Zakaj morate biti previdni pri preveč vtičnikih

Vtičniki so neverjetni. Razširljivost in funkcionalnost, ki jo zagotavljata, sta ena največjih lastnosti WordPressa in drugih spletnih strani. Lastniki spletnih mest lahko samo namestijo vtičnik za optimizacijo slik, sledenje prometu, omogočanje dostopanja obiskovalcem in celo povečanje varnosti.


Pri nameščanju preveč vtičnikov je treba upoštevati težave. Veliko število vtičnikov lahko vpliva na uspešnost spletnega mesta, povzročijo zamude s časom nalaganja strani in lahko celo uvedejo varnostne ranljivosti na vašem spletnem mestu.

Tukaj je nekaj najboljših argumentov proti pretiravanju z dodatki.

Varnost lahko postane ogrožena

Z nameščanjem vtičnikov se zanašate na kodo drugih proizvajalcev, da je brez varnostnih ranljivosti. To je eden od kompromisov z pridobivanjem napredne funkcionalnosti s samo namestitvijo vtičnikov.

Glede na varnostno stran WordPress Wordfence, skoraj polovica vseh napadov na spletna mesta izvira iz skriptnega skripta (znanega tudi kot XSS).

Hekerji dodajo zlonamerne skripte neposredno v kodo zastarelega ali negotovega vtičnika. Ko skripte omogočijo hekerjem dostop do spletnega mesta je ogrožen.

Zrušitve spletnih mest in težave z uspešnostjo

Znano je, da bodo obiskovalci obiskali spletno mesto, če se naloži stran več kot tri sekunde. Po navedbah Neil Patel, znani spletni prodajalec, zmanjšanje časa nalaganja strani lahko drastično poveča konverzije spletnega mesta.

Tudi če cilj vašega spletnega mesta niso pretvorbe, hitro nalaganje strani tudi obvaruje obiskovalce in preprečuje, da bi se prehitro odpravili. Visoka stopnja obiskov ene strani (obiskovalci hitro zapustijo spletno mesto) je lahko znak za uspešnost.

Vsak nameščen vtičnik doda vrstico kode v brskalnik in potrebuje čas za obdelavo. Manj kode bo boljše hitrosti nalaganja strani. Precej preproste stvari.

Preveč vtičnikov ta don’Če se dobro medsebojno povežete ali udarna uspešnost lahko močno upočasni čas nalaganja strani in celo ustvari zrušitve spletnega mesta. To je še en argument za pametno izbiro vtičnikov.

Težave z datotekami in bazami podatkov

prostor baze podatkovKot pri vsaki kodi, tudi vtičniki zavzamejo prostor. Nekateri vtičniki zavzamejo več prostora kot drugi in morda celo zberejo veliko podatkov, ki bi zavzeli tudi prostor datotek in baz podatkov za vaše spletno mesto. Ta davek na datoteke in baze podatkov pomnožite z velikim številom nameščenih vtičnikov in lahko vidite, kje lahko postane težava.

Pred namestitvijo katerega koli vtičnika (ali programske opreme za to zadevo) je treba opraviti raziskave sistemskih zahtev in prostora za shranjevanje..

Spremljanje posodobitev in neaktivnih vtičnikov

Hekerji lahko uporabljajo neaktivne ali zastarele vtičnike za dostop do spletnega mesta. Priporočljivo je, da se pogosto prijavljate na spletno mesto’s nadzorne plošče in kliknite na “Vtičniki” odsek. Od tu bi moral biti odsek za “Neaktivno” vtičniki. Neaktivne vtičnike je treba izključiti in izbrisati.

Če je funkcionalnost, ki ste jo iskali z izbrisanim vtičnikom, še vedno potrebna za ohranitev spletnega mesta, kot je bilo predvideno, poiščite drug vtičnik kot zamenjavo.

Poleg tega vtičniki pogosto zahtevajo pogoste posodobitve, ki lahko vključujejo popravke za nujne varnostne posodobitve. Če ne boste sledili posodobitvam, bi lahko bilo vaše spletno mesto še bolj izpostavljeno tveganju. Preveč vtičnikov in morda boste imeli korak z vsemi posodobitvami izziv.

Konflikti vtičnikov

spletni vtičnikiProgramerji napišejo kodo za vtičnike. Ta koda je lahko v neposrednem nasprotju s kodo, ki jo je drug inženir napisal za drug vtičnik. Vstavite oba vtičnika na svoje spletno mesto, saj lahko to povzroči resne posledice in celo poškoduje podatke.

Vtičnike je mogoče sestaviti iz tisoč vrstic kode in čeprav obstajajo standardi kodiranja vtičnikov, inženirji še vedno delajo napake. Te napake lahko vplivajo tudi na druge vtičnike ali na splošno delovanje spletnega mesta.

Več vtičnikov, ki ste jih namestili, večja je verjetnost, da boste imeli te težave. Zmanjšanje števila vtičnikov zmanjša možnosti za konflikte in težave s kodo vtičnika.

Zdaj, ko vemo, kakšni so možni vplivi prevelikega števila vtičnikov, tukaj’s kako naprej.

Kako pristopiti k izbiri vtičnikov

oblikovanje spletnih strani

 1. Določite potrebo po vtičniku’s Funkcionalnost – očitno so potrebne posebne vtičnike, kot so varnost, optimizacija strani, SEO, trženje itd. Vse ostale vtičnike je treba oceniti glede na potencialna tveganja, opisana zgoraj.
 2. Prepričajte se, da ga dobite iz zaupanja vrednega vira – niso vsi vtičniki ustvarjeni enako. V skušnjavi je nadaljevati in namestiti vtičnike, še posebej, če so brezplačni. Če pa se spomnite, kaj se lahko zgodi, bi vas morali spodbuditi k raziskavam in branju pregledov, preden karkoli namestite na svoje spletno mesto. Nadaljujte z namenom in previdnostjo.
 1. Preverite združljivost vtičnikov z drugimi aplikacijami / vtičniki – tudi vtičnik iz zaupanja vrednega vira se morda ne igra dobro z drugimi vtičniki. Tudi dobra koda lahko predstavlja konflikte. Najbolje je spremljati spletno mesto’s po namestitvi vtičnika, da se prepričajte, da ni težav.

Koliko vtičnikov je preveč

Na vprašanje, koliko vtičnikov je preveč, ni natančnega nauka ali neposrednega odgovora. Odgovor je odvisen od podrobnosti spletnega mesta in edinstvene kombinacije vtičnikov in kode. Čeprav se morda zdi kontrainitivno, bi bilo najbolje namestiti vtičnik za spremljanje učinkovitosti drugih vtičnikov. To vam bo pomagalo natančno določiti vtičnik, ki vas krši, in vas opozoriti na težave s spletnim mestom.

Poleg vtičnika, ki nadzira druge vtičnike, je najbolje, da pozorno spremljate splošno uspešnost spletnega mesta in zastarele ali neaktivne vtičnike, hkrati pa izvajate rutinske preglede komponent spletnega mesta in potrebo po aktivnih vtičnikih. Ti koraki lahko znatno zmanjšajo tveganje teče ob preveč vtičnikov.

Lekcija dneva – upočasnite vtičnike

Hakirana ali slabo uspešna spletna stran lahko uniči ugled blagovne znamke in lahko celo povzroči velike finančne izgube. Čeprav sta enostavna namestitev in možnost avtorstva lastne kode spletnega mesta mamljiva, je pomembno, da vtičniki predstavljajo več tveganj, kot je opisano zgoraj. Programsko opremo, dodano na spletno mesto, je treba izbrati pametno.

Odličen postopek, ki ga je treba upoštevati pri ocenjevanju vtičnikov, je preizkusiti in ugotoviti dejansko potrebo. Če vtičnik ni potreben in ne napreduje ciljem spletnega mesta, ga preprosto ne namestite. Odstranite tudi neaktivne vtičnike ali pa jih preprosto ne uporabljate. Preizkusite vtičnike in se prepričajte, da se izognete težavam, preden se začnejo.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map