Rishikimi i LearnDash 2020

LearnDash 3.0: Përmbledhje

Që nga hera e parë që u lëshua në komunitetin WordPress, LearnDash vazhdimisht është ngjitur në krye të listës së Sistemeve të Menaxhimit të Mësimit.


Plugshtë shtojca kryesore e LMS WordPress që ju lejon të krijoni kurse të vetë-pritura që ju keni kontroll të plotë, dhe kjo është shtojca e krijimit të kurseve për:

 • Institucionet arsimore
 • krijuesit e pavarur kurs
 • Jo-fitim
 • Zhvilluesit
 • Organizatat e trainimit të CEU

Dhe tani, me rezultatin e fundit të LearnDash 3.0, LearnDash sapo shpërtheu të gjithë konkurencën nga uji. Me Fokus Mode të tyre të ri, krijues të jashtëzakonshëm të kurseve dhe shumë veçori të reja më të ndritshme, menaxhimi dhe shitja e kurseve në internet sapo u bë më e lehtë.


Ështje të përbashkëta me shtojcat e sistemit të menaxhimit të mësimit

Të mësuarit elektronik si një industri është rritur me hapa të parë në vitet e fundit. Teknologjia moderne i lejon kujtdo që me pasionin të mësojë të krijojë kurset e veta dhe t’i shpërndajë ato ashtu siç dëshiron.

Sistemet e Menaxhimit të Mësimit janë uebfaqe ose aplikacione që ju lejojnë të shpërndani dhe menaxhoni kurse online, dhe gjithashtu të mbani shënime të përdoruesve.

Qëllimi i shtojcave LMS WordPress është të shndërroni çdo faqe WordPress në LMS. Edhe pse janë të mëdha në teori, shumë prej këtyre shtojcave vijnë me një numër çështjesh që e bëjnë krijimin e kurseve më të vështirë sesa duhet.

Ështje të përbashkëta me shtojcat LMS:

 • Bad UX / UI që u japin krijuesve të kursit dhe nxënësve një përvojë të përgjithshme të keqe
 • Ndërlikim i komplikuar i pjesës së përparme dhe asaj mbrapa që ha shumë kohë
 • Jo miqësore për celularin

Gjëja e mahnitshme është se këto janë pikërisht ato që LearnDash kërkoi të zgjidhë në versionin e tyre të fundit, dhe nuk mund të isha më i emocionuar!


Karakteristikat kryesore të LearnDash 3.0

Tani për pjesën e mishit, ne do të ndjekim karakteristikat kryesore të LearnDash 3.0 që me të vërtetë e ndajnë atë nga shtesat e tjera LMS WordPress.

1. Ndërtues i fuqishëm i kursit

Drag dhe Drop Interface

Ndërtuesi i ri i kurseve e bën atë kaq të thjeshtë dhe të lehtë për këdo që të fillojë të krijojë kurse dhe mësime. Për të filluar krijimin e një kursi, klikoni “Kurse” në panelin e majtë dhe klikoni “Shto nje te ri,” dhe pastaj shtypni titullin e kursit tuaj.

Krijues i kursit LearnDash

Pastaj klikoni “Builder” në krye. Kjo është ajo ku gjërat argëtohen. Ju lehtë mund të shtoni titujt e seksioneve duke klikuar “Kreu i Seksionit të Ri” ose shtoni një mësim të ri duke klikuar “Mësim i ri”. Ju gjithashtu mund të rirregulloni ato duke tërhequr zvogëluar ose rrëzuar ose duke klikuar butonat pak lart e poshtë në anën.

duke shtuar seksione dhe mësime të reja

Ju gjithashtu mund të shtoni drejtpërdrejt numër të pakufizuar temash dhe kuize në një mësim.

Ndërfaqja e lehtë drag and drop është vërtet diçka për tu shijuar dhe do t’ju lejojë të redaktoni rrjedhën e kursit tuaj në asnjë kohë.

Redaktori i Mësimit në Gutenberg

Për të shtuar përmbajtjen në mësimet tuaja, thjesht lëvizni miun gjatë mësimit dhe klikoni “Edit”.

Mësime për modifikimin e LearnDash

Do të çoni në një redaktues të ngjashëm me Gutenberg, ku mund të vendosni çdo lloj përmbajtje që dëshironi, si video, foto ose tekste.

Meqenëse redaktori ndjehet shumë si WordPress Gutenberg, nuk do të jetë shumë e vështirë për ju të përpunoni mësimet tuaja.

Në të vërtetë mund të shkruani “” dhe të zgjidhni llojin e përmbajtjes që dëshironi të shtoni, si kështu:

Shtimi i përmbajtjes në mësime

TIP: Për qëllimet e këtij shqyrtimi, kam futur një video në YouTube në mësim, por pritja e videove të tua në YouTube nuk është një ide e shkëlqyeshme sepse videot e tua nuk do të mbrohen. Kjo e bën atë lehtësisht të disponueshëm për të gjithë – madje edhe ata që nuk kanë paguar për të.

Përmbajtja e kursit të ripërdorshëm

Një plus i madh, i madh për mua është fakti që ju lehtë mund të bëni ripërdorni ndonjë nga përmbajtjet e kursit tuaj si mësime ose kuize për çdo kurs që bëni.

Pra, nëse krijoni shumë kurse që lidhen ngushtë me lëndë, lehtë mund të ripërdorni të njëjtat mësime pa pasur nevojë të bëni një version tjetër të tij ose ta vendosni përsëri në një faqe tjetër. Kjo veçori do t’ju kursejë kaq shumë kohë.

Për shembull, them se krijova një kurs të ri të quajtur “Marketingu i mediave sociale për bizneset”. Meqenëse do të mbuloj mënyrën e përdorimit të reklamave në Facebook për biznes, unë mund të shfrytëzoj të njëjtat mësime që krijova për kursin tim ”Masterclass i Reklamave në Facebook ”.

Unë mund ta bëj këtë duke kërkuar mësimin që dua të përdor në panelin anësor të djathtë nën “Dokumenti” duke lëvizur miun gjatë mësimit që dua ta ripërdor, dhe më pas klikoj “Shto”.

Kjo automatikisht do të shtojë mësimin në kurs.

Mësimet e ripërdorimit të LearnDash

2. Mënyra e përqëndrimit

Mos harroni si thashë që shumica e shtojcave LMS duken aq keq në anën e përparme saqë ul cilësinë e përvojës së nxënësve?

Ja se çfarë kam menduar:

Duket ashtu si një postim i zakonshëm në blog me artikujt e panevojshëm në shiritin anësor dhe nuk ndjehet mjaft profesional. Nëse studentët tuaj kanë paguar për kursin tuaj, ju dëshironi t’u jepni atyre një përvojë të mahnitshme mbi përmbajtjen e mahnitshme.

Po, ju thjesht mund t’i hiqni ato pajisje widget sidebar, por kjo thjesht do t’ju lërë një faqe të thjeshtë dhe të mërzitshme me asgjë tjetër që po ndodh.

LearnDash 3.0 jep zgjidhjen PERFEKT.

Modaliteti i fokusit jep mësimet tuaja një lehtësim të menjëhershëm me vetëm një klik.

Për të aktivizuar Focus Mode, fjalë për fjalë duhet të bëni vetëm 3 gjëra:

 • Shkoni në “Settings” të LearnDash
 • Ndrysho në “Fokus Mode”
 • Dhe klikoni “Save”.
aktivizoni modalitetin e fokusit në LearnDash

Pasi të keni përfunduar, rifreskoni ndonjë nga faqet tuaja mësimore dhe do të mahniteni.

LearnDash me Fokus Mode u aktivizua

Me vetëm një klik, mësimet tuaja kthehen nga dukja si postime të zakonshme në blog në kurse zyrtare në kërkim të bëra nga zhvilluesit profesionistë.

Ju nuk duhet të bëni ndonjë kodim për të marrë karakteristika moderne si një ndërfaqe pa shpërqendrim, shirita përparimi dhe një skicë kursi i zoti.

Focus Mode është gjithashtu i markueshëm pasi mund të përdorni ngjyrat e markës tuaj, logon tuaj dhe elementë të tjerë të lidhur me markën tuaj për t’i dhënë përdoruesve një përvojë uniforme.

Focus Mode është një ndërrim i lojërave dhe me të vërtetë do të ndihmojë në rritjen e përvojës mësimore të studentëve tuaj.

3. Ndërtues i Kuizit të Avancuar

Krijuesi i kuizit të LearnDash është gjithashtu një tjetër veçori e shkëlqyeshme pasi ju lejon të krijoni kuize me çdo lloj pyetje dhe shkulni më shumë cilësime sipas kërkesave tuaja.

Ekzistojnë dy mënyra për të krijuar një kuiz. E para është duke shkuar për të “Kurse,” duke klikuar kursin për të cilin dëshironi të krijoni një kuiz për të dhe shkoni në Krijuesi i kursit.

Atje, mund të shtoni një kuiz të ri për një mësim specifik siç tregohet këtu:

mënyra e parë për të krijuar një kuiz të ri

Mënyra e dytë për të krijuar një kuiz është duke klikuar “Kuize“Në panelin e majtë, duke klikuar “Shto nje te ri,” dhe emërtimin e kuizit.

mënyra e dytë për të krijuar një kuiz të ri në LearnDash

Pasi të keni përfunduar, është koha të shtoni pyetje në kuiz duke klikuar “Builder” dhe “Pyetje e re”:

Krijuesi i kuizit LearnDash

Ju mund të zgjidhni llojin e pyetjes dhe redaktori i pyetjes automatikisht do të rregullojë:

Mund të modifikoni më tej cilësimet e pyetjeve duke klikuar “Cilësimet e pyetjeve”:

Cilësimet e pyetjeve të kuizit

Mund të shkulni edhe cilësimet e përgjithshme të kuizit duke klikuar “Settings”:

Cilësimet e përgjithshme quiz

4. Përmbajtja e furnizimit me pika

Ju gjithashtu mund të vendosni një datë specifike të lëshimit për mësime duke shkuar në “Lessons”, duke klikuar mësimin që dëshironi të pikoni ushqimin, “Settings” dhe vendosi Programi i lëshimit të mësimit nën Cilësimet e hyrjes së mësimit.

Përmbajtja e burimit të pikës së LearnDash

5. Faqja e profilit të përdoruesit

Shtë gjithashtu një standard i industrisë për studentët e kursit të kenë një profil përdoruesi ku mund të shohin se në cilat kurse kanë qasje, përparimin e tyre dhe informacione të tjera të dobishme.

Vendosja e një profili të përdoruesit në LearnDash është mjaft e lehtë. Do të duhet të krijoni një faqe e re, klikoni në Shto Bllok butonin, dhe shikoni për Blloqe LearnDash.

Klikoni në “Profile LearnDash” bllokoj, dhe automatikisht do të krijojë një plan urbanistik të mrekullueshëm të profilit të përdoruesit:

LearnDash krijuar një profil të përdoruesit

SHËNIM: Focus Mode nuk punon në faqet e WordPress, kështu që më duhej të hiqja manualisht shiritin anësor dhe të rregulloja gjerësinë e përmbajtjes për të marrë profilin e përdoruesit me gjerësi të plotë të treguar në shembullin tim.

6. Disa opsione pagese

Për të filluar shitjen e kurseve tuaja, duhet të vendosni sistemin ideal të pagesave për ju. LearnDash ju lejon të merrni pagesa PayPal dhe Stripe menjëherë jashtë shkopit pa pasur nevojë për aplikacione ose shtesa të palëve të treta.

Por këtij opsioni i mungojnë kambanat dhe bilbilave disa njerëz si p.sh. aftësia për të ofruar kuponë, kuponë, zbritje, madje dhe për të shitur sende të tjera nga kurset /

Nëse doni të jeni në gjendje t’i bëni ato gjëra, duhet të përdorni shtojcat e palëve të treta.

Unë rekomandoj shumë përdorimin e WooCommerce së bashku me Cartflows. Ky kombinim i energjisë do t’ju ndihmojë të shtoni më shumë produkte në faqen tuaj të internetit, të vendosni karrocë, dhe madje edhe të shisni ose shesni me shitje klientët tuaj.

Opsione të tjera janë:

 • ThriveCart
 • 2Checkout
 • Shkarkime të Lehta dixhitale
 • SamCart

Ju lehtë mund t’i integroni këto aplikacione duke shkuar tek “Add-Ons”:

Shtesa të LearnDash

Karakteristika te tjera:

 • Vendosja e thjeshtë e regjistrimit të përdoruesit
 • Kursi, mësimi dhe parakushtet e bazuara në kuiz
 • Forum privat ose publik për studentë
 • Libër notash që sinkronizohet me kuizin dhe detyrat e LearnDash dhe gjithashtu klasifikimin manual
 • Pikat e bonusit të përfundimit të kursit
 • Certifikata dhe shënja me porosi
 • Aftësia për të krijuar dhe shitur pako kursesh
 • Aftësia për të krijuar një treg kursi si Udemy
 • Nxitës automatik të postës elektronike për studentët
 • Aktivizohet me shumë faqe

Dmimet LearnDash 3.0

LearnDash ofron 3 pako:

 • 159 dollarë për një sit
 • 189 $ 10 site + ProPanel
 • 329 $ 25 faqe + ProPanel

Farë është ProPanel?

Nëse jeni të pyesin, ProPanel është një add-on që ju lejon të bëni një numër të gjëra të tilla si:

 • Shihni matje të rëndësishme si numri aktual i studentëve, numri i kurseve, detyrat në pritje dhe ese në pritje
 • Shihni aktivitetin në kohë reale ndërsa studentët marrin kurset tuaja
 • Shikoni dhe shkarkoni progresin e kursit të përdoruesit dhe rezultatet e kuizit
 • Menaxhoni, aprovoni dhe fshini detyra dhe ese
Raportimi i ProPanel dhe metrics
GIF nga LearnDash

Politika e rimbursimit

Sa i përket politikës së tyre të rimbursimit, ju mund të merrni një rimbursim brenda 30 ditëve pas blerjes, nëse vendosni që LearnDash nuk është përshtatja e duhur për ju. Gjithashtu, në deklaratën e tyre të politikave, thuhet se janë azhurnimet e produkteve, shtesat dhe rinovimet e licencave nuk mund të kthehet.

OFERTA SPECIALE:

Ju mund të merrni qasje falas në kursin tim “Përshpejtuesi i Krijuesit të Kursit” nëse blini LearnDash përmes lidhjeve të mia të referimit. Ky kurs do t’ju ndihmojë të krijoni kurse online, duke përdorur LearnDash brenda disa ditëve dhe fillimisht vlen 297 dollarë. Pasi të keni blerë LearnDash me lidhjen time, më dërgoni me email një kopje të dëftesave, do t’ju verifikoj dhe do t’ju jap një kopje të kursit falas.


LearnDash 3.0: disa pyetje të rëndësishme

1. Çfarë është hosting për faqet e internetit më të mirë kurs LearnDash?

Nëse thjesht po filloni dhe po kërkoni diçka që jep vlerë të mirë për paratë tuaja, asgjë nuk e rrah vendin e sitit. Ka shpejtësi dhe performancë të shkëlqyeshme.

Por nëse doni të krijoni site kursesh me vëllim të lartë, unë rekomandoj CloudWays.

2. Cila është tema juaj e rekomanduar për LearnDash? AstraTheme

3. Mund Elementor Pro të redaktojë dhe stil kurse të LearnDash? Jo. Por Elementor dhe ndërtuesit të tjera faqe mund të redaktoni faqet e brendshme temë.

4. Do të funksionojë LearnDash mirë me shtojcat e anëtarësimit? Po. LearnDash është në përputhje me:

 • MemberPress
 • PaidMembershipsPro
 • Kufizoni përmbajtjen Pro
 • Memberful
 • Memberium
 • UltimateMember
 • ActiveMember360
 • iMember360

LearnDash 3.0: Whatfarë më pëlqen

Ka shumë gjëra që më pëlqejnë në lidhje me LearnDash-in e ri kryesisht sepse ekipi që qëndron pas tij vërtet i dha përparësi përvojës së nxënësve. Fokus Mode është me të vërtetë duke ndryshuar lojën, dhe Kursi Ndërtuesi i bën jetët e krijuesve të kursit kaq lehtë.

Më pëlqen gjithashtu mbështetja që ata u ofrojnë përdoruesve. Pas instalimit të LearnDash, do të çoheni në programin e integruar LearnDash Bootcamp, ku mund të shikoni mësime se si të vendosni LearnDash. Ju gjithashtu mund të lexoni se si të artikujve, njoftimet e fundit dhe ngjarjet, dhe të mësoni këshilla dhe truket si shtimi i një programi të filialeve të kursit përmes LearnDash – të gjitha këto drejt në WordPress.

Nëse keni probleme me LearnDash, mund të shikoni ato të gjera njohuri baze. Nëse akoma nuk keni gjetur përgjigje, mund të paraqisni një biletë duke shkuar tek ato Faqja e kontaktit.

LearnDash bën shumë gjithçka për ju nga ndërtimi i kurseve tuaja deri te krijimi i profileve të përdoruesve, por nëse keni nevojë të përdorni softuer të palëve të treta për funksionalitete shtesë, është mirë të dini që LearnDash është në përputhje me shumë softuer të njohur.


LearnDash 3.0: Atë që nuk më pëlqen

Meqenëse ky version është lëshuar vetëm kohët e fundit, ka ende shumë për të parë në aspektin e pajtueshmërisë me shtojcat e tjera të WordPress, si ndërtuesit e faqeve, plugins caching, etj..

Gjithashtu, LearnDash nuk është një zgjidhje gjithëpërfshirëse në kuptimin që do t’ju duhet të keni gjithashtu një shportë blerjeje dhe një shtojcë anëtarësie. Kështu që është më e dizajnuar për të punuar me infrastrukturën tuaj ekzistuese.

Po, ju mund të shesni kurse në një mënyrë themelore pa një shportë pazar, por nuk i ka të gjitha këmbanat dhe bilbilat që mund të dëshironi, si kuponë, pako produktesh, etj. Nuk është aq e keqe pasi është shumë e lehtë të shtoni WooCommerce.

LearnDash nuk është një plugin anëtarësimit. Pra, nëse doni të mbroni përmbajtje jashtë vetë mësimeve, do t’ju duhet të shtoni gjithashtu një shtojcë anëtarësie, siç është anëtarësi ose kufizoni përmbajtjen Pro.


Rishikimi i LearnDash 3.0: Mendimet përfundimtare

LearnDash 3.0 është vërtet revolucionar në botën e mësimit elektronik. E vendosi shiritin me të vërtetë të lartë, dhe unë e di se do të përmirësohet vetëm nga këtu. Jam i entuziazmuar kur shoh përditësimet e ardhshme dhe veçoritë e reja që do të përmirësojnë përvojën edhe më shumë.

Unë rekomandoj LearnDash për këdo që dëshiron mënyrën më të lehtë për të krijuar një faqe interneti të kurseve të vetë-pritur pa prishur bankën.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map