Pregled WPForms 2020

Za začetnike prijazno orodje za vlečenje in spuščanje obrazcev

Ste se že kdaj videli čudovite oblike in se spraševali, kako so to storili? Medtem ko forme drugih WordPress spletnih mest svetijo, so vaša neznanska, dolgočasna in ne delujejo tako dobro, kot želite.


Obstaja ena skrivnost: WPForms.

WPForms je vtičnik WordPress, ki vam omogoča ustvarjanje čudovitih obrazcev za povleci in spuščanje, tudi če ste absolutni začetnik.

Če so to kontaktni obrazci, obrazci za prijavo, obrazci za plačilo ali registracijo, vam lahko WPForms v nekaj minutah pomagajo ustvariti.

Ni popoln, vendar je daleč najbolj zaupanja vreden oblikovalec obrazcev WordPress za dva milijona ljudi.

V tem pregledu bomo govorili o:

 1. WPForms: Pregled
 2. WPForms Lite: ključne lastnosti
 3. WPForms Pro: Cene in pregled funkcij
 4. Edinstvene funkcije WPForms Pro
 5. Kako si ogledate vnose v WPFormsu
 6. WPForms: Odzivnost za mobilne naprave
 7. WPForms: Podpora za stranke
 8. WPForms: Kaj mi je všeč pri tem
 9. WPForms: Kaj mi ni všeč
 10. WPForms: Zaključne misli

WPForms: Pregled

Obrazci so bistveno orodje za vsakega lastnika spletnega mesta, ki si prizadeva za čim večjo uporabo svojega spletnega mesta za poslovne namene. Ne glede na to, ali ste lastnik majhnega podjetja, ki želi sestaviti svoj seznam e-poštnih sporočil ali samostojni podjetnik, ki želi pritegniti več strank, so spletni obrazci obvezni.

Izdelava obrazcev WordPress je bila včasih tako zapletena, z vtičniki, ki jih je težko uporabljati in zmešati.

Fantje po WPForms so se odločili spremeniti standard in ustvarili resnično začetnikom prijazno oblikovalko obrazcev WordPress. So strokovnjaki za WordPress, ki že dolgo obstajajo in so odgovorni za druge blagovne znamke, vključno z WPBeginner, OptinMonster in MonsterInsights.

Od izdaje leta 2016 je na novo določil način izdelave obrazcev WordPress in dodal več funkcij, ki spletne obrazce prevzemajo na novi ravni.

WPForms je odpravil bolečine pri gradnji obrazcev WordPress in iskreno lahko rečem, da je vtičnik v veselje uporabljati.

WPForms ima brezplačno različico (imenovano WPForms Lite) in premijsko različico (WPForms Pro). Poglobili se bomo v funkcije vsake različice in vam pomagali odločiti, katero različico morate dobiti.

WPForms Lite: ključne lastnosti

Brezplačna različica WPForms je na voljo v imeniku vtičnikov WordPress. Čeprav je brezplačen, ponuja dovolj funkcionalnosti, da vam lahko preprosto dodate čudovite kontaktne obrazce na svoje spletno mesto WordPress.

Ko je nameščen in aktiviran, lahko začnete takoj dodajati nove obrazce.

Če želite dodati nov obrazec, s kazalcem miške premaknite miško WPForms na levi strani nadzorne plošče WordPress in kliknite Dodaj novo.

Nato lahko izbirate med predhodno izdelanimi predlogi ali pa jih ustvarite iz nič.

V WPForms Lite so na voljo štiri prednastavljene predloge obrazcev:

 1. Prazen obrazec
 2. Preprost kontaktni obrazec
 3. Obrazec za prijavo na glasilo
 4. Obrazec za predloge
Predhodne predloge za obrazce WPForms Lite

Ko izberete možnost, boste prešli na vmesnik za oblikovanje obrazcev. Tako boste lahko dodali polja, kot so besedilo, ime in e-pošta, ter spreminjali vrstni red polj s povlečenjem in spuščanjem.

dodaj polja

Vsako polje je mogoče tudi urejati. Lahko spremenite njihovo oznako, dodate ali odstranite ograde, jih spremenite v obvezna polja in še več.

urejanje polj obrazca

Prav tako lahko spremenite nastavitve obrazca za stik. V Nastavitve > Splošno, boste lahko spremenili ime obrazca, opis obrazca, razred CSS, besedilo na gumbu za pošiljanje in drugo.

Splošne nastavitve

Prav tako boste lahko spremenili način obveščanja, ko nekdo pošlje obrazec. Upoštevajte, vendar, ko sem zamenjal Pošlji na e-poštni naslov, Novi e-poštni naslov ni prejel obvestil, ko sem predložil obrazce, tako da bi lahko prišlo do težave, ki zahteva pomoč tehnične podpore.

nastavitve obveščanja

Prav tako boste lahko spremenili, kaj se zgodi, ko nekdo odda obrazec. Lahko se odločite za prikaz besedilnega sporočila, prikazovanje strani ali preusmeritev na URL.

nastavitve potrditve

Ko ste zadovoljni z obrazcem in njegovimi nastavitvami, kliknite Shrani in Vdelati. Nato bi morali videti kratko kodo. To kratko kodo morate kopirati in prilepiti na stran, na kateri želite prikazati obrazec.

Tukaj je opisano, kako to storiti:

vstavite obrazec na stran

Obrazec lahko dodate tudi neposredno iz urejevalnika Gutenberg:

dodajte blok WPForm v urejevalnik Gutenberg

Prilagajanje obrazcev s CSS

Nisem bil ravno zadovoljen s tem, kako preprost je izgled izgledal in sem želel dodati barvo ozadja. To sem storil tako, da sem šel Prilagoditev > Dodatni CSS in prilepil to kodo v:

.wpforms-form {
barva ozadja: # F5F5F5;
oblazinjenje: 20px 15px;
}

Če niste seznanjeni s CSS in bi se radi naučili oblikovati obrazce, si oglejte Vodič za WPForms kako to storiti.

WPForms Pro: Cene in pregled funkcij

Ko se projekt širi, boste morda potrebovali bolj napredne funkcije, da ustvarite obrazce, ki resnično ustrezajo vašim potrebam, in to je takrat, ko morate nadgraditi na WPForms Pro.

WPForms Pro ima štiri pakete: Basic, Plus, Pro in Elite, pri čemer je Basic najcenejši in Elite najdražji.

Paketi WPForms Pro

Kot lahko vidite tukaj, se vsak paket razlikuje po tem, koliko spletnih mest lahko podpira in vaš dostop do prednostne podpore.

Vsak paket ima tudi različne funkcije. Kot ste morda uganili, več ko plačate, bolj napredne funkcije dobite. Tu je delni posnetek različnih funkcij vsakega paketa:

Paketi WPForms Pro

Vsak paket WPForms Pro vam omogoča:

 • ustvarite neomejeno število obrazcev
 • dolge obrazce razdelite na več strani
 • omogočiti nalaganje datotek
 • nastavite pogojno logiko
 • na enem mestu upravljajte s potencialnimi strankami
 • ustvarite stalne kontaktne obrazce
 • ustvarite captcha po meri
 • imajo več obrazcev obrazcev
 • dodajte več potrditev in obvestila

Če pa želite naslednje funkcije, boste morali izkoristiti druge pakete:

 • MailChimp, AWeber, GetResponse, nadzornik oglaševalskih akcij in obrazci kapljanja (Plus, Pro in Elite)
 • Doplačilo za PayPal in Stripe za enkratno plačilo ali donacijo ali celo ponavljajoče se plačilne kartice (Pro & Elite)
 • Obrazci za pogovor, ki postavljajo vprašanja ena za drugo, da bi bili bolj privlačni (Pro & Elite)
 • Dodatek za podpise, ki uporabnikom omogoča podpisovanje obrazcev z miško ali zaslonom na dotik (Pro & Elite)
 • Ciljne strani obrazca oblikujte tako, da ustvarite ciljne strani obrazca brez motenj (Pro & Elite)
 • Oddaje objav, ki uporabnikom omogočajo pošiljanje objav gostov in druge vsebine (Pro & Elite)
 • Dodatek za opustitev obrazca, ki omogoča zajem delnih vnosov iz obrazcev
 • Predloge za bonus obrazce (Pro & Elite)
 • Obrazci brez povezave (Pro & Elite)
 • Ankete in ankete (Pro & Elite)
 • Obrazci za registracijo uporabnikov WordPress (Pro & Elite)
 • Obrazec za prijavo (Pro & Elite)
 • Geolokacija (Pro & Elite)
 • Zapierjeva integracija (Pro & Elite)

Te funkcije so resnično zelo koristne, preučili pa bomo nekatere najpomembnejše funkcije, ki jih ponuja WPForms Pro.

Edinstvene funkcije WPForms Pro

Pogojna logika

Pogojna logika WPForms vam omogoča ustvarjanje dinamičnih obrazcev, v katerih se lahko skrijete ali prikažete polja, naročite na glasilo na podlagi izbire uporabnika ali zagotovite izbiro plačila, odvisno od uporabnikovih želja in odgovorov..

Če ste na primer svetovalec ali agencija, lahko kupcu pokažete naslednje vprašanje le, če je njihov proračun višji od zneska X.

Ali pa pokažite ekskluzivno ponudbo za prodajo ali navzkrižno prodajo uporabnikov, ki so kupili določen paket ali izdelek.

Če želite uporabljati pogojno logiko, kliknite na polje da želite biti pogojni in iti Možnosti polja. Kliknite na Pogojno spustni meni, kliknite Omogoči pogojno logiko, in nadaljujte z določitvijo pogojev za polje.

Tu je primer:

nastavitev pogojne logike

Dodatek za obrazce za pogovor

Pogosta težava z obrazci, zlasti dolgimi, je, če se počutijo neosebno in pogosto zastrašujoče. To vodi k temu, da uporabniki opustijo obrazce.

Obrazci za pogovore nudijo rešitev tako, da se hkrati prikaže eno vprašanje namesto vseh 30 vprašanj hkrati. Ta pristop bolj meni, kako potekajo pogovori iz oči v oči.

Če želite omogočiti pogojne obrazce, morate iti WPForms > Addons in namestite Pogovorni obrazci Addon.

pogovorni obliki dodatkov

Zdaj lahko začnete ustvarjati svoj pogovorni obrazec. Upoštevajte, da lahko katero koli obstoječo obliko spremenite v pogovorne obrazce ali ustvarite nov.

Odprite ustvarjalec obrazcev in se dotaknite Nastavitve. Videli boste, da obstaja novo polje, imenovano Pogovorni obrazci. Kliknite to in potrdite polje zraven Omogoči način obrazca za pogovor.

omogočite pogovore

Nato bi morali videti te dodatne nastavitve:

nastavitve obrazcev za pogovor

Kot lahko vidite, lahko spremenite naslov, dodate sporočilo, dodate svoj logotip in uporabite barvo blagovne znamke. Obrazec si lahko ogledate s klikom na modro Predogled obrazec za pogovor gumb ali celo Gumb za pogled poleg stalne povezave.

Tu je akcijski pogovorni obrazec:

primer pogovorne oblike

OPOMBA: Obrazec za pogovor ne bo deloval, če je nastavljena vaša struktura stalne povezave Navadna. Spremenite svojo strukturo stalne povezave na kaj drugega kot navadnega, da bo deloval.

sprememba strukture trajne povezave

Dodatek za ciljne strani obrazca

Ciljne strani obrazca so še eno odlično orodje, ki pomaga zmanjšati primere opuščanja obrazca. Tako kot pogovorni obrazci bo tudi vaš obrazec objavljen na samostojni ciljni strani, kar odpravlja odvračanje pozornosti.

Če želite uporabljati ciljne strani obrazca, ga morate namestiti in aktivirati, kot so aktivirani pogovorni obrazci.

namestite in aktivirajte strani z obrazci

Zdaj lahko začnete ustvarjati stran z obrazcem. Tako kot pogovorni obrazci lahko tudi za to ustvarite nov obrazec ali kateri koli obstoječi obrazec pretvorite v strani obrazcev.

Če želite obstoječi obrazec spremeniti v stran z obrazcem, odprite obrazec in pojdite na Nastavitve.

Kliknite Strani obrazcev in potrdite polje zraven Omogoči način strani strani obrazca.

omogoči način strani strani obrazca

Nato se bodo prikazale dodatne nastavitve. Videli boste, da so nastavitve približno enake nastavitvam za pogovorne obrazce. Dodate lahko naslov in sporočilo, uporabite svoj logotip in barve blagovne znamke ter predogled obrazca.

nastavitve strani obrazca

Na dnu strani boste lahko izbrali slog med modernim ali klasičnim dizajnom:

obrazec strani sodoben ali klasičen dizajn

Poglejmo, kako izgleda vsak slog:

oblikovalska stran klasično oblikovanje
Klasično oblikovanje
stran obrazca moderno oblikovanje
Sodoben dizajn

Osebno mi je všeč sodoben dizajn, vendar je odvisno od vas, kateri dizajn želite.

OPOMBA: Tako kot pogovorni obrazci tudi stran obrazca ne bo delovala, če je nastavljena vaša struktura stalne povezave Navadna. Spremenite svojo strukturo stalne povezave na kaj drugega kot navadnega, da bo deloval.

Opustitev obrazca Addon

Vsi, ki začnejo izpolnjevati vaš obrazec, ga ne izpolnijo. Mogoče so izgubili internetno povezavo, baterija se je izpraznila ali so se motili. To je v redu, to je normalno, toda izgubiš priložnost, da dobiš še eno prednost in morda kupca.

Kar lahko zapušča obrazec Addon, je zbrati delno popolne odgovore, ki jih je dal, tako da boste lahko pozneje stopili v stik z njimi.

Če vas ta funkcija zanima, morate samo poiskati WPForms Addons in namestite Opustitev obrazca Addon.

namestite in aktivirajte dodatek za opustitev obrazca

Ko končate ustvarjalnik obrazcev, pojdite na Nastavitve, in kliknite Opustitev obrazca.

Omogoči opustitev obrazca

Označite polje poleg Omogoči zajemanje svinčenih opustitev obrazcev, in ste končali.

Izberete lahko, da shranite samo zapuščene obrazce z e-poštnim naslovom ali telefonsko številko, ali pa zberete vse zapuščene obrazce.

Obrazci na več straneh

Izjemno dolge oblike se uporabniki izognejo kugi. Nihče ne mara delati nekaj, za kar ve, da bo vzelo preveč. Če ima vaš obrazec veliko polj, na primer, kako se pogosto uporabljajo obrazci za zaposlitev, vam bodo obrazci na več straneh pomagali, da jih razdelite na strani.

Ustvarite obrazec kot običajno in v Polja območje, pod Fantovska polja videli bi novo vrsto polja, imenovano Prelom strani. Povlecite in spustite na mesto, kjer želite končati. In to je to.

Tu je primer:

primer obrazca z več strani

Dodatek za objave

Če želite sprejeti objave gostov in imeti poenostavljen postopek oddaje, je ta dodatek kot nalašč za vas. S tem dodatkom boste lahko ustvarili določeno vrsto obrazca, imenovano Obrazec za oddajo spletnega dnevnika na blogu in dodatno spremenili nastavitve za sprejemanje gostujočih objav.

Za začetek namestite in aktivirajte Objavi prispevke Addon:

objava dodatek

Ko to storite, ustvarite nov obrazec z WPForms. V območju Nastavitev boste videli, da je Obrazec za oddajo spletnega dnevnika je že dodano v vaše predloge:

obrazec za oddajo spletnega dnevnika

Kliknite to in nadaljujte z urejanjem obrazca. Tu so privzeta polja, vključena v predlogo:

predloga za oddajo spletnega dnevnika
polje za prenos datoteke

Lahko dodate ali odstranite poljubno polje. Če želite, da avtorji pošljejo datoteko, namesto da bi v celotnem obrazcu objavili celotno vsebino, lahko to storite tako, da dodate Nalaganje datoteke polje. Nastavite lahko dovoljene datoteke, največjo velikost datoteke in celo pogojite, če želite, da avtorji najprej predložijo dodatne informacije, preden jim dovolijo, da pošljejo objavo.

OPOMBA: Uporabniki ne bodo mogli naložiti več datotek v eno polje. Če želite dovoliti, da lahko pošljejo več datotek (npr. Slike objave na spletnem dnevniku), morate ustvariti več polj za nalaganje datotek.

Seveda, tako kot vse vaše obrazce, lahko tudi to spremenite v pogovorno stran ali stran z obrazci.

Če želite tudi, da se obvestila o prispevkih na spletnem dnevniku pošljejo na drugo e-pošto, na primer e-poštno sporočilo vašega urednika vsebine, lahko to storite tako, da odprete Nastavitve > Obvestila in spremenite e-poštni naslov pod »Pošlji na e-poštni naslov« polje. Ko pa sem poskušal to storiti, novi e-poštni naslov ni prejel obvestil, zato, če naletite na isto težavo, je najbolje, da se obrnete na tehnično podporo.

pošljite na e-poštni naslov

Anketa in dodatek za ankete

WPForms je pred kratkim predstavil ta dodatek, ki uporabnikom omogoča hitro ustvarjanje anket in anket za kakršne koli namene. Ne glede na to, ali morate vedeti, kam zaposleni želijo iti na izlet podjetja ali želite izmeriti zvestobo kupcev, bo ta dodatek zagotovo še kako primeren.

Za začetek namestite in aktivirajte Anketa in ankete Addon:

anketa in dodatek za ankete

Nato ustvarite nov obrazec. V Nastaviti območje, boste videli štiri dodatne predloge:

ankete in predloge obrazcev ankete

Odvisno od tega, kaj morate storiti, izberite eno od teh predlog in jo uredite tako, kot običajno.

Oglejmo si vsako predlogo.

Obrazec za anketo

Ankete se običajno uporabljajo za občutek, kaj mislijo ali čutijo vaše stranke. Te so v pomoč, da bolje spoznate svojo publiko, na primer, katere težave želijo rešiti, kakšno vrsto vsebine želijo videti, kje so vas našli in še več.

Tukaj je opisano predloga obrazca za anketo:

primer obrazca ankete

Obrazec ankete

Predloga obrazca za anketo vsebuje polja za ocenjevanje, ki jih lahko v celoti uredite in prilagodite. Vsebuje tudi prednastavljeno pogojno vprašanje, ki se pojavi, če uporabnik svoje zadovoljstvo oceni z 1 ali 2. Seveda lahko ta polja spremenite in dodate ali odstranite polja, da ustrezajo vašim potrebam. Priporočljivo je tudi omogočiti poročanje o ocenah, tako da boste lahko preprosto ustvarili podatke iz anket.

primer obrazca ankete

Enostavna oblika ankete NPS

Predloga enostavnega obrazca ankete NPS ima eno ocenjevalno polje in dve pogojni polji. Prvo pogojno polje se prikaže, če uporabnik izbere oceno, nižjo od 7, drugo pogojno polje pa se prikaže, če uporabnik izbere oceno med 6 in 9. Te vrednosti lahko spremenite ali dodate več polj, da zberete več podatkov.

primer enostavne oblike ankete NPS

Izboljšana oblika ankete NPS

Cilj obrazca za izboljšanje ankete NPS je tudi merjenje zvestobe strank, vendar z dodatnimi polji. Poleg ocene zvestobe strank in kaj točno jim ni bilo všeč (če je ocena nizka), obrazec tudi vpraša, kaj je bilo uporabnikom všeč (če je ocena visoka) in ali so pripravljeni podati izjavo. To je odlična možnost, če želite pridobiti pristna pričevanja, da bi pritegnili več strank ali vedeli, kje se lahko izboljšate.

primer izboljšanega obrazca ankete NPS

Predloge Additonal Addon

Dodatek za dodatne predloge je noro. Ima predloge za posamezne panoge, kot je hipotekarni obrazec, obrazec za razpis za zbiranje predlogov, obrazec za združitev družine, obrazec za prošnjo za sponzorstvo, obrazec za katalog receptov in še veliko, mnogo več.

WPForumi dodatne predloge

S tako obsežno knjižnico šablon bi morali v manj kot 5 minutah ustvariti obrazec za vse potrebe.

Kako si ogledate vnose v WPFormsu

Torej nekdo izpolni vaš obrazec. Kaj pa zdaj? Kako boste videli njihove vnose?

Precej preprosto je. Na levi strani pod WPForms, bi morali videti Vpisi. Kliknite na to in preusmerili se boste v vmesnik Vnosi. Najprej morate izbrati obrazec, v katerem želite videti vnose:

Vnosi v WP

Ko izberete obrazec, boste videli vsak vnos za ta obrazec. Za ogled vnosa kliknite Pogled Spodaj Dejanja.

ogled vnosa

Način predstavitve rezultatov se bo seveda razlikoval glede na vrsto ankete. Tukaj je opisan vnos za oddajo gostujoče objave:

vpis za oddajo gostov

In tukaj je primer vnosa za izboljšanje ankete NPS:

Izboljšan vnos obrazca v anketo NPS

Te vnose lahko izvozite za namene poročanja in dokumentacije.

WPForms: Odzivnost za mobilne naprave

Obrazci, ustvarjeni s programom WPForms, izgledajo odlično v kateri koli mobilni napravi. Pisave so dovolj velike, da jih vidimo in polja imajo ustrezen razmik. Takole izgleda obrazec na tabličnem računalniku:

prikaz tabličnega računalnika

In na mobilnem telefonu:

mobilni pogled

WPForms: Podpora za stranke

Glede tega se lahko obrnete na podporo strankam stran za tehnična vprašanja in splošna ali predprodajna vprašanja.

Če imate vprašanje v zvezi s tehnologijo, lahko najprej preverite njihova vprašanja dokumentacijo da bi videli, ali lahko tam najdete rešitev. Če še vedno potrebujete pomoč, lahko oddate vozovnico.

se obrnite na podporo

WPForms: Kaj mi je všeč pri tem

 • Brezplačna različica ima dovolj funkcionalnosti, da lahko v samo nekaj minutah ustvarite preprost obrazec. Kot nalašč za tiste, ki se šele začnejo, ali za ustvarjanje preprostih obrazcev za stike.
 • Vmesnik povleci in spusti je tako enostaven za uporabo. Obstaja dovolj možnosti za prilagoditev vsakega polja. Obrazce lahko oblikujete tudi z dodatnim CSS.
 • Ker vaše podjetje in potrebe rastejo, ga lahko kadar koli nadgradite. Nadgradnja, odvisno od načrta, odklene veliko močnih funkcij.
 • WPForms Pro ima edinstvene funkcije, kot so pogovorni obrazci, strani obrazcev, pogojna logika in več, ki uporabnikom omogočajo ustvarjanje močnih obrazcev za kakršne koli namene. Zaradi teh funkcij je premium različica vredna plačila.
 • Dokumentacija in članki z navodili za uporabo vsebujejo dovolj informacij za pomoč pri namestitvi in ​​odpravljanju napak.
 • Dolg seznam predlog, ki so vključene v dodatek predloge, je noro.

WPForms: Kaj mi ni všeč

 • Če prvič uporabljate dodatke, je po namestitvi in ​​aktiviranju lahko zmedeno, kaj narediti. Po namestitvi dodatkov bi bilo koristno imeti kratka navodila ali celo povezave do dokumentacije, tako da bodo uporabniki natančno vedeli, kaj storiti naprej.
 • Za uporabnike ni možnosti, da v eno polje naložijo več datotek, zato morajo uporabniki predložiti več datotek, npr. več slik, lahko dodate več polj za nalaganje datotek ali jih zahtevate, da datoteke naložijo v programsko opremo za skupno rabo datotek, kot je mapa Google Drive, in namesto tega vam dajo povezavo.
 • Strani obrazcev in pogovorni obrazci ne bodo delovali, če so vaše trajne povezave nastavljene na Navaden, zato ne pozabite najprej spremeniti strukture trajne povezave.
 • Obvestila niso poslana na e-poštni naslov po meri.

WPForms: Zaključne misli

Kljub manjšim omejitvam tu in tam je WPForms vse skupaj neverjeten vtičnik za oblikovanje obrazcev WordPress, ki vam resnično omogoča, da v nekaj minutah sestavite kakršne koli oblike. Ni potrebe za kodiranje ali zapletene nastavitve. Ima tudi redne posodobitve in razpoložljivo podporo.

Glede na vaše potrebe in vire lahko izbirate med različicami Lite in Pro z več edinstvenimi funkcijami za vsak plačani paket. Če potrebujete funkcijo pogovorov za pogovore ali njihove predloge, boste morda želeli razmisliti o njihovi različici, vendar ne pozabite, da se bo licenca podaljšala za polno ceno. Zame je različica Pro “lepo imeti”, ne pa “mora imeti”.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map