Beste billige vert

bilde av et rabatt datacenterDa jeg startet min første webside, husker jeg at jeg betalte nesten 40 dollar for standard delt hosting. Hostingindustrien har kommet langt siden den gang.


Når vi snakker om å være vert for det vi egentlig snakker om, er datasentre. Hvis du er usikker på hva et datasenter faktisk synes om din favoritt Sci-Fi-film med rader på rad med datamaskiner. Sånn som dette bildet til høyre.

Selskaper som Amazon har lansert Amazon Web Services som dominerer det globale cloud computing-markedet. Resultatet er enorme stordriftsfordeler for hostingfirmaer som nå kan leie serverplass for en brøkdel av det de pleide å betale.

Moderne billig webhotell gir hastighet, ytelse og funksjoner som dyre arv hosting planer brukes til å tilby for en brøkdel av prisen.

Når det gjelder billig hosting er regelen jo flere serverressurser jo billigere vil planen din være. Av denne grunn er veien å gå hvis du ønsker å spare penger med større verter over lokale selskaper.

Pro-tipsDen arvelige hostingplanen du kanskje allerede betaler $ 20-40 / måned for kan kjøpes for mindre enn en dollar. Hvis du kjøper fra et lokalt australsk hostingfirma, betaler du nesten helt sikkert.

I denne gjennomgangen anbefaler vi bare tre selskaper. Det første valget er langt billigere og opprettholder fortsatt god oppetid, ytelse og tilleggsfunksjoner.

De to andre er førsteklasses valg for de som leter etter litt mer fleksibilitet og ytelse.

Hvis du er nysgjerrig på hvordan vi tester oppetid, kan du se på vår sporing av live sider her.

Nøkkelegenskaper
 • Billigste vert hender ned
 • Stor fart
 • Brukervennlig grensesnitt
 • 24/7/365 Support
 • 30 dagers returrett
Pros
 • Rask belastningstid
 • En av de høyeste oppetidene
 • Lange promokontrakter
Ulemper
 • Ingen gratis domene og SSL i laveste nivå

OK, du leter etter billig hosting. Vel, du fant det. Du tenker sannsynligvis at du må gi opp en hel haug for å bruke en hosting-tjeneste som er billigere enn to dollar. Det er her du tar feil.

Vi var litt skeptiske da vi først snublet over Hostinger. På det tidspunktet var prisene på $ 0,80. Det var lett å avskrive dem som en annen vertsservice under en dollar. Så testet vi dem. Hastighetene de la ut, blåste nesten annenhver tjeneste ut av vannet, og oppetiden deres er super nær 100%.

Hvordan var dette mulig ?! La oss se på noen av funksjonene deres.

Hastighet og oppetid

La oss se på noen beregninger.

Alt under 2000M er en god lastetid. Det betyr at det tar to sekunder å laste inn en webside.

Hostinger postet en 389Ms lastetid. Det betyr at websidene deres last ganske raskt. Hostinger prioriterer serverhastighetene sine mer enn de fleste, og det viser virkelig.

Oppetidene for Hostinger er like latterlig gode. Eventuell oppetid over 98% anses som god. Med 99,90% klokker Hostinger inn med en av de høyeste oppetidene i bransjen.

Priser

Billig prissetting av webhotell er ærlig talt et problem. De lokker deg inn med en super billig kampanjepris, og når forfremmelsesstilen din med dem er over, dobler de eller tredobler prisen.

Ærlig talt, Hostinger er ikke annerledes. Du kan imidlertid låse inn kampanjeprisen i fire år. Ja, fire år. Det kan sees på som negativt for noen mennesker, men for andre som kjenner deg’Jeg vil ha billig og pålitelig hosting så lenge er et pluss.

Det er problemer i det laveste nivået. Du don’t motta et gratis domene og du ikke’t motta en gratis SSL. Du kan oppgradere til en litt dyrere plan til $ 3,95 per måned (ikke akkurat dyrt) og motta domenet, SSL, samt gratis daglige sikkerhetskopier.

Kjøper pass på, oppslaget etter kampanjeprisene for Hostinger er brattere enn mange andre steder. Du kan låse inn $ 1,45 per måned i fire år, men etter det vil du se på $ 7,99 per måned. $ 2,95 per måned plan ville gå opp til $ 11,95 per måned og $ 3,95 per måned plan vil nå $ 15,95. Hostinger er ikke’t lekte med de prisene.

Akkurat som alle andre hosting-tjenester i denne prisklassen, liker Hostinger å starte deg lavt og deretter heve prisen. De gir super lange kampanjekontrakter noe som betyr at denne praksisen kan utnyttes av kunden (dvs. deg).

Gratis nettstedbygger – Zyro

Hostinger’Nettstedsbyggeren heter Zyro, og den ble nylig fullstendig overhalt. Takket være en mengde nye funksjoner den har mottatt, går det nå tå til tå med de beste nettstedbyggere der ute.

hostinger tilpasse

Zyro leveres med et vennlig brukergrensesnitt og ganske mange funksjoner som gratis SSL-sertifikat for å autentisere domenet ditt, ubegrenset SSD-lagring og ubegrenset båndbredde

En annen funksjon vi fant ganske nyttig var et enormt bibliotek med gratis bilder som du kan bruke til å designe nettstedet ditt slik du måtte ønske.

Hvis du har behov for å designe logoen din eller forbedre den, kan du gjøre det også her. Zyro’s Logo Maker gjør merkevaren din mer tilgjengelig for publikum. Du kan designe logoen din på kort tid uten noen’s hjelp.

En stor bonus for både byggherre og logoprodusent er at det ikke kreves noen design- eller kodingsopplevelse.

garantier

Vi elsker garantier her på Best Web Hosting Australia. De viser oss at et selskap er trygg på tilbudene sine. Hostinger tilbyr en 30-dagers pengene-tilbake-garanti, så vel som en 99,99% oppetidsgaranti. Hvis oppetiden går under at du har muligheten til å få litt penger tilbake.

ulempen

Vi berørte noen få ulemper i prissnittet. Ingen gratis SSL er en bummer. Imidlertid kan du jobbe rundt det. Det kan være veldig enkelt å bruke en gratis SSL, spesielt når du bruker WordPress. Her er to SSL-alternativer når du bruker den laveste delen av Hostinger.

 1. La oss kryptere – Tilgjengelig via alle cPanels. Det er et gratis SSL-sertifikat for alle nettsteder. Jippi!
 2. Virkelig enkel SSL – Dette er en flott plugin som tvinger SSL på nettstedet ditt. Den kommer også med mange funksjoner du kan tilpasse.

En annen ulempe er ingen telefonsupport, men de fleste hosting-tjenester tilbyr det ikke. Hvis du er koblet til cPanel-grensesnittet, vil du også få problemer med å finne ut at Hostinger bruker sitt eget panel. Det er intuitivt å bruke, men veteraner på nettstedet vil oppdage at de vil savne det de er vant til.

Les hele Hostinger-anmeldelsen vår her.

2. HostGator – Beste premiumvalg

Nøkkelegenskaper
 • Nettstedsbygger
 • Bra ytelse
 • 99,9% oppetid
 • 24/7/365 Support
 • 45-dagers pengene-tilbake-garanti
Pros
 • Konsekvent oppetid
 • Kundestøtte 24/7
 • Enkel prissetting
Ulemper
 • Pricier enn Hostinger

Min personlige favoritt ting om HostGator er Instagram-annonsene deres. Av en eller annen grunn er bildet på dem et super nærbilde av maskotene deres. Det er litt skremmende.

jeg ser deg!

Ok, foruten det faktum at annonsene deres er litt for på nært hold, er HostGator en førsteklasses vertstjeneste. De har et fantastisk rykte og er et fantastisk valg for billigere delt hosting.

Hastighet og oppetid

Det beste med HostGator’s hastighet og oppetid er konsistens av dem. De er’t de raskeste, og de don’Jeg har den beste oppetiden, men de vil konsekvent ligge i øvre nivå av begge disse kategoriene.

Alt over 98% regnes som en god oppetid, og HostGator sitter alltid firkantet over dette merket.

Mens jeg hadde rett under 2000 fr’t blåser noen ut av vannet, vi har ikke det’Jeg har sett mye variasjon fra dette tallet, uansett hvor hastigheten ble testet i verden. Det snakker med HostGator’s antall servere og forpliktelse til konsistens.

Priser

Prisoppsettet til HostGator er enkelt. De har salgsfremmende priser som sitter på $ 2,75 per måned, $ 2,95 per måned og $ 5,95 per måned. Disse kampanjeprisene er i utgangspunktet doble når periodene er over, men du kan låse disse prisene i tre år.

Som du kan se oppgraderingene lar deg i utgangspunktet ha flere domener og låse opp noen flere verktøy. Det flotte med HostGator er at det gir deg tilgang til alle grunnleggende elementer med deres klekkerplan.

Funksjoner

En ting som må nevnes er at HostGator har telefonstøtte. De har også 24/7 kundestøtte generelt.

Umeteret båndbredde og diskplass for å gå sammen med deres gratis SSL gjør HostGator’s nakne funksjoner skiller seg ut. Hver vertstjeneste bør tilby en gratis SSL, og HostGator gjør godt for sitt rykte ved å trappe opp i denne forbindelse.

Et annet flott tillegg med HostGator-planer er at de også tilbyr en kreditt på $ 100 for Google AdWords. Hvis du planlegger å selge noe med hostingplanen din, eller bare vil ha mer trafikk sendt til bloggen din, er dette en fin måte å komme i gang gratis.

ulempene

De største ulempene med å bruke HostGator er det faktum at det ikke er så billig som Hostinger, og at det ikke tilbyr den samme oppsiden som SiteGround. Det er den beste mellomgrunnen.

Les hele HostGator-anmeldelsen vår her.

3. SiteGround – Beste 2ndPremium Pick

Nøkkelegenskaper
 • Lyn raskt
 • Mange gratis oppgraderinger
 • Vert for flere nettsteder
 • 24/7/365 Support
 • Gratis SSL
Pros
 • Topp kundesupport
 • Fantastisk oppetid
 • Gratis CDN
Ulemper
 • Pris går litt høyere etter den første planen

Når det gjelder hosting kan du ikke slå SiteGround med mindre du hopper inn i de øvre vertskapene for hosting, noe som vil koste deg en pen krone. Vi har massevis av klientsider som kjører på SiteGrounds servere og vil se at antallet vil vokse fremover. Siteground tilbyr den beste kundeservicen, stor oppetid, rask lasthastighet og ekstra funksjoner.

Gratis SSL

Gratis SSL bør være standard med enhver webhotelltjeneste. Ethvert nettsted som selger digitale eller fysiske produkter på nettet trenger et SSL-sertifikat. Enhver SEO-sentrisk nettside trenger en også hvis du vil at den skal vises i Google-søk. Hvis en hosting-tjeneste ikke tilbyr SSL gratis, kan du gå den andre veien.

Fantastisk kundesupport

Hostinger og HostGator har ganske fantastisk kundesupport. De fleste hosting-tjenester kundesupport er bokstavelig søppel dekket av vegemite. Noen av dere tenker kanskje at det høres bra ut. Den har også fuglekopper over alt – beklager.

SiteGround har den beste kundesupporten. Den’er litt skummel hvor raskt de svarer på meldinger.

Kundesupportagentene på SiteGround er alle kunnskapsrike og er klar til å hjelpe med å løse eventuelle problemer. Dette inkluderer tekniske problemer og generell feilsøking. Som sagt har SiteGround den beste kundestøtten på denne listen – It’Det er som å ansette en annen ansatt for å fikse ting for deg med hvor mye de vil hjelpe.

Den eneste ulempen er at kundesupport er alt chatbasert. Ingen telefonsupport tilbys, men chat-systemet er tilgjengelig 24/7. Et billettsystem er også tilgjengelig med svar som kommer inn innen 24 timer.

Stor oppetid

Tenk deg at en besøkende med høy innflytelse skal gå til nettstedet ditt og finne at det vant’belastning skal gi deg kaldsvette. Du’Jeg har sjelden et nettsted som går ned med SiteGround. Over 99,9% oppetid med veldig lite driftsstans. Alt over 98% regnes som bra. Å være nær 100% betyr helt klart deg’re i øvre ledd av oppetider.

Gratis CDN

En av de beste funksjonene som er inkludert på SiteGround er gratis CDN. Cloud Distribution Networks (CDNs) sprer nettstedfilene dine over en rekke forskjellige steder over hele verden, så det å være langt fra en server er ikke noe problem for en besøkende.

Dette betyr at på SiteGround uansett hvor en bruker får tilgang til innholdet ditt, vil de motta sammenlignbare hastigheter med noen over hele verden. Ja, også her i Australia.

Gratis nettstedoverføringer

Du har kanskje allerede et nettsted som du vil overføre til en annen hostingtjeneste av mange forskjellige grunner. Å måtte overføre nettstedet ditt manuelt er som å få brystet vokst – smertefullt.

Våre gode venner over på SiteGround tar seg av dette for deg. De gjør det til og med i løpet av to dager. Det er som om de vil at du skal like dem eller noe.

Ulempen med SiteGround

Akkurat som med alt annet i denne verden, har SiteGround en ulempe. Hovedårsaken til at SiteGround ikke er først, er at planene deres kan bli kostbare.

De bringer deg inn $ 3,95 per måned, men etter at den første planen er oppe krever de mer penger. Å låse deg inn i en 3-årsplan er ikke alltid ideell, men det er den lengste du kan dra nytte av de lave prisene for.

Les hele SiteGround-anmeldelsen vår her.

Hvorfor vi ikke liker gratis verter

La’s gå over hvorfor de fleste halv dollar per måned vert suger.

 • Lett hacket
 • usikre
 • Dårlig IP-kvarter
 • Google vil hate deg
 • Forferdelig nedetid
 • Dårlig støtte

Det er et par grunner til å unngå denne typen billige webhoteller under en dollar.

 1. Disse alternativene bruker ofte delt IP som er ekstremt lett å hacke og med stor sannsynlighet for ellers å bli kompromittert.
 2. Nettstedet ditt blir vert på de samme serverne med mange spamblogger som Google generelt ser ned på.
 3. Selv om disse kan være billige, vil de være trege med lange driftsstanser og dårlig kundestøtte.

Mange billige webverter vil ha forferdelig oppetid og grufull nedetid – ofte å være ute av drift noen minutter eller til og med timer om gangen. Hvis pålitelighet, kvalitet og oppetid er ting som er viktige for din virksomhet eller personlige blogg (spoiler: de er), vil jeg definitivt oppfordre deg til å holde deg unna alle slags ultra-billig webhotell.

La’s ta en titt på noen av de forskjellige typene nettoppslag og hva de gir.

Ulike typer vertsvert

Det er ingen størrelser som passer alle tilnærminger når det gjelder billig webhotell. Hvis du leter etter billig nettpost for en personlig blogg eller prosjekt, leter du etter andre kriterier enn billig mens du legger ut for en liten bedrift.

Delt hosting

Tenk på delt hosting som å bo i en leilighet med mange forskjellige mennesker. Med leilighet mener jeg faktisk IP som betyr Internet Protocol. En delt vert bruker en delt IP-adresse. Dette betyr at mange forskjellige nettsteder er lagt ut på samme IP. Logikken bak delt webhotell er at ingen småbedrifter krever ressursene til en hel server av seg selv, spesielt hvis de bruker en ganske krevende CMS som en WordPress nettsted.

Ved å bruke en felles gruppe ressurser kan flere bedrifter dele en dedikert IP eller server for å dekke trafikkbehovet. Løsningen gir imidlertid et betydelig problem.

Du har ingen tilgang til de andre nettstedene som er vert for den aktuelle IP-en. Delt hosting er definitivt den billigste formen for hosting, og de fleste virksomheter på nettet bruker faktisk delt hosting.

Delte verter er forskjellige i servicekvalitet og enda viktigere – når det gjelder priser. Selv om det er mulig å finne ekstremt billig delt hosting for under en dollar, blir dette ofte referert til som SEO-hosting.

SEO-hosting er bygd for å huse og vedlikeholde flere nettsider for spam for formålene med SEO eller koblingsbygging. Disse tjenestene opererer ofte på et turn and burn-prinsipp som gjør at disse vertene kan generere inntekter og deretter bare forlate kundene sine.

dedikert

dedikert hostingDedikert hosting er det motsatte av delt hosting. På en dedikert vert er det en IP som er tilordnet ditt nettsted.

En dedikert vert er faktisk det samme som å leie ut fysisk plass på en server som ligger på et datasenter.

Dedikert hosting er definitivt det dyreste alternativet og er ikke et billig valg for de fleste nettsteder. Jeg vil bare anbefale dedikert hosting for små bedrifter eller alle som ønsker ekstremt pålitelig hosting til enhver tid.

Dedikert hosting er definitivt det dyreste alternativet og er ikke et billig valg for de fleste nettsteder. Jeg vil bare anbefale dedikert hosting for små bedrifter eller alle som ønsker ekstremt pålitelig hosting til enhver tid.

VPS Hosting

vps hostingVPS hosting eller Virtual Private Server hosting er en blanding mellom dedikert hosting og delt hosting. På en VPS du leier en del av serveren deres eller IP som lar deg betjene en dedikert server på skyen.

Dette gir mulighet for mye mer robuste funksjoner og mye mer båndbredde. VPS-servere bruker dråper for å lage en entall IP på en skydatamaskin.

VPS-servere er gode alternativer for alle som ønsker å være vertskap for webverktøy eller andre JavaScript-baserte programmer på deres hjemmeside.

Et CDN eller et innholdsdistribusjonsnettverk fungerer ved å videresende nettstedene dine IP til sin egen unike IP, som igjen brukes av tusenvis av forskjellige nettsteder. Siden denne IP-en blir brukt av så mange nettsteder den’er klarert av Google.

En CDN lar deg også distribuere innholdet over hele Internett og unngå å komme med flere forespørsler på serversiden om informasjon. CDN’s er gratis og enkle å installere.

Hvis du’Når jeg ønsker å bruke en CDN, vil jeg foreslå at du først får en enkel delt hostingplan og deretter legger skyhør på den. Dette vil gi større sikkerhetshastighet og også anonymitet.

VPS-servere er gode alternativer for alle som ønsker å være vertskap for webverktøy eller andre JavaScript-baserte programmer på deres hjemmeside.

Et CDN eller et innholdsdistribusjonsnettverk fungerer ved å videresende nettstedene dine IP til sin egen unike IP, som igjen brukes av tusenvis av forskjellige nettsteder. Siden denne IP-en blir brukt av så mange nettsteder, er den klarert av Google.

En CDN lar deg også distribuere innholdet over hele Internett og unngå å komme med flere forespørsler på serversiden om informasjon. CDN-er er gratis og enkle å installere.

Hvis du ønsker å bruke et CDN, vil jeg foreslå at du først får en enkel delt hostingplan og deretter legger skyheft på den. Dette vil gi større sikkerhetshastighet og også anonymitet.

Cheap Hosting Buying Guide

webhotellHvis du’er en blogger ønsker å bygge din egen enkle webside, så vil jeg foreslå delt hosting. Delt hosting lar deg spare penger og skalere opp når bloggen din øker i trafikk og salg. Det er ikke nødvendig å forplikte seg til en dyrere dedikert server når ressursene på en delt vert er mer enn tilstrekkelig.

Små bedrifter har også noen av de samme kravene som bloggere. Flertallet av små bedrifter ikke’t mottar faktisk en stor mengde nettbesøkende. Disse nettstedene er bygget mer for referanse og deres spesifikke brukere.

Av disse grunnene er delte planer mer enn nok for enhver liten bedrift. Hvis du’re en liten bedrift gjerne sjekke ut vår liten virksomhetsguide for hosting.

Hvis nettstedet ditt blir mindre enn 3000 til 4000 besøkende per måned, vil alle delte kvalitetshotellplaner passe til dine behov. Igjen, når nettstedet skaleres opp i trafikk og salg, bør du gå fra en delt plan til en dedikert plan.

En ting du må være klar over er at noen verter vil belaste deg for å migrere nettsteder eller lade en arm og et bein for funksjoner som SSL eller sikkerhetskopier. Å velge riktig vert kan spare deg for mye penger i fremtiden. En av de vanligste feilene er å velge den absolutt billigste verten.

Det som skjer er at du sparer penger først, men i fremtiden, mens du prøver å legge til forskjellige funksjoner på nettstedet ditt eller flytte det til en annen vert. De samme tjenesteleverandørene krever flere serviceavgifter og legger til ekstra betalte funksjoner.

Innen du’Hvis du er ferdig med å betale for alle disse sammen, vil det faktisk ende opp med å bruke 3 til 4 ganger prisen på den delte hostingplanen for original kvalitet.

Så moralen i historien er ikke’t billig ut på webhotell og prøv å gå etter den laveste prisplanen. Hvis du bruker mer enn et par dollar i måneden du’Jeg får noe som’er mye høyere i kvalitet.

Anbefalt billig hosting for e-handel

Hvis du’er et e-handelsnettsted som ønsker å starte et nytt nettsted, holde seg borte fra delt hosting og velge en dedikert plan. Netthandel nettsteder er tunge på grafikk, media, videoer og andre interaktive funksjoner.

Disse krever mer ressurser og opptid enn delte planer kan gi. Selv om du kanskje sparer noen få kroner per måned på hosting, gjør du det’Jeg vil definitivt tape mye mer enn det på potensielt salg og inntekter. Hvis du vil vite mer, kan du lese vår e-handelsguide.

Folk er bortskjemte. Enhver ladetid på mer enn 12 sekunder vil føre til at folk forlater nettstedet ditt nesten umiddelbart. Betydningen av SSL

Betydningen av SSL

En annen viktig funksjon å ta i betraktning for e-handel er SSL-beskyttelse. SSL eller Sikker Socket Layer-beskyttelse oppretter en kryptert tunnel fra brukeren din’datamaskin til webserverne. Dette beskytter informasjonen deres fra hackere og andre ondsinnede krefter.

Det har blitt et krav for enhver økonomisk transaksjon på nettet, så vel som for enhver betalingsprosessor som er verdt å bruke. Disse prosessorene vil avvise alle nettsteder som ikke gjør det’Jeg har SSL. Problemet med billige innlegg er at de ofte belaster oppover $ 60 for å installere SSL på årsbasis.

Mens basisplanen din kanskje bare er en til to dollar’kommer til å bruke oppover $ 50- $ 60 bare for SSL-en din.

På dette tidspunktet er meldingen klar. Ja, du kan få billig webhotell. Imidlertid, hvis du prøver å bli for billig med hosting, vil du ende opp med å bruke mer penger i fremtiden. Saken med å starte et nettsted er at du ikke gjør det’t vet hvor den vil gå og hvordan den vil vokse.

Vanlige spørsmål om rabattvert

Hva er det beste gratis webhotellvert?

Det er ingen gratis webhotellhotstjenester verdt å bruke. Du kan teknisk sett være gratis på Wix, WordPress.com og Weebly. Du vil imidlertid ikke kunne bruke a domenenavn.

Kan jeg være vertskap for nettstedet mitt gratis?

Ja, men du vil få mye dårligere service enn hvis du betaler noen få dollar per måned for hosting.

Er GoDaddy en god nettstedbygger?

Gå pappa’nettsted byggherre er ikke veldig bra. Andre nettstedbyggere som WordPress, Wix, og Square er bedre.

Er WordPress en god nettstedbygger?

WordPress er den beste nettstedbyggeren, men den har en stor læringskurve, og du må betale for hosting.

Hva er den beste gratis nettstedbyggeren?

Å bruke WordPress mens du er vert for nettstedet ditt på tredjeparts hosting er den beste måten å bygge et nettsted på. Du kan bygg et nettsted gratis på Wix, men du vil ikke ha et domenenavn.

Pakk det opp

Med alt sagt, kan du ikke gå galt med noen av de tre alternativene som er beskrevet her. Hostinger gir absurd verdi til $ 0,80 per måned og er det beste alternativet hvis du virkelig prøver å spare penger.

Hostgator og SiteGround gir også fantastisk verdi, men du vil finne deg selv å betale litt mer penger.

Vel, det er det.

Hvis du har spørsmål eller kommentarer, ikke vær sjenert og legg igjen noen nedenfor, svarer vi på det så raskt vi kan.

Vi gjør vårt beste for selvstendig å forske på produkter for bedre å hjelpe leserne våre med å ta beslutninger. Når det er sagt, ønsker vi også å høre dine meninger. Vi godtar individuelle anmeldelser som er informative og ikke-markedsførte. Fyll ut skjemaet nedenfor, så publiserer du anmeldelsen din. Salgsfremmende anmeldelser fra selskaper selv vil ikke bli publisert. Takk!

Ved å klikke på knappen nedenfor, erkjenner jeg at jeg har lest og godtar Vilkår for bruk.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map