5 najpogostejših ranljivosti vašega spletnega mesta

Dnevne novice prinašajo nenehno poplavo varnostnih kramp, kršitev podatkov in primerov, ko so bili osebni podatki ogroženi prek interneta. To so lahko podatki o kreditnih karticah, e-poštni naslovi, gesla, številke socialnega zavarovanja ali celo tajni vladni podatki, ki so vlomljeni. Hekerji so napade izpopolnili in se preživljali s pogostitvijo na nepripravljenih spletnih mestih.


Čeprav se vam zdi, da vaš majhen, neškodljiv mali blog ali poslovno spletno mesto verjetno ne bo postalo tarča zlonamernih hekerjev, se lahko motite. In napačnost v tem primeru bi se lahko izkazala za drago. Ali želite izkoristiti to priložnost? Mislimo, da ne bi smeli.

Hekerji lahko na vašem spletnem mestu postanejo vohunski bot, ki se uporablja za dostop do računalnikov strank. Lahko dobijo dostop do občutljivih uporabniških podatkov, ne da bi tega sploh vedeli. Še huje je, da bodo lahko vdrli v bazo podatkov vašega spletnega mesta, ki je poškodovala ali manipulirala s podatki, vnesla spletno mesto z zlonamernimi povezavami in tudi prevzela strežnik gostitelja, ki ga bodo uporabili pri napadih zavrnitve storitve (DDoS)..

Močno menimo, da je znanje moč, zato je tukaj nekaj vpogleda v 5 najpogostejših ranljivosti spletnega mesta.

1. Skript na več mestih (XSS)

Medsebojno skripta (ali XSS) računov skoraj polovica vseh napadov na spletna mesta po Wordfenceu . Lažno predstavljanje napadi so edina metoda taksista, ki jo najpogosteje uporabljajo zlobne vrste na spletu. In medtem ko lažno predstavljanje cilja na posameznike prek e-pošte ali goljufivih povezav, skriptno skriptno ciljanje na spletna mesta in izmenjavo med gostitelji in obiskovalci.

Izpostavljenost oz ranljivost za XSS nastane, ko spletne aplikacije sprejmejo uporabniške podatke, ne da bi jih predhodno potrdile ali pregledale. Te ranljivosti hekerjem omogočajo, da ugrabijo spletne aplikacije in prikažejo vsebino v uporabniku’s brskalnikom. Napadalec lahko končno pridobi nadzor nad brskalnikom končnega uporabnika in dostopa do njegovega računalnika, ne da bi jih opozoril na napad. Veliki igralci, kot so Google, Facebook in PayPal, so v nekem drugem trenutku postali žrtev skriptnega skripta.

Uspešni napadi XSS lahko hekerjem omogočijo, da ugrabijo račune strank, širijo viruse in nadzorujejo uporabnika’brskalnik na daljavo, dostopate do osebnih podatkov v računalniku in celo zagotovite vstopno točko za nadaljnje napade na vašem spletnem mestu.

Zamislite si to kot tisti, ki jih hekerji uporabljajo za vstop na vaše spletno mesto in v računalnik vseh, ki obiščejo vaše spletno mesto. Uspešni napadi XXS lahko ogrozijo vse podatke vašega spletnega mesta in, verjetno, računalnike vaše stranke.

Zaščita pred scenarijem na več mestih se morda zdi zastrašujoča, zlasti če upoštevamo nekatere odmevne žrtve, vendar je to mogoče. Tukaj’s kako:

 • Preverjanje vnosa – omejevanje podatkov o vhodnem polju in preverjanje pričakovanih celih števil ali znakov je prvi korak
 • Uporabite Escaping – beg se nanaša na odvzem podatkov in zagotavljanje njihove varnosti, preden z njim karkoli storite
 • Sanitizirajte – nadaljnje saniranje uporabnikovega vnosa s sanitizacijo kode nudi še eno raven zaščite pred škodljivimi oznakami, ki vstopajo v sistem

2. SQL vbrizgavanje (SQLi)

SQL injekcije se zgodijo, ko hekerji uporabljajo vnosna polja (kot so obrazci, besedilna polja, prijave itd.), da vbrizgajo zlonamerne ukaze SQL, ki lahko ogrožajo podatke ali omogočijo nepooblaščen dostop do brskalnikov odjemalcev. Če vhodna polja niso filtrirana ali zaščitena pred kodo SQL.

Poleg skriptnega skripta so injekcije SQL ena izmed najpogosteje uporabljenih metod napada. Popravek za injiciranje SQL je relativno preprost in preprost.

Koda se uporablja za zagotovitev, da so podatki vhodnega polja omejeni, potrjeni in varni. Čeprav glede varnosti ni nič varnega, je treba storiti nekaj.

 • Uvedite požarni zid – Požarni zid je odlična zaščita pred napadi SQL, saj učinkovito zaustavi vse podatke, ki niso pričakovani ali prepoznani
 • Ne zaupaj nikomur – medtem ko lahko vhodna polja in obrazci stojijo za varnimi prijavami, ne zaupajte nobenemu vnosu in vedno veljajte pred stavki sql
 • Nadgradite programsko opremo – pogosto je na voljo boljša ali močnejša programska oprema za preprečevanje napadov. Poglejte, če želite, da se nadgradite
 • Nenehno spremljajte napade SQL injekcije – držanje pozornosti je odličen način za hitro odzivanje na napade in omejitev škode
 • Omejite vhodna polja / vstopne točke – vedno uporabljajte obrazce in polja za vnos kot potencialna tveganja in jih izvajajte le, kadar je to nujno potrebno. Tukaj je vodnik narediti to.

3. Privzeti skrbniški vpis / šibko geslo

Spletne aplikacije, konfiguracije in programska oprema pogosto ponujajo privzete skrbniške prijave in gesla, ki jih je treba takoj spremeniti in izboljšati z varnejšimi poverilnicami. Težava je v tem, da se pri poenostavitvi notranjih, v nekaterih primerih večkratnih, uporabnikov pogosto spregleda sprememba poverilnic ali izbira varnejšega gesla..

Hekerji niso težko vdreti v prijavo “Admin1” ali geslo “Password1”. Admin prijave in gesla morajo imeti enako strogost in stroge smernice, ki jih podjetja uporabljajo za vse svoje podatke za prijavo, in jih je treba redno posodabljati / revidirati. To je težava, ki jo je mogoče preprečiti, ki ji je treba le nekaj pozornosti in prizadevnosti.

4. Ne dodajate HTTPS ali posodabljate programske opreme

Morda se zdi, da ne sme biti, ampak izvajanje varnih protokolov (HTTPS) na spletnem mestu predstavlja veliko oviro hekerjem in jih odvrača. Varni protokoli vključujejo šifrirane podatke, ki jih je skoraj nemogoče vdreti. Varno spletno mesto je prav tako pomirjujoče za obiskovalce in skorajda nujno za kakršno koli finančno transakcijo, ki se zgodi na spletnem mestu.

Naslednji očiten korak je vzdrževanje programske opreme in zagotavljanje, da uporabljate najnovejše, najnovejše različice, da zagotovite, da ste vgradili varnostne posodobitve in napolnili morebitne ranljivosti, ki so jih morda obravnavali ponudniki.

5. Napačno konfigurirana varnost, kot so neveljavne preusmeritve

Napačna napačna nastavitev lahko vključuje več različnih vstopnih točk ali ranljivosti, vendar imajo vsi tipično pomanjkanje pozornosti in vzdrževanja za osnovne spletne aplikacije. Varne konfiguracije morajo biti jasno definirane in razporejene v kodi, ki podpira spletno mesto’s okvirom, aplikacijami, spletnim strežnikom, bazo podatkov itd.

Vsaka komponenta, ki ni ustrezno zavarovana in konfigurirana, ponuja hekerjem priložnost za dostop do podatkov in morda celo ogrozi celoten sistem.

Splet preusmeri, kje se podatki pošljejo neveljavno je še ena pogosta vstopna točka za hekerje. Z varno sejo in posredovanjem teh podatkov na neveljavno spletno stran znova neposredno lahko izpostavite občutljive podatke in celo uporabniške podatke za prijavo uporabnika..

Varni pristop

Vzpostavitev rednih pregledov vzdrževanja in zagotavljanje, da se varnostni ukrepi pravilno izvajajo na vsaki stopnji razvoja in vzdrževanja, bodo daleč do zaprtja teh odprtin za hekerje.

V svetu internetne varnosti je filozofija “to se mi ne bo zgodilo” neučinkovit pristop k varnosti. Uspešni napadi na vašo spletno stran ne morejo samo povzročiti dragih kršitev podatkov, ampak lahko vodijo tudi do črnih seznamov s strani iskalnikov in popolne izgube integritete blagovne znamke v očeh potrošnikov, strank in partnerjev.

Lastniki spletnih strani bi morali biti previdni. Takoj izvedite zgoraj opisane korake, da preprečite, da bi postali hekerji tarča. Poleg tega se lahko prepričate tudi, da ste izbrali uglednega spletnega gostitelja, ki se ne šteje za tistega, kar se običajno imenuje gostitelj “neprebojnih”. Dokler tuje vlade in internetni protokoli ne bodo našli načina, kako omejiti neprebojna spletna mesta za gostovanje, bomo prisiljeni nagovarjati hekerje in kriminalce pod lastnimi pogoji.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map