Statistikat e rritjes së Internetit (Përditësimi i vitit 2020)

G’ditë shokët e tjerë të Internetit.


Emri im është Nathan dhe sot kam bashkuar një listë të madhe të statistikave në internet. Disa nga këto janë me të vërtetë befasuese dhe madje mund të vini në dyshim vërtetësinë e tyre.

Ne e vendosëm këtë listë së bashku për asnjë qëllim single dhe ideja për të në të vërtetë erdhi nga një bast që unë dhe shoku im Eddie kishim. Një muaj më vonë dhe ne kemi bashkuar këtë listë të madhe të statistikave dhe fakteve në Internet. Leximi përmes tij do t’ju japë një kuptim shumë më të mirë prapa tendencave të mëdha globale të Internetit.

Statistikat e Internetit në vitin 2020

 • Përdorimi i InternetitQë nga Marsi 2017, ka 3.74 miliardë njerëz të cilët përdorin internetin në të gjithë botën. Kjo ishte një rritje prej 480 milion përdoruesve gjatë vitit 2016.
 • Ka më shumë përdorues të Internetit në Azi sesa në çdo kontinent tjetër. Kjo rritje shihet numerikisht dhe me përqindje kur krahasohet me vitin 2016. Mbi 50 përqind e përdoruesve në të gjithë botën e Internetit janë në Azi. Evropa është një vend i dytë i largët me 17 përqind të përdoruesve në të gjithë botën.
 • Kina ka më shumë përdorues të Internetit se çdo vend tjetër. 731 milion përdoruesit e Internetit në Kinë në kohën e këtij shkrimi janë të barabarta me më shumë se 25 përqind e të gjithë përdoruesve të Internetit në të gjithë botën. Kjo rritje vlen të përmendet duke marrë parasysh që Kina përbënte vetëm 21,97 përqind të përdoruesve në mbarë botën në internet në vitin 2016.
 • Ka më shumë se dy herë më shumë njerëz në Kinë që përdorin internetin sesa ka popullsi në Shtetet e Bashkuara të Amerikës.
 • Nëntëdhjetë e nëntë përqind e njerëzve që jetojnë në Emiratet e Bashkuara Arabe, ose afërsisht 9.2 milion njerëz përdorin Internetin. Kjo do të thotë që prej vitit 2017, Emiratet e Bashkuara Arabe e kanë botën’Depërtimi më i lartë në internet.
 • Vetëm në vitin 2016, më shumë se 2.1 trilion dollarë në shitje u ndikuan nga Interneti.
 • Viti 2017 shënon vitin e parë në histori ku shpenzimet globale të reklamave në Internet (205 miliardë dollarë të parashikuar) do të tejkalojnë shpenzimet globale për reklama televizive (një projektuar 192 miliard dollarë).
 • Numri i postimeve në blog të publikuara në Internet tejkalon dy milion në ditë.
 • Eachdo ditë kërkimet në Google kryhen me shumë më tepër sesa 5,5 miliardë.
 • Vue JS është korniza rritje dev më të shpejtë më shumë se 240,000 faqe interneti të ndërtuara me Vue JS

Statistikat e Emrit të Domainit 2020

 • Keni një kohë të vështirë për të gjetur një emër domain që nuk merret? Më shumë sesa 330.6 milion emra domenesh që janë regjistruar që nga tremujori i parë i vitit 2017 mund të shpjegojë pse. Por mos u shqetësoni, ne kemi krijuar një listë të gjeneruesve të emrave të domain që mund t’ju ndihmojnë.
 • Ka qenë një Rritja vjetore prej 3.7 përqind në numrin e regjistrimeve të emrave të domain.
 • Zgjatja e emrit të domain .com është më e popullarizuara, që llogarit afërsisht 38.8 përqind e të gjithë emrave të domain.
 • Deri në 17 gusht 2017, numri i shtesave të emrave të domain arriti në 1.547.
 •  90 milion dollarë, emri i domain-it Las Vegas.com, i blerë në 2005, është emri më i kushtueshëm i domain që ndonjëherë është shitur.

Web Hosting / Statistikat e Uebfaqeve dhe Faktet 2020

 • Deri në gusht 2017, numri i faqeve të internetit në botë arriti 1.24 miliardë.
 • Tim Berners-Lee, një fizikant britanik, është i njohur për botimin e faqes së parë të botës në 6 gusht 1991.
 • Njerëzit japin një llogari të thjeshtë 48.2 përqind e trafikut të Internetit me bots që zënë 51.8 përqind të trafikut.
 •  tre faqet e internetit më të vizituara në rregull janë Google, YouTube dhe Facebook. Baidu, një motor kërkimi kinez, hyn në numrin katër.
 • CMS numër një në botë është WordPress, e krijuar në 2004. Krenohet me një mbresëlënëse 58.8 përqind e tregut dhe përfshin më shumë se 20 milion site aktivë, Forbes, The New York Times dhe Facebook.
 •  32 për qind rritje në faqet e hakuara që shihen midis 2015 dhe 2016 nuk pritet të bjerë sipas Google. Për këtë qëllim, shikoni këtë udhëzues se si të aktivizoni WordPress-in e sigurt nga hakerat.
 • Shpejtësia e faqes është ajo që Google përdor si një faktor renditje.

Statistikat e E-Tregtisë dhe Shndërrimit 2020

 • afarizëm elektronikLlogaritë e tregtisë elektronike përafërsisht 2 trilion dollarë në shitje vjetore.
 • vetëm 1 dollarë nga çdo 92 dollarë shpenzuar për gjenerimin e trafikut shkon në konvertimin e klientëve.
 • Shumica e blerësve, afërsisht 65 përqind, refuzojnë të paguajnë transportin kur porosisin në internet. Vetëm 35 përqind janë të gatshëm të paguajnë për të dërguar porosinë e tyre në internet.
 • Ndërveprimet dixhitale ndikojnë 0,56 dollarë për çdo dollar përdoret për të blerë artikuj ose shërbime në një dyqan me tulla dhe llaç.
 • Shtatëdhjetë e tetë përqind e bizneseve nuk janë të kënaqur me normat e tyre të konvertimit.
 • Burra’shpenzimet në internet janë më shumë se ato të grave nga 28 përqind.
 • Një person mesatar do kaloni pesë orë në javë duke bërë blerje në internet.
 • Çdo vit 95 përqind e amerikanëve bleni në internet.
 • Tetëdhjetë e shtatë përqind e amerikanëve marrin vendimet e tyre për blerje bazuar në çmim. Tetëdhjetë përqind e marrin vendimin bazuar në çmimin e transportit dhe shpejtësinë e dërgimit. Dhe 71 përqind vendosin se ku mund të blejnë bazuar në disponueshmërinë e ofertave për zbritje.
 • Pasja e pikës së parë në një rezultat Google çon në një 34,36 për qind klikoni me normë në Desktop dhe një klikim prej 31,35 përqind për pajisjet në pajisjet mobile.
 • Nëse një biznes llogarit kthimin e tij të investimit, ekziston një 72 përqind shans që ata’do të keni një strategji marketingu që është efektive.
 • Vetëm në vitin 2015, të ardhurat nga biznesi u prekën nga niveli i 22 miliardë dollarë si rezultat i bllokimit të reklamave.
 • Gjashtëdhjetë e pesë përqind e njerëzve do të donin që thirrjet e para të shitjes të ishin të përqendruara në qëllime. Vetëm 58 përqind e duan atë thirrjen e parë të shitjeve për të diskutuar çmimet.
 • Dyqanet e markave përbëjnë 55 përqind e shitjeve të tregtisë elektronike. 45 përqind e mbetur ndodhin përmes vendeve të tregut.
 • Tetëdhjetë përqind e shitjeve në internet në treg u zhvilluan përmes Amazon.
 • Mesatarisht, njerëzit shpenzojnë 488 dollarë çdo vit pazar në vendet e tregut online.
 • E enjtja është dita më e keqe për të dërguar email. E Mërkura është më e mira.
 • A e dini se tregu amerikan i tregtisë elektronike humbet gjysmën 1 trilion dollarë çdo vit për shkak të ngarkimit të ngadaltë të faqeve në internet? Shikoni këto rishikime të mbajtjes në internet nëse dëshiron të gjesh një host i besueshëm.
 • Tetëdhjetë përqind e klientëve do të bëjnë blerje në internet nëse transporti është falas.
 • Shkalla e konvertimit mund të jetë rritur me një faktor prej 5.5 nëse ofrohen rekomandime të personalizuara.
 • U cituan faqet e internetit të ngadalta të ngarkimit 51 përqind e blerësve në internet të SH.B.A. si arsye pse ata braktisin një blerje.
 • Edhe pse shumë njerëz përdorin pajisjen e tyre celular për të hyrë në internet, ata që përdorin një desktop ose një tabletë kanë më shumë të ngjarë të blejnë. ajo’s vlerësohet se 8.52 përqind e individëve të cilët vizitojnë faqen në desktopin e tyre vendosin diçka në karrocën e tyre, me 2.78 përqind të këtyre individëve në të vërtetë blenë. relativisht, 4.7 përqind e përdoruesve të smartphone do të shtojnë diçka në karrocën e tyre, me blerje vetëm 0.80 përqind. Këta numra të fundit mund të jenë pak më të larta kur shikoni tabletët dhe të gjitha pajisjet e tjera mobile, por kur bëhet fjalë për konvertimin dhe bërjen e shitjeve, desktopi është akoma udhëheqësi.
 • Rritja e shpejtësisë së faqes suaj në internet nga tetë sekonda në dy sekonda mund të çojë në një Rritja e 74 përqind e normës së konvertimit, sipas veprimtarisë së monitoruar nga 33 shitës me pakicë.
 • Shumë njerëz kanë një hapësirë ​​më të shkurtër vëmendjeje. Në vitin 2010, një faqe në internet që duhej gjashtë sekonda për të ngarkuar kishte një rënie prej 40 përqind të konvertimit. Sot, të njëjtat gjashtë sekonda do të çojnë në një 50 përqind humbje konvertimi.
 • Nëntëdhjetë e shtatë përqind e blerësve të lëvizshëm braktisin sendet në karrocën e tyre. Vetëm 70 deri 75 përqind e blerësve të desktopit bëjnë të njëjtën gjë.
 • Në vitin 2000, një person mesatar’Hapësira e vëmendjes ishte 12 sekonda. Tani, ajo’vetëm tetë sekonda. Për ta parë këtë në perspektivë, një peshk i artë ka një hapësirë ​​të vëmendjes prej nëntë sekondash. Ky informacion doli në dritë pasi Microsoft Corp. bëri një studim të më shumë se 2,000 individëve, si dhe monitoroi një tjetër 112 individ’Aktiviteti i trurit duke përdorur EEG.
 • Në vitin 2015, B2C në të gjithë botën shitjet e tregtisë elektronike ishin përafërsisht 1.7 trilion dollarë. Deri në vitin 2018, ajo’s pritet të tejkalojë 2.35 trilion dollarë.
 • Nëse faqja juaj në internet vonon në ngarkim vetëm për një sekondë, ju’ka të ngjarë të shihni një humbja e konvertimit shtatë përqind. Dyzet përqind e vizitorëve tuaj do të braktisin faqen tuaj nëse duhet të presin tre sekonda që ajo të ngarkohet.

Bërtisni Kani! Projektuesi ynë i mrekullueshëm i infografikës që e bëri këtë!

Për më shumë informacion shikoni tonë rishikime më të mira për mbajtjen në internet ose lexoni ndarjet tona në thellësi të VPN-ve më të mira. 


imazh


imazh


imazh

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map