Razumevanje lokacij centra podatkov (zakaj boljše)

Koliko spletnih mest je na svetu? Bi bili presenečeni, ko bi ugotovili, da obstaja malo več kot milijarda spletnih strani? To pomeni, da obstaja eno spletno mesto na vsakih osem ljudi.


To seveda ne pomeni, da so vsa ta spletna mesta aktivna. To je’S ocenili, da jih aktivno uporablja le okoli 200 milijonov. Med njimi je več sto milijonov obstoječih imen gostiteljev.

Če je na stotine milijonov spletnih strani, jih vsi potrebujejo ponudnik gostovanja. Ocenjuje se, da je trenutno na stotine in, odvisno od koga vprašate, na tisoče ponudnikov gostovanja in strežnikov po vsem planetu.

Lastniki malih podjetij in posamezniki, ki imajo lastna spletna mesta, že leta uporabljajo te ponudnike gostovanja. Za te posameznike se ne splača vzpostaviti lastno gostovanje. Gostovanje zunaj kraja je za njih.

Razlike so pri večjih podjetjih. Številna večja podjetja so se odločila obdržati svojo spletno stran’s strežniki na mestu. Lahko pa uporabljajo zasebne podatkovne centre. Mnogi so preselijo svoje računalništvo v oblak. To je pripeljalo do eksplozije v količini podatkovnih centrov po vsem svetu. Vsak nov podatkovni center je večji od tistega, ki je bil pred njim.

Trenutno je po vsem svetu blizu 500 hiperskalnih podatkovnih centrov. Sem spadajo podatkovni centri, ki jih uporabljajo Facebook, Amazon, Google, Alibaba in Baidu.

Poleg tega obstajajo podatkovni centri različnih velikosti, ki presegajo 8,6 milijona.

V času tega pisanja velika podatkovna središča predstavljajo več kot 70 odstotkov gradnje podatkovnih centrov ponudnika storitev, ko gre za vesolje po vsem svetu..

Ti podatkovni centri imajo velik vpliv na življenje vsakodnevnih ljudi. Zaradi tega je razumljivo, da so se mnogi vprašali, kje so ta velika podatkovna središča.

Kje so veliki svetovni podatkovni centri?

Težko je primerjati velikost različnih podatkovnih centrov po vsem svetu. To je zato, ker so nekateri podatkovni centri le zgradbe, v katerih je na voljo vrsta strežnikov. Drugi imajo ugodnosti, vključno s kongresnimi prostori, pisarnami in celo bivalnimi prostori.

Ko ste v koraku z novicami o podatkovnih centrih, se zdi, da je vsak mesec nov projekt, ki se napoveduje. Zdi se, da se podjetja soočajo s konkurenco, da bi presegla drugo, tako da ustvarijo večje podatkovne centre in boljše od tistih, ki so prišli pred njimi. Ko pogledate podatkovne centre, razporejene na zemljevidu, jasno vidite, koliko truda in finančnih sredstev vložite v njihovo ustvarjanje.

Tekmovanje za največje

Ko pogledate načrte nekaterih podatkovnih centrov, ki bodo v prihodnjih nekaj letih postali na spletu, ne morete biti navdušeni nad tem, kako bodo ti novi centri pritrdili mega centre, ki so bili zgrajeni v zadnjih nekaj letih.

Prihajali so časi, ko so bili objekti, kot je The Lakeside Technology Center, ki se nahajajo v Chicagu, Illinoisu ali Switchu’s Objekt SUPERNAP v Las Vegasu je veljal za največji podatkovni center na svetu, vsak pa je imel približno 1.000.000 ft.².

Tam so bili najbližji tekmeci podatkovni centri, ki so imeli nekje med 400.000 ft in 600.000 ft.². Pustiti’Sami niso bili otroci, ko so se ti podatkovni centri odprli, so veljali tudi za behemote. Kako so se stvari spremenile Zdaj je podatkovni center, ki ima 1.000.000 ft.², komaj narisan na zemljevidu. Projekti podatkovnih centrov, ki se trenutno gradijo, vključujejo večgradbene kampuse z milijoni kvadratnih posnetkov. Zasnovani so s prilagodljivostjo. Cilj je, da bi lahko še naprej razvijali podatkovni center glede na trenutno povpraševanje.

Samo pomislite na Podatkovni center China Telecom. Center se nahaja v informacijskem parku Notranja Mongolija. V času tega pisanja je to največje podatkovno središče na svetu. Zajema impresivnih 10.700.000 ft.². V njem je center za računalniške zmenke, klicne centre, pisarne, bivalne prostore za osebje in skladišča. To je drago podatkovno središče. Za gradnjo naj bi stalo več kot 3 milijarde dolarjev. Vzemite tisti tehnološki center Lakeside.

Svetovni podatkovni center Vortex

Aleja podatkovnih centrov v okrožju Loudoun, VA velja za Data Ctr., Vortex. K temu so prispevali številni dejavniki, vključno z infrastrukturo na območju, lokacijo območja in spodbudami, ki so jih določili vladni uradniki.

svetovni podatkovni center

Urad za gospodarski razvoj Loudoun je v razpravi o pomembnosti svojega okrožja izjavil, da prek Loudouna teče več kot 70 odstotkov internetnega prometa po vsem svetu.’s podatkovnimi centri dnevno.

Ko prvič slišite to, se morda sliši nekoliko pretirano, dokler se ne zavedate, da hiper mega uporabniki podatkov, vključno s Facebookom, Amazonom in Microsoftom, lastniki ali najem nepremičnin na tem območju. Poleg teh behemotov je še 3000 drugih tehnoloških podjetij, ki oddajajo ali imajo v lasti prostor na tem območju.

Podjetniški center DuPont Fabros Ashburn in Digital Camping Ashburn Campus sta nekaj velikih objektov, ki jih kličejo v okrožje Loudoun. Na območju je več kot 60 objektov, ki zavzemajo milijone kvadratnih metrov prostora. To število raste iz dneva v dan.

Nekaj ​​podobnega se dogaja v Notranji Mongoliji. Kitajska izkorišča hladno vreme, obilne padavine in druge edinstvene lastnosti tega območja, da ustvari mega centre, velike več milijonov kvadratnih metrov.

Seveda, tako kot prej omenjeni podatkovni center China Telecom, ni ves prostor v teh podatkovnih centrih uporabljen za strežnike. Nekaj ​​prostora se uporablja za stanovanja, pisarne, hladilnice, poslovne storitve in skoraj vse, kar lahko počnejo računalniki. Kitajska je na drugem mestu, vendar jo čaka še dolga pot, preden se približa ZDA.

ZDA trenutno gostijo polovico sveta’s 100.000 najbolj obiskanih spletnih mest. Kitajska in Nemčija imata približno 5000 najboljših mest. Phoenix v Arizoni je najbolj priljubljeno mesto za najbolj priljubljena spletna mesta. Eden od razlogov za to je dejstvo, da spletni gostitelj velikan GoDaddy skupaj s Cyrusom One in Digital Realty Trust domuje v Phoenixu v Arizoni.

Vse je o lokaciji

Graditi je treba velike podatkovne centre in jih je drago vzdrževati. Proizvajajo veliko energije in toplote, zato potrebujejo zapletene hladilne sisteme, pa tudi zapletene omrežne sisteme. Številni podatkovni centri uporabljajo enako količino energije, kot jo potrebuje srednje veliko mesto.

Očitno morajo biti zaradi velike količine varnih podatkov ta podatkovni centri varni in zanesljivi. Hkrati morajo biti dovolj prilagodljivi, da se lahko spreminjajo s potrebami svojih strank. Pri izbiri prave lokacije za velik podatkovni center morajo podjetja upoštevati stroške električne energije, koliko bo stalo zemljišče in kako daleč bodo morali njihovi podatki potovati, da pridejo tja, kamor morajo iti.

Ko razmišljajo o hitrosti prenosa podatkov in lokaciji podatkovnega centra, morajo podjetja upoštevati uporabnike, ki jih bodo servisirali. Na primer, newyorška borza zahteva hitrost prenosa podatkov v pod milisekundah. Za zagotavljanje te storitve mora biti podatkovni center čim bližje posameznikom, ki jih servisira. V primeru newyorške borze mora biti v razdalji 50 milj.

Običajni ljudje ne potrebujejo hitrosti prenosa podatkov kamorkoli v bližini. Večina ljudi se dobro znajde s hitrostmi prenosa podatkov, merjeno z deli sekunde. Na primer, ko govorimo o objektu Switch’s Supernap v Las Vegasu, govorimo o objektu, ki je od Las Vegasa oddaljen 270 milj. Podatki lahko prenesejo iz podatkovnega centra v Las Vegas v sedmih ms.

Facebook je uporabil nov pristop, tako da je na severu Švedske zgradil podatkovni center na robu Arktičnega kroga. Ta lokacija omogoča Facebooku, da izkoristi hidroelektrarne za napajanje svojih strežnikov. Arktični zrak lahko uporabljajo za hlajenje svojih strežnikov. Tako je Facebook-ov strežnik v Arktičnem krogu energetsko učinkovit.

Drugi razvijalci podatkovnih centrov temu ustrezajo. Iščejo načine uporabe zelene energije za zmanjšanje vpliva svojih podatkovnih centrov na okolje in hkrati znižujejo stroške njihovega vodenja.

Meteorna rast interneta

Če berete s povprečno hitrostjo, od takrat, ko ste začeli brati ta članek do zdaj, je bilo ustvarjenih več kot 1200 spletnih strani. To poudarja velik vpliv svetovnega spleta. Kmalu podatkovni centri z 2.000.000 ft² ne bodo vključeni v največja svetovna podatkovna središča. Verjetno bomo videli večji poudarek na infrastrukturi kot storitvi in ​​tudi na platformi kot storitvi. Ti dve tehnologiji, skupaj s programsko opremo kot storitvijo, predstavljata podatkovne centre življenjsko pot poslovanja.

Pri tem igra veliko vlogo trg trgov. Toliko ljudi, ki zaslužijo denar od interneta. Zdaj je bolj kot kdaj koli prej pomembno, da lahko prepoznate najboljšega gostitelja spletnega mesta, se seznanite s tem, kako deluje njihova infrastruktura, in poskrbite, da bodo merili glede na vaše potrebe.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map