Si të rezervoni faqen tuaj të internetit

kopjimi i faqes në internetShumë nga faqet e internetit më të mira dhe bizneset në internet kanë mijëra orë përpjekje të derdhura në modelet, përmbajtjen dhe optimizimin e motorëve të tyre.


ata’janë vepra arti dhe dashurie, dhe ato përfaqësojnë tërë prodhimin ekonomik dhe të ardhurat për shumë profesionistë të bazuar në internet.

ajo’Nuk është e vështirë të themi që një faqe në internet, e bërë dhe optimizuar siç duhet, është shumë si një lokacion fizik biznesi ose një zyrë.

Por ashtu si një ndërtesë e vërtetë, faqja juaj në internet që keni bërë shumë përpjekje është në rrezik të digjet. Vetëm në vend që të digjet vërtet nga një zjarr, faqja juaj e internetit mund të fshihet nga rrjeti nëse serveri rrëzohet ose nëse një sulm me qëllim të keq kibernetik synon faqen tuaj te internetit dhe të dhënat e tij kritike.

Në asnjë kohë fare, gjithë kohën dhe energjinë që futi duke personalizuar WordPress mund të jetë Vanished për shkak të një dite të keqe.

Sidoqoftë, faqet e internetit të një avantazhi që vendet fizike nuk e kanë; ju mund të bëni kopje identike të thjeshtë të faqes tuaj të internetit dhe t’i ruani ato diku tjetër për një ditë me shi. Në rast se faqja juaj e internetit prishet në mënyrë të papritur, ju mund ta përdorni këtë kopje për të zëvendësuar uebfaqen tuaj në disa minuta ose orë. Sot, le të’Shikoni se si mund të bëni kopje rezervë në faqen tuaj, në cilat metoda mund të jenë të përshtatshme për ju.

Sa shpesh duhet të mbështetet faqja juaj?


sa shpesh duhet të bëni kopje rezervë të faqes tuajNe do të ju rekomandonim kopjimin e faqes tuaj të internetit rregullisht, megjithëse përkufizimi i saktë i kësaj fjale do të ndryshojë nga përdoruesi në përdorues.

Pika e çdo rezervë në internet është të shmangni restaurimin e sitit nga një kopje ose përsëritje që është e vjetër disa vjeçare.

Sidoqoftë, ju gjithashtu nuk mund të dëshironi të kaloni nëpër përpjekjet e mundimshme për të kopjuar faqen tuaj të internetit çdo ditë, veçanërisht nëse nuk bëni’t shtoni përmbajtje të reja në të që shpesh.

Shumë pronarë të faqeve të internetit kanë punët e tjera që duhet të marrin pjesë në mënyrë që të sigurohen që faqja e tyre të funksionojë pa probleme.

Për këtë qëllim, backup-et e faqes në internet që janë disa javë të vjetra janë ndoshta basti juaj më i mirë. Kjo ju lejon të rikuperoni pjesën më të madhe të cilësimeve dhe përmbajtjes tuaj, edhe nëse jeni’i azhurnoni gjërat që nga atëherë, dhe ju pengon të keni nevojë për të patundur tonelata softuerësh ose shtojcash, pasi ajo’s nuk ka gjasa që të gjithë ata përditësuar në hapësirë ​​kohe.

Një herë në muaj është një tjetër pikë referimi i mirë, dhe kjo ju lejon të planifikoni rezervën tuaj për një ditë të rregullt, duke e përfshirë atë në një orar ekzistues të mirëmbajtjes së faqes në internet.

Pse Ju Gjithmonë duhet të Krijoni Rezervimin e sitit tuaj


sigurt-website-backupRikthimi i faqes tuaj të internetit është një nga përgjegjësitë më të mëdha që keni për biznesin ose markën tuaj në internet.

Humbja e të gjitha të dhënave në faqen tuaj të internetit mund të jetë absolutisht humbje shkatërruese dhe t’ju kthejë disa ditë ose javë për sa i përket disa metrike.

# 1 Humbja e bazës tuaj SEO & Visitor

Për starters, duke dështuar për të mbështetur faqen tuaj edhe fillimisht mund të rezultojë në humbjen e të gjitha të kohës dhe të energjisë që ju vënë në hartimin e saj, përmbajtjen, dhe search engine optimization.

Sa më gjatë të funksiononi sitin dhe aq më i ndërlikuar të jetë, aq më shumë humbni në rast se serverët prishen dhe gjithçka fshihet. Rikthimi i faqes tuaj të internetit ju pengon të keni nevojë për të provuar këtë katastrofë totale.

Duhet një kohë e gjatë për të ngritur një faqe në internet, për të mos përmendur të përshtatshme për vizitorët dhe optimizuar për renditjen e kërkimeve në Google. ajo’alsoshtë gjithashtu jashtëzakonisht demoralizuese tani e gjithë puna juaj e vështirë e shkatërruar në një moment të vetëm nëse nuk doni’Keni një kopje rezervë të azhurnuar të faqes tuaj të internetit.

# 2 Shpenzoni shumë para për rindërtimin

rafte parashAlternativa është krijimi i faqes suaj të internetit përsëri nga e para. Kjo kushton kohë, para dhe shëndet mendor.

Nëse keni ndonjë lloj biznesi në internet ose nëse bëni ndonjë lloj të ardhurash të rëndësishme nga trafiku i faqes suaj të internetit, ju humbni të ardhura të konsiderueshme ndërsa faqja juaj e internetit është në rënie.

Mos harroni, nëse nuk keni kopje rezervë të faqes suaj të internetit që ju duhet të keni filloni gjithçka nga e para dhe rindërtoni të gjithë elementët e saj nga toka lart.

Kjo do të thotë që ju’do të duhet të kalojnë disa javë apo muaj të mos marrë të ardhurat që ju normalisht do nga vizitorët tuaj të rregullt. Edhe më keq, do t’ju duhet të kaloni më shumë kohë edhe pasi faqja e internetit të jetë funksionale përsëri duke rindërtuar të njëjtën bazë të vizitorëve që keni shijuar më parë. Njerëzit kanë periudha të shkurtra të vëmendjes dhe shumë vizitorë të cilët madje mund të kenë qenë të rregullt në faqen tuaj nuk do të ndalen përsëri nëse nuk tërhiqni vëmendjen e tyre.

Si një shënim anësor, kjo humbje e të ardhurave gjithashtu e bën më të vështirë rindërtimin e faqes suaj të internetit. ju’Do të duhet të krijoni fonde për të gjitha përpjekjet e rindërtimit nga një burim tjetër. Për çdo uebfaqe të biznesit në internet ose e-commerce, kjo mund të parashikojë falimentim.

# 3 Koha mbaroi kullimin

Humbja e madhe dhe e tretë e fundit, nëse nuk e bëni’t rezervoni faqen tuaj te internetit, është kohë. Më shumë se para këtu për ju duhet të shpenzoni në rindërtimin e sitit, ju’do të përfundojë duke u detyruar të rivendosni vitet’ vlerë pune nëse keni një sit mjaftueshëm të madh dhe kompleks. Gjatë gjithë kohës që duhet të shpenzoni duke përsëritur dhe inovuar në arkitekturën dhe përmbajtjen ekzistuese të faqes, tani do të duhet të shpenzohen për rindërtimin e themeleve.

Në fund të fundit, kopjimi i faqes suaj nuk është’vetëm një domosdoshmëri; ajo’sens i përbashkët pasi të keni marrë parasysh të gjitha dobësitë e mundshme që vijnë së bashku duke mos e bërë atë. atje’Nuk ka asnjë justifikim për të mos bërë kopje rezervë në faqen tuaj, veçanërisht nëse nuk e bëni’të keni një kompani web hosting që rregullisht mbështet faqen tuaj për ju.

Si të rezervoni faqen tuaj të internetit

Ndërsa ka shumë hoste në internet që rregullojnë kopje rezervë të faqeve të internetit për klientët e tyre, kjo nuk do të thotë’do të thotë se nuk duhet’merrni gjërat në duart tuaja.

Edhe nëse i besoni kompanisë tuaj pritëse, ne prapë do ju rekomandojmë të bëni disa kopje rezervë manuale vetë në skenarin më të keq. ajo’sikurse thotë thënia e vjetër: nëse doni diçka të bërë si duhet, bëjeni vetë.

Për më tepër, kopjimi i faqes tuaj të internetit ju jep fleksibilitet shtesë të rimëkëmbjes. Ju fituat’Duhet të kontaktoni kompaninë tuaj pritëse për dosjen rezervë, dhe as nuk do të jenë në gjendje ta mbajnë atë mbi kokën tuaj në rast se e keni zgjedhur kompaninë tuaj të pritjes dobët.

Faqet: Pritja më e mirë në internet për Australinë

Të keni kopje rezervë të faqes suaj të internetit të gatshme do të thotë që ju mund të merrni gjërat dhe të drejtoni me sa më pak kohë të jetë e mundur, e cila mund të jetë kritike nëse keni një biznes në internet me një bazë të rregullt vizitorësh..

Përveç kësaj, shumë web hosting ofruesve don’ekzekutoni skanues të malware ose virus kundër web faqes suaj në mënyrë proaktive. Të keni një kopje rezervë mund të jetë mënyra më e mirë për të mbrojtur faqen tuaj të internetit nga çdo hakerë me qëllim të keq ose sulme në internet.

Gjithsej, don’t zbrisni paqen e mendjes që të keni kopje rezervë të internetit tuaj.

Ka shumë mënyra të ndryshme për të cilat mund të bëni kopje rezervë të faqes suaj të internetit; le të’rrëzoni secilën prej tyre një nga një.

1. Përdorni një Shërbim Rezervë Online

skedarët rezervë dhe dosjet

Një nga zgjidhjet më të përshtatshme për rezervimin e faqeve në internet është të përdorni një shërbim rezervë ose kompani online.

Siç sugjeron emri, këto kompani të mbështetur faqen tuaj për ju, duke siguruar një version në internet atëherë ju mund ta shkarkoni dhe riformatoni kur është e nevojshme. Mendoni për atë si Dropbox por për faqen tuaj!

Sigurisht, faqet e internetit nuk janë’t koleksionet vetëm e dosjeve. Kjo është arsyeja pse shërbimet rezervë në internet marrin parasysh të gjithë këta faktorë dhe ju lejojnë të bëni kopje rezervë të tërësisë së faqes suaj të internetit për riformatimin dhe rifillimin sa herë që është e nevojshme.

Shërbimet online rezervë regjistroheni në faqen tuaj në internet dhe individualisht rezervojnë çdo element dhe skedar të faqes në internet. Kjo ndodh automatikisht në sfond dhe nuk e bën’t ndikojnë domosdoshmërisht në kohën e drejtimit të faqes në internet ose kohën e ngarkimit për vizitorët tuaj. Ju gjithashtu shpesh mund të konfiguroni programin rezervë të faqes në internet sipas dëshirës tuaj, madje edhe ta vendosni atë të ekzekutohet automatikisht në periudha të caktuara kohore siç kemi diskutuar më lart.

ajo’easyshtë e lehtë për t’u përdorur dhe e lehtë për tu vlerësuar për shkak të natyrës së saj të duarve. ajo’s shumë më e lehtë për të përfshirë një shërbim rezervë në internet sesa është të krijoni kopje rezervë manuale të çdo skedari ose linje kodesh vetë. Këto zgjidhje rezervë janë efikase dhe madje vijnë me ruajtje të duhur, kështu që ju nuk i bëni’duhet ta kuptoni vetë organizatën e skedarëve.

Akoma më mirë, fakti që ato janë shërbime në internet do të thotë ju don’Duhet të shqetësoheni për mirëmbajtjen për mbrojtjen fizike të pajisjes tuaj të ruajtjes së të dhënave. Ju fituat’Ju duhet të shqetësoheni për stashing hard drive tuaj të jashtëm diku ose për të parandaluar atë që të shkatërrohet nga gjërat në garazh. ajo’Të gjitha ndodhen në internet dhe ruhen në një server të largët ose ruhen në re.

Shumë nga shërbimet më të mira online rezervë të internetit vijnë gjithashtu protokolet e sigurisë së zgjeruar. Kjo parandalon këdo që ka një hakmarrje kundër faqes suaj të internetit që të shënjestrojë faqen tuaj kur është më i prekshëm dhe të dëmtojë skedarët brenda. Shumica e shërbimeve përdorin shtresa të shumta të sigurisë për të mbrojtur skedarët tuaj dhe madje mund të përfshijnë serverë të tepërt; me fjalë të tjera, ato mbajnë në dorë kopje të shumta të skedarëve tuaj të internetit vetëm nëse diçka shkon keq me njërën nga kopjet.

Por, përfitimi më i madh i përdorimit të shërbimit online rezervë është ai kjo ju lejon të merrni faqen tuaj dhe të drejtuar më shpejt se çdo metodë tjetër. Ju mund ta rivendosni uebfaqen tuaj në versionin e saj të mëparshëm pothuajse menjëherë, që mund të jetë një domosdoshmëri thelbësore nëse keni një të tillë dyqan elektronik dhe mundet’përballoni të humbni të ardhura.

Sigurisht, shërbimet e rezervimit të faqes në internet bëjnë tarifa të përsëritura të kostos në mënyrë që të përfitojnë nga të gjitha karakteristikat dhe siguria e tyre e shkëlqyeshme. Ju mund të jeni në gjendje ta përfshini këtë në buxhetin tuaj të mirëmbajtjes mujore, megjithatë. Edhe më mirë, shumë ofrues të shkëlqyeshëm të mbajtjes në internet përfshijnë shërbime rezervë si gjurmë ose veçori për disa nga paketat e tyre të pajtimit.

Një nga shërbimet më të njohura të kopjimit në internet, CodeGuard, është përfshirë në disa ofrues pritjeje’ paketat e pajtimit.

2. Kopje rezervë manuale

ftp-file-transfer-protokollnëse ti’jeni më shumë një person i duarve dhe don’dëshironi të merrni ndonjë shans me dikë tjetër, ju mund të bëni kopje rezervë me dorë çdo skedar në faqen tuaj të internetit direkt në kompjuterin tuaj lokal.

Ju pastaj mund të merrni ato skedarë dhe ruajini ato nga jashtë diku tjetër për siguri të shtuar. Kjo mund të jetë veçanërisht tërheqëse në qoftë se ju keni disa informata të ndjeshme në faqen tuaj dhe do të bëni të sigurtë që askush nuk e merr në duart e tyre atë të dhënave.

Kur u mbështetur në një opsion manual backup, megjithatë, ju përballen me disa dobësi. ju’do të duhet të mbani mend për të manualisht back up faqen tuaj pushim (e cila është arsyeja pse ne rekomandojmë rëndë një herë një metodë muaj), dhe ajo mund të marrë një kohë të gjatë në qoftë se keni nevojë për të mbështetur një faqe interneti të veçantë të madhe.

Për më tepër, ju fituat’të jenë në gjendje të shkarkojnë skedarë që ndryshojnë individualisht; ju’Në thelb do të duhet të ri-shkarkoni të gjithë gjërat pa pushim, duke ju kushtuar shumë kohë.

Atëherë atje’potenciali për gabime njerëzore. Ne do të ju rekomandojmë të bëni metodën e ruajtjes manuale nëse jeni i fortë në aftësitë e mirëmbajtjes së kompjuterit tuaj dhe logjikisht mund të mirëmbani dhe organizoni skedarët tuaj të ruajtur për rikthim të lehtë.

Me të gjitha që u tha, le të’Shikoni se si mund të bëni kopje rezervë me dorë në faqen tuaj të internetit.

së pari, bëni një llogari FTP. Kjo zakonisht mund të arrihen nëpërmjet panelit të kontrollit tuaj cPanel, edhe pse GUIs të tjera mund të kenë portalet e tyre. Pastaj mund të instaloni klientin FTP, i cili do t’ju ofrojë ndërfaqen që ju nevojitet për të zhyten thellë në skedarët e faqes në internet.

Pavarësisht nga klienti i saktë FTP që përdorni (FileZilla është një zgjedhje e zakonshme dhe një që do ju rekomandonim), ju’do të vendosni adresën IP të faqes suaj në klientin FTP dhe do të krijoni një lidhje me faqen tuaj të internetit. ju’do të jeni në gjendje të shihni skedarët tuaj lokalë dhe dosjet, së bashku me skedarët dhe dosjet për faqen tuaj të internetit.

Ju atëherë do krijoni një dosje destinacioni për të bërë kopjen tuaj. ajo’është një ide e mirë për ta përmendur këtë diçka logjike dhe të lehtë për t’u gjetur për qëllime të organizatës.

Në këtë pikë, ju mund të tërhiqni dhe lëshoni të gjithë skedarët tuaj duke klikuar mbi to dhe zvarritur ato në drejtorinë tuaj’krijuar. Shkarkimi do të fillojë menjëherë, megjithëse mund të zgjasë ca kohë. Pasi të keni përfunduar shkarkimi, mund t’i merrni ato skedarë kudo që të dëshironi, madje t’i transferoni ato në një hard disk shtesë.

3. Rikthim i bazës së të dhënave

phpMyAdminSidoqoftë, nëse drejtoni një Uebfaqja e WordPress, ose ndonjë faqe në internet që ka një bazë të dhënash, ju’Do të duhet gjithashtu një mbështetje që përmbajtja përveç skedarëve tuaj.

Ju mund ta bëni këtë duke gjetur butonin tuaj të hyrjes cPanel; kjo do të vendoset ose në pultin e panelit cPanel vetë ose në faqen e internetit të ofruesit tuaj të hostimit.

Pastaj mund të gjeni një pjesë të bazës së të dhënave; kerkoj phpMyAdmin. Kjo do të hapë një pult tjetër, duke ju siguruar bazat e të dhënave për WordPress tuaj për faqen e internetit të menaxhimit të përmbajtjes.

Pastaj, mund të klikoni “eksport” (ose një buton të ngjashëm në varësi të mënyrës se si duket pulti juaj) dhe porosisni të gjitha ato të dhëna të bazës së të dhënave të dërgohen në të njëjtin dosje që keni specifikuar për skedarët tuaj të rregullt. Përsëri, kjo mund të zgjasë ca kohë, prandaj përgatituni të jeni të durueshëm.

Aplikimet më të zakonshme do të jenë në rregull me cilësimet e paracaktuar, megjithëse mund të rrëmuani me cilësimet e personalizuara nëse doni të zgjidhni vetëm tabela specifike të të dhënave. Rezervimi juaj i bazës së të dhënave duhet të shkarkohet në kompjuterin tuaj si një skedar .sql.

Sapo ti’duke përsëritur me të dy këta hapa, mund të merrni faqen tuaj të mbështetur kudo që të dëshironi. Shumë pronarë të faqes së internetit ruajnë një kopje të fortë të faqes së tyre të internetit, ndërsa të tjerët mund ta ruajnë atë në cloud pasi së pari të transferohen në kompjuter. Sido që të jetë, kjo krijon tepricë si versionet e shumta të internetit gjithmonë ekzistojnë në disa vende.

4. Krijimi i rezervës me cPanel

logo cPanelNjë tjetër mënyrë (dhe më e shpejtë) për të shkarkuar me dorë skedarët tuaj të internetit është të përdorni kontrollet cPanel vetë. Vendos shpejt:

 • hyni në panelin tuaj të kontrollit cPanel
 • click “rezervë”
 • click “gjeneroni / shkarkoni një kopje rezervë të plotë”
 • click “drejtoria e shtëpisë” në vendin duke kërkuar një destinacion rezervë dhe shkruani adresën tuaj të postës elektronike
 • click “gjeneroni kopje rezervë”
 • ju’Do të merrni një email sa më shpejt që kopja juaj e plotë të jetë gati

Ashtu si me kopje rezervë me dorë të të gjitha përmbajtjeve të faqes suaj të internetit, kjo mund të marrë mjaft kohë. ju’akoma duhet të praktikoni përpjekje të mira organizative me këtë lloj procesi rezervë; mos harroni t’i bëni ato shpesh dhe t’i ruani të dhënat tuaja në një vend të lehtë për t’u kujtuar ose në një vend të sigurt.

5. Kopje rezervë Rsync

rsync (shkurt per “sinkronizimi i largët”) është një tjetër zgjidhje e mundshme rezervë që mund të punësoni. Softueri i saj që ju lejon të kopjoni skedarët në të gjithë serverat. Por ajo’Shënime të veçanta sepse transferon vetëm skedarë ose pjesë të skedarëve që kanë ndryshuar.

rsync offsite backup tutorial

Në thelb, ju fituat’Duhet të lexoni vazhdimisht rezervë për tërë faqen tuaj të internetit.

Rsync është mjaft inteligjent për të zbuluar vetëm pjesët e azhurnuara të faqes suaj të internetit, duke i sjellë ato më shumë se kopjet e vjetra duke i mbajtur të gjithë skedarët ose të dhënat që nuk kanë’t ndryshoi pak.

Kjo ju kursen shumë kohë dhe gjerësi bande dhe mund të jetë veçanërisht e efektshme nëse keni një plan të abonimit të buxhetit për mbajtjen e buxhetit ose thjesht dëshironi të shmangni që të shkarkoni ose pa pagesë të gjithë faqen tuaj të internetit.

Rsync është një zgjedhje veçanërisht e mirë nëse tashmë keni një server të dytë Linux në dispozicionin tuaj. Por siç sugjeron përshkrimi i metodës, duhet të keni në dispozicion një server të dytë në mënyrë që të përdorni madje edhe mjetin. Përveç kësaj, ju’Do të duhet të kopjoni bazën e të dhënave tuaja veç e veç nëse keni një sit të bazuar në menaxher të përmbajtjes.

6. Kopje rezervë cloud

Një zgjidhje përfundimtare rezervë përfshin kopje rezervë e internetit tuaj në cloud. Ruajtja e faqes tuaj të internetit në cloud ofron disa zgjidhje sigurie, pasi është plotësisht e rezervuar dhe e tepërt dhe ju mbron nga shumë të njëjtat pengesa nga të cilat vuajnë vendet e ruajtjes së vështirë.

Për shembull, i tërë cloud nuk ka shumë të ngjarë të shembet në të njëjtën mënyrë që hard drive i vetëm i jashtëm ka të ngjarë të humbasë aksidentalisht.

Shumë shërbime të pritjes në internet tashmë e bëjnë këtë, por ne mund t’ju tregojmë se si ta bëni vetë përmes disa kanaleve.

Kopjimi i faqes në internet Dropbox

logo dropboxSiç u përmend më herët, mund të përdorni Dropbox për të bërë një lloj rezervë të bootstrap për faqen tuaj të internetit.

Shënim: ajo’s jo të destinuara për përmbajtjen e plotë të një faqe interneti të madh.

Sidoqoftë, disa platforma – si WordPress – kanë në dispozicion plug-ins që ju lejojnë të bëni kopje rezervë të instalimit tuaj WordPress drejtpërdrejt në Dropbox, përveç skedarëve tuaj të ndryshëm.

Sido që të jetë, ju mund të ruani të gjitha skedarët duke hapur ndërfaqen FTP dhe zvarritur dhe hedhur skedarët tuaj direkt në dosjen tuaj Dropbox.

Rezervimi i faqes në internet Amazon S3

Kjo zgjidhje cloud është një zgjedhje tjetër e shkëlqyeshme. Nëse nuk je’t tashmë të vetëdijshëm, Amazon S3 është një zgjidhje e magazinimit objekt nëpërmjet një ndërfaqe të shërbimit web, duke përdorur të njëjtën lloj arkitekture në të cilën mbështetet tregu Amazon çdo ditë. Kjo siguron atë me kapacitet të madh e magazinimit dhe stabilitetit.

rezervë amazon s3

ju’Do të duhet të instaloni softver të serverit që mund të ndërfaqen me Amazon S3, ose mund të përdorni plug-in të ndryshme, si Backup Buddy nëse’jeni një përdorues i WordPress.

Në thelb, ju mund të gjeni mjete që ndërfaqen me Amazon S3 në të njëjtën mënyrë mjetet e tjera mund të ndërfaqen me Dropbox. Të dy zgjidhjet janë plotësisht të vlefshme, megjithëse që nga ato’jeni kaq i ngjashëm, ju gjithashtu mund të shkoni me atë që tashmë jeni më të vendosur për të punuar me të. Për shembull, ngjiteni me Dropbox nëse tashmë keni një llogari të madhe atje dhe keni fituar’Duhet të regjistroheni për ndonjë gjë që ju.

Duhet të përmendim që, me programin e duhur plug-in ose server, ju mund të automatizoni kopjet rezervë me Amazon S3. Kjo kombinon natyrën praktike dhe lehtësinë e përdorimit të një shërbimi rezervë në internet pa paguar për një pajtim të dedikuar rezervë.

përmbledhje


Në përgjithësi, rezervimi i faqes tuaj të internetit është diçka që nuk duhet ta merrni lehtë dhe nuk është padyshim diçka që duhet ta shtyni deri sa të jetë vonë. Dështimi për të ndërmarrë hapa proaktivë për të bërë kopje rezervë të plotë të faqes suaj të internetit dhe përmbajtjes së tij do të rezultojë që përfundimisht dëshironi të keni marrë kohë më parë.

Asgjë nuk është më keq sesa të shohësh që të gjitha përpjekjet dhe përpjekjet e tua të shkojnë drejt humbjes dhe të detyrosh të rindërtosh faqen tënde nga e para. Të ardhurat e humbura dhe trafiku i mundshëm që faqja juaj mund të ketë gjeneruar gjatë gjithë kohës që do të detyroheni të rindërtoni sitin tuaj do të jenë të hidhura nga torta.

Për fat të mirë, tani duhet të pajiseni me disa mënyra të ndryshme në të cilat mund të bëni kopje rezervë në faqen tuaj të internetit. Ekziston një zgjidhje e mirë për të gjithë, pavarësisht nga preferencat tuaja ose pajisjet tuaja. Paç fat!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map