30+ neverjetnih statistik WordPress

gostovanje besedilaZ več kot tretjino vseh spletnih mest, ki jih poganja WordPress (WP), ni dvoma, da gre za najbolj priljubljen in široko uporabljen sistem za upravljanje vsebine. [1] CMS zaostaja za več spletnimi mesti kot na naslednjih dveh platform. Po poročanju Keyword.com je “WordPress” Googlov 34 milijonov krat na mesec.


Toda ta številka je samo vrh ledene gore, ko gre za uporabo WP, tako dobre kot slabe. Najbolj je znana kot platforma za bloganje, vendar je večina spletnih strani platforme e-trgovina, ki jih velik del pripada podjetjem Fortune 500, kot so Fortune.com, CNN in New York Post, ali tehnološkim velikanom, kot sta Microsoft in Facebook News . To je celo platforma za Whitehouse.gov in uradno spletno stran švedske vlade. [2]

Ali prvič razmišljate o programu WP ali vas zanima samo, kdo uporablja platformo in kako jo uporabljajo, imamo številke in zgodbe za njimi.

Kaj naredi WordPress tako odličnega ustvarjalca spletnih strani?

razvoj WordPressaSamo glava lahko povzroči nekaj polemike. Na spletu divja razprava o tem, ali je pravzaprav ustvarjalec strani ali preprosto najboljša platforma za upravljanje ustvarjanja vsebine in objav.

Kratek odgovor je, da je oboje.

To je CMS s široko paleto močnih tem za gradnjo strani in vtičnikov, kot sta Beaver Builder in Divi.

Različice 5.0 in novejše različice imajo tudi vgrajen privzeti urejevalnik Gutenberg, ki bolj spominja na funkcijo povlečevanja in spuščanja tradicionalnih ustvarjalcev spletnih strani kot na staro platformo za urejanje besed, ki spominja na MS Word. Vsi vtičniki in teme morajo podpirati Gutenberg, tako da ni skrbi za združljivost.

Kjer se WordPress razlikuje od številnih ustvarjalcev spletnih strani in strani, je to, da druge platforme ponujajo gostovanje, vendar vam ne omogočajo izbiranja lastnega edinstvenega domenskega imena in pravzaprav niste lastnik ustvarjene vsebine. Če se želite preseliti na še ena platforma gostovanja, malo je verjetno, da lahko katera od vsebin na vašem spletnem mestu prinese s seboj. Te težave s WordPressom ne boste imeli.

Dve različici WordPressa

WordPress ima dve različici, wordpress.com in wordpress.org. Različica dot com je samoplačniška platforma, ki vam ponuja brezplačno osnovno spletno mesto, vendar lahko za rešitev podjetja porabi do 5000 USD na leto; zaradi česar imate težave tudi z lastništvom vsebine in pomanjkanjem edinstvenega imena domene. WordPress.org je popolnoma brezplačen za uporabo. Vse kar morate storiti je, da izberete in registrirate ime domene in poiščite rešitev za gostovanje ki podpira tehnologijo WP.

Čeprav se WordPress na začetku morda zdi nekoliko zastrašujoč, če niste tehnično pametni, ima precej plitvo krivuljo učenja. Kodiranje je vgrajeno v dodatke in teme, vendar izkušeni koderji lahko spremenijo in prilagodijo katero koli kodo njihovim zahtevam.

Po drugi strani pa se novinci lahko hitro naučijo kako prilagoditi WordPress brez znanja o kodiranju in izdelavo kakovostnega spletnega mesta. Zaradi tega je odlična platforma za novince in tehnološke strokovnjake.

Vtičniki in teme

Ena najboljših stvari o WordPressu je tehnologija in okviri, ki podpirajo CMS in dodajajo funkcionalnost spletnega mesta. Govorimo o zelo hvaljenih in včasih nasmejanih vtičnikih WP in temah.

Ker je WordPress odprtokodna platforma, je na voljo na stotine brezplačnih tem in vtičnikov za namestitev neposredno iz Spletno mesto WordPress. Pravzaprav trenutno obstajajo 55.094 vtičnikov v knjižnici WP. Razvijalci po vsem svetu so ustvarili tudi premijski vtičnik in teme za skoraj vsako funkcijo, namen in željo.

Kaj delajo?

Teme so okvirji, ki so nameščeni nad WP-kodo. Teme so opremljene z vgrajenimi moduli in funkcijami oblikovanja strani, ki določajo postavitev in videz vašega spletnega mesta WP.

Obilje brezplačnih in premium tem

Obstajajo teme, ki so ustvarjene za izdelavo spletnih strani za posebne panoge, kot so nepremičnine, novinarstvo in digitalna trgovina, in lahko uporabite eno od sto brezplačnih tem s spletnega mesta ali kupite po meri premijske teme podjetij, kot je Theme Forest, ki ima na voljo več kot 11.000 tem WP. odstotek lastnikov spletnih strani WordPress uporablja premium teme, povprečni stroški licence za premijsko temo pa so 40 dolarjev. [3] [4]

Ko kupujete teme od uglednega razvijalca, imate prednost podpore, nadgradnje in varnostnih popravkov razvijalca. Tudi vam ni treba skrbeti za razširljivost s temami. Te lahko povečate navzgor ali navzdol, ko vaše podjetje raste, ne da bi plačevali več, kot bi ga ustvarili graditelji spletnih strani.

Z brezplačnimi temami vam ni treba skrbeti toliko časa, dokler jih prenašate s spletnega mesta WordPress. Tisto so obsežno preizkušen in pregledan podpirati kakovostno kodiranje CSS in HTML ter preverjati glede varnostnih in zasebnih standardov. Prepričajte se, da jih redno posodabljate in odstranite stare teme ali vtičnike, ki jih ne uporabljate več.

Vtičniki so dodatki, ki vašim spletnim mestom WordPress zagotavljajo funkcionalnost. Ti so razdeljeni tudi na tisoče brezplačnih, drugih vtičnikov in premium dodatkov. Ne glede na funkcijo ali funkcijo, ki jo potrebujete za izboljšanje uporabniške izkušnje, se mora ujemati vsaj ducat vtičnikov ali pripomočkov. Te segajo od vtičnikov, ki upravljajo e-pošto, do tistih, ki krepijo varnost in vse vmes. Lahko celo namestite vtičnik za Google Analytics in integrirate svoj Google ID s svojo skrbniško nadzorno ploščo.

Zdaj, ko imate malo preteklosti o tem, kaj je WordPress in kaj počne, poglejmo še nekaj statističnih podatkov za platformo.

Uporaba WordPress-a

wp uporabaStatistični podatki o odstotku spletnih mest, ki jih poganja WordPress, ne povejo, kako široko je razširjena po vsem svetu. Te točke vključujejo globalna in posebna dejstva ter statistike o uporabi WordPressa.

 • Ocenjujejo, da je WordPress sila za 59,9 odstotka vseh sistemov za upravljanje vsebine. [5]
 • CMS je na voljo v 162 različnih jezikovnih krajih po vsem svetu. [6]
 • 71 odstotkov vseh WordPressovih blogov je v angleščini; Naslednji najpogostejši jezik je španščina s 4,7 odstotka trga. [7]
 • Leta 2014 so prenosi neangleške različice WordPressa prvič prenesli različice angleške različice. [8]
 • To je najbolj priljubljena platforma za gradnjo spletnih strani v Indiji, saj porabi 47 odstotkov tržnega deleža CMS. [9]
 • Skoraj 3000 najboljših 10.000 spletnih strani upravlja WordPress. [10]
 • Samo v letu 2016 je bilo na blogih WP objavljenih skoraj 117,913,148,357 besed. Gostujoče sodišče
 • 17 novih objav se vsako sekundo doda na spletno mesto WP. [11]
 • Vsak dan se sproži 805 novih spletnih strani WP. [12]

WordPress Skupnost in podpora

Vas skrbi pomanjkanje podpore z brezplačno odprtokodno platformo? Te statistike bi vam morale olajšati misel.

 • WordPress nima izvršnega direktorja; v celoti jo vodijo prostovoljci iz odprtokodne skupnosti. [13]
 • Ustanovitelja WordPressa, Matt Mullenweg in Mike Little, sta platformo leta 2003 ustvarila kot B2B cafelog. Ustanovil je neprofitno organizacijo, imenovano Fundacija WordPress, da bi zaščitil projekt odprte kode in zagotovil, da bo vedno ostal prost. [14]
 • V Združenih državah Amerike je 175, zunaj ZDA pa več kot 185 WordCampov. [15] [16]
 • Trenutno jih lahko najdete 840 MeetUp skupine s skupno 511.000 aktivnimi člani in rastočimi.
 • WordPress je znan po tem namenska skupnost razvijalcev in uporabnikov. Na koncu je bilo na forumu WP več kot 2.030.000+ odprtih tem.
 • Obstajajo 70 razvijalcev v osnovni razvojni skupini WP, in napisali so več kot 430.000 vrstic kode, da bi ustvarili jedro platforme.
 • Mnogi razvijalci, ki prispevajo k rasti WP, so prostovoljci, vendar povprečna plača razvijalca WP znaša 49.185 USD na leto.

WordPress rast

WP ne samo da podpira rast podjetij, sama platforma vsak dan raste in se razvija. Tu je nekaj dejstev, ki podpirajo to.

 • Zadnja različica programa WordPress je 5.2. Imenuje se Jaco in je bilo preneseno 27.360.583 krat, 300 odkar sem vtipkal ta stavek. Števec prenosov si lahko ogledate v realnem času tukaj.
 • Med milijoni spletnih mest Alexa Top 1 jih je 74 različic programa WP, ki jih izvaja.

Nasvet za profesionalce: Samo 27,9 odstotka uporabnikov ima nameščeno najnovejšo različico WordPress-a. Posodobite ali namestite najnovejšo različico WP. Vključuje nov privzeti urejevalnik in je manj ranljiv za krampanje.

Angažiranje v družbenih medijih

Eden najosnovnejših načinov za povečanje prometa na vaši spletni strani in splošne spletne prisotnosti je prek socialnih medijev. WordPress lahko pomaga tudi na področju socialnega udejstvovanja.

WordPress vtičniki in teme

Omejitve funkcije spletnega mesta WP omejujejo samo vtičniki, ki jih namestite. Tu je nekaj statističnih podatkov o razvoju in uporabi vtičnikov.

Nasvet za profesionalce: Ena največjih ranljivosti za spletna mesta WP je uporaba zastarelih vtičnikov in tem. Nadgradite svoje vtičnike, takoj namestite varnostne popravke in popolnoma odstranite stare, zastarele, neuporabljene in nepodprte vtičnike. Če jih onemogočite, ni varnejše.

Nasvet za profesionalce: Uporabljajte samo vtičnike uglednih razvijalcev, ki so bili preizkušeni in pregledani.

Varnost WordPressa

Tudi če se ne ukvarjate z e-trgovino, je spletna varnost še vedno pomembna. To so številke za varnostjo spletnih strani WP, dobre in slabe.

Nasvet za profesionalce: Nikoli ne uporabljajte privzetega gesla na nobeni platformi.

Izbira platforme gostovanja WordPress

Priljubljenost WordPressa ni le v njegovi razširljivosti in vsestranskosti, temveč tudi v dejstvu, da se je brezplačno in enostavno vključiti v vrsto okolij. Edini stroški, ki nastanejo pri uporabi WP, so nakupi tem in vtičnikov, registracija domen in gostovanje. Skupno lahko to porabi le 50 dolarjev na leto. [30]

Številni gostovalni paketi vam bodo kot del storitve omogočili registracijo domen in celo vrnili e-poštne naslove, ki so specifični za domeno. Če imate samo eno spletno mesto, bi morala zadostovati izbira istega gostitelja in registra domene. Če pa uporabljate spletno mesto z veliko količino ali več domen, je morda bolje, da se registrar in platforma gostovanja ločita.

Pri iskanju najboljša rešitev za gostovanje za vaše spletno mesto WP, upoštevajte naslednje:

 • Minimalne zahteve. Vsaka gostiteljska platforma mora podpirati minimalne zahteve WP PHP različice 7.3 ali novejše, MySQL različice 5.6 ali novejše ali MariaDB različice 10.1 ali novejše in imeti HTML podporo.
 • Prilagodljivost. Želite, da sta na voljo največja možna hitrost in pasovna širina ter da drugi viri zadostujejo za vašo spletno stran, pričakovani promet in rast.
 • Podpora. Podpora strankam mora biti dostopna 24 ur na dan z različnimi metodami.
 • Občasni čas. Številne storitve gostovanja zagotavljajo določen odstotek časa delovanja; 99+ odstotkov je standardno, vendar poskrbite, da boste to garancijo dobili v pisni obliki.

Če spletno mesto poganjate iz računalnika z operacijskim sistemom Linux, je združljivo s PHP in MySQL. Gostovalne platforme, ki podpirajo operacijski sistem Windows OS, so združljive z ASP, .NET, Microsoft Access in Microsoft SQL (MSSQL).

Končne misli

Zdaj, ko imate nekaj dejstev, ki podpirajo tisto, kar mnogi od nas že vemo o prednostih WordPress-a, lahko danes začnete z ustvarjanjem idealnega spletnega mesta za objavo svojega bloga, zabavo občinstva ali rast vašega spletnega podjetja. Prepričajte se, da ste pozorni tudi na opozorila o varnosti in SEO, da boste zagotovili, da so vaša spletna mesta in promet zaščiteni pred običajnimi kibernetskimi grožnjami ter da imate nastavljen WP in maksimiziran za izboljšanje razvrstitve v iskalniku in dostave vsebine..

[1] https://kinsta.com/wordpress-market-share/
[2] Zmaga WP
[3] https://themeforest.net/
[4] https://winithemes.com/blog/infographic-the-current-capacity-of-wordpress/
[5] https://w3techs.com/technologies/details/cm-wordpress/all/all
[6] https://digital.com/blog/wordpress-stats/
[7] https://99firms.com/blog/wordpress-statistics/
[8] http://www.wpblogington.com/data/wordpress-2015.php
[9] https://www.codeinwp.com/blog/wordpress-statistics/
[10] http://trends.builtwith.com/cms
[11] http://torquemag.io/13-surprising-wordpress-statistics/
[12] https://w3techs.com
[13] https://www.isitwp.com/interesting-wordpress-stats-facts/
[14] https://www.codeinwp.com/blog/wordpress-statistics/
[15] https://central.wordcamp.org/news/2016/03/30/wordcamps-in-2015/
[16] https://www.codeinwp.com/blog/mesmerizing-wordpress-stats/

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map