Si të mbroni faqen tuaj në nivelin e DNS

Serveri i emrit të domenit (DNS) është një term i zakonshëm në botën e internetit dhe diçka që shumë prej tyre ka hasur dhe injoruar menjëherë, duke e kaluar atë si gjuhë më të lidhur me internetin. Epo, rezulton se DNS është mjaft e rëndësishme veçanërisht pasi lidhet me sigurinë e internetit.


Farë është DNS dhe si funksionon ajo??

DNS është një protokoll në internet që vepron për të përkthyer emrat e domain (d.m.th.., ‘Bestwebhostingaustralia.org’ ) në një adresë IP më miqësore me kodin si 206.20.11.222. Kur një përdorues shtyp fjalët “bestwebhostingaustralia.org “në shfletuesin e internetit, një program në sistemin operativ shikon atë hyrje duke përdorur një zgjidhës DNS dhe tërheq adresën IP. Ai zgjidhës DNS gjithashtu mund të kontrollojë së pari përdoruesin’Cache në internet për të parë nëse ajo tashmë ka adresën IP.

Kur merrni parasysh të gjithë emrat e domeneve dhe adresat IP përkatëse që janë atje, ju merrni një kuptim se sa i fortë është DNS. Por DNS ishte krijuar për funksionalitet dhe përdorshmëri dhe jo për siguri. Kjo mungesë e një përmirësimi i sigurisë përqëndrimi dhe transferimi i vazhdueshëm i të dhënave nga klientët në serverë e ka bërë atë një objektiv të shpeshtë për disa sulme mjaft të përparuara të sigurisë.

Cilat janë disa sulme të zakonshme të DNS?

Tani që ju keni një kuptim të nivelit të lartë se si funksionon DNS, le të hedhim një vështrim në disa nga mënyrat më të zakonshme që ndodhin sulmet DNS. Një sulm DNS ndodh kur një haker shfrytëzon dobësitë në DNS.

Refuzimet e Shërbimit (DS) – Bots me qëllim të keq (të cilat shpesh janë kompjuterë me shumë zhurmë që nuk i bëjnë)’t edhe e di se ata janë duke marrë pjesë) dërgon më shumë trafik në një adresë IP në shënjestër se faqe është e ndërtuar për të trajtuar. Vendi i synuar bëhet i bllokuar dhe i paaftë për të kontrolluar trafikun e botëve ose trafikun e ligjshëm dhe përfundimisht nuk është në gjendje të përgjigjet.

Sulmet DNS përforcimSulmet e amplifikimit janë një formë e mohimit të shërbimeve (DoS) sulmet dhe janë bërë shumë më të zakonshme. Sulmi i lartpërmendur DoS është amplifikuar në mënyrë thelbësore nga një server DNS i cili është i zënë në skenë dhe në mënyrë efektive përhapet sulmi bot në serverat e tjerë. Shtë një sulm i DoS ndaj steroideve.

DNS Spoofing – ky është procesi i zëvendësimit të një adrese të duhur në internet për “spoofed” faqja e internetit e një tjetri. Përdoruesit që kërkojnë të hyjnë në një sit të njohur, të besuar (i juaji për shembull) janë dërguar në një uebfaqe të rreme që mund të përmbajë malware, spyware ose një virus. Perdoruesi’kompjuteri është i infektuar dhe ata as që mund të dinë kurrë se çfarë ndodhi. Uebfaqet e rrënuara mund të jenë kopje të karbonit të faqes reale, duke e bërë edhe më të vështirë për përdoruesit të zbulojnë se çfarë’po ndodh.

Fluksi DNS – në këtë mashtrim, hackers thelb bie në ujdi nga të dhënat DNS me frekuencë ekstreme të zbulimit të shmangur ndërsa sukses Përcjellin përdoruesit në faqet mashtruese.

Helmimi i cache – Serveri DNS bëhet i korruptuar kur adresat IP të ligjshme janë të fshehura në një server, zëvendësohen nga adresat IP të këqija, dhe pastaj ridrejtojnë çdo trafik në sitin legjitim në një faqe interneti me qëllim të keq. një formë e saj të spoofing, por në vend që infiltrohet adresat cached web.

Si të mbroni faqen tuaj në nivelin e DNS

Do biznes apo markë duhet të ketë një strategji për të mbrojtur kundër sulmeve të shpeshta të listuara më lart. Këto sulme mund të shkatërrojnë faqet e internetit, duke krijuar të ardhura dhe mundësi të humbura, ose ato mund të bëjnë serverë dhe kompjuterë të ndërlidhur në bot dhe sulme të fshehta në faqet ose adresat e tjera. Nëse çdo pronar i domain-it ndërmerr hapat e mëposhtëm, do të ndihmonte për të zvogëluar shpeshtësinë dhe gjasat e sulmeve DNS.

Këtu janë disa hapa mbrojtës për të ndërmarrë.

 1. Dije se ku janë të gjitha fushat e tua – çdo biznes apo entitet duhet të ketë njohuri dhe akses të plotë (në formën e një pult) për të gjitha fushat e tij. Domenet dhe adresat e drejtuara rivendosin një pikë hyrje për të gjitha fushat e lidhura. Vigjilenca ndaj fushave tuaja është gjithashtu një mënyrë e shkëlqyeshme për të pasur gishtin në puls dhe të dini se çfarë po ndodh në çdo kohë.
 1. Vendosni domenet tuaja si “I mbyllur” – mbyllja e një domeni do të thotë se është i padisponueshëm për transferim. Kjo veçori mbyllëse mbron nga sulmet mashtruese.
 1. Punoni vetëm me regjistruesin’Kjo është e Sigurt – duke u siguruar që tuaj regjistruesi i domenit punëson një portal të sigurt, të ngurtësuar ndërsa kontrollimi i vazhdueshëm i trafikut dhe dobësive të dyshimta është një hap i madh dhe një mbrojtje e mirë. Këta regjistrues gjithashtu duhet të kenë funksione të forta sigurie për të parandaluar sulmet e DNS. CloudFlare është një zgjedhje e mirë për këtë.
 1. Monitoroni domenet kritike – domenet kritike duhet të monitorohen vazhdimisht për çdo azhurnim të paautorizuar të DNS, ndryshimin e përmbajtjes ose helmim në cache. Anydo çështje që zbulohet duhet të adresohet menjëherë. Arrijë tek hosti ose regjistruesi kur kjo ndodh.

Mbajtja e sigurt një hap në një kohë

Në botën tonë dixhitale, klientët dhe vizitorët në faqen tuaj të internetit mbështeten në të për të marrë informacionin, produktet ose komunikimin që ata kërkojnë. Ka të ngjarë që përfaqësimi më i dukshëm i kompanisë dhe markës suaj. Sigurimi i këtij uebsajti dhe fusha përkatëse e tij duhet të jetë përparësi për çdo biznes ose pronar individual të faqes.

Sulmet DNS janë të shpeshta për shkak se ajo është konsideruar si një “butë” objektiv dhe hakerat janë bërë mjaft të avancuar në ekzekutimin e sulmeve. Ndërsa nuk mund të kontrolloni atë që ndodh në nivelin DNS dhe duhet të mbështeteni në industri për t’iu përgjigjur këtyre kërcënimeve, ju mund të rritni faqen tuaj të internetit dhe sigurinë e domain-it me hapat e përshkruar më sipër. Kjo është jetësore dhe e nevojshme. Ju jeni përgjegjës për vizitorët e faqes suaj të internetit, dhe biznesi ose marka juaj po mbështeten në atë ndërveprim për të pasur sukses.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map