Rishikimi Podia 2020

Podia: Përmbledhje

Përdorur aktualisht nga mbi 20,000 krijues të përmbajtjes, Podia është krijuar për ata që duan të shesin në vijim:


 • anëtarësimet
 • Kurse online
 • Përmbajtje dixhitale që mund të shkarkohet.

Me Podia, ju mund të krijoni një dyqan dixhital gjithçka-në-një dhe të filloni shitjen e këtyre tre produkteve në një çast. Ju gjithashtu mund të dërgoni gazeta dhe email, si dhe të procesoni pagesa brenda vetë Podia.

Platforma ka një ndërfaqe të zoti dhe është e lehtë për t’u përdorur. Ju nuk do të keni nevojë për shumë njohuri teknike të thelluara ose shtesa të palëve të treta për të ndërtuar sitin tuaj të tregtisë elektronike. Kjo e bën Podia një mjet miqësor për fillestarët dhe përdoruesit e ndërmjetëm që duan të shesin produkte dixhitale në internet.

Ështje të përbashkëta me dyqanet dixhitale

Nëse e keni krijuar uebfaqen tuaj tashmë me WordPress, mund të keni ditur që mund të krijoni një dyqan dixhital me WooCommerce ose shtesa të tjera të tregtisë elektronike. Problemi me plug-in është se gjërat mund të bëhen të ndërlikuara nëse keni instaluar shumë prej tyre për të furnizuar dyqanin tuaj. Shtoni gjithashtu faktin që ju duhet të keni një nivel të caktuar të ekspertizës teknike nëse doni të jeni të gatshëm në drejtimin e faqes tuaj.

Kjo zonë është ajo ku Podia ka përparësi mbi konkurrentët e saj më të ndërlikuara. Podia thjeshton gjithçka me mekanikën e saj tërheqëse.

Shitja e produkteve dixhitale me dhe pa Podia

Karakteristikat kryesore të Podia

Pasi të regjistroheni në një llogari Podia, atëherë do t’ju kërkohet të regjistroheni në pultin tuaj. Kjo është faqja e parë që do t’ju përshëndes përpara.

Podia Tre Zgjedhjet e Anëtarësimit Kurse Online Shkarkim dixhital

Këto tre module – anëtarësimi, kursi në internet dhe shkarkimi dixhital — paraqesin karakteristikat kryesore të Podia.

1. Anëtarësimet

Klikoni në imazhin e parë për të krijuar një sit anëtarësie. Përndryshe, ju gjithashtu mund ta bëni këtë duke klikuar “Anëtarësimet” në menunë e sipërme të pultit tuaj. Do t’ju kërkohet të emëroni faqen tuaj të anëtarësimit përpara se të mund të kryeni veprime të mëtejshme.

Emri i anëtarësisë në Podia

Klikoni “Krijoni anëtarësimin tuaj” për të krijuar faqen tuaj të parë të anëtarësimit. Ju tani do të hyjnë në faqen anëtarësimit dhe të kenë qasje në skeda të ndryshme.

Faqja e Anëtarësimit në Podia

Nën skedën “Planet”, ju mund të krijoni plane të ndryshme çmimesh dhe produkte ose kurse të ndryshme për secilin plan.

Planet e anëtarësimit në Podia

Nën “Parametrat”, mund të ndryshoni emrin dhe të lidhni një grup në Facebook ose kanal Slack.

Cilësimet e anëtarësimit në Podia

Artikujt e tjerë të menusë — Postimet, komentet, promovoni dhe shitjet — mund të përdoren pasi të keni krijuar dhe publikuar faqen e anëtarësimit.

2. Produkte

Kurse në internet dhe shkarkime dixhitale janë dy modulet e tjera të Podia, dhe ato kolektivisht vendosen nën “Produkte”. Ju gjithashtu mund të përdorni këtë përmes kartës “Produkte” në menunë e panelit.

Produkte Podia

“Produktet” mbulojnë tre përbërës: kurse online, shkarkime dixhitale dhe pako produktesh.

Produkte Podia 2

Kurse online

Le të trajtojmë kurset në internet së pari. Kliko “Produkte” pastaj “Kursin Online.” Emri kursin tuaj online, dhe klikoni “Krijo dhe të vazhdojë.” Ky veprim do t’ju sjellë në këtë faqe. Përndryshe, mund të qaseni drejtpërdrejt në “Kursin Online” kur takoni faqen e përshëndetjeve.

Kursi Online Podia

Do të filloni me një temë themelore kur të krijoni një kurs në internet. Këtu, mund të ngarkoni shumë lloje të skedarëve dhe madje të shtoni lidhje, seksione dhe kuize. Mësimet do të dërgohen në intervalet e planifikuara për t’i mbajtur të interesuar dhe angazhuar mbajtësit e kursit tuaj.

Një gjë e mirë që më pëlqen në lidhje me këtë seksion është se, ndryshe nga platformat konkurruese, Podia ka një faqe të integruar të shitjeve për të mbledhur kuponë pagese dhe dorëzimi. Ekziston gjithashtu një faqe para fillimit nëse doni të hapni kurset paraprakisht dhe të mblidhni adresat e postës elektronike nga mbajtësit e mundshëm. Ju gjithashtu mund të krijoni kurse të shumta dhe të pranoni sa më shumë regjistrues të jetë e mundur.

Shkarkime dixhitale

Përveç kurseve në internet, do të gjeni gjithashtu “Shkarkimin Dixhital” nën “Produkte”. Klikoni atë dhe do të silleni në këtë faqe më poshtë. (Përndryshe, ju mund të hyni në “Shkarkim Dixhital” në faqen e përshëndetjeve, së bashku me “Anëtarësimin” dhe “Kursin Online”.)

Shkarkim dixhital Podia

Këtu, ju mund të shesni përmbajtje të shkarkueshme, si libra elektronikë, udhëzues, skedarë PDF, video, audios, listat e kontrollit, fletë mashtrimesh, dhe më shumë. Ju gjithashtu mund t’i jepni këto artikuj falas nëse vendosni ta bëni atë.

Procesi i arkëtimit është i shpejtë për të optimizuar normat e konvertimit të faqes tuaj; njerëzit nuk do t’ju kërkohet të krijojnë një llogari për të shkarkuar përmbajtjen tuaj. Ekziston edhe një faqe komplimentesh shitjesh ku mund të futni një video, një faqe FAQ ose një formë të pajtimit me email.

Pakoja e Produkteve

Zgjedhja e fundit për “Produkte” është “Pakoja e Produkteve”. Siç thotë edhe emri, kjo ju lejon të merrni kurse kursimesh me shkarkime dixhitale.

Podia Product Bundle

3. Marketingu me postë elektronike

Podia gjithashtu ka një veçori të marketingut me email. Karakteristika mund të arrihet nën “Email” në menunë e pultit, por gjithashtu është e integruar në anëtarësimin, kursin në internet dhe modulet e shkarkimit dixhital.

Marketingu i postës elektronike Podia

Me këtë veçori të Podia, ju mund të dërgoni gazeta dhe të nxirrni fushata për t’i mbajtur pajtimtarët dhe ndjekësit tuaj të angazhuar. Mund të dërgoni mesazhe manuale dhe automatike, madje mund të përfshini edhe markën tuaj. Ju mund të gjurmoni metrikë si niveli i klikimit, i hapur dhe i çabonimit. Tipari i marketingut të postës elektronike përfshin gjithashtu forma optike që mund të vendosen në faqet e dyqaneve dhe faqet e para-lëshimit.

Përveç email-eve në marketing, mund të dërgoni edhe azhurnime të kursit. Për shembull, nëse shtoni një kapitull të ri në librin tuaj elektronik, ju mund t’i dërgoni me email klientëve tuaj për t’i njoftuar ata që ka një produkt të azhurnuar që ata mund ta shkarkojnë..

Ndërsa mund të krijoni një gazetë, mos prisni që Podia të zëvendësojë shërbimin tuaj të postës elektronike. Podia nuk është aq i fortë sa MailChimp ose ndonjë mjet tjetër i marketingut me email. Ka kufizime kur bëhet fjalë për formatimin, dhe ka për qëllim vetëm promovimin e tre moduleve të tij.

Iamimet Podia

Podia ka vetëm dy plane të paguara, të cilat nuk janë konfuze aspak. Të dy planet janë:

 • forcë lëvizëse në $ 39 / month, faturuar upfront për $ 390 për një vit të tërë
 • përzierës pijesh me 79 dollarë në muaj, të faturuar në pritje për 790 dollarë për një vit të tërë

Të dy planet kanë karakteristika të ndryshme të përfshira, veçanërisht moduli i anëtarësimit i cili nuk është i disponueshëm në paketën Mover.

Iamimet Podia

Ju mund ta ndërpresni abonimin tuaj të paguar në çdo kohë, por Podia nuk do të sigurojë ndonjë rimbursim të çmuar. Sidoqoftë, akoma mund të shijoni shërbimet e Podia deri në fund të pajtimit tuaj.

Nëse nuk jeni i sigurt nëse Podia është platforma e duhur për shitjen e produkteve tuaja dixhitale, mund të vendosni të regjistroheni në një provë falas 14-ditore vetëm me emrin dhe adresën tuaj të postës elektronike (karta e kreditit nuk kërkohet). Me këtë provë falas, mund të provoni të ndërhyrni me anëtarësimin, kursin në internet dhe veçoritë e shkarkimit dixhital të Podia, dhe të shihni nëse Podia i përshtatet nevojave tuaja.

Gjykimi Falas Podia

Pagesat mund të bëhen përmes PayPal ose Stripe. Transaksionet sigurohen përmes një teknologjie të encryption SSL 128-bit.

Podia: Ajo që më pëlqeu

Gjëja e parë që më pëlqeu në lidhje me Podia është lehtësia e përdorimit të saj. The interface është i zoti dhe e thjeshtë. Pothuajse të gjitha tiparet kryesore gjenden në faqen e pultit. Me Podia, ndërtimi i një kursi në internet, një dyqan dixhital ose faqja e anëtarësimit është bërë një detyrë e lehtë.

Një gjë tjetër e mirë në përdorimin e Podia është se ju mund të ruani të gjitha produktet tuaja dixhitale në një vend. Për dallim nga platformat e tjera që zakonisht kanë kapacitete të kufizuara, Podia ju lejon të organizoni kurse online, shkarkime dixhitale dhe site anëtarësimi së bashku. Ju nuk do të kërkohet as të përdorni DropBox ose ndonjë aplikacion ruajtjeje të palëve të treta për të pritur artikuj të ndryshëm. Kjo e bën organizimin dhe mirëmbajtjen e të gjitha produkteve tuaja dixhitale një fllad.

Si një ndërtues tërheqës dhe tërheqës, Podia është mjeti i përsosur për fillestarët dhe përdoruesit e ndërmjetëm që nuk janë të aftë me HTML ose gjuhë programuese. Për më tepër, ju do të keni një temë të bukur për të filluar gjithçka.

Podia: Atë që nuk më pëlqen

Ndërsa Podia është e thjeshtë, i mungojnë opsionet e personalizimit dhe veçoritë e përparuara për të fituar zemrat e përdoruesve të përparuar. Podia thjesht nuk mund të konkurrojë me Magento ose WordPress në këtë aspekt.

Një tjetër dobësi është se Podia nuk ka mbështetje në telefon. Sidoqoftë, Podia ofron mjete të tjera për të kontaktuar mbështetjen e klientit, si faqja e burimeve, e-maili dhe kanali i bisedës live 24/7.

Rishikimi Podia: Mendimet përfundimtare

Pavarësisht nëse jeni duke pritur një sit anëtarësie, duke ofruar një kurs online, ose duke shitur përmbajtje të shkarkueshme, Podia do t’ju ofrojë një mënyrë të thjeshtë dhe fleksibël për të filluar shitjen e produkteve tuaja në internet. Duhet të them që, për përdoruesit e herës së parë, bërja e hapit të parë është një proces intuitiv dhe i drejtpërdrejtë.

ndryshe nga WordPress dhe platforma të tjera konkurruese, Podia nuk do të mposhtë njerëzit që nuk janë kaq teknik kur bëhet fjalë për kodimin ose menaxhimin e faqes në internet. Për shembull, njerëzit nuk do të duhet të shqetësohen për glitches ose ndonjë çështje teknike e cila zakonisht ndodh kur varg produkt merr shumë e madhe ose kur plug-ins të përdorura janë vetëm shumë.

Ndërsa thjeshtësia e Podia është një pasuri e madhe, është gjithashtu një dobësi: platforma nuk ka shumë mundësi opsionesh ose veçori të përparuara. Nëse mendoni për këtë, ju merrni sigurinë se nuk do të paguani për karakteristika të tepërta që nuk do të përdorni fare. Edhe nëse keni nevojë për veçori shtesë, nëse gjërat bëhen shumë të komplikuara, atëherë pse duhet të shqetësoheni në radhë të parë.

Nëse jeni një përdorues fillestar ose i ndërmjetëm, atëherë Podia pa dyshim do t’ju përshtatet mirë. Nëse jeni një përdorues i avancuar i cili dëshiron qasje në karakteristika më të avancuara, atëherë duhet të shkoni me një platformë tjetër që ka veçoritë që nuk ofrohen nga Podia.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map