Rishikimi i Panthur Web Hosting

Panthur është në një kompani pritëse me qendër në Australi. Kjo kompani filloi si një organizatë jo-tregtare. Si rezultat i cilësisë së shërbimeve të mbajtjes në internet që ata ofruan, reputacioni i tyre u rrit në të gjithë Australinë dhe shpejt fitoi më shumë njohje. Kjo çoi që Panthur të fillojë të krijojë zgjidhje tregtare pritëse. Që nga viti 2009, reputacioni i Panthur është rritur deri në atë pikë sa një numër i bizneseve në Australi po presin me ta.


Le të hedhim një vështrim në disa nga planet që ofron Panthur, karakteristikat e tyre, dhe pastaj të përfundojmë me vlerësimin tonë të përgjithshëm të kësaj kompanie pritëse.

TLDR – Largim i shpejtë

Panthur bën një punë të mirë kur krahasohet me kompanitë e tjera pritëse në Australi. Mimet e tyre janë relativisht konkurruese, dhe performanca e tyre është nën mesataren. Sidoqoftë, kur i krahasoni ato me hostet më të njohura, opsione të tilla si SiteGround, ju shihni që ata mungojnë seriozisht.

Për shembull, Panthur nuk ka qendra globale të të dhënave. As nuk kanë hosting plane që janë optimizuar për WordPress. Kjo është një çështje e madhe sepse më shumë se një e katërta e Internetit funksionon në WordPress.

Në rishikimin tonë të tyre ne kemi parë që Panthur është mesatar, ose pak nën mesatare. Ju mund të merrni cilësi më të mirë me një çmim të arsyeshëm diku tjetër.

Nëse jeni duke kërkuar për një fund të lartë hosting zgjidhje, ne rekomandojmë Kinsta si një nga zgjedhjet më të mira.

Shpjegimi i Panthur Prmimeve

Panthur ofron katër lloje të opsioneve të pritjes. Kjo perfshin:

 • Ekonomi Web Hosting
 • Pritja në internet e biznesit
 • Strehimi në internet Vjedhurazi
 • Reseller Hosting

Do lloj hostimi ka nivele që kanë pika të ndryshme çmimi dhe ofrojnë shërbime të ndryshme. Le t’i hedhim një vështrim në disa nga këto.

Ekonomi Web Hosting


imazh

Plani Mini 5 $ / Muaj

Ky është plani më pak i shtrenjtë në pritjen e tyre të përbashkët. Në këtë pikë çmimi, ju jepen:

 • 20 GB ruajtje
 • Gjerësia e bandës mujore 100 GB
 • Llogari të pakufizuara të postës elektronike
 • Baza e të dhënave të pakufizuar SQL
 • Domenet e shtesave zero

Plani i avancuar $ 10 / month

Ky plan është një azhurnim i vogël pasi ofron:

 • 6 GB hapësirë ​​magazinimi
 • 250 GB e bandwidth mujor
 • Llogari të pakufizuara të postës elektronike
 • Baza e të dhënave të pakufizuar SQL
 • 3 domene shtesë

Plani profesional 15 $ / Muaj

Ky është plani i nivelit më të lartë që ata ofrojnë për pritjen e përbashkët. Ju ofrohen:

 • Hapësirë ​​ruajtjeje 10 GB
 • Gjerësia e bandës 500 GB çdo muaj
 • Llogari të pakufizuara të postës elektronike
 • Baza e të dhënave të pakufizuar SQL
 • 5 fusha shtesë

Siç mund ta shihni, ndryshimi parësor midis secilit prej këtyre planeve është një rritje e ruajtjes dhe një rritje e vogël e gjerësisë mujore të bandës.

Të gjitha paketat e tyre të strehimit nën planin e tyre “Ekonomia Hosting” vijnë me:

 • 100 përqind shpejtësi e CPU
 • 1024 MB memorje
 • Shpejtësia I / O prej 2 MB / s
 • Një maksimum 500 e-mail në orë
 • Rezervime çdo 30 ditë
 • Certifikata falas SSL
 • Ndërtues i faqes në internet Pro
 • Cloudflare Apperson hekurudhor
 • 30 ditë garanci për kthimin e parave
 • 99.9 përqind garanci në kohë

Transferimi nga një Ofrues tjetër

Po sikur të transferoni shërbimin tuaj nga një ofrues tjetër? Panthurin e ke mbuluar.

Nëse jeni duke transferuar llogari cPanel në cPanel, atëherë transferimi është falas. Nuk ka kufi në numrin e llogarive që mund të transferosh. Thjesht duhet të kontaktoni përfaqësuesit dhe të vendosni kohën dhe datën që dëshironi të ndodhë transferimi. Flisni me specialistin e transferimit, në mënyrë që transferimi të mund të ndodhë sa më i qetë dhe sa më pak prishje në shërbimin tuaj.

Pritja e biznesit


imazh

Plani Bronze 20 $ në muaj

 • Hapësirë ​​ruajtjeje 20 GB
 • Bandwidth i pakufizuar
 • Llogari të pakufizuara të postës elektronike
 • Baza e të dhënave të pakufizuar SQL
 • 10 fusha shtesë

Plani i Argjendit 30 dollarë në muaj

 • Hapësirë ​​ruajtjeje 60 GB
 • Bandwidth i pakufizuar
 • Llogari të pakufizuara të postës elektronike
 • Baza e të dhënave të pakufizuar SQL
 • 20 domene shtesë

Plani i artë 60 dollarë në muaj

 • Hapësirë ​​ruajtjeje 100 GB
 • Bandwidth i pakufizuar
 • Llogari të pakufizuara të postës elektronike
 • Baza e të dhënave të pakufizuar SQL
 • Domenet e pakufizuara të shtesave

Siç mund ta shihni, planet e “Business Hosting” janë krijuar për bizneset që kërkojnë CPU pak më të lartë dhe nevoja të kujtesës. Karakteristikat shtesë që ata ofrojnë janë rritur gjithashtu. Për shembull, me të gjitha planet e lartpërmendura, ju merrni të gjitha karakteristikat shtesë që janë në dispozicion me planin “Ekonomia”, plus këto përmirësime:

 • 200 përqind shpejtësi e CPU
 • 4 MB për sek. Shpejtësia I / O
 • 1000 email në orë
 • 2048 MB memorje

Rritja e memorjes së CPU dhe shpejtësia I / O mund të jetë e dobishme për bizneset që kërkojnë të drejtojnë faqe që janë me burim intensiv. Kjo do të përfshijë bizneset që kanë dyqane në internet ose shumë aktivitete interaktive.

Për më shumë informacione rreth mbajtjes së biznesit lexoni udhëzuesin tonë për hostet më të mirë të biznesit të vogël.

Strehimi i vjedhjes


imazh

Me planin “Vjedhurazi”, ju shihni një ndryshim të dukshëm në tiparet që ofron çdo niveli i çmimeve. Do të vini re se nga pikëpamja e ruajtjes, ajo që ofron “Vjedhurazi” nuk është aq e ndryshme nga ajo që ofron “Biznes”. Do të shihni që ndryshimi është në performancë.

Puma 50 dollarë në muaj

Ky plan ofron 25 GB hapësirë ​​ruajtjeje me një bandë të pakufizuar dhe shpejtësi 400 përqind të CPU. Alokimi juaj i RAM me këtë plan është 4096 MB. Shpejtësia juaj e I / O është 6 MB për sekondë. Dhe ju jeni në gjendje të bëni 30 procese në minutë.

Plani Leopard 100 $ në muaj

Me këtë plan, hapësira juaj e ruajtjes dyfishohet dhe shkon deri në 50 GB. Gjerësia e bandës tuaj është e pakufizuar, por shpejtësia juaj e CPU hidhet në 600 përqind. Për më tepër, RAM-i i caktuar për ju rritet në 6124 MB. Shpejtësia juaj e I / O hidhet në 8 MB sec. Ju lejohen 40 procese të njëkohshme.

Panthur Plan 150 $ në muaj

Me këtë plan, ju shihni një kërcim të konsiderueshëm në burimet që ju janë dhënë. Këtu ju merrni 75 GB hapësirë ​​ruajtjeje, bandë të pakufizuar, shpejtësi 800 përqind të CPU, 8192 MB memorje dhe 10 MB në sek. Shpejtësia I / O. Ju lejohen gjithashtu 60 procese të njëkohshme.

Përveç tipareve të përmendura për planet “Ekonomi” dhe “Biznes”, të gjitha llogaritë në planin “Vjedhurazi” vijnë me llogari të pakufizuara të postës elektronike, bazat e të dhënave SQL dhe fushat e shtesave. Ata gjithashtu vijnë me 90 ditë klikoni në rivendosjen e kopjeve rezervë.

Një veçori tjetër që është unike me planin “Vjedhurazi” është mbështetja me përparësi në bazë biletash. Whatfarë do të thotë kjo është se nëse blini një plan “Vjedhurazi” dhe keni një çështje, ju viheni në krye të linjës. Do të jeni në gjendje të flisni me një ekspert brenda vetëm disa minutave për t’u siguruar që po merrni trajtimin parësor për të cilin po paguani..

Planet e shitësit

Panthur ofron plane të shitësit që variojnë nga 30 dollarë në muaj deri në 100 dollarë në muaj. Hapësira e ruajtjes për këto plane fillon nga 20 GB dhe shkon deri në 50 GB. Gjerësia e bandës mujore për shkallën më të ulët fillon nga 250 GB dhe shkon deri në pakufizuar në nivelin më të lartë. Dallimi kryesor midis kësaj grupi të paketave të pritjes dhe atyre që merrni me “Ekonomi” është se ju do të jeni në gjendje të menaxhoni gjërat, si dhe të krijoni llogari të reja duke përdorur cPanel tuaj.


imazh

Siç e keni vënë re, Panthur është fleksibël kur bëhet fjalë për shërbimet e tyre të çmimeve. Ju mund të paguani çdo muaj, dhe kjo do t’ju japë çmimin më të shtrenjtë. Ju gjithashtu mund të paguani çdo gjashtë muaj, çdo vit, çdo dy vjet, ose çdo tre vjet. Nëse regjistroheni për tre vjet shërbim, ju keni të drejtë për zbritje deri në 20 përqind të zbritjes.

Për informacion më të gjerë, ju lutemi lexoni ndarjen tonë të hosteve të shitësit.

Të mirat dhe të këqijat e Panthur Hosting

Whatfarë na pëlqen

Jo një kompani Fly-By-Night

Panthur është një kompani australiane me bazë. Isshtë në pronësi lokale dhe operohet në vend. Kjo është e dobishme për bizneset e vogla në Australi si një mjet për përmirësimin e shërbimit dhe shpejtësinë e përmirësuar. Ne si fakti që Panthur nuk është një biznes fal-nga-natës dhe ka më shumë se tetë vjet përvojë pune në web hosting industri. Ata veprojnë dhjetëra mijëra vende, kryesisht nga pronarët e bizneseve të vogla në Australi.

Stafi i Njohur

Kur bashkëveproni me stafin në Panthur, në pjesën më të madhe, ju do të bashkëveproni me njerëz që kanë njohuri dhe përvojë në industri. Ata zakonisht janë në gjendje t’i përgjigjen pyetjeve që keni dhe t’ju ndihmojnë në zgjidhjen e problemeve që mund të keni me serverin tuaj.

Migrim falas në internet

Ne u befasuam këndshëm kur pamë që Panthur ofron migrim falas në internet. Disa kompani pritëse që ne kemi përdorur e ofrojnë atë dhe të tjerët jo. Një tjetër pikë interesante është se për sa kohë që është cPanel për cPanel, nuk ka kufi në numrin e faqeve të internetit që mund të transferoni falas. Panthur thjesht kërkon që të vendosni gjërat me specialistin e tyre të transferimit me qëllim që gjërat të ndodhin në mënyrën më të butë të mundshme.

Hardware me një nivel të lartë

Panthur u ofron klientëve të saj hardware më të lartë të artit. Kjo përfshin modelet më të fundit të serverëve të shkallës së ndërmarrjes. Ata ofrojnë CPU të dyfishtë dhe bërthamë 24+. Ato ofrojnë RAID Intel shoferë me gjendje të ngurtë dhe furnizime të tepërta energjie. Panthur garanton mbrojtjen DDoS dhe CDN Cloudflare për klientët e tyre.

Certifikata falas SSL

Ju nuk do të shpenzoni para shtesë për certifikatat SSL. Panthur u jep të gjithë përdoruesve të tyre në çdo shkallë të llogarive të tyre çertifikata falas SSL.

Ajo që nuk na pëlqen

Fituar nga Hostopia Australia

Hostopia Australia është një degë e Korporatës Deluxe me qendër në SHBA. Nga ana e jashtme, kjo nuk duket si një punë e madhe sepse siç deklaroi Panthur në emailin që ata i dërguan duke shpjeguar blerjen, ata nuk po planifikonin të bënin ndonjë migrim të llogarive nga serverët në Australi te serverët në Shtetet e Bashkuara. Pra, në teori, klientët nuk do të përjetonin ndonjë joproduktivë, dhe përvoja e tyre me Panthur do të ishte e njëjta që ishte para vitit 2017.

Realiteti për shumë klientë ishte krejt ndryshe. Kishte një rrjedhë të qëndrueshme të ankesave në lidhje me një ulje të shpejtësisë së ngarkesës, si dhe një ulje në kohën e duhur. Një nga gjërat që fillimisht tërhoqi njerëzit në Panthur ishte mbështetja e tyre ndaj klientëve. Konsumatorët e dinin që ata paguanin më shumë se mesatarja për burimet që u ishin dhënë, por ata ishin të kënaqur me të sepse Panthur kishte një reputacion për t’iu përgjigjur thirrjeve të problemeve pothuajse menjëherë. Menjëherë pas blerjes, ai shërbim yjor i klientit filloi të zhytej. Për të qenë të drejtë, shërbimi ndaj klientit është duke u përmirësuar, dhe shumë konsumatorë të cilët mbërthyer me Panthur përmes tranzicionit kanë komentuar në përmirësimin ata kanë filluar të shohin. Por, prapëseprapë, nuk është askund ku ishte para blerjes.

Duke menduar për të ardhmen. Nuk ka asnjë garanci që Deluxe Corporation do të mbajë serverët e tyre në Australi. Gjithçka ka të bëjë me fundin. Nëse bëhet më e lirë të presësh në Shtetet e Bashkuara, atëherë kjo është mënyra që ata do të shkojnë.

Uptime 97.3 Përqindja… Jo e Madhe


imazh

Diçka tjetër që ne nuk e donim ishte koha e tyre e duhur. Siç e përmendëm, pas blerjes nga Hostopia Australia, pati një rënie të vazhdueshme në kohën e duhur. Disa njerëz mund të argumentojnë se 97.3 përqind duket shumë mirë. Kjo do të thotë se Panthur premton një kohë të shpejtë 99.9 përqind. Me një kohë të gjatë 97.3 për qind, ju jeni të gjithë, por të garantuar që faqja juaj e internetit do të jetë jashtë linje për një numër orësh gjatë gjithë vitit. Thjesht mendoni për klientët e mundshëm që mund të humbisni. Kur çiftoni se me çmimin që Panthur po ngarkon për shërbimet, është e kuptueshme që njerëzit nuk janë të kënaqur.

Në pjesën e prapme, Panthur ofron një pult, i cili ju lejon të shihni kur serverët e tyre janë funksionalë, si dhe shikoni uptimes dhe joproduktive.

kontrolloni ndjekja jonë live këtu.

Asnjë server jashtë shtetit


imazh

Të gjithë serverët e Panthur gjenden në Qendrën APData në Sidnej, Australi. Kjo është në rregull nëse biznesi juaj i vogël po kërkon të arrijë tek klientët në Australi ose Zelanda e Re. Por, sikur të keni klientë në Shtetet e Bashkuara, Britani të Madhe, Kinë ose pjesë të tjera të botës? Kohët e ngarkimit do të jenë më të ngadalta, dhe përvoja e klientit do të vuajë. Kjo na çon në një pikë tjetër që nuk na pëlqen.

Ata nuk zotërojnë serverët e tyre

Panthur nuk posedon qendrën e tyre të të dhënave. Kështu që ata janë duke marrë me qira servera dhe më pas duke u shitur ato që ua marrin me qira të tjerëve. Në sipërfaqe, kjo mund të mos duket si marrëveshja më e madhe në botë për sa kohë që produkti përfundimtar funksionon. Sidoqoftë, ka një numër problemesh me këtë model.

Së pari, ju jeni duke u mbingarkuar. Llogaritë e shitësit nuk janë të shtrenjta, kështu që Panthur po fiton shumë para, veçanërisht kur keni parasysh burimet që ata po japin. Një numër i produkteve që ata po ofrojnë si azhurnime, Panthur në të vërtetë po i merr falas. Meqenëse serverat që ata përdorin nuk janë të tyre, ata nuk kanë të njëjtin nivel kontrolli mbi ta, që do të thotë se serverët janë shumë më të prekshëm.

Ne do të rekomandonim fuqimisht të shmangni çdo kompani pritëse që po shesë shërbime të palës së tretë. 

Mbështetje Panthur


imazh

Siç e përmendëm, Panthur dikur ishte i njohur për mbështetjen e klientëve që ata ofruan. Për shumë njerëz, kjo ishte arsyeja pse ata zgjodhën Panthur mbi SiteGround ose një kompani tjetër më të njohur të pritjes së faqes në internet. Fatkeqësisht, në vitet e fundit, mbështetja e tyre dhe shërbimi ndaj klientit kanë marrë hov.

Një gjë që ju do të vini re menjëherë kur vizitoni faqen e tyre është që ata nuk kanë aftësinë për të biseduar duke përdorur mbështetjen e teknologjisë së drejtpërdrejtë. Kur keni nevojë për ndihmë me faqen tuaj, ju duhet të jetë në gjendje për të marrë atë menjëherë. Sigurisht, ata ofrojnë mësime video, një bazë të bollshme njohurish, si dhe mbështetje 24/7 biletash dhe mbështetje telefonike 24/7, por nuk është e njëjta.

Karakteristikat e Panthur Hosting

Regjistrohu / transfero domenet

Panthur ju lejon të transferoni domene dhe të regjistroni domene, duke filluar nga zgjatjet tradicionale deri në ato më të paqarta, përfshirë .club dhe..

Llogaritë e postës elektronike

Të gjitha planet vijnë me llogari të pakufizuara të postës elektronike. Këto mbështeten nga siguria e tyre e filtrimit të postave të tyre. Këta filtra parandalojnë hyrjen ose largimin e postave elektronike potencialisht të rrezikshme nga rrjeti i tyre. Qëllimi është të mbani shërbimin tuaj të postës pa probleme.

Domain Mbrojtja WHOIS


imazh

Mbrojtja WHOIS mban informacionet e kontaktit tuaj privat duke u ekspozuar. Qëllimi është t’ju mbrojtur nga spammers, si dhe vjedhjet e identitetit.

Përfundim – ka zgjedhje më të mira

Pasi të gjitha është thënë dhe bërë, ju ndoshta po pyesni nëse e rekomandojmë apo jo Panthurin. Ne ndiejmë që Panthur u ofron klientëve australianë një shërbim që është mesatar, ose pak nën mesatare, me një çmim premium. Një nga pikat e tyre kryesore të shitjes është fakti se ato janë pronë australiane. por kjo nuk është 100 përqind e vërtetë sepse kompania mëmë që qëndron pas tyre është me qendër në SHBA. Sigurisht, serverat e tyre janë në Australi, por ata nuk i zotërojnë ata. Nuk ka asnjë garanci që serverët do të qëndrojnë në Australi pafundësisht.

Themimi për të cilin ata po ofrojnë shërbimin e tyre, për mendimin tonë, është qesharake, veçanërisht kur shikoni kompani të tjera pritëse që ngarkojnë të njëjtën ose më pak dhe po ofrojnë shumë më tepër. Ne nuk jemi kundër pagimit të pak më shumë nëse kjo do të thotë që ju të merrni diçka me vlerë. Por ne nuk do të ndjehen si ju bëni me Panthur.

Nëse po kërkoni një alternativë superiore ju rekomandojmë SiteGround ose Hostgator. Për përfundimin më të lartë të performancës së pritjes të drejtuar drejt biznesit të vogël Kinsta.  Shihni më shumë në udhëzuesin tonë kryesor për hostet më të mira Australiane.

Shërbimi i tyre për klientët ka qenë i njohur, dhe që ka zhytur në pikën ku është mesatarja ose nën mesataren. Ne nuk kënaqemi duke bashkëvepruar me një kompani pritëse që nuk ka një bisedë live sepse pritja në telefon kur keni problem me serverin tuaj është një nga gjërat më zhgënjyese që një person mund të kalojë përmes.

Ne ju rekomandojmë të bëni një hulumtim të vogël dhe të gjeni një plan të lirë hosting që ju ofron më shumë dhe ka serverë të vendosur në të gjithë globin.

Cfare mendoni ju? A e keni përdorur hostimin Panthur në të kaluarën? A do ta rekomandonit atë tek të tjerët? Na tregoni mendimet dhe komentet tuaja në pjesën e komenteve më poshtë.

Ne bëjmë çmos që të kërkojmë në mënyrë të pavarur produktet për t’i ndihmuar lexuesit tanë të marrin vendime. Duke u thënë kështu, ne gjithashtu duam të dëgjojmë mendimet tuaja. Ne pranojmë rishikime individuale që janë informuese dhe jo promovuese. Ju lutemi plotësoni formularin më poshtë dhe ne do të botojmë vlerësimin tuaj. Shqyrtimet promovuese nga vetë kompanitë nuk do të publikohen. Faleminderit!

Duke klikuar butonin më poshtë, pranoj që kam lexuar dhe pranuar Kushtet e përdorimit.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map