Si të fitoni para në internet – Idetë, këshilla dhe FAQ për sipërmarrësit në internet

fitoni para në internetNë epokën moderne, nuk keni më nevojë të godisni trotuarin për të gjetur dhe mbajtur një punë personalisht për ta bërë atë. Në fakt, gjithnjë e më shumë njerëz po e kuptojnë atë’possibleshtë e mundur për të fituar shumë para në internet: të mjaftueshme për të mbijetuar dhe të barabartë lulëzoj.


Kjo duke u thënë, ndërlikimet dhe kompleksitetet e bërjes së parave në internet janë akoma pak të trishtueshme – ata që bëj bëjnë që shpesh janë nëna për mënyrën sesi ata arrijnë të marrin para të shumta përmes punës në internet.

Me COVID-19 që përshkon ekonominë, ne menduam që tani do të ishte një kohë e mirë për të shpjeguar sesi mund të fitoni para në internet dhe t’ju ofroni disa këshilla në rast se ju duhet të shfrytëzoni sa më shumë nga koha juaj brenda shtëpisë. le të’filloni.

Faqet: Pritësi më i mirë në internet për bizneset e vogla

# 1 Filloni Blogging


filloni BloggingBlogimi është një nga mënyrat më të zakonshme për të fituar para në internet, dhe për një arsye të mirë: atë’gjithashtu një nga më të lehtë. Gjithçka që ju nevojitet është një pritës i cilësisë në internet për të mbështetur faqen tuaj dhe ju jeni mirë të shkoni.

Gjëja e shkëlqyeshme për bloget është që ju mund të shkruani pothuajse për asgjë. Ju mund të keni një blog hobiist, një blog arsimor ose ndonjë lloj hapësire tjetër në internet të përshtatur për interesat ose biznesin tuaj.

Faqet: Si të filloni një Blog

Por më e rëndësishmja, ka mënyra të shumta se si mund të fitoni para përmes blogjeve. Për shembull, ju mund të fitoni para përmes blogeve tuaja “kosto për klikim” ose “paguaj për klikim” reklama.

Këto janë në thelb parulla ose reklama të tjera që vendosni brenda përmbajtjes tuaj ose shiritit anësor të blogut tuaj. Sa herë që një lexues i mundshëm klikon në reklamë, ju paguhen për klikimin! Natyrisht, ky model i fitimit të parave u përshtatet disa stileve të blogeve më mirë se të tjerët.

Ju gjithashtu mund të shesni reklama private, veçanërisht nëse keni një partneritet biznesi me një prani ose organizatë tjetër në internet. Ose mund të përdorni marketing Filialin brenda blogut tuaj’Përmbajtja – më shumë se më vonë.

Ekzistojnë edhe më shumë mënyra me të cilat mund të fitoni para nga bloget tuaja. Për shembull, nëse drejtoni një biznes në internet, ju mund të përdorni përmbajtjen tuaj për të tregtuar produktet ose shërbimet tuaja. Ose mund të shisni anëtarësime për organizatën ose biznesin tuaj. Blogjet mund t’ju ndihmojnë të ndërtoni besueshmëri, drejtojini njerëzit në dyqanin tuaj online, dhe të prodhojnë shumë conversions më shumë konsumatorëve se në qoftë se ju të mbështeteshin në metodat tradicionale e reklamave.

Në përgjithësi, Blogging është së pari në mënyrat tona kryesore për të fituar para në internet sepse kjo’s më të gjithanshëm dhe diçka që mund t’i bashkëngjitni pothuajse çdo metodë tjetër të marrjes së parave. Shtimi i blogjeve në listën tuaj të “gjëra që ju bëni për markën tuaj në internet” është gjithmonë një ide e zgjuar.

Ndërsa ajo’Nuk është e mundshme që ju’do të jeni në gjendje të përdorni blogun tuaj për të fituar para të mjaftueshme për të jetuar më tej vetvetiu, Blogimi është kaq i kudondodhur sepse i tillë’është një pjesë kritike e çdo përpjekje dixhitale.

Ueb Udhëzues i Rekomanduar: HostPapa

Për ta mbajtur blogun tuaj ‘gjallë’, ju duhet një host në internet. Edhe nikoqirët më të mirë falas të uebit nuk janë mjaft të mira për një faqe në internet që bën shumë para.

Sidoqoftë, ka disa marrëveshje të shkëlqyera kur shikoni hostet premium.

Ne në Aussie Hosting rekomandojmë HostPapa për blogeret që sapo fillojnë për shkak të zbritjes së fillestarit dhe lehtësisë së përdorimit.

Ndërtues i rekomanduar i faqes në internet: Wix

Kur është fjala për menaxhimin e përmbajtjes tuaj dhe hartimin e blogut tuaj, ju mund të dëshironi të rrëmbeni një prej tyre ndërtuesit më të mirë të faqes në internet atje jashte.

Është e mundur për të shmangur këtë hap, por jo pa dizajn të gjerë dhe njohuri SEO.

# 2 Filloni një Podcast!


filloni një podcastPodcasting mund të mos jetë aq i zakonshëm sa Blogging ende, por ajo’s sigurt për të kapur deri diku më shpejt. Gjithnjë e më shumë njerëz këto ditë po fillojnë podcast-et e tyre për shumë nga të njëjtat arsye si ata të bëjnë një blog: të flasin për interesat e tyre, të promovojnë bizneset e tyre në internet dhe të mbledhin ndjekës për markën e tyre gjithëpërfshirëse dixhitale.

Podcast-et janë një mënyrë e shkëlqyeshme për t’u lidhur me bazën e përdoruesit tuaj dhe për të mbledhur vizitorë të rinj të mundshëm për faqen tuaj kryesore ose biznesin e e-commerce. Kështu që ju mund të fitoni para një podcast në shumë mënyra të njëjta me të cilat mund të fitoni para nga një blog.

Marketingu i Filialeve është një shembull, ose mundeni përdorni podcast tuaj për të folur në lidhje me tuaj të paguar për përmbajtjen dhe merrni abonentë ose anëtarë të rinj për markën tuaj.

Por podcasting vjen me metodat e veta të fitimit të parave, të cilat mund t’i përfitoni. Për shembull, podcasting ju lejon marrin direkt pagesa përmes sponsorizuesve dhe fushatave reklamuese. nëse ti’keni dëgjuar ndonjëherë një podcast i cili ka qenë i suksesshëm, ka mundësi që edhe ju të keni dëgjuar që të lidhin një biznes apo produkt tjetër diku gjatë episodit.

Kjo është reklamim ose sponsorizim në këmbim të pagesës nga një biznes apo markë tjetër në internet. ajo’Diçka që ju duhet të përsosni shpërndarjen tuaj me kalimin e kohës, kështu që ju nuk e bëni’ndihem “bleu dhe pagoi” nga dëgjuesit ose pajtimtarët tuaj besnikë. Por është një mënyrë e mirë për të sjellë disa të ardhura shtesë dhe për të formuar partneritete të suksesshme biznesi me organizata të tjera.

Ju gjithashtu mund të përdorni podcast tuaj ofroni një shërbim ose një kurs arsimor. Këto podcast do të paguhen më shumë sesa falas, kështu që ju ka të ngjarë të keni nevojë për një grup anëtarësh ose pajtimtarësh në mënyrë që të bëni një gërvishtje serioze duke përdorur këtë metodë. Por është akoma një mënyrë e mirë për të fituar para nëse kryesisht jeni të interesuar të edukoni njerëz ose të shesni ekspertizën tuaj në një format më të drejtpërdrejtë.

më në fund, podcasting gjithashtu mund të sjellë të ardhura përmes episodeve trainuese dhe këshilluese. Përsëri, kjo do t’ju bëjë të bëni episodet e podcast-it që njerëzit paguajnë në këmbim të këshillave direkte ose përvojës së këshillimit. Kështu që ju duhet të keni një aftësi ose ekspertizë që njerëzit janë të gatshëm të krijojnë para për para. Por në përgjithësi, podcasting mund të jetë një mënyrë e shkëlqyeshme për të fituar para në internet nëse shijoni formatin e mediave dhe dëshironi të krijoni një lidhje më të drejtpërdrejtë me bazën e përdoruesit tuaj

# 3 Shfrytëzoni Platformat Freelancing


platforma të pavaruraKëto ditë, fuqia punëtore është e ndezur udhë për të qenë e përbërë nga rreth 50% punëtorë të pavarur sesa punëtorë të punësuar tradicionalisht në të ardhmen e afërt. Kjo është një zhvendosje befasuese nga tendencat e mëparshme të punësimit, dhe ajo’diçka që mund të përfitoni nga… me kusht që të keni një aftësi që të tjerët mund të jenë të gatshëm të paguajnë.

Platformat si Upwork, Fiverr, Toptal, PeoplePerHour, dhe shumë më tepër janë tregje në internet ku pavarur dhe punëdhënës gjithashtu mund të mblidhen dhe të kërkojnë njëri-tjetrin.

Freelancer mund të krijoni portofole që demonstrojnë ekspertizën e tyre ose përfunduar projekte në çfarëdo fushe që ata kanë aftësi, dhe punëdhënësit mund të kërkojnë punë të pavarur të aftë për të përfunduar punën e tyre.

Ky është një opsion tërheqës për shumë krahasuar me punësimin tradicional duke pasur parasysh vështirësinë për të hyrë në disa sektorë të punës ose fusha. ajo’është gjithashtu një mënyrë që punëtorët të marrin përsipër orarin e tyre të ditës dhe të drejtojnë biznesin e tyre pa u ndier sikur nuk janë’duke u paguar ato që ata’re me vlerë.

Ju mund të gjeni punë të pavarur për:

 • shkrim
 • Zhvillimi i faqes në internet
 • kodim
 • mësim
 • Piktura ose Vizatim
 • Me shume

Mashtrim, natyrisht, është se të punosh në internet si një freelancer gjithashtu sjell gjithë përgjegjësinë e suksesit ose dështimit në shpatullat e tua. jeta e pavarur nuk është’t për të gjithë, por është një mënyrë e vlefshme për të fituar para në internet për një periudhë afatgjatë, dhe madje si karrierë, nëse keni arritur të krijoni një platformë dhe një portofol që mund t’ju bëjë juve një punë të qëndrueshme. ajo’s një opsion tërheqës për shumë për shkak të fleksibilitetit të saj, lirinë, dhe llogaridhënie.

Platformat e lartpërmendura të gjitha kanë pozitive dhe negativë, por kini kujdes që shumë prej tyre marrin tarifa të vogla ose ulje nga fitimet tuaja si kosto e përdorimit të platformës së tyre për t’u lidhur me punëdhënësit. Ndërsa fitoni përvojë dhe besueshmëri, ajo’ka të ngjarë që ju’Do të jeni në gjendje të shmangni përdorimin e këtyre platformave plotësisht dhe të mbështeteni në lidhjet tuaja brenda industrisë suaj. Kjo kërkon kohë, megjithatë.

# 4 Mësoni anglisht Online


mësoni anglisht në internetatje’anshtë një industri e tërë në internet për ata që kanë aftësi dhe dëshirë për t’u mësuar anglisht të tjerëve. Ndërsa anglishtja (krahas kinezëve të ardhshëm) është gjuha më e rëndësishme tregtare në botë, atje’ashtë një numër i madh i folks ndërkombëtarë që duan të mësojnë se si të lexojnë, shkruajnë dhe flasin anglisht më me aftësi.

Fillimi i karrierës tuaj në internet për mësimdhënie në anglisht është shumë më lehtë sesa mund të mendoni. Natyrisht, ju duhet të jeni të rrjedhshëm në gjuhë dhe të jeni në gjendje ta provoni këtë kur aplikoni për një punë mësimore në internet.

ju’Gjithashtu, ka të ngjarë të keni nevojë të bëhen të çertifikuar, të paktën nëse dëshironi të ulni një koncert në një kompani të njohur mësimore angleze në vend të një siti më të ndritshëm. Ka disa të ndryshme Programet e çertifikimit në anglisht ju mund të merrni, qenia më e njohur TEFL, TESL dhe TESOL, të cilat janë përkatësisht Mësoni anglisht si gjuhë të huaj, një gjuhë të dytë dhe respektivisht folësit e gjuhëve të tjera.

Pasi ju jeni të certifikuar, dhe ju keni një kompjuter të madh me një lidhje të qëndrueshme internet dhe një Webcam, ju mund të aplikoni për punë mësimore. Ka shumë site me cilësi që do të punësojnë ata me rrjedhshmëri dhe diplomë angleze’shkallë s, si Mësoni larg ose VIPKID.

Sa mund të bëni? Kjo varet nga përvoja juaj dhe sa ju jeni të gatshëm të mësoni. Disa platforma në internet si DaDa (e cila punëson mësuesit e anglishtes të udhëzojnë studentët kinezë) paguajnë deri në 25 dollarë në orë në varësi të nivelit të përvojës suaj. Të tjerët mund të paguajnë më pak, por ofrojnë punë më të qëndrueshme.

Gjë e madhe për mësimdhënie në anglisht në internet është se ju janë kryesisht përgjegjës për orarin tuaj dhe të ketë lirinë për të udhëtuar, ndërsa ju punoni. ajo’s me siguri shumë më pak stresuese sesa mësimi në një mjedis të vërtetë në klasë! Në varësi të rregullimeve tuaja të jetesës, ajo’s plotësisht e mundur për të fituar para të mjaftueshme për të jetuar jashtë duke i mësuar anglisht online, të paktën një herë ju kanë përvojë të mjaftueshme dhe besueshmërinë me një vend.

# 5 Bëni Sondazhet e Paguara


bëni sondazhe me pagesëNga ana tjetër, ka më shumë metoda të krijimit të parave që bazohen në internet që munden’Në të vërtetë do të përdoret si një burim i vetëm i të ardhurave. Por bërja e sondazheve me pagesë është një mënyrë e shkëlqyeshme për të fituar para të gatshme, veçanërisht nëse aktivitetet që ju bëni’do të paguhen për ato që ti’d duke bërë gjithsesi në kohën e jetës tuaj.

Në pak fjalë, kompanitë si Swagbucks, Toluna dhe OnePoll janë të gjitha organizatat që punësojnë njerëz që të bëjnë sondazhe dhe të kryejnë detyra të tjera, të tilla si të shikojnë video ose të shfletojnë duke përdorur aplikacione të caktuara, me qëllim të mbledhjes së të dhënave dhe analizave të tregut.

Këto kompani më pas marrin përgjigjet e sondazhit ose zakonet e shikimit të përdoruesve të tyre dhe marrin para nga agjencitë e reklamimit dhe kompanitë e marketingut.

Sa mund të bëni? Jo shume. Të gjitha këto faqet e marrjes së sondazhit ju japin pikat e pronarit ose “yjet” ose diçka të ngjashme, e cila më pas mund të kthehet në kartat e dhuratave në Amazon ose madje edhe paratë e drejtpërdrejta përmes një platforme shpërndarjeje si PayPal. Shumica e skemave pikë-dollar kanë raporte vërtet të larta; për shembull, 1000 e një platforme’pikat s mund të shtojnë vetëm rreth $ 10. Duke marrë parasysh që sondazhet ndonjëherë mund të zgjasin më shumë se gjysmë ore, kjo do të thotë që ju mund të fitoni vetëm $ 10 ose më pak në orë kur kryeni sondazhe duke përdorur këto platforma.

Kjo duke u thënë, Përfundimi i sondazheve në fjalë është një mënyrë e zbatueshme për të fituar të ardhura shtesë nëse jeni’mërzitem dhe tashmë do t’u përgjigjej sondazheve dhe përndryshe rrotullon rrotat tuaja në internet. ajo’bettershtë më mirë të bëjmë para pak para se sa të bëjmë asgjë, ashtu si të paktën në sytë tanë. Për më tepër, shumë prej këtyre faqeve të internetit kanë shpërblime shtesë dhe çmime të tjera nga të cilat mund të përfitoni nëse i përdorni në mënyrë të vazhdueshme.

Theelësi për të fituar një shumë të mirë parash duke përdorur faqet e internetit të sondazhit është të kërkoni për sondazhet më të shkurtër, më të efektshëm, të cilët mund të gjeni dhe plotësoni sa më shumë që të jetë e mundur brenda një kohe të caktuar – të themi, gjysmë ore. Bëni këtë disa herë në javë dhe do të keni para të mjaftueshme për të ngrënë një kohë shtesë në javë, të gjitha pa u përpjekur shumë.

# 6 eCommerce – Shitet Stuff Online


Dizajni i tregtisëAshtu siç e përmendëm edhe më parë me Blogging dhe Podcasting, ju gjithashtu mund të përdorni e-commerce si metodën tuaj kryesore të bërjes së parave në internet.

Fakti i çështjes është se tregjet online janë lulëzon për sa i përket mundësisë dhe potencialit, veçanërisht në krahasim me tregjet me tulla dhe llaç (dhe veçanërisht në dritën e COVID-19).

Ju mund të drejtoni një dyqan e-tregtie që shet pothuajse çdo gjë, duke filluar nga bluzat e dizajnuara me porosi deri tek koleksioni i modelit tuaj të vjetër deri tek vizatimet me porosi nëse keni ndonjë aftësi artistike.

Ju gjithashtu mund të make një platforma më e lartë e linjës eCommerce mjaft lehtë përmes WordPress ose të tjera ndërtuesit e internetit falas, shumë prej të cilave vijnë me Funksionaliteti i e-commerce i ndërtuar në modelet e tyre. Ata gjithashtu mund të përdorin shtesa që ju ndihmojnë të analizoni trafikun e përdoruesve dhe zakonet e vizitorëve, në mënyrë që të mund të optimizoni më mirë uebfaqen tuaj për konvertime (d.m.th. vizitorë që pushojnë të shpenzojnë para).

Sigurisht, mashtrimi për çdo biznes ku shisni diçka është se duhet të keni diçka që ia vlen të blini. Kjo do të thotë të krijoni vetë përmbajtjen ose produktet tuaja ose të krijoni një marrëveshje biznesi me një prodhues, me ju që veproni si një lloj ndërmjetës ose tregtari.

gjithashtu, dyqani juaj eCommerce gjithmonë do të ketë nevojë për një ekspozim dhe marketing, edhe nëse i bëni vetë gjërat. Kjo do të thotë të paguani për reklama që janë përhapur në Internet, ose duke përdorur platformat e lartpërmendura si bloget dhe podcast për të reklamuar faqen tuaj të internetit. nëse ti’duke bërë një lloj dyqan online në çfarëdo kapaciteti, ju duhet të forconi markën tuaj në internet dhe të përhapni praninë tuaj sa më shumë dhe më gjerë që të jetë e mundur, sidoqoftë.

ajo’s gjithashtu një ide e mirë për t’u përqëndruar në një vend të vetëm të produkteve, si vizatimet e njerëzve në një stil të veçantë ose diçka të ngjashme. Interneti është një i madh pellg, dhe ti’ri më shumë gjasa për të marrë humbur në qoftë se ju shitur diçka të përgjithshme, ose diçka që të gjithë të tjerët mund të bëjë të lehtë, too.

atje’Një tjetër alternativë për të fituar para përmes tregtisë elektronike: duke përdorur një platformë ekzistuese si Etsy, veçanërisht nëse shesni produkte artistike ose shtëpiake. Ka shumë prodhues të argjendarisë, zdrukthëtari, zejtarë të mobiljeve dhe artistë që përdorin platforma si Etsy ekskluzivisht si burimin e tyre të vetëm të të ardhurave.

Ky mund të jetë një mundësi shumë e vlefshme nëse gjithmonë keni dashur të hapni dyqanin tuaj, por don’keni dëshirën ose të ardhurat për të siguruar një vendndodhje fizike, ose nëse mendoni se keni një shans më të mirë për të shitur mallra tuaj përmes tregut dixhital të Internetit.

Platforma e rekomanduar eCom & Hosting: Shopify

Jo vetëm platforma më e mirë eCom por edhe ajo absolute pritësi më i mirë i eCom atje – ne rekomandojmë Shopify.

Shtë e shpejtë, e besueshme dhe e dizajnuar në mënyrë të përsosur për këdo që kërkon të hapë një dyqan në internet, pavarësisht se çfarë lloj mallrash ata po shesin.

# 7 Mësoni një Tregti – Design Web


mësoni dizajnin në internetDizajni i uebit është një nga tregtitë më të kërkuara që mund të mësoni, por atë’alsoshtë gjithashtu një nga më të vështirat për të fituar para sepse fusha është disi e përmbytur me profesionistë të rinj.

që’pse shumë stilistë të internetit janë në kërkim të platformave të pavarura si Upwork dhe befasuese të tyre.

Mësoni dizajnin në internet nëse nuk bëni’tashmë e dini se si ta bëni atë është akoma një ide e mirë, dhe ajo’s një mënyrë e madhe për të bërë disa para online.

Ndërsa ka shumë stilistë të rinj atje që reklamojnë të gjitha aftësitë e tyre, ajo’Po aq e vërtetë që ka shumë klientë të rinj që vie çdo ditë në nevojë për stilistë të talentuar.

Duke mësuar këtë tregti, të paktën mund të bëni para të gatshme përveç burimit tuaj të të ardhurave kryesore ose eventualisht edhe kalimit në bërjen e një projektuesi në internet me kohë të plotë.

Marrja e parave me sukses në këtë mënyrë kërkon shumë aftësi të njëjta dhe shumë të njëjtin përcaktim si çdo lloj i pavarur. ju’do t’ju duhet t’u drejtohen klientëve në mënyrë proaktive dhe përfundimisht të kultivoni një rrjet klientësh të besueshëm, kështu që ju keni punë të qëndrueshme që hyn në çdo kohë.

Ju gjithashtu mund të përdorni shumë nga të njëjtat metoda më lart për të përhapur fjalën e aftësive tuaja ose për të krijuar një portofol. Bërja e një blogi që demonstron të gjitha aftësitë tuaja në krijimin e faqeve në internet është një ide e mirë, pasi u jep klientëve të mundshëm një dritare në atë që mund të presin për projektin e tyre..

Për më tepër, ju mund të fitoni para si një projektues në internet nga shitja e grafikëve të aksioneve. Nëse don’Keni ndonjë punë për t’u kujdesur për një klient në këtë moment, gjithmonë mund të hartoni grafikë të aksioneve dhe t’i shesni ato tek pronarët e bizneseve të vogla ose faqet e internetit të imazheve të aksioneve si Unsplash. Gjëja e shkëlqyeshme në lidhje me grafikat e aksioneve ose modele të tjera është se ato gjithmonë janë të nevojshme për faqet e internetit të reja, dhe ju mund t’i rishitni ato pa pushim. Ata don’Sigurisht, neto një fitim i madh për çdo shitje, natyrisht, por ai’s ende një burim i mirë i të ardhurave.

# 8 Mësoni një Tregti – Zhvillimi i Uebit


mësoni zhvillimin e uebitNë mënyrë të ngjashme, mund të mësoni të jeni një zhvillues i faqes në internet, e cila është një nga tregtimet më të kërkuara që mund të gjeni këto ditë. ju’Ju do të duhet të bashkoheni në platforma pavarur për të filluar në shumicën e rasteve, përveç nëse keni një koleksion të shëndetshëm të gatshëm për të shkuar klientët nën rripin tuaj kur të hiqni dorë nga puna juaj ditore.

Kjo është veçanërisht e vërtetë nëse ju’po mësoni zhvillimin e internetit nga e para ose duhet të merrni orë online ose kurse kolegjesh për të marrë aftësitë e nevojshme në kokën tuaj. Pavarësisht, ju mund të fitoni mjaft para në internet përmes zhvillimit të uebit.

ajo’në kërkesë kudo që ju shikoni pasi faqet e internetit të reja po shfaqen gjatë gjithë kohës. Edhe më mirë, kërkesa për zhvillues të aftë dhe të aftë të internetit është shumë më e madhe se sa ju mund të mendoni.

Mos harroni glutin që përmendëm? që’Kryesisht përbëhet nga dizajnerë dhe zhvillues të internetit me kosto të ulët. Kjo shpesh rezulton në punë subpar, kështu që shumë pronarë të biznesit të vogël dhe agjencitë e madje edhe më të mëdha janë të gatshëm të paguajnë çmime më të larta për rezultate të mëdha.

Për këtë qëllim, ne’d rekomandojë të specializuar në diçka si një zhvillues i faqes, qoftë ajo’s një platformë e veçantë, disa gjuhë të ndryshme të kodifikimit, ose një lloj i caktuar i faqes në internet. Ju gjithashtu duhet të bëni një blog që tregon aftësitë tuaja në një portofol, veçanërisht pasi, natyrisht, aftësitë tuaja mund të tregohen përmes si krijohet blogu në fjalë.

Të jetosh jetën e pavarur si një zhvillues apo dizajner në internet sigurisht që vjen me sfidat e saj, edhe pse ka shumë përfitime (si aftësia për t’u zgjuar sa herë që të dëshirosh). ju’Do të duhet të ruani një disiplinë të vazhdueshme dhe të jetë në gjendje të qëndroni në detyrë edhe kur puna bëhet e ashpër.

Për më tepër, ju’ka të ngjarë të duhet të vendosni në shumë orë shtesë “jashtë orës” në mënyrë që të krijojmë një klientelë të suksesshme dhe të fitojmë sa duhet “kredi rruge” që përfundoni të merrni biznes të përsëritur në vend që të përdorni platformat freelancer të përmendura më parë.

Në përgjithësi, fitimi i parave në internet për të qenë një web developer ose projektues është plotësisht i mundur, dhe ka të ngjarë mjaft fitimprurës, nëse vendosni punë dhe keni aftësi për të bërë suksesin të ndodhë. Mësoni këto zanate tani është një ide e shkëlqyer, pasi këto aftësi ka të ngjarë të bëhen më të vlefshme me kalimin e kohës.

# 9 Marketingu i Filialit


program Filialin amazonNe folëm më herët për mënyrën se si mund të përdorni marketingun e anëtarëve përmes blogut ose podcast-it tuaj për të fituar para. le të’s pikiatë më thellë në këtë metodë moneymaking tani.

Me pak fjalë, marketingu i filialeve nënkupton që të reklamoni ose të diskutoni ndryshe një produkt nga një shitës në platformën tuaj të internetit ose blogun dhe të ofroni një lidhje për produktin e thënë.

Nëse një vizitor klikon në një lidhje me atë produkt / bën një shitje, ju merrni një ulje shumë të vogël të fitimeve. Reklamat e paguar për klikim janë variacione të marketingut të filialeve pasi që ju fitoni para bazuar në sa vizitorë ju ridrejtoni në faqen e internetit të reklamuesit..

Programet e filialeve janë marrëveshje midis vendeve më të mëdha të tregut, si Amazon, ku ata ju paguajnë për të dërguar njerëz te produktet e tyre. Bashkimi në këto programe është goxha e lehtë dhe e dobët’duhet të bëni shumë përpjekje, por bërja e parave të qëndrueshme përmes programeve partnere është pak më e vështirë.

Për fillestarët, klientët janë shumë të vetëdijshëm se sa përmbyten në internet këto ditë me përpjekje të ulët “komente” të produkteve që janë krijuar vetëm për të gjeneruar klikime. ajo’Një bast shumë më i mirë për të qenë i durueshëm dhe reklamoni ose rishikoni vetëm produkte ose shërbime në faqen tuaj që ia vlen koha… dhe janë ato që në të vërtetë besoni se janë të dobishme.

Për më tepër, ju’duhet të bëni disa hulumtime të marketingut dhe fsqaroni se cilat produkte ose industri janë aktualisht në kërkesë. Nuk ka kuptim të hartoni një blog të pajisjeve verore në oborrin e shtëpisë kur të jetë’bie dhe së shpejti do të jetë dimër.

ju’Do të duhet gjithashtu që vazhdimisht të vijnë me lidhje të reja bashkëpunimi për t’u lidhur me reklamuesin tuaj ose faqen e internetit të marketingut. Produkte të reja gjithmonë dalin, dhe sigurimi që blogu juaj të ketë përmbajtje të mjaftueshme të re për t’i mbajtur njerëzit të klikojnë dhe kontrolluar produktet e rekomanduara do të thotë që ju’Do të duhet të shpenzoni para për të fituar para duke punësuar kopje të shkrimtarëve ose menaxherë të mediave, ose përndryshe të paraqitni vetë përmbajtjen.

Në përgjithësi, ajo’nuk ka gjasa që ju’Ju do të jeni në gjendje të bëni marketing Filialin burimin tuaj të vetëm të të ardhurave, përveç nëse drejtoni një bollëk blogesh të gjitha kushtuar këtij lloji të të ardhurave. Sidoqoftë, ju mund të përdorni marketing Filialin në lidhje me blogun tuaj, dyqanin e e-tregtisë ose podcast për të tërhequr në dëgjuesit, lexuesit dhe klientët nëpër të njëjtat kanale kryesore të përmbajtjes. Ky model i “të ardhurave me shumë rrymë” është shumë i suksesshëm për ata që kërkojnë të fitojnë para të mira në internet.

# 10 Bëhuni menaxher i mediave sociale


bëhet një menaxher i mediave socialeSë fundmi, ju mund të fitoni para në internet nëse shfrytëzoni njohuritë tuaja për mediat sociale dhe shes atë aftësi për ata që nuk janë’si të aftë në trajtimin e prezencave ose platformave të tyre në internet.

Këto ditë, media sociale është një nga nxitësit më të mirë për konvertimin e klientëve dhe ruajtjen e reputacioneve të suksesshme në internet. Si rezultat, menaxhimi i mediave sociale është një aftësi në kërkesë. Kjo nuk’Thjesht do të thotë që duhet të dini se si të punoni vetë faqen tuaj në Facebook.

Ju duhet të keni njohuri të rëndësishme për marketing dhe marrëdhënie me publikun – një diplomë në këto fusha sigurisht ndihmon kur kërkoni një nga këto pozicione.

ju’Do të duhet gjithashtu të dijë se si të zgjidh llogaritë e shumta të mediave sociale menjëherë dhe të dalë me fushata të marketingut ose marrëdhënieve me publikun.

Por ajo’s shumë rrugë për para të mira nëse e dini se çfarë jeni’po bësh dhe nëse kënaqesh tashmë me çështjet e mediave sociale. Media sociale është, me të vërtetë, një temë tërheqëse kur shikohet përmes lenteve të psikologjisë njerëzore.

Menaxherët më të suksesshëm të mediave sociale zgjidhni disa platforma për tu specializuar në dhe reklamojnë aftësitë e tyre përmes një portofoli si me shumicën e llojeve të tjera të pavarur të pavarur. Por menaxhimi i pavarur i mediave sociale nuk është’Rruga juaj e vetme drejt suksesit. Ju gjithashtu mund ta gjeni këtë si një “punë tradicionale” nëse keni kualifikime dhe gradë të kërkuar kolegji (e cila zakonisht është në komunikim, marketing, ose diçka të ngjashme).

Kjo është një mënyrë efektive për të fituar para në internet sepse puna juaj pothuajse tërësisht zhvillohet brenda Internetit. ju’Ka të ngjarë të keni një orar pune shumë fleksibël qoftë pavarësisht ose tradicional, dhe ju’Do të kryeni pjesën më të madhe të punës tuaj nga komoditeti i karriges së kompjuterit tuaj. Në përgjithësi, është një metodë e marrjes së parave që ka të ngjarë të bëhet edhe më e zakonshme dhe në kërkesë pasi kompanitë vazhdojnë të kalojnë në internet dhe marrin më shumë nga klientët e tyre nga kanalet dixhitale.

5 këshilla për të fituar para në internet


Të gjitha strategjitë e mësipërme janë ide të shkëlqyera, pavarësisht nga niveli i përvojës suaj, megjithëse, natyrisht, njerëzit me disa përvojë do të kenë paksa lart. Pavarësisht, këtu janë disa sugjerime që mund të përdorni ndërsa përpiqeni të fitoni para në internet.

 • Puna përmes rrjedhave të shumta të të ardhurave. Ne e prekëm këtë pak më parë kur folëm për të fituar para përmes sondazheve, por është shumë e vërtetë që nuk ka gjasa të kesh para të mjaftueshme për të mbijetuar përmes një metode të vetme më lart. Kjo mbetet e vërtetë edhe pasi të keni qenë në të për pak kohë. Mashtrim për të bërë në përputhje paratë në internet janë duke ndjekur rrjedha të shumta të ardhurash në të njëjtën kohë, duke marrë pak nga secila. E gjitha mund të shtojë më shumë se ato që prisnit.
 • Gjithmonë duhet të jeni duke ndjekur mundësinë tuaj të radhës. Nuk ka asnjë mohim se puna në internet është një ekonomi “koncert” – domethënë, gjithmonë ka një punë tjetër që duhet të kërkosh dhe një mundësi tjetër për të fituar disa gërvishtje që duhet të mbyllesh. Shtë shumë e rrallë që të jeni në gjendje të fitoni aq shumë para nga një punë e vetme ose me një blog të vetëm ose podcast që të mund të preheni te dafinat. Nëse nuk e keni mendjen të nguteni dhe të punoni pesë ditë në javë (ose më shumë), të punosh në internet mund të jetë me të vërtetë mjaft fitimprurëse.
 • Mbani të ndërlidhura të gjitha profilet dhe llogaritë tuaja. Kjo nuk do të thotë të përdorni të njëjtën fjalëkalim për të gjitha llogaritë ose faqet e internetit (në fakt, gjithmonë duhet të bëni të kundërtën!). Por kjo do të thotë që ju duhet të shfrytëzoni çdo mundësi për të ndërlidhur përpjekjet tuaja të ndryshme në internet me njëri-tjetrin. Për shembull, profilet e tua të mediave sociale duhet të kenë të gjitha lidhjet me njëri-tjetrin në faqen e tyre kryesore. Por ju gjithashtu duhet të përfshini lidhje me blogun tuaj, podcast, dyqan e-commerce, ose ndonjë faqe tjetër në internet ku vendosni emrin tuaj. Nëse njerëzve u pëlqen ato që ju bëni në një vend, shanset janë të mira që ata të kontrollojnë faqet tuaja të tjera dhe ndoshta edhe t’ju japin biznes.
 • Mbetet profesional. Në kundërshtim me besimin popullor, Interneti nuk është i fshirë. Trajtoni gjithçka që shkruani si është shkruar me bojë, pasi reputacioni mund t’ju ndjekë për një kohë të gjatë. Ne ju rekomandojmë të mirëmbani një sjellje profesionale me çdo kusht, në çfarëdo përpjekje për të bërë para që ju vendosni të ndiqni. Shtë më e lehtë të marrësh biznes të përsëritur, të marrësh punë nga referencat dhe të fillosh një podcast të ri ose një sipërmarrje argëtimi nëse reputacioni juaj është profesional, miqësor dhe i respektueshëm. 
 • Gjithmonë mësoni aftësi të reja. Interneti është një vend pune shumë më i lëmueshëm dhe i larmishëm se bota reale për shkak të bollëkut të përmbajtjes dhe nivelit të plotë të inovacionit që drejton evolucionin e tij. Gjithmonë duhet të mësoni aftësi të reja dhe t’i shfrytëzoni ato për të fituar para dhe për të rritur suksesin tuaj në internet. Mos mëso thjesht të kodosh; gjithnjë jeni duke mësuar se si të kodoni në gjuhë të reja dhe të mbani krah për krah zhvillimet e reja të kodimit. 

FAQs


A paguani taksat kur punoni online ose pavarur?

duke paguar taksat si freelancerPo! Shumë punëtorë në internet ose freelancer të mashtrimit kur fillojnë të fitojnë para kryesisht përmes Internetit sepse taksat e tyre nuk janë’zbriten automatikisht nga çeku i tyre si ato normalisht.

Por thjesht sepse punëdhënësi juaj nuk ka’t merrni taksat tuaja automatikisht nuk’do të thotë se nuk don’i detyrohemi qeverisë në fund të vitit.

Në vend të kësaj, çdo para që fitoni në internet, qoftë përmes një ndërmarrje të pavarur ose përmes punës së pavarur, duhet të raportohet në IRS, dhe një shumë e përshtatshme e taksave duhet të zbritet.

Mënyra më e lehtë për ta bërë këtë është thjesht prisni deri në fund të vitit dhe paraqitni taksat tuaja. ju’do të raportojë të ardhurat tuaja totale, dhe IRS do t’ju citojë ato që u keni borxh të vijnë shkurt. Sidoqoftë, kjo ka të ngjarë të jetë një shumë mjaft domethënëse.

ju’Do të duhet të kurseni para gjatë gjithë vitit dhe të jetoni më poshtë se mjetet tuaja, të paktën për vitin e parë kur ju dhuroni’e dini saktësisht sa ju’do të tatohen. Kjo mund të jetë e ndërlikuar për shumë, veçanërisht pasi që shumica e njerëzve janë mësuar të kenë qasje në të gjitha paratë në llogarinë e tyre bankare sepse taksat merren automatikisht në shumicën e vendeve të punës.

Ose mund të paguani taksa tremujore, e cila do t’ju bëjë të mblidhni gjithçka që keni fituar në një tremujor të caktuar (të themi, Janar – Mars) dhe të paguani IRS çdo disa muaj. Përfundoni të paguani të njëjtën shumë në total, por çdo pagesë është një kafshim më i vogël nga llogaria juaj bankare dhe ajo’s pak më e lehtë për tu trajtuar.

ne’d rekomandoni ta bëni këtë nëse mund ta menaxhoni. Në fakt, edhe nëse paguani IRS-në i gabuar shuma, ju’megjithatë ka gjasë të paguani më pak në përgjithësi sepse keni fituar’t goditesh me nj “pagesa e vonuar” tarifë në fund të vitit të tatueshëm.

Ju mund të gjeni një fletë pune për të mësuar se si të llogaritni taksat tuaja tremujore dhe si të bëni pagesa direkt te IRS përmes depozitimit të drejtpërdrejtë përmes faqes së internetit të tyre.

Cilat janë bizneset më të suksesshme në internet?

Ka disa modele kryesore të biznesit në internet që mund të përpiqeni të imitoni nëse dëshironi të maksimalizoni suksesin tuaj monetar.

E para nga këto është padyshim që modeli themelor i biznesit në blog, apo edhe modeli i rrjetit blog. Me pak fjalë, drejtimi i një biznesi në internet ku mbani bloge të shumta që rrjedhin me përmbajtje, mund t’ju japin neto të ardhura mujore domethënëse vetëm në fitim shoqërie.

Kjo do të thotë që ju duhet të shkruani me mijëra përmbajtje ose të punësoni kopjues për të bërë shkrimin për ju, por mund të çojë në sukses serioz nëse gjeni ngrohtë të përshtatshme për marketing dhe përfundoni duke gjeneruar shumë klikime.

Gjëja në lidhje me rrjetet e blogut është se ju mund t’i ndërlidhni lehtësisht me njëri-tjetrin, duke lëvizur trafikun në një cikël të vetë-mbajtjes në të gjithë faqet e internetit tuaj.

Ju gjithashtu mund të fitoni para përmes blogeve me marketing apo fushata promovuese, ose bashkohuni me blogerët e tjerë dhe organizatat e korporatave. Drejtimi i blogeve si një biznes po bëhet gjithnjë e më shumë një ide kryesore e karrierës. Pothuajse kushdo mund të hidhet brenda dhe të gjejë sukses, kjo është arsyeja pse ajo’është një nga opsionet më të njohura atje.

Por gjithashtu mund të drejtoni një biznes në internet duke shitur produkte dixhitale. ne’po flasim libra elektronikë, këngë, shtojca WordPress, tema, art, dhe më shumë. Njerëzit po bëjnë vërtet shumë përpjekje për të bërë hapësirat më të mira në internet që munden, dhe nëse mund të siguroni përmbajtje për ato hapësira, mund të bëni një fitim të rregullt.

Grshtë e dhënë, kjo nuk është saktësisht e ardhura pasive, pasi ju duhet të vendosni punën për të krijuar të gjitha produktet e përshkruara më lart. Por është një karrierë e madhe e mundshme dhe biznesi në internet nëse dëshironi të krijoni në radhë të parë.

Në fund të fundit, drejtimi i biznesit tuaj të pavarur, me shkrim ose aftësi tjetër si kodimi ose dizenjimi në internet, është një ide e shkëlqyeshme. Ky është biznesi më i mirë në internet që mund të zgjidhni nëse keni një frymë të pavarur dhe doni të merrni përgjegjësinë për të gjithë suksesin tuaj.

Ne prekëm idenë më në thellësi pak më parë, por potencialisht mund të japë shpërblime të mëdha nëse vendosni në kohë dhe keni aftësi për të mbështetur portofolin tuaj.

Si t’i gjeni modelet e dëshmuara të biznesit në internet?

Me pak fjalë, ju zbuloni modele të mira nga Googling pavarësisht nga sa jeni’po mendoni për fillimin dhe shikimin e rezultateve kryesore.

Algoritmet e kërkimit në Google automatikisht filtrojnë faqet e internetit më të suksesshme në krye. Natyrisht, faqet e internetit që klikoni në fillim do të funksionojnë përmes modele të mira biznesi në internet. Bëni pak gjumë ekonomik dhe hidhini një sy asaj që faqet e rangut më të lartë janë duke bërë, dhe merrni parasysh se si mund ta bëjnë atë.

Ju gjithashtu mund të vazhdoni të lexoni udhëzues si ky, i cili zbërthen modele të ndryshme të biznesit në internet dhe ide të bërjes së parave. Por më shpesh sesa jo, të kuptoni se cilat modele të biznesit në internet janë ato që duhet të imitoni është aq e thjeshtë sa të mendoni se çfarë funksionon për ju dhe cilat faqe në internet ju si te kaloj kohe me.

Për shembull, a keni parë ndonjëherë një portofol për një zhvillues të pavarur të internetit që ju pëlqeu vërtet? Kontrolloni modelin e tyre të çmimeve ose madje dërgoni atyre një email me pyetje duke pyetur për një propozim biznesi. Ju mund të merrni atë që ata përgjigjen me të dhe të mendoni se si ai model i biznesit mund të përkthehet sukses për ta.

Whatfarë biznesi në internet duhet të filloni pa para për të investuar?

atje’s shumëllojshmëri biznesesh në internet që mund të filloni pa para për të investuar çfarëdo:

 • Shkrim i pavarur është një shembull i lehtë; gjithçka që ju nevojitet është një arsim anglisht dhe aftësi themelore për të shkruar. Ju mund të bashkoheni me një platformë si Upwork dhe të aplikoni për punë me shkrim atje. Ose mund të përdorni faqe si Textbroker, të cilat janë me të vërtetë falas në atë që ata don’t kerkon nga ju “oferta” për punë.
 • Ju gjithashtu mund të bëheni një projektuesi i uebit dhe filloni biznesin tuaj përmes një formati të ngjashëm, duke përdorur platforma të pavarur për të marrë punë. Teknikisht, në fillim duhet të shpenzoni para për të marrë një arsim në zhvillimin ose krijimin e uebit.
 • Bëhuni një artist përmes Etsy ose një platformë tjetër. Nëse keni aftësi artistike, ajo fitoi’Ju kushton një monedhë për të filluar përdorimin e asaj aftësie dhe të filloni shitjen e mallit tuaj nëpër Internet.
 • Bërja e një biznesi në blog për të filluar mund teorikisht bëhu pa harxhuar para, edhe pse ti’Ju do të duhet të kërkoni të lartë dhe të ulët për një platformë të shkëlqyer të mbajtjes në internet që ka një paketë falas pa ndonjë dobësi ose tela të bashkangjitur. Shanset jeni ju’Përfundimisht do të duhet të dëboni disa para për të azhurnuar aftësitë tuaja të ruajtjes ose krijimin e faqes në internet, por ju mund filloni pa një dollar në emrin tuaj.
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map