WooCommerce is gratis software en de ondersteuning hiervoor kan een schot in de roos zijn. U stuurt een verzoek naar het ondersteuningsteam en wacht op antwoord. Als alternatief kunt u het WordPress-ondersteuningsteam vragen. Hoe dan ook, je hebt niet veel opties om contact op te nemen met ondersteuning.

Zoals eerder vermeld, is een van de grote pluspunten van WooCommerce dat het gratis is. Het bedrijf verdient inkomsten met de verkoop van plug-ins, dus als de kosten een van uw belangrijkste overwegingen zijn, is dit misschien de juiste keuze.

3. Squarespace – Beste voor Ecom

Belangrijkste kenmerken
 • Hoogwaardige, branchespecifieke sjablonen
 • Futuristisch design
 • Rasterlay-outs en 3D-scrollen
 • 100+ gratis en premium ontwerpen
 • Hosting inbegrepen
 • RSS-feeds en commentaarsecties
Voordelen
 • Selectie van sjablonen
 • Makkelijk te gebruiken
Nadelen
 • Niet de beste keuze als u maatwerk zoekt

Dit zou een geweldig platform zijn voor een nieuw online bedrijf dat maar een paar producten heeft om te verkopen. De installatie is opmerkelijk snel en eenvoudig. U hoeft absoluut geen diepgaande technische kennis te hebben van het bouwen van websites om een ​​site te maken die er geweldig uitziet.

Squarespace zit vol met talrijke aantrekkelijke sjablonen. Omdat dit in wezen een websitebouwer is, krijgt u een slepen-en-neerzetten-editor die zelfs een beginnende gebruiker gemakkelijk zal vinden. Desalniettemin zult u waarschijnlijk blij zijn met hoe gepolijst en professioneel uw website eruitziet.

Niet de beste voor maatwerk

Houd er rekening mee dat Squarespace het beste is voor mensen die niet veel maatwerk zoeken. Dit is echt waar eenvoudig, ongecompliceerd platform dat leent zich niet noodzakelijkerwijs voor individualisering, behalve het gebruik van uw eigen kopie en afbeeldingen. Squarespace is zelfs een uitstekende keuze voor fotografen. Hun software blinkt uit in weergave afbeeldingen van hoge kwaliteit.

Helaas is Squarespace niet het meest robuuste en veelzijdige e-commerceplatform. Allereerst bieden ze het bouwen van websites aan. Hun e-commerce-functies zijn meer een add-on met beperkte functionaliteit. Als u verwacht dat uw website exponentieel zal groeien, zal Squarespace moeite hebben om met u mee te schalen.

In het voordeel van Squarespace, het is ongelooflijk gemakkelijk te gebruiken. De sjablonen zijn intuïtief en responsief. Met zo’n eenvoudige bediening is het zelden nodig om klantenondersteuning te hebben. Dit is echter beschikbaar via telefoon, e-mail en livechat.

De zakelijke pakketten van Squarespace worden bovendien geleverd met onbeperkte opslag en bandbreedte SSL-beveiliging. Maandelijkse prijzen variëren van $ 18 tot $ 40, die allemaal betaalbaar zijn. Die lage kosten worden natuurlijk geleverd met kale e-commercefuncties.

Lees ons volledige Squarespace-beoordeling hier.

4. Wix – Beste sitebouwer

Belangrijkste kenmerken
 • Gepersonaliseerde fotogalerijen
 • Video- en afbeeldingslinks
 • Up-to-date sjablonen
 • Krachtige webbouwtools
 • Meer dan 100 ontwerpen
Voordelen
 • Beginnersvriendelijk
 • Kunstmatige ontwerpintelligentie
 • Concurrerende prijzen
Nadelen
 • Niet gebouwd met eCommerce in gedachten

Net als Squarespace is Wix in de eerste plaats een website bouwer in plaats van een e-commerceplatform. Wat websitebouwers betreft, is Wix eigenlijk het robuustere alternatief. De e-commerce-functies zijn echter ongeveer vergelijkbaar met Squarespace. Dit betekent dat u dit waarschijnlijk alleen als uw e-commerceplatform wilt gebruiken als u verwacht dat uw winkel slechts een paar producten verkoopt.

Wix is ​​een geweldige optie voor beginners die niet veel technische kennis hebben. De editor voor slepen en neerzetten is fantastisch en elke sjabloon is flexibel genoeg om in hoge mate te worden aangepast.

Terwijl e-commerce niet de primaire focus van Wix is, ze hebben genoeg tools om een ​​uitstekende winkel te bouwen. Vooral kunstenaars en fotografen voelen zich aangetrokken tot dit platform. Wix is ​​rijk aan functies. Als u een esthetisch kenmerk of een functionaliteit nodig heeft, kunt u die hier vinden.

Kunstmatige ontwerpintelligentie

Een van de meest interessante kenmerken van Wix is ​​de Artificial Design Intelligence. Als u niet alle thema’s wilt onderzoeken om er een te vinden die bij u past, laat de software het dan voor u doen. U kunt altijd elementen toevoegen bovenop wat de software ontwerpt.

Het nadeel van het gebruik van Wix is ​​dat het niet de meest robuuste e-commercefuncties heeft. Je kunt veel meer doen met Shopify. Bovendien hebben sommige mensen het gevoel dat Wix bijna te veel opties heeft. Ze raken overweldigd bij het kiezen van sjablonen en add-ons. Desalniettemin is het aantal beschikbare plug-ins niet bijzonder uitgebreid.

Wix biedt uitstekende klantenondersteuning en hun prijzen zijn concurrerend. Maandelijkse prijzen variëren tussen $ 20 en $ 35 per maand. Hoewel de kosten aantrekkelijk zijn, moet u er rekening mee houden dat u niet veel diepgaande functionaliteit voor e-commerce krijgt. Dit is eigenlijk alleen bedoeld voor bedrijven die een of twee producten verkopen.

Lees ons volledige Wix-recensie hier.

5. BigCommerce

Belangrijkste kenmerken
 • Onbeperkte producten, opslag en bandbreedte
 • Onbeperkte personeelsaccounts
 • eBay en Amazon verbonden
 • Integratie van sociale kanalen
 • Ingebouwde blog
 • Mobiele portemonnee (Amazon Pay en Apple Pay)
 • Responsieve websites
 • Gratis HTTPS voor de hele site en speciale SSL
Voordelen
 • Verbazingwekkende beheertools
Nadelen
 • Niet zo goed als Shopify

In veel opzichten lijkt BigCommerce op Shopify. Het heeft echter niet zoveel functies. BigCommerce blijft concurrerend met Shopify door uitstekende beheertools te bieden die u helpen om naast producten en bestellingen met analyses en rapporten om te gaan.

BigCommerce ook presteert goed met marketingtools. Als u kortingsbonnen wilt gebruiken of uw SEO wilt verbeteren, zult u vinden plug-ins en add-ons helpen. Gebruikers waarderen verder de schaalbaarheid van BigCommerce. Naarmate uw bedrijf groeit, zult u er geen probleem mee hebben om uw website naar uw verkeer en verkoop te leiden.

Niet zo eenvoudig als Shopify

Toch is BigCommerce niet perfect. Het is lang niet zo eenvoudig te gebruiken als Shopify. Het kan zijn dat u meerdere keren het gevoel heeft dat u een ontwikkelaar nodig heeft die met u samenwerkt bij het maken van uw website. Bovendien is er geen mobiele app. Als u niet veel tijd achter uw bureau doorbrengt, kan dit een groot nadeel zijn.

Een ander nadeel van het gebruik van BigCommerce is dat u maar uit zeven gratis sjablonen kunt kiezen. Je hebt er natuurlijk maar één nodig, maar als je echt wilt dat je website zich onderscheidt van de rest, heb je moeilijkheden.

Elk van deze gratis sjablonen lijkt op de andere. U kunt een sjabloon kopen, maar deze zijn relatief duur en lopen tussen $ 150 en $ 250. De maandelijkse kosten kunnen ook duur zijn. Ze beginnen bij slechts $ 29,95 maar stijgen snel naar $ 249,95. De prijsschema’s van BigCommerce zijn gebaseerd op het bedrag van uw verkopen. Zolang uw verkopen minder dan $ 150.000 per jaar bedragen, kunt u uw kosten laag houden, maar krijgt u ook een slankere ondersteuning.

Veelgestelde vragen over e-commerceplatforms

Welk e-commerceplatform moet ik gebruiken voor mijn kleine bedrijf?

Het beste allround e-commerceplatform is Shopify. Het is gemakkelijk te gebruiken, heeft robuuste functies en is schaalbaar voor groei. Lees mijn gids voor de beste kleine bedrijven voor meer informatie hierover.

Is het mogelijk om gratis een online winkel te maken??

Wix is ​​ongeveer het enige platform waarmee u een fatsoenlijke online winkel kunt maken zonder kosten te maken. Je krijgt een aantrekkelijk thema en voldoende functionaliteit om een ​​handvol producten te verkopen. Het kan nodig zijn om van platform te wisselen als uw bedrijf uitbreidt, omdat Wix niet bijzonder schaalbaar is.

Als u op zoek bent naar de gratis route, dan is misschien goedkope webhosting iets om naar te kijken.

Welk e-commerceplatform het beste is voor WordPress?

Als je een WordPress-website hebt, dan is WooCommerce de natuurlijke keuze voor het platform van je winkel. WooCommerce is volledig geïntegreerd met de mogelijkheden van WordPress en werkt op vrijwel dezelfde manier, wat zorgt voor een gemakkelijke overgang.

Voor enkele andere handige opties, bekijk de hoofdgids van de top 10 Australische webhosts.

Welk e-commerceplatform biedt de beste SEO?

WooCommerce is het platform dat het duidelijkst is geoptimaliseerd voor SEO omdat het op WordPress draait. Alternatieven zoals Shopify en BigCommerce bevatten talloze plug-ins om te helpen bij SEO.

We doen ons best om onafhankelijk producten te onderzoeken om onze lezers beter te helpen bij het nemen van beslissingen. Dat gezegd hebbende, we willen ook graag uw mening horen. We accepteren individuele beoordelingen die informatief en niet-promotie zijn. Vul het onderstaande formulier in en we publiceren uw recensie. Promotiebeoordelingen door bedrijven zelf worden niet gepubliceerd. Bedankt!

Door op de onderstaande knop te klikken, erken ik dat ik de heb gelezen en accepteer Gebruiksvoorwaarden.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map