Kako narediti varnostno kopijo spletnega mesta

varnostno kopijo spletnega mestaMnoga najboljša spletna mesta in spletna podjetja so v svoje načrte, vsebine in optimizacijo iskalnikov vložile na tisoče ur truda.


Oni’so umetniška in ljubezenska dela in predstavljajo celoten gospodarski učinek in dohodek številnim strokovnjakom na internetu.

To je’Brez raztezka lahko rečemo, da je spletno mesto, pravilno izdelano in optimizirano, podobno lokaciji podjetja ali pisarne.

Toda tako kot prava stavba tudi vaše spletno mesto, v katerega ste vložili veliko truda, ogrozi. Šele, namesto da bi dejansko požgali v požaru, lahko vaše spletno mesto izbrišete s spleta, če strežnik zruši ali če zlonamerni kibernetski napad cilja na vaše spletno mesto in njegove kritične podatke.

V vsakem trenutku, ves čas in energijo, ki jo vložite vanj prilagajanje WordPressa lahko bi bilo izginila zaradi enega slabega dne.

Vendar pa so spletna mesta ena prednost, ki jih fizične lokacije nimajo; lahko naredite enostavne identične kopije svojega spletnega mesta in jih hranite nekje drugje za deževen dan. Če se vaše spletno mesto nepričakovano zruši, lahko s to kopijo v nekaj minutah ali urah nadomestite svoje spletno mesto. Danes naj’Oglejte si, kako lahko varnostno kopirate svoje spletno mesto, v katerih metodah bi vam lahko ustrezali.

Kako pogosto naj bo vaše spletno mesto podprto?


kako pogosto morate varnostno kopirati svoje spletno mestoPriporočamo redno varnostno kopiranje spletnega mesta, čeprav se natančna opredelitev te besede razlikuje od uporabnika do uporabnika.

Bistvo vsake varnostne kopije spletnega mesta je, da se izognete obnovi spletnega mesta iz večletne kopije ali iteracije.

Kljub temu pa morda ne boste želeli vsak dan skrbno prizadevati za varnostno kopiranje spletnega mesta, še posebej, če ga ne’t pogosto dodajte novo vsebino.

Številni lastniki spletnih strani imajo druge naloge, ki se jih morajo udeležiti, da bi zagotovili nemoteno delovanje njihovega spletnega mesta.

V ta namen, varnostne kopije spletnih mest, stare nekaj tednov, so verjetno najboljša stava. To vam omogoča, da obnovite večino svojih nastavitev in vsebine, tudi če ne’Od takrat ste posodobili stvari in vam preprečuje, da bi morali popraviti na tone programske opreme ali vtičnikov’s malo verjetno, da so se vsi posodobili v časovnem obdobju.

Enkrat na mesec je še eno dobro merilo in vam omogoča, da varnostno kopijo načrtujete za navaden dan in jo vključite v obstoječi razpored vzdrževanja spletnega mesta.

Zakaj morate VEDNO varnostno kopirati spletno mesto


varno varnostno kopijo spletnega mestaVarnostno kopiranje spletnega mesta je ena največjih odgovornosti za vaše spletno podjetje ali blagovno znamko.

Izguba vseh podatkov na vašem spletnem mestu je lahko popoln poraz in povzroči vam več dni ali tednov nazaj več meritev.

# 1 Izguba baze SEO in obiskovalcev

Za začetek, če celo prvotno ne ustvarite varnostne kopije spletnega mesta, lahko izgubite ves čas in energijo, ki jo vložite v njegovo zasnovo, vsebino in optimizacijo iskalnikov..

Dlje kot zaženete spletno mesto in bolj je zapleteno, več izgubite v primeru, da se strežniki zrušijo in se vse zbriše. Varnostno kopiranje spletnega mesta vam preprečuje, da bi doživeli to popolno katastrofo.

Dolgo traja, da se spletno mesto zažene in zažene, da ne omenjam primernih za obiskovalce in optimiziranih za Googlove uvrstitve v iskanju. To je’s prav tako neverjetno demoraling zdaj vse vaše trdo delo porušeno v enem samem trenutku, če ne’nimate posodobljenih varnostnih kopij spletnega mesta.

# 2 Porabijo veliko denarja za obnovo

denarne zalogeDruga možnost je ustvarjanje vaše spletne strani iz nič. To stane čas, denar in duševno zdravje.

Če vodite kakršno koli spletno podjetje ali če ustvarite kakršen koli pomemben dohodek iz prometa na svojem spletnem mestu, izgubite pomemben prihodek, medtem ko je vaše spletno mesto propadlo.

Ne pozabite, da morate varnostno kopirati svoje spletno mesto začnite vse iz nič in obnavljajte vse njegove elemente od tal.

To pomeni, da si’Morali boste porabiti nekaj tednov ali mesecev, da ne boste dobili prihodka, ki bi ga običajno dobili od svojih rednih obiskovalcev. Še huje pa je, da boste morali porabiti več časa, tudi potem, ko bo spletno mesto spet funkcionalno obnovilo tisto bazo obiskovalcev, kot ste jo uživali prej. Ljudje imajo kratka razpona pozornosti in številni obiskovalci, ki so morda celo redni na vašem spletnem mestu, se ne bodo ustavili znova, razen če boste novo pozornost pritegnili.

Kot stransko opombo ta izguba prihodka otežuje tudi obnovo vašega spletnega mesta. Ti’Za vsa prizadevanja za obnovo se bom moral financirati iz drugega vira. Za katero koli spletno podjetje ali spletno mesto za e-trgovino lahko to povzroči stečaj.

# 3 Čas se spusti v odtok

Tretja in zadnja velika izguba, če ne’t naredite varnostno kopijo spletnega mesta, je čas. Več kot denar za to morate porabiti za obnovo spletnega mesta’Na koncu bom moral ponavljati leta’ vredno dela, če imate spletno mesto dovolj veliko in kompleksno. Ves čas, ko boste porabili iteracijo in inovacije na obstoječi arhitekturi in vsebini spletnega mesta, boste zdaj morali porabiti za obnovo temeljev.

Navsezadnje varnostno kopiranje spletnega mesta ni’t samo nuja; to’zdrava pamet, ko preučite vse možne slabosti, ki prihajajo poleg tega, če tega ne storite. Tam’brez opravičila, da ne varnostno kopirate spletnega mesta, še posebej, če ga ne’ne bi imeli spletnega ponudnika gostovanja, ki redno za vas ponuja spletno mesto.

Kako narediti varnostno kopijo spletnega mesta

Medtem ko obstaja veliko spletnih gostiteljev, ki redno varnostno kopirajo spletna mesta za svoje stranke, to ne’ne pomeni, da ne bi smel’ne vzemite stvari v svoje roke.

Tudi če zaupate svojemu gostiteljskemu podjetju, vam vseeno priporočamo, da sami naredite več varnostnih kopij v najslabšem primeru. To je’je tako, kot pravi stari pregovor: če želite, da se nekaj naredi pravilno, naredite sami.

Poleg tega vam varnostno kopiranje lastnega spletnega mesta zagotavlja dodatno prilagodljivost pri obnovitvi. Zmagal si’za varnostno kopijo datoteke se morate obrniti na vaše podjetje za gostovanje, niti ga ne bodo mogli držati nad glavo, če boste slabo izbrali svoje podjetje za gostovanje.

Sorodno: Najboljši spletni gostovanje v Avstraliji

Če imate na voljo lastno varnostno kopijo svojega spletnega mesta, lahko stvari začnete delovati s čim krajšim časom zastoja, kar je lahko ključno, če imate spletno podjetje z redno bazo obiskovalcev.

Poleg tega mnogi ponudniki spletnih gostovanj ne’t proaktivno ne zaženite zlonamerne programske opreme ali virusov. Imate varnostno kopijo pri roki je morda najboljši način za zaščito vašega spletnega mesta pred zlonamernimi hekerji ali kibernetskimi napadi.

Na splošno, don’t popusti brezskrbnost, ki jo lahko zagotovi varnostno kopiranje lastnega spletnega mesta.

Obstaja veliko različnih načinov za varnostno kopijo spletnega mesta; pustiti’s vsakega posebej razčlenite.

1. Uporabite spletno storitev za varnostno kopiranje

varnostne kopije datotek in map

Ena najbolj priročnih rešitev za varnostno kopiranje spletnih strani je uporaba spletne storitve ali podjetja za varnostno kopiranje.

Kot že ime pove, ta podjetja ustvarijo varnostno kopijo spletnega mesta za vas z zagotavljanjem spletne različice, ki jo lahko nato prenesete in po potrebi preoblikujte. Zamislite si to kot Dropbox, vendar za svoje spletno mesto!

Seveda, spletne strani aren’t samo zbirke datotek. Zato spletne varnostne kopije upoštevajo vse te dejavnike in vam omogočajo varnostno kopiranje celotnega spletnega mesta za preoblikovanje in ponovno zagon, kadar koli je to potrebno.

Spletne varnostne kopije se prijavite na vaše spletno mesto in posamično varnostno kopirajte vsak element in datoteko spletnega mesta. To se zgodi samodejno v ozadju in ne’t nujno vpliva na čas delovanja spletnega mesta ali čas nalaganja obiskovalcev. Prav tako lahko pogosto konfigurirate programsko opremo za varnostno kopiranje spletnega mesta po svojih željah in jo celo nastavite, da se samodejno zažene v določenih obdobjih, kot smo razpravljali zgoraj.

To je’je zaradi svoje narave preprost za uporabo in ga je enostavno ceniti. To je’je veliko lažje vključiti spletno varnostno kopijo kot ročno varnostno kopiranje vsake datoteke ali vrstice. Te varnostne varnostne rešitve so učinkovite in celo prihajajo z ustreznim pomnilnikom, zato jih ne’ne bi morali sami ugotoviti organizacije datotek.

Še bolje, dejstvo, da gre za spletne storitve, pomeni ti ne’ne bi smeli skrbeti za vzdrževanje za fizično zaščito naprave za shranjevanje podatkov. Zmagal si’ne bi smeli skrbeti, če boste nekje postavili zunanji trdi disk ali preprečili, da bi ga v garaži razbili. To je’s vse na spletu in shranjene na oddaljenem strežniku ali shranjene v oblaku.

Prihajajo tudi številne najboljše storitve za varnostno kopiranje spletnih strani izboljšani varnostni protokoli. S tem preprečite, da bi kdo, ki ima vendetto proti vašemu spletnemu mestu, ciljal na vaše spletno mesto, kadar je najbolj ranljiv in poškoduje datoteke znotraj njega. Večina storitev za zaščito datotek uporablja več plasti varnosti in lahko celo vključuje odvečne strežnike; z drugimi besedami, hranijo več kopij datotek vašega spletnega mesta pri roki samo, če se zgodi, da z eno od kopij ne gre.

Ampak daleč največja prednost uporabe spletne varnostne kopije je to omogoča hitrejše delovanje in delovanje spletnega mesta kot kateri koli drug način. Spletno mesto lahko obnovite v prejšnji različici skoraj v trenutku, kar je lahko ključno, če zaženete trgovina e-trgovine in lahko’ne privoščite si izgube prihodkov.

Seveda storitve za varnostno kopiranje spletnih strani stanejo ponavljajoče se pristojbine, da bi izkoristili vse svoje odlične lastnosti in varnost. To boste morda lahko vključili v svoj mesečni proračun za vzdrževanje. Še bolje, mnogi odlični ponudniki spletnega gostovanja vključujejo varnostne kopije kot perke ali funkcije nekaterih svojih naročniških paketov.

Eden od najbolj priljubljenih spletnih rezervnih storitev, CodeGuard, je vključen v več ponudnikov gostovanja’ naročniški paketi.

2. Ročne varnostne kopije

ftp-file-transfer-ProtocolČe ti’si bolj praktična oseba in ne’ne želite tvegati z nekom drugim, lahko ročno varnostno kopirate vsako datoteko na svojem spletnem mestu naravnost v lokalni računalnik.

Nato lahko vzamete te datoteke in za dodatno varnost jih shranite zunaj nekje drugje. To je lahko še posebej privlačno, če imate na svojem spletnem mestu nekaj občutljivih informacij in želite zagotoviti, da nihče ne dobi teh podatkov.

Ko pa se zanašate na možnost ročnega varnostnega kopiranja, se soočate z več pomanjkljivostmi. Ti’Ne pozabite, da boste ročno varnostno kopirali spletno mesto znova in znova (zato močno priporočamo metodo enkrat na mesec) in lahko traja veliko časa, če morate varnostno kopirati posebno veliko spletno mesto.

Poleg tega ste zmagali’ne morete prenesti datotek, ki se spreminjajo posamično; ti’V bistvu boste morali vso stvar znova in znova naložiti, kar vam bo stalo veliko časa.

Potem pa tam’s potencialom za človeške napake. Priporočamo, da način ročnega varnostnega kopiranja uporabljate le, če se dobro držite računalniških spretnosti in lahko logično vzdržujete in urejate shranjene datoteke za enostavno iskanje..

Ob vsem povedanem, naj’preberite, kako lahko ročno varnostno kopirate spletno mesto.

Prvič, naredite FTP račun. Do tega lahko običajno dostopate prek nadzorne plošče cPanel, čeprav imajo drugi grafični vmesniki svoje portale. Nato lahko namestite odjemalca FTP, ki vam bo zagotovil vmesnik, ki ga potrebujete za potop globoko v datoteke spletnega mesta.

Ne glede na to, kateri odjemalca FTP uporabljate (FileZilla je pogosta izbira in bi ga priporočili), vi’V odjemalca FTP vpišemo IP naslov vašega spletnega mesta in vzpostavite povezavo do vašega spletnega mesta. Ti’Ogledali si boste lahko lokalne datoteke in mape, skupaj z datotekami in mapami vašega spletnega mesta.

Takrat boš ustvarite ciljno mapo da naredite varnostno kopijo. To je’je dobra ideja, da to poimenujete nekaj logičnega in za iskanje organizacije enostavno.

Na tej točki lahko vse datoteke povlečete in spustite tako, da jih kliknete in povlečete v imenik, ki ga imate’sem ustvaril. Nalaganje se bo začelo takoj, čeprav lahko traja nekaj časa. Ko je prenos končan, lahko te datoteke odnesete kamor koli in jih celo premaknete na dodaten trdi disk.

3. Varnostno kopiranje baze podatkov

phpmyadminČe pa vodite a Spletno mesto WordPress, ali katero koli spletno mesto, ki ima bazo podatkov, vi’Poleg datotek boste potrebovali tudi varnostno kopijo te vsebine.

To lahko storite z iskanjem gumba za prijavo v cPanel; ta se nahaja na sami nadzorni plošči cPanel ali na spletnem mestu vašega ponudnika spletnega gostovanja.

Nato lahko najdete odsek baze podatkov; iskati phpMyAdmin. To bo odprlo še eno nadzorno ploščo in vam zagotovilo baze podatkov za vaš WordPress za spletno mesto za upravljanje vsebine.

Nato lahko kliknete “izvoz” (ali podoben gumb, odvisno od tega, kako vaša nadzorna plošča posebej izgleda) in naročite, da se vsi ti podatki baze podatkov pošljejo v isto mapo, ki ste jo določili za svoje običajne datoteke. Ponovno lahko traja nekaj časa, zato se pripravite na potrpežljivost.

Večina najpogostejših aplikacij bo v redu s privzetimi nastavitvami, čeprav se lahko zapletete z nastavitvami po meri, če želite izbrati samo posebne podatkovne tabele. Varnostno kopijo baze podatkov je treba prenesti v računalnik kot datoteko .sql.

Enkrat ti’Po obeh korakih lahko varnostno kopirano spletno mesto vzamete kamor koli želite. Številni lastniki spletnih strani shranijo trdi izvod svojega spletnega mesta, drugi pa ga lahko shranijo v oblak po prvem prenosu v računalnik. Kakor koli že, to ustvarja odveč, saj več različic spletnega mesta vedno obstaja na več lokacijah.

4. Varnostno kopiranje s cPanel

cPanel logotipDrug (in hitrejši) način za ročni prenos datotek spletnega mesta je uporaba nadzor nad cPanel sami. Hitro položite:

 • se prijavite na nadzorno ploščo cPanel
 • kliknite “rezerva”
 • kliknite “ustvari / prenese celotno varnostno kopijo”
 • kliknite “domači imenik” na mestu, kjer zahtevate rezervno destinacijo, in vnesite svoj e-poštni naslov
 • kliknite “ustvarite varnostno kopijo”
 • ti’Popolno varnostno kopijo boste prejeli po e-pošti

Tako kot pri ročni varnostni kopiji vse vsebine spletnega mesta lahko to traja kar nekaj časa. Ti’Pri tej vrsti varnostnih kopij bomo še vedno morali dobro prizadevati za organizacijo; ne pozabite, da to počnete pogosto in shranite svoje podatke na lahko zapomnljivo mesto ali na varno mesto.

5. Rsync varnostno kopijo

Rsync (kratek za “oddaljena sinhronizacija”) je še ena potencialna varnostna rešitev, ki jo lahko uporabite. Njegova programska oprema, ki omogoča kopiranje datotek v strežnike. Ampak je’posebno pozornost, ker prenaša samo spremenjene datoteke ali dele datotek.

rsync vadnica za varnostno kopiranje zunaj spletnega mesta

V bistvu ste zmagali’nenehno vam je treba prebrati varnostno kopijo celotnega spletnega mesta.

Rsync je dovolj pameten, da zazna samo posodobljene dele vašega spletnega mesta, s čimer pride do tistih, ki prevladajo nad starejšimi kopijami, hkrati pa obdrži vse datoteke ali podatke, ki jih nimajo’t malo spremenil.

To vam prihrani veliko časa in pasovne širine in je lahko še posebej učinkovito, če imate naročen proračun za naročanje proračuna ali pa se želite le izogniti nalaganju celotnega spletnega mesta.

Rsync je še posebej dobra izbira, če imate na voljo že drugi strežnik Linux. A kot kaže opis metode, morate imeti na voljo drugi strežnik, da lahko orodje celo uporabite. Poleg tega tudi vi’Če zaženete spletno mesto, ki temelji na upravitelju vsebin, boste morali ločeno varnostno kopirati bazo podatkov.

6. Varnostne kopije v oblaku

Ena končna varnostna rešitev vključuje varnostno kopiranje spletnega mesta v oblak. Shranjevanje vašega spletnega mesta v oblaku ponuja več varnostnih rešitev, saj je v celoti varnostno kopirano in odvečno ter vas ščiti pred številnimi istimi pasti, ki jih trdijo lokacije za shranjevanje.

Na primer, celoto oblak je zelo malo verjetno, da bi se zrušil na enak način, da se bo vaš edini zunanji trdi disk po nesreči izgubil.

Številne storitve spletnega gostovanja to že počnejo, lahko pa vam pokažemo, kako to storiti sami prek več kanalov.

Varnostno kopiranje spletnega mesta Dropbox

logotip spustne ploščeKot smo že omenili, lahko uporabite Dropbox narediti nekakšno varnostno kopijo zagonske različice za vaše spletno mesto.

Opomba: To je’ni namenjen celotni vsebini velikega spletnega mesta.

Vendar pa imajo nekatere platforme, kot je WordPress – poleg vgrajenih datotek na voljo tudi dodatke, ki omogočajo varnostno kopiranje namestitve programa WordPress naravnost v Dropbox..

Kakor koli že, vse datoteke lahko shranite tako, da odprete vmesnik FTP in povlečete in spustite datoteke neposredno v mapo Dropbox.

Varnostno kopiranje spletnega mesta Amazon S3

Ta rešitev v oblaku je še ena odlična izbira. Če niste’t že vem, Amazon S3 je rešitev za shranjevanje predmetov prek vmesnika spletne storitve, z uporabo iste vrste arhitekture, na katero se Amazonova tržnica zanaša vsak dan. To ji zagotavlja veliko kapaciteto in stabilnost.

varnostno kopijo amazon s3

Ti’Boste morali namestiti strežniško programsko opremo, ki lahko deluje z Amazonom S3, ali pa lahko uporabite različne vtičnike, kot je Backup Buddy’si uporabnik WordPress-a.

V bistvu lahko najdete orodja, ki sodelujejo z Amazonom S3 na enak način kot druga orodja z Dropboxom. Obe rešitvi sta popolnoma veljavni, čeprav že’Če ste tako podobni, boste morda šli s tistim, s katerim ste že najbolj pripravljeni sodelovati. Na primer, držite se Dropboxa, če že imate velik račun in ste zmagali’ni se treba prijaviti za karkoli.

Omeniti moramo, da lahko s pravim vtičnikom ali strežniško programsko opremo avtomatizirate varnostne kopije z Amazonom S3. To združuje prostoročno naravo in enostavno uporabo spletne varnostne kopije, ne da bi plačevali posebno naročnino za varnostno kopiranje..

Povzetek


Na splošno je varnostno kopiranje vašega spletnega mesta nekaj, česar ne bi smeli jemati, in zagotovo ni nekaj, kar bi morali odložiti, dokler ne bo prepozno. Če ne boste sprejeli proaktivnih ukrepov za popolno varnostno kopijo spletnega mesta in njegove vsebine, boste na koncu želeli, da ste si vzeli čas prej.

Nič ni hujšega od tega, da se ves tvoj trdo delo in napor zapravita in je treba obnavljati spletno mesto iz nič. Izgubljeni dohodek in potencialni promet, ki bi ga vaše spletno mesto lahko ustvarjalo ves čas, ko boste prisiljeni obnavljati spletno mesto, bo močno zaledenil na torti.

Na srečo bi morali biti zdaj opremljeni z več različnimi načini, s katerimi lahko varnostno kopirate spletno mesto. Obstaja dobra rešitev za vsakogar, ne glede na vaše želje ali opremo. Vso srečo!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map