Rishikimi i WPForms 2020

Ndërtues i formave fillestare-tërheqëse dhe tërheqëse

A keni parë ndonjëherë forma të mrekullueshme dhe pyesin se si e bënë atë në tokë? Ndërsa format e tjera të faqeve të WordPress shkëlqejnë, e juaja janë të çuditshme, të mërzitshme dhe nuk performojnë ashtu siç dëshironi që ata të.


Ka një sekret: WPForms.

WPForms është një shtojcë WordPress që ju lejon të krijoni forma të bukura tërheqje dhe rënieje edhe nëse jeni fillestar absolut.

Qofshin ato forma kontakti, forma të zgjedhjes, pagesa ose forma regjistrimi, WPForms mund t’ju ndihmojnë të krijoni një në disa minuta.

Nuk është e përsosur, por është më së shumti ndërtuesi më i besuar i formave të WordPress nga 2 milion + njerëz.

Në këtë përmbledhje, ne do të flasim për:

 1. WPForms: Përmbledhje
 2. WPForms Lite: Karakteristikat kryesore
 3. WPForms Pro: Prmimi dhe përmbledhja e veçorive
 4. Karakteristikat unike të WPForms Pro
 5. Si të shikoni hyrjet në WPForms
 6. WPForms: Përgjegjësia në celular
 7. WPForms: Ndihma për klientët
 8. WPForms: Whatfarë më pëlqen në lidhje me të
 9. WPForms: Atë që nuk më pëlqen
 10. WPForms: Mendimet përfundimtare

WPForms: Përmbledhje

Formularët janë një mjet thelbësor për çdo pronar të faqes në internet që kërkon të maksimizojë faqen e tyre të internetit për qëllime biznesi. Nëse ju jeni një pronar i biznesit të vogël që kërkon të ndërtoni listën tuaj të emailit ose një freelancer që dëshiron të tërheqë më shumë klientë, format online janë të domosdoshme.

Ndërtimi i formave të WordPress dikur ishte aq i komplikuar, me shtojca që janë të vështira për t’u përdorur dhe të çrregullt.

Djemtë para WPForms vendosën të ndryshojnë standardin dhe krijuan një krijues të formave me të vërtetë fillestare të WordPress-it. Ata janë ekspertë të WordPress që kanë rreth e rrotull për një kohë të gjatë dhe janë përgjegjës për markat e tjera, përfshirë WPBeginner, OptinMonster dhe MonsterInsights.

Që kur u lëshua në vitin 2016, ajo ka ripërcaktuar sesi bëhen format e WordPress dhe kanë shtuar më shumë karakteristika që marrin forma online në një nivel të ri.

WPForms mori dhimbjet e ndërtimit të formave të WordPress, dhe unë mund të them sinqerisht që shtojca është një gëzim për t’u përdorur.

WPForms ka një version falas (të quajtur WPForms Lite) dhe version premium (WPForms Pro). Do të zhytemi thellë në tiparet e secilit version dhe do t’ju ndihmojmë të vendosni se cili version duhet të merrni.

WPForms Lite: Karakteristikat kryesore

Versioni falas i WPForms është në dispozicion në Drejtorinë e Pluginëve të WordPress. Megjithëse është falas, ai siguron një funksionalitet të mjaftueshëm për t’ju ndihmuar të shtoni me lehtësi forma të bukura kontakti në faqen tuaj të internetit në WordPress.

Pasi të keni instaluar dhe aktivizuar, menjëherë mund të filloni të shtoni forma të reja.

Për të shtuar një formë të re, rri pezull miun WPForms në panelin e majtë të panelit tuaj WordPress dhe klikoni Shto nje te ri.

Atëherë mund të zgjidhni nga modelet e para-krijuara ose të krijoni një nga e para.

Ekzistojnë katër modele të formave të para-krijuara në dispozicion në WPForms Lite:

 1. Forma bosh
 2. Forma e thjeshtë e kontaktit
 3. Formulari i regjistrimit të buletinit
 4. Forma e sugjerimit
WPForms Lite shabllone të formuar paraprakisht

Pasi të zgjidhni një opsion, do të çoni në ndërfaqen e krijuesit të formularit. Do të keni mundësi të shtoni fusha si teksti, emri dhe emaili dhe të ndryshoni renditjen e fushave duke zvarritur dhe lëshuar.

shtoni fusha

Fielddo fushë gjithashtu mund të redaktohet. Ju mund të ndryshoni etiketën e tyre, t’i shtoni ose hiqni mbajtësit e vendeve, t’i ktheni ato në fushat e kërkuara dhe më shumë.

fushat e formave të redaktimit

Ju gjithashtu mund të modifikoni cilësimet për formën tuaj të kontaktit. Në Cilësimet > i përgjithshëm, do të keni mundësi të ndryshoni emrin e formularit, përshkrimin e formularit, klasën CSS, tekstin në butonin e dorëzimit dhe më shumë.

cilësimet e përgjithshme

Ju gjithashtu do të jeni në gjendje të ndryshoni mënyrën se si ju njoftoheni sa herë që dikush paraqet një formë. Vini re, megjithatë, se kur ndryshova Dërgoni në Adresë Email, adresa e re e emailit nuk mori njoftime kur paraqita formularë, kështu që mund të jetë një problem që kërkon ndihmë nga mbështetja e teknologjisë.

cilësimet e njoftimit

Do të jeni në gjendje të ndryshoni ato që ndodhin pasi dikush të paraqesë një formë. Ju mund të zgjidhni të shfaqni një mesazh me tekst, të tregoni një faqe ose të ridrejtoni në një URL.

cilësimet e konfirmimit

Pasi të jeni të kënaqur me formularin dhe cilësimet e tij, klikoni Save dhe mbjell. Më pas duhet të shihni një kod të shkurtër. Ju duhet ta kopjoni këtë kode të shkurtër dhe ta ngjisni në faqen ku dëshironi të shfaqni formularin në.

Ja se si ta bëni atë:

ngul një formular në një faqe

Ju gjithashtu mund të shtoni një formë direkt nga redaktori Gutenberg:

shtoni një bllok WPForm në redaktorin Gutenberg

Përshtatja e formave tuaja me CSS

Unë nuk isha vërtet i lumtur me sa dukej forma e thjeshtë dhe doja të shtoja një ngjyrë të sfondit. Unë e bëra këtë duke shkuar në Përshtatje > CSS shtesë dhe ngjitur këtë kod në:

.wpforms-formë
sfond-ngjyra: # F5F5F5;
mbushje: 20px 15px;
}

Nëse nuk jeni të njohur me CSS dhe dëshironi të mësoni se si të stiloni format tuaja, shikoni Udhëzuesi WPForms se si ta bëjmë këtë.

WPForms Pro: Prmimi dhe përmbledhja e veçorive

Ndërsa projekti juaj zgjerohet, ju mund të keni nevojë për karakteristika më të avancuara për të krijuar forma që plotësojnë vërtet nevojat tuaja, dhe kjo është kur ju duhet të përmirësoheni në WPForms Pro.

WPForms Pro ka katër pako: Basic, Plus, Pro dhe Elite, me Basic një më të lirë dhe Elite atë më të shtrenjtë.

Paketat WPForms Pro

Siç mund ta shihni këtu, secila paketë ndryshon në sa faqe mund të mbështesë dhe qasjen tuaj në mbështetje prioritare.

Eachdo paketë gjithashtu vjen me karakteristika të ndryshme. Siç mund ta keni mend, sa më shumë të paguani, aq veçori më të përparuara do të merrni. Këtu është një fotografi e pjesshme e tipareve të ndryshme të secilës paketë:

Paketat WPForms Pro

Packagedo paketë e WPForms Pro ju lejon:

 • krijoni numër të pakufizuar të formave
 • ndani forma të gjata në faqe të shumta
 • aktivizoni ngarkimin e skedarit
 • vendos logjikën e kushtëzuar
 • menaxhoni drejtimet tuaja në një vend
 • krijoni forma të vazhdueshme kontakti
 • krijoni kapëse me porosi
 • kanë më shumë modele formash
 • shtoni më shumë konfirmim dhe njoftim

Por nëse doni tiparet e mëposhtme, do të duhet të përfitoni nga paketat e tjera:

 • MailChimp, AWeber, GetResponse, Monitorimi i fushatës dhe format e pikave (Plus, Pro, & Elite)
 • Shtesa PayPal dhe Stripe për pagesa një herë ose dhurim ose edhe pagesa të përsëritura (Pro & Elite)
 • Format bisedore që bëjnë pyetje një nga një për të qenë më tërheqës (Pro & Elite)
 • Shtesa e nënshkrimit që lejon përdoruesit të nënshkruajnë format e tyre me miun ose ekranin e prekjes (Pro & Elite)
 • Formoni faqet e uljes për të krijuar faqet e uljes pa formë shpërqendrimi (Pro & Elite)
 • Posto Paraqitjet që lejojnë përdoruesit të paraqesin poste të ftuar dhe përmbajtje të tjera (Pro & Elite)
 • Form Braktisje Shtesë që ju lejon të kapni shënime të pjesshme nga format
 • Modelet e Formularit Bonus (Pro & Elite)
 • Format offline (Pro & Elite)
 • Sondazhet dhe Sondazhet (Pro & Elite)
 • Formularët e regjistrimit të përdoruesve të WordPress (Pro & Elite)
 • Forma e hyrjes (Pro & Elite)
 • Gjeolokimi (Pro & Elite)
 • Integrimi Zapier (Pro & Elite)

Këto karakteristika janë vërtet, me të vërtetë të dobishme, dhe ne do të kalojmë mbi disa nga tiparet më të dukshme që WPForms Pro duhet të ofrojë.

Karakteristikat unike të WPForms Pro

Logjika e kushtëzuar

Logjika e kushtëzuar e WPForms ju lejon të krijoni forma dinamike ku mund të fshehni ose të tregoni fushat, të regjistroheni në buletinin bazuar në zgjedhjen e përdoruesit ose të ofroni zgjedhje pagese, në varësi të preferencave dhe përgjigjeve të përdoruesit..

Për shembull, nëse jeni këshilltar ose agjensi, mund t’i tregoni një klienti pyetjen tjetër vetëm nëse buxheti i tyre është më i lartë se shuma X.

Ose tregoni një ofertë ekskluzive për përdoruesit e shitjes me pakicë ose ndër-shitjen që kanë blerë një paketë ose produkt të caktuar.

Për të përdorur logjikën e kushtëzuar, klikoni në fushë që ju dëshironi të jeni të kushtëzuar dhe të shkoni në Opsionet në terren. Klikoni në conditionals dropdown, klikoni Aktivizoni logjikën e kushtëzuar, dhe të vazhdojë të përcaktojë kushtet për fushën.

Këtu është një shembull:

vendosja e logjikës së kushtëzuar

Shtesa të Formave Biseduese

Një problem i zakonshëm me format, veçanërisht ato të gjata, janë ato të ndjehen jopersonal dhe shpesh frikshëm për tu plotësuar. Kjo çon në përdoruesit braktisur format e tyre.

Format bisedore sigurojnë një zgjidhje duke treguar një pyetje në të njëjtën kohë në vend të 30 pyetjeve menjëherë. Kjo qasje ndjehet më shumë se si zhvillohen bisedat ballë për ballë.

Për të aktivizuar format e kushtëzuara, duhet të shkoni te WPForms > addons dhe instaloni Format bisedore Addon.

shtesa të formës bisedore

Tani mund të filloni të krijoni formën tuaj bisedore. Vini re se mund të ktheni çdo formë ekzistuese në forma bisedore ose të krijoni një formë të re.

Hapni ndërtuesin e formularit dhe arrita Cilësimet. Do të shihni që ka një fushë të re të quajtur Format bisedore. Klikoni atë dhe shënoni kutinë pranë Aktivizoni Mënyrën e Formës Biseduese.

mundësojnë forma bisedore

Pastaj duhet të shihni këto cilësime shtesë:

cilësimet e formës bisedore

Siç mund ta shihni, mund të ndryshoni titullin, të shtoni një mesazh, të shtoni logon tuaj dhe të përdorni ngjyrën tuaj të markës. Ju mund të shikoni paraprakisht formularin duke klikuar në blu Paraprakisht Forma Bisedë butonin apo edhe Butoni i shikimit krahas permalinkit.

Këtu keni një formë bisedore në veprim:

shembull i një forme bisedore

SHËNIM: Forma bisedore nuk do të funksionojë nëse struktura juaj lidhëse është e vendosur qartë. Ndryshoni strukturën tuaj permalink në ndonjë gjë tjetër përveç Plain për ta bërë atë të funksionojë.

ndryshoni strukturën permalink

Shto faqet e faqeve të uljes

Faqet e uljes së formave është një tjetër mjet i shkëlqyeshëm që ndihmon në uljen e formave të braktisjes së formave. Ashtu si format bisedore, forma juaj do të publikohet në një faqe ulje të pavarur që eliminon shpërqendrimin.

Për të përdorur faqet e formës së uljes, duhet ta instaloni dhe aktivizoni atë si aktivizohen format e bisedës.

instaloni dhe aktivizoni shtesat e faqeve të formularit

Tani mund të filloni të krijoni një faqe formularësh. Ashtu si format bisedore, ju mund të krijoni një formë të re për këtë ose ta ktheni çdo formë ekzistuese në faqet e formave.

Për ta kthyer një formë ekzistuese në një faqe formulare, hapni formularin dhe shkoni te Cilësimet.

Kliko Faqet e formularit dhe shënoni kutinë pranë Aktivizo mënyrën e formës së faqes.

aktivizoni modalitetin e faqes formale

settings shtesë, atëherë do të shfaqet. Do të shihni që cilësimet janë pothuajse të njëjta me cilësimet për format bisedore. Mund të shtoni një titull dhe një mesazh, të përdorni logon tuaj dhe ngjyrat e markës dhe të shikoni paraprakisht formularin.

formoni cilësimet e faqes

Në fund të faqes, do të keni mundësi të zgjidhni një stil midis Dizajnit Modern ose Klasik:

faqe faqe dizajn modern ose klasik

Le të shohim se si duket secili stil:

faqe formë modeli klasik
Dizajn klasik
faqe faqe dizajn modern
Dizajn modern

Unë personalisht më pëlqen modeli modern, por varet vërtet nga ju se cili dizajn dëshironi.

SHËNIM: Si format bisedor, faqja forma nuk do të funksionojë në qoftë se struktura juaj permalink është vendosur të qartë. Ndryshoni strukturën tuaj permalink në ndonjë gjë tjetër përveç Plain për ta bërë atë të funksionojë.

Forma Addon Braktisje

Jo të gjithë ata që fillojnë të plotësojnë formularin tuaj e plotësojnë atë. Ndoshta ata e humbën lidhjen e tyre në internet, bateria e tyre doli jashtë, ose u hutuan. Fineshtë mirë, është normale, por ju humb mundësinë të merrni një avantazh më shumë dhe ndoshta një klient.

Ajo që mund të bëjë Addon Brandonment Form, është mbledhja e përgjigjeve pjesërisht të plota që ata dhanë, në mënyrë që të keni një mënyrë për t’i kontaktuar më vonë.

Nëse kjo veçori ju intereson, gjithçka që duhet të bëni është të shkoni në Shtesa WPForms dhe instaloni Forma Addon Braktisje.

instaloni dhe aktivizoni shtesën e braktisjes së formës

Hapni ndërtuesin e formularit pasi të keni përfunduar, shkoni te Cilësimet, dhe klikoni Braktisja e formës.

Mundësoni braktisjen e formës

Shënoni kutinë pranë Aktivizoni kapjen e plumbit të braktisjes së formës, dhe ju jeni bërë.

Ju mund të zgjidhni të ruani vetëm format e braktisura me adresën e emailit ose numrin e telefonit të dhënë ose të mbledhë të gjitha format e braktisura.

Format me shumë faqe

Format jashtëzakonisht të gjata shmangen nga përdoruesit si një plagë. Askush nuk i pëlqen të bëjë diçka që ata e dinë se do të marrë shumë. Pra, nëse forma juaj ka shumë fusha, si mënyra sesi bëjnë shpesh format e aplikimit për punë, Formularët Multi-Pages do t’ju ndihmojnë t’i ndani ato në faqe.

Krijoni formën tuaj si zakonisht, dhe në Fields zonë, nën Fusha të zbukuruara duhet të shihni një lloj të ri fushë të quajtur Pushim faqesh. Zvarritni dhe hidheni aty ku dëshironi të formoni për të përfunduar. Dhe kjo eshte.

Këtu është një shembull:

shembull i një forme me shumë faqe

Shto paraqitjet shtesë

Nëse dëshironi të jeni në gjendje të pranoni postimet e miqve dhe të keni një proces dorëzimi të thjeshtë, kjo shtesë është e përsosur për ju. Me këtë shtesë, ju do të jeni në gjendje të krijoni një lloj specifik të formularit të quajtur Formulari i Dorëzimit të Postimit të Blogut dhe të modifikoni më tej cilësimet për pranimin e postimeve të miqve.

Për të filluar, instaloni dhe aktivizoni Shtesa për postime:

shtesa e paraqitjes postare

Sapo të jetë bërë, krijoni një formë të re me WPForms. Në zonën e Konfigurimit, do të shihni që Formulari i Dorëzimit të Postimit në Blog është shtuar tashmë në shabllonet tuaja:

formulari i paraqitjes së postës në blog

Klikoni atë dhe vazhdoni të ndryshoni formën tuaj. Këtu janë fushat e paracaktuar të përfshira në shabllon:

shablloni i paraqitjes së postës në blog
fusha e ngarkimit të skedarëve

Mund të shtoni ose hiqni çdo fushë që dëshironi. Nëse dëshironi që autorët të paraqesin një skedar në vend që të postojnë të gjithë përmbajtjen në vetë formularin, mund ta bëni këtë duke e shtuar Ngarkoni skedarët fushë. Ju mund të vendosni skedarë të lejuar, madhësinë maksimale të skedarit dhe madje ta bëni atë të kushtëzuar nëse dëshironi që autorët të japin informacion shtesë më parë para se të lejohen të paraqesin një postim.

SHËNIM: Përdoruesit nuk do të jenë në gjendje të ngarkojnë shumë skedarë në një fushë. Pra, nëse doni t’i lejoni ata të jenë në gjendje të paraqesin skedarë të shumtë (p.sh. imazhet e postimeve në blog), duhet të krijoni fusha të shumta të ngarkimit të skedarëve.

Sigurisht, si të gjitha format tuaja, ju mund ta shndërroni këtë në një formë bisede ose faqe formulare.

Gjithashtu, nëse doni që njoftimet për paraqitjet në postime në blog të dërgohen në një email tjetër, thoni emailin e redaktorit tuaj të përmbajtjes, mund ta bëni këtë duke shkuar në Cilësimet > Njoftime dhe ndryshoni adresën e postës elektronike nën “Dërgoni në Adresë Email” fushë. Por, përsëri, kur u përpoqa ta bëj këtë adresa e re e emailit nuk mori njoftime, kështu që nëse hasni në të njëjtin problem, është më mirë të kontaktoni mbështetjen e teknologjisë.

dërgoni në adresën e emailit

Anketim dhe shtesa të sondazheve

WPForms pak kohë më parë nxori këtë shtesë që lejon përdoruesit të krijojnë shpejt sondazhe dhe sondazhe për çfarëdo qëllimi. Nëse ju duhet të dini se ku punonjësit duan të shkojnë në udhëtimin e ndërmarrjes ose dëshironi të matni besnikërinë e klientit, kjo shtesë do të vijë me siguri.

Për të filluar, instaloni dhe aktivizoni Anketimi dhe sondazhet Addon:

sondazh dhe sondazh shtesë

Pastaj krijoni një formë të re. Në Setup zonë, do të shihni katër modele shtesë:

sondazhet dhe formatet e sondazhit

Në varësi të asaj që duhet të bëni, zgjidhni njërën nga këto shabllone dhe modifikojeni siç do të bëni zakonisht.

Le të hedhim një vështrim në secilin model.

Forma e sondazhit

Sondazhet zakonisht përdoren për të marrë një mendim për atë që mendojnë ose ndjejnë klientët tuaj. Këto janë të dobishme për të njohur audiencën tuaj edhe më mirë si ato probleme që ata duan të zgjidhin, çfarë lloj përmbajtjeje ata dëshirojnë të shohin, ku ju gjetën, dhe më shumë.

Ja si duket modeli i formës së sondazhit:

shembull i një forme sondazhi

Forma e anketës

Modeli i formularit të sondazhit vjen me fushat e vlerësimit që ju mund t’i ndryshoni dhe përshtatni plotësisht. Ai gjithashtu ka një pyetje të paravendosur të kushtëzuar e cila shfaqet nëse përdoruesi vlerëson kënaqësinë e tyre 1 ose 2. Sigurisht, ju mund t’i ndryshoni këto fusha dhe të shtoni ose hiqni fushat që i përshtaten nevojave tuaja. Alsoshtë gjithashtu e këshillueshme që të mundësoni raportimin për vlerësimet në mënyrë që të mund të gjeneroni me lehtësi të dhëna anketimi.

shembull i një forme studimi

Forma e thjeshtë e Sondazhit NPS

Modeli i Formës së Sondazhit të thjeshtë të NPS ka një fushë vlerësimi dhe dy fusha të kushtëzuara. Fusha e parë me kusht do të shfaqet nëse përdoruesi zgjedh një vlerësim më të ulët se 7, dhe fusha e dytë me kusht do të shfaqet nëse përdoruesi zgjedh një vlerësim midis 6 dhe 9. Ju mund të ndryshoni këto vlera ose të shtoni më shumë fusha për të mbledhur më shumë të dhëna.

shembull i sondazhit NPS formë e thjeshtë

Forma e përmirësuar e Anketës NPS

Forma e Përgjithshme e Anketës NPS synon gjithashtu të matë besnikërinë e klientit, por me fusha shtesë. Përveç vlerësimit të besnikërisë së klientit dhe asaj që nuk ju pëlqen saktësisht (nëse vlerësimi është i ulët), formulari gjithashtu pyet se çfarë u pëlqyen përdoruesit (nëse vlerësimi është i lartë) dhe nëse ata janë të gatshëm të japin një rekomandim. Ky është një opsion i shkëlqyeshëm nëse po kërkoni të merrni rekomandime autentike për të tërhequr më shumë klientë ose e dini se ku mund të përmirësoheni.

shembull i formës së përmirësuar të sondazhit në NPS

Templates Shtesash Addon

Shtesa e shablloneve shtesë është e çmendur. Ka modele specifike për industri, si formulari i aplikimit për hipotekë, formulari i thirrjeve për propozime, forma e bashkimit familjar, forma e kërkesës për sponsorizim, forma e katalogut të recetave, dhe shumë, shumë më tepër.

Shtojcat shtesë të modeleve WPForms

Me një bibliotekë shabllone aq të gjerë sa ajo, ju duhet të jeni në gjendje të krijoni një formë për çdo nevojë për më pak se 5 minuta.

Si të shikoni hyrjet në WPForms

Kështu që dikush plotëson formën tuaj. Tani Cfare? Si do t’i shihni shënimet e tyre?

Prettyshtë shumë e thjeshtë. Në panelin e majtë, nën WPForms, ju duhet të shihni Entries. Klikoni mbi atë dhe do të çoheni në ndërfaqen Hyrjet. Gjëja e parë që duhet të bëni është të zgjidhni formularin që dëshironi të shihni shënimet e:

Hyrjet në WPForm

Pasi të zgjidhni formularin, do të shihni çdo shënim për atë formë. Për të parë një hyrje, klikoni Pamje nën veprimet.

shikoni një hyrje

Mënyra se si janë paraqitur rezultatet sigurisht që do të ndryshojë sipas llojit të anketës. Ja se si duket hyrja për një paraqitje të postit të ftuar:

hyrja e paraqitjes së postit të ftuar

Dhe këtu është një shembull i një regjistrimi të paraqitjes së formularit të zgjeruar të Anketës NPS:

Sondazhi i NPS-së përmirësoi hyrjen në formë

Ju mund t’i eksportoni këto hyrje për qëllime të raportimit dhe dokumentacionit.

WPForms: Përgjegjësia në celular

Format e krijuara me WPForms duken të shkëlqyera në çdo pajisje mobile. Shkronjat janë mjaft të mëdha për tu parë dhe fushat kanë ndarje të duhur. Ja se si duket një formë në tabletë:

pamje tabletë

Dhe në një telefon celular:

pamje celular

WPForms: Ndihma për klientët

Ju mund të kontaktoni mbështetjen e klientit për këtë faqe për pyetje të lidhura me teknologjinë dhe pyetje të përgjithshme ose para shitjes.

Nëse keni një pyetje të lidhur me teknologjinë, së pari mund të shikoni ato dokumentim për të parë nëse mund të gjesh një zgjidhje atje. Nëse ende keni nevojë për ndihmë, mund të paraqisni një biletë.

mbështetje kontakti

WPForms: Whatfarë më pëlqen në lidhje me të

 • Versioni falas ka funksionalitet të mjaftueshëm për t’ju lejuar të krijoni një formë të thjeshtë në vetëm disa minuta. E përkryer për ata që sapo fillojnë ose për krijimin e formave të thjeshta të kontaktit.
 • Ndërfaqja e zvarritjes dhe rënies është aq e lehtë për t’u përdorur. Ka mundësi të mjaftueshme për të rregulluar secilën fushë. Ju gjithashtu mund të stiloni format me CSS shtesë.
 • Ndërsa biznesi dhe nevoja juaj rritet, ju mund të azhurnoni në çdo kohë. Përditësimi, në varësi të planit, zhbllokon shumë karakteristika të fuqishme.
 • WPForms Pro ka veçori unike si format bisedore, faqet e formave, logjikën e kushtëzuar dhe më shumë që mundësojnë përdoruesit të krijojnë forma të fuqishme për çfarëdo qëllimi. Këto karakteristika e bëjnë versionin premium që ia vlen të paguani.
 • Dokumentacioni dhe artikujt si-për të kanë informacion të mjaftueshëm për të ndihmuar në konfigurimin dhe zgjidhjen e problemeve.
 • Lista e gjatë e shablloneve të përfshira në shtesën e shabllonit është e çmendur.

WPForms: Atë që nuk më pëlqen

 • Nëse jeni duke përdorur shtesa për herë të parë, mund të jetë konfuze se çfarë të bëni tjetër pas instalimit dhe aktivizimit të tij. Do të ishte e dobishme të keni udhëzime të shkurtra apo edhe lidhje me dokumentacionin pas instalimit të shtesave në mënyrë që përdoruesit të dinë saktësisht se çfarë të bëjnë tjetër.
 • Nuk ka mundësi që përdoruesit të ngarkojnë shumë skedarë në një fushë, kështu që nëse përdoruesit duhet të paraqesin skedarë të shumtë, p.sh. fotografi të shumëfishta, ose mund të shtoni fusha të shumta të ngarkimit të skedarëve ose t’i kërkoni prej tyre të ngarkojnë skedarët në një program për ndarjen e skedarëve si dosja Google Drive dhe të ju japin lidhjen në vend të kësaj.
 • Faqet e formularit dhe format e bisedës nuk do të funksionojnë nëse permalidhjet tuaja janë vendosur në Plain, prandaj sigurohuni që së pari të ndryshoni strukturën tuaj të lidhjes lidhëse.
 • Njoftimet nuk dërgohen në adresën e postës elektronike.

WPForms: Mendimet përfundimtare

Megjithë kufizimet e saj të vogla këtu dhe atje, WPForms është gjithçka në të gjitha një plugin ndërtues formash të mahnitshme të WordPress që me të vërtetë ju lejon të ndërtoni çfarëdo forme të çfarëdo lloji në pak minuta. Nuk nevojiten cilësime kodimi ose komplekse. Ai gjithashtu ka azhurnime të rregullta dhe mbështetje në dispozicion.

Në varësi të nevojave dhe burimeve tuaja, ju mund të zgjidhni nga versionet Lite dhe Pro, me veçori më unike për secilën paketë të paguar. Nëse keni nevojë për veçorinë e formave bisedore ose shablloneve të formave të tyre, mund të dëshironi të merrni parasysh versionin e tyre pro, por mbani në mend se ju licenconi do të rinovojë me çmimin e plotë. Për mua kjo e bën versionin Pro një “bukur të kesh” por jo një “duhet të ketë”.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map