Celoten vodnik po SSL

ssl potrdilaČe nikoli niste bili pozorni na to SSL (Secure Sockets Layer) tehnologija prej, morda je to čas, da se mimo šepajočega refleksa odpravimo na še eno tehnično kratico.


Če do konca leta 2018 zaradi drugega, kot Google, vaše spletno mesto označite kot nevarno, če ga ne’ne bi imel te stopnje šifriranja varnost nameščen.

Težava povprečnega spletnega podjetnika ali tržnika je, da resno primerjamo nakupe SSL in ponudniki spletnih gostovanj zdi se enako zabavno kot trikrat zaporedoma udariti s palcem.

Tu sta dve pogosti vprašanji:

 • Kakšen tip SSL potrdila bi moral dobiti?
 • Ali so prosti v redu?

Brez skrbi, nežen bralec, mi’Na vse to in še več bom odgovoril na poti, da vam bomo zagotovili skoraj vse, kar morate vedeti o SSL certifikatih in komaj kaj, česar ne’t. To’s svojim dolgotrajnim načinom, da bi rekli’Poskusil se bom držati pomembnih stvari.

Kaj je SSL potrdilo?

ssl potrdilo

To ni’t certifikat, ki ga obesite na steno v službi za dobro opravljeno delo.

Tovrstno potrdilo prebere samo računalnik in strežnik, ko podatke prenašajo naprej in nazaj. Dodaja raven šifriranje to pomeni, da so informacije, ki se gibljejo med dvema točkama na internetu zavarovano pred radovednimi očmi.

Vizualizirajte nakup pri Amazonu. Še bolje je, da v brskalnik vtipkate Amazon.com in poiščete zgornji levi del strani, v URL-vrstici.

Morali bi videti besedo ‘VARNO’ v zeleni barvi in ​​naslov, ki se začne s HTTPS.

Tisto dodatno ‘S’ pomeni, da na tem spletnem mestu deluje in deluje tehnologija SSL, ki v ozadju ne deluje zaščitite številko svoje kreditne kartice in identificiranje osebnih podatkov vseh, ki bi se lahko ukvarjali s krajo podatkov.

Če pristanete na spletnem mestu, ki ne’nimam besede ‘VARNO’ ali an ‘S’ po HTTP-ju morate dobro in dobro premisliti, preden vnesete kakršno koli informacijo v kakršne koli obrazce, ki jih najdete tam. Sčasoma se bo Google lotil označevanja vseh takih spletnih mest z rdečo ‘NI VARNO’ dokler njegov lastnik ne namesti veljavnega SSL potrdila.

Prednosti SSL – Poleg očitnih

Ena očitnih prednosti uporabe SSL certifikata na vašem spletnem mestu je, da stranke ne ukradejo številke svoje kreditne kartice. Juhu! Tiste, ki zbirajo podatke o kreditnih karticah na spletnem mestu, zahteva panožna organizacija, znana kot Industrija plačilnih kartic (PCI), da ima takoj veljavno potrdilo, če ne prej.

Ne bi smelo biti presenetljivo, če pomislite, da velik, rdeč napis “NOT SECURE” na vrhu vašega spletnega mesta ne bo naredil veliko, da bi obiskovalce prepričal v vrsto izkušenj, ki jih lahko pričakujejo. Želite, da se počutijo toplo, udobno in varno pred lažnimi shemami in drugimi škodljivimi oblikami hekerskega vedenja.

In nenazadnje, tudi če ne Google se ni premaknil da bi v celoti odložil prizor na spletnih straneh, ki niso SSL, velikan iskalnih motorjev vseeno da SEO spodbuda za tiste, ki so že skladni s SSL. V težki igri za zavarovanje seznama na prvi strani za vaše najbolj donosne ključne besede bi morali izkoristiti vsako razpoložljivo prednost.

Kakšen tip SSL potrdila potrebujete?

Ker ničesar, kar ima veze z računalnikom ali internetom, nikoli ne more biti preprosto, se morate na poti do dežele skladnosti s SSL zavedati, da obstajajo tri različne vrste SSL certifikatov.

Domena je potrjena

Ta vrsta SSL certifikata, ki se običajno imenuje “nizka zanesljivost”, zahteva zelo osnovno raven varnosti, pri kateri izdajatelj certifikatov običajno preveri samo WHOIS zapis, da se prepriča, da je oseba, ki zaprosi za certifikat, dejansko lastnica spletnega mesta.

To je najcenejša vrsta skladnosti s SSL in se običajno izda takoj po prijavi. Obiskovalec, ki je pozoren na tovrstne stvari, potrdilo o nizkem zagotovilu ne predstavlja nič drugega kot dokaz, da je šel skozi predloge zavarovanja spletnega mesta. To je okus SSL, ki ga dobi večina ljudi, ki niso na spletu, da bi zaslužili. Govorimo o blogerjih, ki se ukvarjajo s hobiji itd.

Organizacija je potrjena

Čeprav je postopek za prejem tovrstnega potrdila podoben tistemu, ki je povezan z preverjanjem domene, se zbere več informacij, kar je razlog ti so navedeni kot potrdila visoke zanesljivosti. Poleg preverjanja domene mora podjetje predložiti dokumentacijo o identiteti, zlasti:

 • Ime
 • Mesto
 • Država
 • Država

Dodatna varnost, ki jo organizacija potrdi s potrdilom SSL, potencialnim obiskovalcem spletnih strani več kot nadomesti za daljši čas obdelave (nekaj dni) in dodatne stroške. Če imate podjetje ali podjetje s spletnim mestom, je to certifikat, ki ga želite.

Razširjeno validacijsko potrdilo

Kot novi otrok v bloku razširjeno potrdilo o potrditvi zahteva vse, kar je vključeno v postopek potrjevanja organizacije, in še malo več.

V bistvu morate dokazati ne le, da imate legitimno ime in naslov, ampak tudi, da ste dejansko podjetje za doseganje poslovnih ciljev.

To vrsto certifikata – v zeleni ključavnici v URL-vrstici, lahko traja nekaj tednov – če pa’ponovno podjetje za e-trgovino, don’ne moti se z ostalima dvema. Vzemi tega!

Končne misli

Radi bi se lotili ideje brezplačna SSL potrdila preden bomo končali. Težava pri čemer koli brezplačnem, ki ga najdete na spletu, je ta, da lahko subjekt, ki stoji za njim, zaganja gamut, od tega, da je majhen zlonamerni trgovec z zlonamerno programsko opremo do fanta ali gala, ki želi videti denar. Zaključek je, da Google ni velik ljubitelj brezplačnih certifikatov in bo verjetno obiskovalcu vašega spletnega mesta poslal opozorilno sporočilo, ki jim ponuja dve možnosti:

 • “Vseeno nadaljuj.”
 • “Nazaj na varnost”

Več kot nekaj jih bo izbralo slednje, kar ni dobro za poslovanje. Ko pride čas, da se guma sreča s cesto, je treba upoštevati eno stvar. Ali je od 5 do 10 dolarjev na mesec potrebno dobiti legitimno potrdilo, ki je vredno večje prodaje, ki jo verjetno zaslužite? Zares bomo ugibali in rekli: “Vraga, da!”

Nekaj ​​legitimnih prodajalcev certifikatov SSL za začetek: GeoTrust, DigiCert, Symantec in vseprisotni GoDaddy.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector