Udhëzues i plotë për SSL

certifikatat sslNëse nuk i keni kushtuar shumë vëmendje Teknologji SSL (Sockets Sockets Layer) më parë, ky mund të jetë koha për të kaluar refleksin e gogës në një akronim tjetër teknik.


Nëse për asnjë arsye tjetër përveç se Google do të markojë faqen tuaj të internetit si të pasigurt deri në fund të vitit 2018 nëse e bëni këtë’Keni këtë nivel të kriptimit siguri instaluar.

Problemi për një sipërmarrës mesatar ose tregtar në internet është se duke bërë blerje serioze krahasimi për SSL dhe ofruesit e web hosting duket për po aq argëtim sa goditja e gishtit tre herë me radhë me çekiç.

Këtu janë dy pyetje të zakonshme:

 • Whatfarë lloji të certifikatës SSL duhet të marr?
 • Janë të lira mirë?

Për të mos u shqetësuar, lexues i butë, ne’Do t’ju përgjigjem të gjitha këtyre dhe më shumë në rrugën për t’ju siguruar pothuajse gjithçka që ju duhet të dini në lidhje me certifikatat SSL dhe pothuajse asgjë që ju dhuroni’t. që’mënyra jonë e gjatë për të thënë ne’Do të përpiqemi t’i përmbahemi gjërave të rëndësishme.

Isfarë është një Certifikatë SSL?

çertifikatë ssl

Kjo isn’llojin e çertifikatës që varet në murin tuaj në punë për një punë të bërë mirë.

Ky lloj çertifikate lexohet vetëm nga një kompjuter dhe server pasi ato kalojnë të dhënat mbrapa dhe me radhë. Shton një nivel të encryption kjo do të thotë që informacioni që lëviz midis dy pikave atje në internet është të sigurt nga sytë e prishur.

Vizualizoni një blerje nga Amazon. Edhe më mirë, shkruani Amazon.com në shfletuesin tuaj dhe shikoni lart në të majtë të faqes, në shiritin URL.

Ju duhet ta shihni fjalën ‘SECURE’ me gjelbër dhe një adresë që fillon me HTTPS.

Kjo shtesë ‘S’ do të thotë që teknologjia SSL është e vendosur dhe funksionon në këtë uebfaqe, duke u munduar që në sfond të mbrojtur numrin e kartës tuaj të kreditit dhe identifikimin e informacionit personal nga kushdo që mund të jetë në biznesin e vjedhjes së të dhënave.

Nëse zbarkoni në një faqe në internet që nuk ka’ta keni fjalen ‘SECURE’ ose një ‘S’ pas HTTP, duhet të mendoni për një kohë të gjatë dhe të vështirë përpara se të futni çfarëdo lloj informacioni në çfarëdo forme që gjeni atje. Përfundimisht, Google do të arrijë të markojë të gjitha faqet e internetit të tilla me një të kuqe ‘NUK E SIGURT’ derisa pronari i saj të instalojë një certifikatë të vlefshme SSL.

Përfitimet e SSL – Përveç të dukshme

Një përfitim i dukshëm për të përdorur një certifikatë SSL në faqen tuaj të internetit është se klientët nuk e marrin vjedhur numrin e kartës së kreditit. Yay! Ata që mbledhin informacione për kartat e kreditit në një faqe në internet kërkohen nga një organizatë mbikëqyrës industri e njohur si Industria e kartave të pagesave (PCI) të ketë një certifikatë të vlefshme në vend menjëherë nëse jo më shpejt.

Nuk duhet të jetë befasuese të mendosh që një e madhe, e kuqe ‘NUK E SIGURT’ në krye të faqes suaj të internetit nuk do të bëjë shumë për të siguruar vizitorët për llojin e përvojës që mund të presin. Ju dëshironi që ata të ndjehen të ngrohtë, të rehatshëm dhe të sigurt nga skemat e phishing dhe llojet e tjera të pahijshme të sjelljes së gabuar të hakerave.

E fundit dhe sigurisht jo më pak e rëndësishmja, edhe nëse Google nuk ka lëvizur për të hedhur plotësisht poshtë në faqet e internetit jo SSL, gjigandi i motorit të kërkimit jep një Rritja e SEO për ata që janë në pajtim me SSL. Në lojën e vështirë për të siguruar një listë të faqeve të para për fjalët tuaja më fitimprurëse, duhet të kapni çdo avantazh të mundshëm.

Typefarë lloji të certifikatës SSL ju duhet?

Meqenëse asgjë nuk ka të bëjë me kompjuterë ose internet kurrë nuk mund të jetë e thjeshtë, duhet të jeni të vetëdijshëm, pasi filloni udhëtimin tuaj drejt vendit të pajtueshmërisë SSL, se ekzistojnë tre lloje të ndryshme të certifikatave SSL.

Domain Validated

Zakonisht i referohet si një ‘siguri e ulët’, ky lloj i certifikatës SSL kërkon një nivel shumë themelor të sigurisë në të cilën lëshuesi i certifikatës zakonisht kontrollon vetëm procesverbalin e WHOIS për të siguruar që personi që aplikon për certifikatë në të vërtetë zotëron faqen e internetit..

Ky është lloji më i lirë i pajtueshmërisë SSL dhe normalisht lëshohet menjëherë pas aplikimit. Për një vizitor që i kushton vëmendje asaj lloj sendi, një çertifikatë e ulët sigurie nuk ofron asgjë më shumë se dëshmi se kalon nëpër mocionet e sigurimit të një faqe në internet. Kjo është aroma e SSL që shumica e individëve marrin që nuk janë në internet për të fituar para. Po flasim për blogeret hobiiste, etj.

Organizata e vlefshme

Megjithëse procesi për të marrë këtë lloj çertifikate është i ngjashëm me atë të lidhur me vlefshmërinë e domain, mblidhen më shumë informacione, që është arsyeja këto janë referuar si certifikata të sigurimit të lartë. Përveç vërtetimit të domenit, kompania duhet të sigurojë dokumentacionin në lidhje me identitetin, konkretisht:

 • emër
 • qytet
 • shtet
 • vend

Siguria shtesë që një certifikatë SSL e vlefshme e një organizate siguron vizitorë të mundshëm në uebfaqe më shumë sesa krijon kohën më të gjatë të përpunimit (disa ditë) dhe kosto shtesë. Nëse zotëroni një biznes ose kompani me një faqe në internet, ky është çertifikata që dëshironi.

Extended Validation Certificate

Si fëmijë i ri në bllok, një certifikatë e vlefshme vlefshmërie kërkon gjithçka që përfshihet në procesin e vlerësimit të organizatës dhe pak më shumë.

Në thelb, ju duhet të dëshmoni jo vetëm që keni një emër dhe adresë të ligjshme, por gjithashtu se jeni një kompani aktuale në ndjekjen e objektivave të biznesit.

Mund të duhen për disa javë për të marrë këtë lloj çertifikate – të nënshkruar nga një bllokues jeshil në shiritin e URL-së – por nëse ju’jeni një biznes ecommerce, don’mërzitem me dy të tjerët. Merrni këtë një të tillë!

Mendimet përfundimtare

Ne dëshirojmë të trajtojmë idenë e çertifikata falas SSL para se të bëjmë Problemi me çdo gjë të lirë që ju të gjeni në internet është se njësia ekonomike pas saj mund të drejtojë gamën nga të qenit një tregtar me keqdashje, me qëllim të keq për të thjesht një djalë apo gal që kërkon të kthejë një kovë. Në fund të fundit është se Google nuk është një tifoz i madh i çertifikatave falas dhe ka të ngjarë të hedhë një mesazh paralajmërues për një vizitor në faqen tuaj të internetit duke u ofruar atyre dy mundësi:

 • “Vazhdoni gjithsesi.”
 • “Kthehu te siguria”

Më shumë se disa do të zgjedhin këtë të fundit dhe kjo nuk është e mirë për biznesin. Kur vjen koha që goma të përmbushë rrugën, duhet të merret në konsideratë një gjë. A është 5 deri 10 dollarë në muaj që kushton për të marrë një çertifikatë të ligjshme me vlerë të shitjeve të rritura që ka të ngjarë të fitosh? Ne do të marrim një hamendje të egër dhe do të themi, “Heck, po!”

Disa shitës të ligjshëm të certifikatave SSL për të filluar: GeoTrust, DigiCert, Symantec dhe GoDaddy të kudondodhur.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map