Pregled oblakov 2020

Cloudways: pregled

Obstaja veliko rešitev za spletno gostovanje, vendar je težko izbrati takšno, ki je pozneje ne boste obžalovali. Med različnimi ponudniki bo Cloudways zagotovo pritegnil vašo pozornost s svojim edinstvenim, a poenostavljenim pristopom do spletnega gostovanja.


Prvič, to podjetje s sedežem na Malti sodeluje s petimi najboljšimi ponudniki oblakov – DigitalOcean, Linode, Vultr, Amazon Web Services (AWS) in Google Cloud. Teh pet nudi infrastrukturo, vendar vam ni treba ustanoviti neposrednega računa z njimi, saj bodo Cloudways nastavili stvari za vas. Kot upravljana platforma gostovanja vam bo Cloudways pomagal razviti svoje spletno mesto v samo nekaj klikih in v nekaj minutah. Ne podpira samo WordPressa, temveč tudi Joomla, Drupal, Larvel, Magento, PHP in druga odprtokodna orodja.

Drug privlačen vidik Cloudways je njegova fleksibilna cena. Podjetje deluje v strukturi „plačljivo plačilo“, zato je Cloudways odlična izbira za mala in srednje velika podjetja in uporabnike z omejenim proračunom. Preberite ta pregled Cloudways, če želite izvedeti več o tem ponudniku gostovanja v oblaku.

Pogoste težave s storitvami gostovanja

Kar zadeva hitrost in zanesljivost, so namenski strežniki in virtualni zasebni strežniki (VPS) vedno boljša izbira za skupne rešitve gostovanja. Medtem ko mnogi ponudniki ponujajo namenske strežnike, le nekaj ponudb upravlja podpora za gostovanje.

Na primer, če greste neposredno pri namenskih ponudnikih strežnikov, kot so DigitalOcean, AWS ali Google Cloud, pričakujte, da boste sami dvigovali težje. Gostiteljsko okolje morate nastaviti ročno ali namestiti cPanel. Poleg tega morate nadzirati tudi vzdrževanje in vsakodnevno delovanje vašega strežnika. Če nimate izkušenj in veščin za takšna opravila, pričakujte, da vas bodo vsakič prišlo do groznih glavobolov, kadar pride do napak, počasnih hitrosti nalaganja ali slabših izpadov.

Tukaj prihaja Cloudways. Kot popolnoma upravljan ponudnik gostovanja vas bo osvobodil skrbi in težav pri delovanju strežnika. Cloudways je zasnovan tako, da poenostavi stvari, ne da bi vas veliko stala ali žrtvovala nujne funkcije spletnega gostovanja.

Ključne značilnosti Cloudways

Cloudways je v glavnem znan kot gostujoča platforma WordPress. Karkoli boste potrebovali za svoje WordPress spletno mesto, lahko pričakujete, da bo Cloudways to zmogel storiti namesto vas, kot so namestitve SSL, preusmeritve HTTPS, varnostne kopije in druge naloge, ki so lahko zahtevne za ne tako izkušene uporabnike.

Tu je del funkcije Cloudways:

Funkcije oblakov

Podrobneje bomo obravnavali ključne značilnosti Cloudways.

1. Nadzorna plošča po meri

Ko ustvarite račun, lahko strežnike upravljate prek nadzorne plošče Cloudways. Za razliko od tipičnega cPanela večine gostiteljev, vendar je Cloudwaysova nadzorna plošča po meri sama po sebi intuitivna in moderna. V meniju te plošče lahko dostopate do strežnikov, aplikacij, skupin in projektov.

Menu Cloudways

Upravljanje aplikacij

Pogovorimo se o nastavitvah v aplikacijah. Ko ste nastavili strežnik, lahko kadar koli dodate aplikacije; na primer WordPress.

Cloudways Dodaj aplikacijo

Nato boste vstopili na stran z aplikacijami. Tu lahko prek zavihkov nastavite veliko stvari. En ustrezen zavihek je namenjen preslikavi domen.

Cloudways Dodaj domeno

Če še nimate imena domene, ki bi ga želeli preslikati, ali ga še niste registrirali, vam bo Cloudways priskrbel začasen URL. Tako lahko začnete graditi spletno mesto in dostopate do nadzorne plošče, kot je prikazano tukaj.

Začasni URL za Cloudways

Obstaja tudi stran za namestitev SSL z enim klikom, na katero lahko namestite brezplačne šifrirane SSL potrdila Let’s Šifriraj. Potrdila lahko dobite tudi tukaj in jih namestite tukaj.

SSL certifikat Cloudways

Obnovitev je tudi operacija z enim klikom in se nahaja na zavihku Obnovi.

Obnovi oblake

Upravljanje s strežnikom

Ko končate z nastavitvijo aplikacije, lahko zdaj začnete uporabljati običajne vidike svojega spletnega mesta pod strežniki.

Svoje podatke za prijavo lahko preverite v razdelku Upravljanje strežnikov.

Cloudways Master Credentials

Obstaja stran za spremljanje uporabe CPE-ja. To je zelo pomembno, saj lahko konstantno visoke uporabe vplivajo na uspešnost vašega spletnega mesta.

Cloudways Nadzor uporabe CPU-ja

Storitve, ki se izvajajo na vašem strežniku, so navedene pod možnostjo Upravljanje storitev. Tu lahko kadar koli zaženete, ustavite in znova zaženete eno ali več storitev.

Storitve upravljanja s storitvami oblakov

Nastavitve PHP, različic PHP in MySQL ter druge nastavitve na ravni strežnika lahko konfigurirate v meniju Nastavitve in paketi.

Nastavitve in paketi Cloudways

V razdelku Varnost lahko določenim naslovom IP preprečite dostop do svojih virov.

Varnost v oblakih

Če to ni dovolj, se lahko kateri koli strokovni uporabnik prijavi v strežnik prek SSH in preveri nastavitve. Cloudways ponuja tudi požarni zid, ki temelji na oblaku, kot zaščito pred zlonamerno programsko opremo in drugimi spletnimi napadi.

Varnostne kopije se privzeto izvajajo vsak dan, vendar lahko spremenite urnik.

Varnostno kopiranje v oblakih

Nazadnje je na zavihku SMTP za nastavitev odhodnih e-poštnih sporočil s vašega strežnika.

Clouds SMTP

Upravljanje z ekipami

Odlična funkcija sodelovanja vam omogoča, da dodate člane skupine in jim dodelite popoln ali omejen dostop do vašega spletnega mesta.

Ekipa Cloudways

2. Urejanje in kloniranje

Za spremembe, ki jih želite najprej preizkusiti, preden jih postanete trajne na vašem spletnem mestu, bo Cloudwayova uprizoritev primerna. Namestite območje uprizarjanja, opravite test in ko bodo spremembe videti dobro, lahko spremembe potisnete na svoje dejansko spletno mesto. Tako vam ne bo treba skrbeti za uvedbo škodljivih sprememb, ki jih ne morete razveljaviti.

Oblakovno uprizarjanje in kloniranje

Kloniranje je nekoliko podobno uprizoritvi. Med prehodom na nove strežnike ali prikazovanjem svojega spletnega mesta strankam lahko naredite več spletnih mest za kloniranje.

3. Napredno predpomnjenje

Cloudways dobi strežniško infrastrukturo petih ponudnikov oblakov: DigitalOcean, Linode, Vultr, AWS in Google Cloud. Za vse te ponudnike je znano, da nudijo VPS in namenske strežnike, ki zagotavljajo hitro delovanje strežnika.

Poleg te infrastrukture v oblaku Cloudways izkorišča več mehanizmov za predpomnjenje za optimizacijo strežnikov. Podjetje uporablja vtični predpomnilnik, imenovan Breeze. Ta vtičnik je mogoče enostavno nastaviti, omogočiti in onemogočiti. Še pomembneje je, da podpira lastno omrežje za dostavo vsebine, imenovano CloudwaysCDN.

CloudwaysCDN doda večjo hitrost in zanesljivost tako, da predpomni vaše spletne strani na različnih strežnikih po vsem svetu. Čeprav ta funkcija ni na voljo za brezplačni preizkusni račun, jo lahko z nizkimi stroški izkoristite v katerem koli plačljivem načrtu Cloudways. Do te funkcije lahko dostopate v aplikaciji Upravljanje aplikacij in jo lahko dodate s samo enim klikom.

CloudwaysCDN

Cloudflare CDN se lahko uporablja tudi na spletnih mestih, razporejenih na Cloudways; Cloudfare bo deloval skupaj z Breeze. Podprta sta tudi ostala priljubljena mehanizma predpomnjenja Varnish in Redis, vendar Cloudways priporoča, da ne uporabljate obeh.

4. Navpično skaliranje

Če iz kakršnega koli razloga morate nadgraditi strežnik, lahko povečate vire strežnika v samo nekaj klikih s pomočjo vertikalnega skaliranja. Funkcija se nahaja kot zavihek v razdelku Upravljanje strežnikov.

Navpično skaliranje oblakov

Drsanje deluje oboje, kar je dobra stvar. Če se morate vrniti na prejšnji načrt gostovanja, lahko to storite nazaj.

5. Podpora strankam

Cloudways ima 24/7 podporo klepetanju v živo, da vam zagotovi takojšnjo pomoč. Prav tako lahko zahtevate klic, pošljete e-poštno sporočilo, preverite blog in bazo znanja ali obiščete forum skupnosti in platforme družbenih omrežij Cloudways. Cloudways ima tudi CloudWaysBot, ki spremlja strežnike in obvešča, kadar pride do posodobitve ali kakršne koli težave.

Podpora strankam Cloudways

Cene oblakov

Cloudways ponuja fleksibilne načrte cen in deluje na modelu „plačilo-kot-greš“. Cene se vam lahko sprva zdijo zapletene, saj ima Cloudways več načrtov, ki temeljijo na petih različnih partnerjih – DigitalOcean, Linode, Vultr, AWS in Google Cloud. Tukaj so načrti:

Načrti digitalnih digitalnih krov Cloudways
Načrti za Linode v oblaku
Načrti Vultrjev Cloudways
Načrti spletnih storitev Amazon Amazon
Cloudways Google Načrti v oblaku

Osnovni načrti pod DigitalOcean in Linode zadostujejo za začetek. Če pa ste hud uporabnik, ga morate dobiti v okviru načrtov AWS ali Google Cloud.

Lahko se vprašate: Če Cloudways uporablja infrastrukturo teh ponudnikov oblakov, zakaj ne bi mogel priti neposredno k tem petim podjetjem? Medtem ko bi lahko dobili nižjo ceno, če bi se povezali neposredno s temi petimi ponudniki, ne pozabite, da boste morali vse nastaviti sami. Če Cloudways ponuja podporo za upravljanje gostovanja, boste brez bremena zapletenih opravil.

Če želite najprej preizkusiti Cloudways, potem izkoristite brezplačno tridnevno preskušanje. Kratko je, vendar lahko takoj zgradite strežnike in preizkusite funkcije Cloudways-a, ne da bi zagotovili podatke o svoji kreditni kartici. Ta preizkus pa je na voljo samo za načrte DigitalOcean, Linode in Vultr.

Cloudways začnite brezplačno
Cloudways začnite brezplačno 2

Všeč mi je bila prožnost in dostopnost teh ponujenih načrtov. S strukturo “plačilo-kot-greš” boste morali plačati samo tisto, kar potrebujete, in se izognili zaklepanju v drage načrte, ki lahko trajajo leto ali več. Še bolje, če boste morali nadgraditi, lahko to preprosto storite tudi z Cloudwayovim vertikalnim skaliranjem.

Cloudways sprejema plačilo prek večjih kreditnih kartic in PayPal. Podjetje vam bo vrnilo tudi neporabljena sredstva, če bo zahtevek vložil v treh mesecih od dodatka sredstev.

Cloudways: Kaj mi je bilo všeč

Cloudways je precej enostaven za uporabo. Izdelava spletnih mest in dodajanje aplikacij se opravi z le nekaj kliki. WordPress, Magento in druge aplikacije je mogoče samodejno namestiti. Če imate staro spletno mesto, vam lahko Cloudways hitro pomagajo pri selitvi skozi vtičnik po meri.

Nekateri uporabniki, ki bolj poznajo uporabo cPanela, pa lahko tu dobijo nekaj presenečenj. Vendar sem prepričan, da se ne bodo izgubili z nadzorno ploščo Cloudways. Omeniti je treba zavihke za spremljanje in vertikalno povečanje v programu Server Management. Ta dva vam bosta omogočila, da boste naenkrat spremljali uspešnost vašega strežnika in zagotovili vpogled, ko je skrajni čas za povečanje stopnje.

Za razliko od deljenega gostovanja je Cloudways upravljan ponudnik gostovanja, zato vam ne bo treba ves čas skrbeti za svoje spletno mesto. Za hitro nalaganje strani in uspešnost spletnega mesta uporablja več tehnologij, kot je lasten CloudwaysCDN. Poleg tega so postavljanje, kloniranje in začasni URL funkcije, ki bi jih morali novi uporabniki pozdraviti.

In nazadnje, obstaja fleksibilna „plačljiva cena“, ki jo lahko prilagodite glede na to, kaj potrebujete. Vaš načrt gostovanja lahko po želji povečate ali pomanjšate. Obstaja tudi brezplačna tridnevna preizkusna različica, ki pa naj bo kratka, da bo dovolj za preizkus funkcij Cloudways.

Cloudways: Kaj mi ni všeč

Cloudways je v celoti upravljana platforma gostovanja. Če torej želite imeti nadzor nad tem, kako deluje vaše spletno mesto (na primer dostop do korenin), morda Cloudways morda ne bo ustrezal vašim željam. Poleg tega nimate sreče, če želite ustvariti aplikacijo po meri v programskem jeziku, ki ni imenovan PHP. Vendar mislim, da bi te težave vplivale le na razvijalce in napredne uporabnike.

Cloudways prav tako nima registracije domenskega imena, čeprav vam bo za začetek dodan začasen URL. Nekaterim morda ni všeč dejstvo, da Cloudways nima gostovanja po e-pošti, čeprav je pomanjkanje te funkcije zagotovo koristno v nekaterih situacijah.

Čeprav obstaja več podpornih kanalov, je to področje, na katerem se mora Cloudways izboljšati. V tistih časih sem se obrnil na podporo, prejel sem netočen ali preveč tehničen odgovor ali moja vozovnica traja veliko časa, da se reši.

Cloudways: Finalne misli

Cloudways je razširljiv, v celoti upravljan ponudnik spletnega gostovanja, ki temelji na oblaku. Čeprav so cene na začetku lahko zmede, pa načrti ponujajo veliko prilagodljivost, tako da lahko izberete pravi načrt, ki bo ustrezal vašim zahtevam. Model „plačilo kot odhod“ naredi Cloudways idealen za podjetja in uporabnike, ki imajo omejen proračun za gostovanje svojih spletnih mest. Še več, takšna struktura cen zagotavlja, da se ne boste zaprli v dolgotrajen, drag načrt naročnine.

Uporabniška nadzorna plošča Cloudways poenostavi uporabnike, ki jih komandne vrstice ne poznajo in so povsem nove v gradnji spletnih strani. Čeprav Cloudways ponuja več integracij z enim klikom, še vedno zaostaja za nekaterimi največjimi konkurenti.

Na splošno je Cloudways eno izmed tistih gostiteljskih podjetij v oblaku, ki dosegajo lepo ravnovesje med cenovno dostopnostjo in funkcijami. S partnerskimi partnerji s petimi najboljšimi ponudniki oblakov ponuja Cloudways storitve gostovanja v oblaku, ki so narejene za hitrost, zmogljivost in zanesljivost. Če še vedno niste prepričani o Cloudwaysu, je za vas vedno na voljo brezplačna tridnevna preizkusna različica.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map