Pregled spletnega mesta 2020

SiteGround: pregled

Časovno preizkušen in zanesljiv gostitelj bo obe nogi držal na tleh. Zato ni presenečenje, da je SiteGround priljubljen ponudnik spletnega gostovanja. Znan je po hitrosti, trdni zanesljivosti, zvezdni podpori in nizu močnih lastnosti. Zaupa ji približno dva milijona lastnikov domen in podjetje WordPress, ki ga uradno priporoča gostovanje. Poleg tega se dobro vključuje tudi z Drupal, Joomla, Magento, PrestaShop, WooCommerce in Weebly.


WordPress priporoča gostiteljsko podjetje SiteGround

Če želite ugotoviti, ali je SiteGround prava izbira za vaše potrebe po gostovanju, bomo v tem pregledu SiteGround govorili o njegovih bistvenih značilnostih, kaj nam je bilo všeč, kaj nam ni všeč in o cenah..

Pogoste težave s ponudniki spletnih gostovanj

Z veliko spletnimi gostitelji tam ponujajo različne vrste nastavitev gostovanja, izbira primernega načrta lahko preplavi vse začetnike in vmesne uporabnike. Pred prihodnjo končno odločitvijo bodo bodoči kupci morali upoštevati številne dejavnike, kot so pasovna širina, shranjevanje, čas delovanja, hitrost, cene in lokacija strežnika.

SiteGround takšna vprašanja naslavlja zelo dobro. Ima več načrtov gostovanja, ki bodo ustrezali različnim zahtevam uporabnikov. Ima visokokakovostne lastnosti po zmernih cenah in je znan po prijazni in na kraju samem uporabniški storitvi. Nič čudnega, saj SiteGround ponavadi presega ankete, kot so te neuradne ankete, ki so jih izvedle tri Facebook skupine.

Anketa o skupinski raziskavi 1
Anketa o skupinski raziskavi 2
Raziskava skupine 3 na spletnem mestu SiteGround Tops

Ključne značilnosti SiteGround

1. Vmesnik, ki je enostaven za uporabo

Zunaj s starim, notri z novim. Prijavite se v svoj račun SiteGround in pozdravila vas bo nova Domača stran. SiteGround je prenovil svoj vmesnik, kar se mi zdi bolj gladko in bolj intuitivno.

Domača stran SiteGround

Ta domača stran je enakovredna mojemu računu SiteGround v starem vmesniku. Vsebuje opise in bližnjice do pogosto uporabljanih funkcij, pa tudi nedavne objave na spletnem dnevniku. Poleg domačega boste na zgornjem meniju videli še pet zavihkov – spletna mesta, storitve, obračunavanje, napotnice in tržnica.

Upravljanje spletnih strani

Premaknite se na zavihek Spletna mesta in tu boste našli dva podnaslova: Spletna mesta in Sodelovanje. Naročniki višjih načrtov GrowBig in GoGeek lahko s sodelovanjem omogočijo dostop oblikovalcem in razvijalcem.

Sodelovanje na spletnem mestu

V podkartici Spletna mesta najdete zbirko spletnih mest, ki ste jo postavili pod SiteGround. Vsako polje je za eno spletno mesto, vsako polje pa ima tri gumbe: Orodja za splet, Oprema za WordPress in Upravljanje.

SiteGround Moje spletne strani in orodja za spletna mesta

Orodja za spletna mesta so trenutni ekvivalent prejšnjega cPanela Siteground. Vsa orodja za gradnjo spletnih mest so vsebovana tukaj, zato bomo o tem podrobneje razpravljali.

Orodja za spletna mesta

Če želite vstopiti v orodja za spletna mesta, izberite eno od navedenih spletnih mest in kliknite gumb Orodja za spletna mesta. Odprli se boste na plošči nadzorne plošče.

Nadzorna plošča SiteGround

Nadzorna plošča ponuja hitre informacije o izbranem spletnem mestu. Tu je osem bistvenih zavihkov: spletno mesto, varnost, hitrost, WordPress, domena, e-pošta, statistika in razvojni računalniki.

Zavihek Spletno mesto je mogoče strniti v podknjižnike, pri čemer sta vredna nekaj pozornosti še skrbnik aplikacij in MySQL.

V aplikaciji Manager lahko v WooCommerce ali Weebly namestite svojo izbiro aplikacij, recimo WordPress, WordPress.

SiteGround App Manager

SiteGround ponuja neomejeno ustvarjanje baz podatkov v svojih načrtih za skupno gostovanje. To je nekaj, kar lahko upravljate v podkartici MySQL.

SiteGround MySQL

SiteGround omogoča tudi neomejeno število e-poštnih naslovov v podpolju E-pošta.

SiteGround Email

Podknjižnica statistike bo zagotovila informacije o prometu na vašem spletnem mestu in druge statistike ter dnevnike o napakah in dostopu. Podkartica Devs vsebuje orodja za razvijalce, kot so repozitorij Git, orodje Cron Jobs, PHP in ključi SSH.

V drugih podnaslovih – Varnost, Hitrost, WordPress in Domena – bomo v naslednjih razdelkih obravnavali ločeno.

2. Varnost

SiteGround varnost jemlje resno. Vsebuje funkcije, potrebne za zagotavljanje celovitosti vašega spletnega mesta.

Ko ste prijavljeni v svoj račun, pojdite na spletna mesta> spletna mesta> orodja za spletna mesta> varnost. Tukaj najdete tri ključne varnostne storitve: varnostno kopiranje, upravitelj SSL in SiteScanner.

Varnostne kopije

Če pozabite opraviti varnostno kopiranje, ne skrbite. SiteGround vas je pokril s svojimi samodejnimi dnevnimi varnostnimi kopijami.

Varnostne kopije SiteGround

Upravitelj SSL

Tu lahko namestite, uvozite in upravljate svoje SSL certifikate. SSL certifikati so dobri za spletna mesta, saj šifrirajo dohodni promet in lahko zaščitijo gesla, poverilnice in druge občutljive podatke. Če ga še nimate, lahko dobite brezplačne Šifriraj SSL certifikate s katerim koli od gostovalnih načrtov SiteGround.

SiteGround SSL Manager

SiteScanner

Ta storitev vam omogoča, da preverite, ali obstaja zlonamerna programska oprema in vas opozorijo na grožnje, da lahko ustrezno ukrepate. Vendar pa SiteGround takšnih groženj ne more odstraniti.

SiteGround SiteScanner

SiteGround ima druga orodja za zavarovanje vašega spletnega mesta. Obstaja rešitev proti bot proti AI proti botnetom. Obstaja tudi orodje za spremljanje lastnega strežnika, s katerim lahko preverite stanje vaše domene.

Orodje za spremljanje stanja spletnega mesta SiteGround

3. Hitrost in zanesljivost

Ker nihče ne mara počasnega spletnega mesta, bodite veseli, če veste, da ima SiteGround najnovejše hitrostne tehnologije za optimizirano delovanje in hitro nalaganje.

SiteGround Speed ​​Technologies

V vašem računu SiteGround lahko dostopate do dveh dodatnih funkcij hitrosti – omrežja za dostavo vsebine (CDN) in predpomnilnika. Prijavite se in nato pojdite na spletna mesta> spletna mesta> orodja za spletna mesta> hitrost.

Cloudflare CDN

Cloudflare je ena izmed najbolj priljubljenih storitev CDN. Če vaše spletno mesto uporablja CDN, bodo kopije vaših spletnih strani shranjene na več strežnikih na različnih lokacijah. Prednost: vaš obiskovalec bo lahko hitro obiskal vašo spletno stran z najbližjega strežnika.

SiteNround Cloudflare CDN

Predvajanje

SuperCacher je močna rešitev za predpomnjenje SiteGround. Poveča lahko število zadetkov, ki jih lahko obdela vaše spletno mesto, in izboljša hitrost nalaganja vašega spletnega mesta.

SiteGround SuperCacher

Poleg maksimalne hitrosti se SiteGround ponaša tudi s funkcijami, zasnovanimi za vzdrževanje skoraj popolnih 99,9% uptime. To vključuje uporabo vrhunske tehnologije LXC (Linux vsebnikov) in varno izolacijo računov na svojih skupnih strežnikih.

4. Podpora strankam

Na začetku sem omenil, da WordPress uradno priporoča SiteGround. Prepričujem, da to ni samo zaradi hitrosti Sitegrounda, ampak tudi zaradi njegove storitve za stranke. Smiselno je, da so podporniki SiteGround vljudni in pripravljeni pomagati, kar potrjujejo naslednji uporabniki Twitterja.

Podpora za stranke SiteGround Tweet 1
Podpora za stranke SiteGround Tweet 2
Podpora za stranke SiteGround Tweet 3

Podporno osebje SiteGround vam bo pomagalo pri kakršnih koli težavah s spletnim mestom. Pripravljeni so odgovoriti na vaša vprašanja ali pomisleke.

Kanali za podporo strankam SiteGround 1

SiteGround ponuja tudi veliko vadnic o uporabi storitev gostovanja.

Kanali za podporo strani SiteGround 2

5. Funkcije, ki so značilne za WordPress

Kot eden izmed priporočenih ponudnikov gostovanja za WordPress mora biti SiteGround odlične funkcije, ki so značilne za WordPress. Kot je bilo pričakovano, je podjetje dobro oddalo. Te funkcije lahko preverite tako, da se prijavite v svoj račun in obiščete spletna mesta> spletna mesta> orodja za spletna mesta> WordPress.

Namestitev in upravljanje

Vsako novo spletno mesto je mogoče enostavno sestaviti z brezplačnimi ustvarjalci spletnih mest SiteGround, vključno z WordPressom. Novo spletno mesto lahko začnete po obstoječem načrtu gostovanja ali pa dobite nov načrt. Siteground bo nadziral vašo namestitev WordPressa, v tem orodju za namestitev in upravljanje pa lahko upravljate tudi svoje WordPress spletno mesto.

SiteGround WordPress Installation Manager

Uprizoritev

Če želite preizkusiti novo kodo ali dizajn, vendar se bojite, da bi spremembe lahko uničile vaše spletno mesto, lahko ustvarite kopijo spletnega mesta na ločenem območju uprizoritve. Če spremembe dobro delujejo, jih lahko nato pritisnete na spletno mesto v živo.

SiteGround uprizoritev

WordPress Migration

Preseljevanje vašega spletnega mesta je veliko težav. SiteGround vam ponuja dva načina za prenos vašega spletnega mesta s starega gostitelja na platformo SiteGround. Lahko zaprosite za strokovno pomoč SiteGround, vendar je ta na voljo samo naročnikom programa GrowBig in GoGeek. Lahko pa selitev izvedete sami z brezplačnim orodjem Migrator.

Orodje za migracijo SiteGround

Če želite uporabiti orodje za migracijo SiteGround, morate vtičnik Migrator prenesti s spletnega mesta WordPress.org. Medtem ko ročna selitev zahteva nekaj dela, lahko premaknete toliko spletnih mest, kot želite.

SiteGround Migrator Plug-in

6. Upravljanje domen

Če še nimate imena domene, ga lahko registrirate prek SiteGround za najmanj 15,95 USD na leto. To lahko storite, ko se prijavite za račun SiteGround. Dodatna imena domen lahko kupite tudi tako, da se prijavite in odprete Marketplaces> Domain Services.

Storitve domen SiteGround

Poleg tega lahko preko te strani prenesete tudi staro ime domene. S tem lahko z ene lokacije upravljate tako svojo domeno kot spletno mesto.

Cene spletnega mesta

Če imate gostovanje svojega spletnega mesta, zmerni proračun so prvi, ki jih morate upoštevati. V tej nastavitvi je na enem strežniku shranjenih več spletnih mest, ki si delijo vire tega strežnika. Za ponudnika gostovanja v skupni rabi SiteGround zagotovo ponuja nizke stroške, vendar ne jamči za doseganje impresivne hitrosti in optimalne učinkovitosti.

SiteGround Izbira načrta skupnega gostovanja

Upoštevajte, da bodo prvi trije polji kazali na isti niz skupnih načrtov gostovanja. Odločite se, ali želite spletno mesto zgraditi z Weebly, WordPress ali WordPress z WooCommerce.

Pri izbiri graditelja spletnega mesta bodite previdni. Vsa vsebina, ki ste jo ustvarili zunaj izbranega ustvarjalca spletnega mesta, bo izbrisana. Uporabi spletnega mesta samo v novem računu ali če ne moreš izgubiti obstoječe vsebine.

Načrti za skupno gostovanje

Tu so trije skupni načrti gostovanja SiteGround.

Načrti gostovanja v SiteGround v skupni rabi

Če želite začeti na svojem prvem spletnem mestu, Začeti načrt je popoln. Zajema eno spletno mesto in ima največ 10.000 obiskov na mesec. Ima posebno ceno 3,95 USD na mesec (prvotno 11,95 USD).

Za vašo spletno rast obstaja nekaj GrowBig načrt. Vključuje neomejeno število spletnih strani z omejitvijo obiska 25.000 mesečno. Poleg osnovnih lastnosti dobite tudi vrhunske funkcije. GrowBig začne s 5,95 USD na mesec (od prvotne cene 19,95 USD).

Nazadnje, GoGeek, najboljši načrt za prave spletne geje. Vsak mesec lahko dobite več spletnih mest, 100.000 obiskov in vse funkcije, ki jih potrebujete za zadovoljitev spletnega geeka. Posebna cena znaša 11,95 USD na mesec (od običajne cene 34,95 USD).

Značilnosti snagnjeni načrti gostovanja

Vsi trije načrti gostovanja imajo naslednje bistvene značilnosti:

  • Brezplačni graditelj spletnih strani
  • Brezplačno SSL potrdilo
  • Brezplačni CD Cloudflare
  • Dnevne varnostne kopije
  • Neomejeno e-poštnih računov
  • Neomejeno MySQL
  • 24/7 podpora
  • 30 dni garancije za vračilo denarja

Načrta GrowBig in GoGeek imata vrhunske funkcije:

  • Brezplačen prenos strani s strani strokovnjakov
  • Prednostna tehnična podpora
  • Brezplačne obnovitve
  • SuperCacher
  • WordPress uprizoritev
  • Sodelovanje
  • Napredne varnostne kopije na zahtevo

Napredne “geeky” funkcije so na voljo samo v načrtu GoGeek:

  • Večja moč strežnika (manj računov, več hitrosti)
  • Strežniki, združljivi s PCI (koristno, če imate spletno trgovino)
  • WordPress in Joomla uprizoritev
  • Ustvarjanje Git repozitorija z enim klikom

SiteGround sprejema plačila prek večjih kreditnih kartic.

Cloud in namenski gostovanje načrti

SiteGround ne gre samo za skupno gostovanje. Ponuja tudi gostovanje v oblaku …

Načrti gostovanja v oblaku SiteGround

… In namenski strežniki.

Namensko gostovanje spletnega mesta

Vendar so te cene previsoke že za posamezne uporabnike in manjša podjetja. SiteGround ne ponuja gostovanja v virtualnem zasebnem strežniku (VPS).

SiteGround: Kaj mi je bilo všeč v tem

O spletišču SiteGround je veliko všeč. Obstajajo brezplačni SSL certifikati in CDN, vsakodnevno varnostno kopiranje, samodejne posodobitve, 30-dnevno jamstvo vračila denarja, 99,9% uptime, hitrosti nalaganja, neomejene e-poštne naslove in podatkovne baze ter enostavno orodje za selitev. Storitev za stranke ni nič manj odlična. Prenovljen vmesnik je tudi videti bolje.

Začetnikom bi morala biti všeč ideja, da bodo lahko uporabljali preproste gradbenike, kot je Weebly. SiteGround bo brezhibno deloval tudi z WordPress, Joomla, Drupal in številnimi aplikacijami. Razvijalcem in naprednejšim uporabnikom je tudi tukaj nekaj všeč. Git je predhodno nameščen na višjih načrtih, skupaj z drugimi orodji za razvoj. Obstaja izvrstno orodje za preizkušanje novih funkcij, preden jih potisnete na dejansko spletno mesto.

SiteGround: Kaj mi ni všeč

Prvič, SiteGround ima varljive popuste pri cenah. Medtem ko je uvodna stopnja približno 70% nižja od prvotne cene, bodo pogoji ob ponovnem podaljšanju skočili na drage ravni. Na primer, mesečna cena StartUpa bo 3,95 dolarja med podaljšanjem naraščala na 11,95 USD. Če se boste dogovorili za posel, najdite najdaljši rok, da boste lahko dlje časa uživali v znižani stopnji.

Drugič, jaz se spoznam na zgornjo mejo mesečnih obiskovalcev in omejene zmogljivosti za shranjevanje. Če za primer vzamemo načrt StartUp, lahko gostite samo eno spletno mesto in samo 10 GB GB spletnega prostora za sprejem le 10.000 mesečnih obiskov. Čeprav manjša spletna mesta z malo prometa ne bi smela skrbeti za to težavo, bodo spletna mesta, ki postajajo večja, verjetno trpela.

Nazadnje, medtem ko druga gostiteljska podjetja ponujajo brezplačno ime domene vsaj eno leto, SiteGround tega ne ponuja. Če še nimate imena domene, plačate Siteground za registracijo domene ali pa se registrirate pri ločenem registrarju.

SiteGround: Zaključne misli

Siteground velja za odličnega ponudnika gostovanja v skupni rabi. Zakaj ne. Ima zanesljivo zanesljivost in vrhunsko podporo. Njegova hitrost je tudi odlična, z vljudnostjo naprednih hitrostnih tehnologij, brezplačnega Cloudflare CDN in orodja za predpomnjenje. Podjetje ponuja brezplačne SSL certifikate tudi za vse načrte.

Ko WordPress uradno priznava SiteGround, je prepoznavanje pečat zaupanja v sposobnost SiteGround za gradnjo in upravljanje mest WordPress. Namestitve ponavadi trajajo nekaj klikov in redne varnostne kopije bi vas morale osvoboditi skrbi. Če ste uporabnik Joomle ali Drupal, boste z veseljem vedeli, da v SiteGround ne boste izgubili ničesar.

Uvodne cene so smiselne, če želite pridobiti najdaljši paket. Če ne, boste prej plačali visoke stopnje obnove. Najprej morate dobiti tudi ime domene, če ne želite plačati pristojbine za registracijo. Bodite previdni tudi, če je mesečna omejitev obiskovalcev in omejena količina prostora dovolj za potrebe vašega spletnega mesta. Končno, če želite veliko prostora na disku, strežnikov, ki temeljijo na operacijskem sistemu Windows ali VPS gostovanja, bi morali imeti več sreče z drugimi ponudniki spletnih gostovanj.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector