15 bästa domännamngeneratorer

domännamn hittaOm du har gått igenom processen att försöka välja ett domännamn vet du att det är allt annat än lätt.


Du’letar du efter ett domännamn som folk kommer att komma ihåg, något som har betydelse och något som exakt beskriver vad ditt varumärke handlar om.

Även om du letar efter webbhotell hittar du ett domännamn som markerar alla dessa rutor, kan du upptäcka att domännamnet redan är taget. Eller. Com du vill ha med det domännamnet har redan tagits. Så du är tillbaka noll. Mer planering, mer notering och mer huvudvärk.

Visste du att det finns verktyg tillgängliga för att hjälpa dig hitta rätt domännamn? I den här artikeln kommer vi att granska 15 domännamngeneratorer med hopp om att hitta en som passar dig.

Vissa människor förbiser detta verktyg eftersom de tror att det bara är för att skapa företagsnamn.

Sanningen är att Shopify Business Name Generator också gör ett bra jobb med att leverera domännamnidéer.

Starta processen genom att mata in nyckelordet du vill att ditt domännamn ska ha.

Därifrån kommer du att få hundratals förslag. Webbplatsen uppmuntrar dig att skapa en Shopify butik använder domännamnet som de tillhandahåller.

Du kan dock ta domännamnet som de tillhandahåller och gå någon annanstans för att köpa adressen. Vi föreslår att du använder tillägget .com.

Läs mer om Shopify på vårt bästa e-handelsplattformsskrivning.

2. Lär dig domänsökning

Med det här verktyget, hela ditt sökningen börjar med bara ett sökord. Därifrån kan du söka efter domänalternativ. Var inte förvånad om dina sökresultat ger hundratals eller till och med tusentals idéer om domännamn.

Alla resultat som returneras är .com-domäner. Några av funktionerna i det här verktyget inkluderar möjligheten att söka för att se om dina egna domännamnsidéer är tillgängliga, spåra din sökhistorik, spara domännamn som du gillar och många fler.

Om du har en vag idé om ett domännamn men du behöver lite hjälp med nyckelord är detta ett bra verktyg att använda.

3. NameStall

NameStall kan hjälpa dig att söka efter domännamn. Det här verktyget låter dig söka efter tillgängliga domännamn efter med hjälp av nyckelord och andra filter som t.ex.:

 • Grundläggande engelska ord
 • Delar av talet
 • Populära nyckelord
 • Branschkategorier

Du kan också bestämma var du vill ha nyckelorden placerade, i början av din domän eller i slutet.

Du kan bestämma om du vill att din webbadress ska bindas ned och också bestämma det tillägg du vill ha för din adress. Du kommer att presenteras med alternativ för domännamn, inklusive de som har tagits samt de som är tillgängliga. Genom att helt enkelt klicka “Registrera,” kan du välja det domännamn du vill ha.

NameStall har ett omedelbart domänsökverktyg och ett verktyg för att ge förslag på domännamn. De erbjuder en märkbar lista med domännamn såväl som med högt betalande sökord som du kan använda ansluten till din bransch.

4. Namn Mesh

Name Mesh fungerar bra om du har ett antal sökord i åtanke. Välj två eller tre sökord och lägg dem sedan i sökrutan. Därifrån genererar detta verktyg din lista. Verktyget ger dig idéer med hjälp av kategorier som:

 • SEO
 • Ny
 • Allmänning
 • Kort

När du har sökt efter nyckelorden kan du filtrera resultaten med domänförlängningar, domänens längd eller oregistrerade domäner. Name Mesh kommer också att föreslå andra sökord som du kanske vill söka efter.

5. Panabee

Panabee är ett verktyg som låter dig börja med två sökord. Därifrån börjar domännamnförslagen rulla ut. Panabee gör det möjligt för dig att generera ett domännamn, söka efter ett företagsnamn och söka efter ett domännamn.

Om domännamnet som du vill använda har tagits kan du besöka GoDaddy för att se om det finns andra tillägg med samma domännamn.

Om du inte gör det’som något av alternativen du får, kommer Panabee att låta dig se relaterade termer som du kan söka efter. Panabee gör det inte’t bara visa dig om ditt valda domännamn används, det visar dig också om det’används som ett användarnamn i sociala medier.

6. Omöjlighet!

Omöjlighet! har ett något annorlunda tag på generering av domännamn i motsats till några av de andra verktygen vi’har redan nämnt.

Du börjar med att komma med ett nyckelord. Sedan, du väljer verb, substantiv och adjektiv som kan läggas till i början eller slutet av ditt sökord.

Du’har fått möjlighet att välja mellan en fyrbokstav, fem bokstav eller sex bokstäver. Eller så kan du bestämma dig för att blanda allt med ditt sökord.

Du kommer att bli förvånad över de roliga idéerna du går bort med. Om du gillar några av idéerna, besök GoDaddy för att köpa domännamnet.

7. Jag vill ha mitt namn

Jag vill ha mitt namn fungerar bäst om du redan har ett domännamn i åtanke som du vill använda.

Ange adressen du vill och jag vill att mitt namn kommer att berätta om det är tillgängligt.

Om inte, kommer de att visa dig alternativ och hur mycket de kan kosta. Använd filterverktyget för att blockera otillgängliga domäner.

8. Coola namnidéer

Detta verktyg är en företagsnamngenerator som låter dig veta om ditt domännamn är tillgängligt.

En cool funktion med det här verktyget är att det låter dig filtrera dina alternativ baserat på saker som din kundbas och storleken på ditt företag, allt med målet att hjälpa dig hitta det namn som matchar ditt företag.

Några av de avancerade funktionerna låter dig välja längden på nyckelordet och platsen för sökordet som du’har valt.

Du’kan se om domännamnet är tillgängligt och om Twitter-handtaget används av någon.

9. Dot-o-Mater

Dot-o-Mater är perfekt för dig om du vet att du vill ha ett domännamn men inte vet var du ska börja. Den här tjänsten gör det möjligt för dig välj ett antal kategorier att använda som början och slutet på ditt domännamn.

Du får en fin lista med slumpmässiga alternativ. Du har till och med möjlighet att välja specifika ord om du har några idéer i åtanke. Använd skraplådan för att hålla reda på dina favoritidéer.

Web 2.0 Name Generator erbjuder dig några slumpmässiga affärsidéer eller namnalternativ, även om du inte gör det’Jag har nyckelordsidéer.

10. Sökning med omedelbar domän

Instant Domain Search är ett bra verktyg om du redan känner till det domännamn du vill ha.

Du börjar med att lägga in din idé och verktyget berätta om den är tillgänglig eller inte. Sedan söker den efter alternativ om det domännamn du vill ha är inte tillgängligt.

Det kommer också att låta dig veta vilka som finns på auktion och låter dig köpa dem från GoDaddy.

Omvänt har du det alternativet att hitta webbplatsens ägare och försök att göra ett erbjudande för den domänen.

11. Namnstation

Du kan börja med Name Station genom att skapa ett gratis konto med din e-post eller sociala medier. Därifrån kan du komma åt:

 • Offentligt namn tävling
 • Sökordförslag
 • Omedelbar tillgänglighet checkar
 • Generatorer för domännamn

Du kan använda filter som namnlängd, tillägg och andra. Även om du inte gör det’Om du har några sökordsidéer kan du hitta idéer genom att söka baserat på din bransch.

12. Domäner Bot

Domains Bot är ett verktyg som du kan använda för att söka i tillgängliga domäner samt ta emot förslag på domäner.

Börja med att mata in ett nyckelord och du’Jag ser ett antal idéer baserade på nyckelordet.

Du’Jag ser också kombinerade sökordalternativ eller liknande sökord.

13. Domänpuzzler

Domain Puzzler är ett enkelt och enkelt verktyg. Det låter dig välja dina ideala nyckelord, välja lämplig domäntillägg och sedan starta sökningen efter idéer.

Det som är bra med detta verktyg är det det låter dig inkludera ett antal sökord i motsats till bara en eller två med några av de andra verktygen på den här listan. Det här verktyget kombinerar sökord i ett antal varianter.

När du hittar de domännamn du gillar skapar du en favoritlista. Du kan till och med jämföra och kontrastera sidrankningen för olika domännamnsalternativ.

14. Nameboy

Nameboy gör det möjligt för dig att hitta de domännamn som är tillgängliga baserat på de sökord du har’har valt.

Nameboy ger dig en lista med föreslagna domännamn. Diagrammen som de tillhandahåller gör det enkelt för dig att se tillägg som har tagits såväl som tillgängliga.

Du’Jag kan se vilka domännamn som finns till salu, liksom vilka bindestreck som är tillgängliga.

Detta är ett bra verktyg om du inte har någon aning om vilka nyckelord du vill använda och är öppna för en mängd olika förslag.

15. Bust ett namn

Bust a Name erbjuder en mängd olika verktyg som hjälper dig att inte bara hitta ett domännamn utan hitta ett som passar just dina behov. Du kan söka efter nyckelord och sedan använd filter för “börjar” med eller “ändarna” med för att lägga till variation i ditt sökord.

Du’kan du bestämma hur naturligt du vill att ditt domännamn ska se ut, såväl som antalet tecken du vill ha det. Du kommer att kunna filtrera igenom tillägg, till exempel .net, .com och .org. Du kan till och med använda “Skapa ett slumpmässigt domän” verktyg för att få upp din fantasi.

För att utnyttja dessa 15 domännamngeneratorer bäst bör du kunna skapa ett domännamn som beskriver ditt företag och passar dina behov.

Bust a Name erbjuder en mängd olika verktyg som hjälper dig att inte bara hitta ett domännamn utan hitta ett som passar just dina behov. Du kan söka efter nyckelord och sedan använda filter för “börjar” med eller “ändarna” med för att lägga till variation i ditt sökord.

Du’kan du bestämma hur naturligt du vill att ditt domännamn ska se ut, såväl som antalet tecken du vill ha det. Du kommer att kunna filtrera igenom tillägg, till exempel .net, .com och .org. Du kan till och med använda “Skapa ett slumpmässigt domän” verktyg för att få upp din fantasi.

För att utnyttja dessa 15 domännamngeneratorer bäst bör du kunna skapa ett domännamn som beskriver ditt företag och passar dina behov. Har du några andra domännamngeneratorer som du tycker att vi bör lägga till i vår lista? Låt oss veta i kommentarerna nedan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map