Rishikimi i Cloudways 2020

Cloudways: Përmbledhje

Ka shumë zgjidhje për mbajtjen në internet atje, por zgjedhja e një për të cilën nuk do të pendohesh më pas është e vështirë. Në mesin e ofruesve të ndryshëm, Cloudways me siguri do të tërheq vëmendjen tuaj me qasjen e tij unike, por të thjeshtuar ndaj mbajtjes në internet.


Së pari, kjo kompani me bazë në Maltë punon me pesë ofruesit më të mirë të cloud – DigitalOcean, Linode, Vultr, Shërbime Ueb në Amazon (AWS) dhe Google Cloud. Këto pesë sigurojnë infrastrukturën, por nuk keni nevojë të krijoni një llogari të drejtpërdrejtë me ta pasi Cloudways do të vendosë gjërat për ju. Si një platformë pritëse e menaxhuar, Cloudways do t’ju ndihmojë të vendosni faqen tuaj te internetit në vetëm disa klikime dhe brenda disa minutash. Ai mbështet jo vetëm WordPress por edhe Joomla, Drupal, Larvel, Magento, PHP dhe mjete të tjera me burim të hapur.

Një aspekt tjetër tërheqës i Cloudways është çmimi i tij fleksibël. Kompania operon në një strukturë “paguaj-si-ju-shkoni”, duke e bërë Cloudways një zgjedhje të shkëlqyeshme për bizneset e mesme të vogla dhe përdoruesit me një buxhet të kufizuar. Lexoni këtë përmbledhje të Cloudways për të mësuar më shumë rreth këtij ofruesi të hostit me bazë cloud.

Probleme të përbashkëta me shërbimet e strehimit

Kur bëhet fjalë për shpejtësinë dhe besueshmërinë, serverët e dedikuar dhe serverët virtualë privatë (VPS) janë gjithmonë zgjidhjet më të mira mbi zgjidhjet e përbashkëta të pritjes. Ndërsa shumë ofrues ofrojnë serverë të dedikuar, vetëm disa oferta kanë menaxhuar mbështetje për pritjen.

Për shembull, nëse shkoni direkt me ofruesit e dedikuar të serverëve si DigitalOcean, AWS ose Google Cloud, prisni të bëni vetë ngritjen e rëndë. Ju duhet të vendosni mjedisin e pritjes me dorë ose të instaloni një cPanel. Përveç kësaj, ju gjithashtu duhet të mbikëqyrni mirëmbajtjen dhe funksionimin e përditshëm të serverit tuaj. Nëse nuk keni përvojë dhe aftësi për detyra të tilla, pritni të merrni dhimbje koke për fat të keq sa herë që ekzistojnë glitches, shpejtësi të ngadalta të ngarkimit ose më keq,.

Kjo është ajo ku hyn Cloudways. Si një ofrues i menaxhuar plotësisht i menaxhuar, do t’ju çlirojë nga shqetësimet dhe problemet nga funksionimi i një serveri. Cloudways është krijuar për t’i bërë gjërat më të thjeshta, pa ju kushtuar shumë ose duke sakrifikuar karakteristikat e domosdoshme të mbajtjes në internet.

Karakteristikat kryesore të reve

Cloudways është i njohur kryesisht si një platformë pritëse WordPress. Farëdo që të nevojitet për faqen tënde të WordPress, mund të presësh që Cloudways të jetë në gjendje ta bëjë atë për ju, si instalimet SSL, ridrejtimet HTTPS, rezervat dhe detyrat e tjera që mund të jenë të ndërlikuara për përdoruesit jo-me përvojë.

Këtu është një përmbledhje e karakteristikave të Cloudways:

Karakteristikat e reve

Le të trajtojmë në detaje veçoritë kryesore të Cloudways.

1. Paneli i kontrollit personal

Pasi të keni krijuar një llogari, mund të menaxhoni serverët tuaj përmes panelit të kontrollit të Cloudways. Unlikeshtë ndryshe nga cPanel tipik i shumicës së hosteve, por paneli i kontrollit personal i Cloudways është intuitiv dhe modern vetë. Përmes menusë së këtij paneli, mund të hyni në serverë, aplikacione, ekipe dhe projekte.

Menyja e reve

Menaxhimi i Aplikimit

Le të flasim për cilësimet e gjetura nën Aplikime. Pasi të keni vendosur një server, mund të shtoni aplikime në çdo kohë; për shembull, WordPress.

Cloudways Shtoni Aplikimin

Pastaj do të futni në faqen e Aplikimeve. Mund të vendosni shumë gjëra këtu përmes skedave. Një skedë relevante është për hartografimin e domenit.

Cloudways Shtoni Domain

Nëse nuk keni një emër domain-i që duhet të hartësohet ose nuk e keni regjistruar ende një të tillë, do t’ju sigurohet një URL e përkohshme nga Cloudways. Në këtë mënyrë, ju mund të filloni ndërtimin e një faqe në internet dhe të hyni në panelin e kontrollit, siç tregohet këtu.

URL e përkohshme e cloud

Ekziston gjithashtu një faqe për instalimin SSL me një klik ku mund të instaloni Certifikata SSL të Lidhjes së Lirë të Lehtë. Ju gjithashtu mund të merrni certifikatat tuaja, pastaj t’i instaloni ato këtu.

Certifikata SSL e cloud

Rimëkëmbja është gjithashtu një operacion me një klik, dhe ndodhet nën skedën Rivendosja.

Rivendosja e reve

menaxhimit server

Pasi të keni mbaruar me vendosjen e një aplikacioni, tani mund të punoni për drejtimin e aspekteve të zakonshme të faqes tuaj të internetit nën serverat.

Ju mund të kontrolloni kredencialet tuaja të hyrjes nën Menaxhimin e Serverit.

Kredencialet Master në Cloudways

Ekziston një faqe për të monitoruar përdorimin e CPU. Kjo është shumë e rëndësishme pasi përdorimet e larta vazhdimisht mund të ndikojnë në performancën e faqes suaj të internetit.

Cloudways Monitorimi i Përdorimit të CPU

Shërbimet që funksionojnë në serverin tuaj janë renditur nën Menaxhimin e Shërbimeve. Këtu mund të filloni, ndaloni dhe rifilloni një ose shumë shërbime në çdo kohë.

Administroni Shërbimet në cloud

Mund të konfiguroni cilësimet PHP, versionet PHP dhe MySQL dhe cilësimet e tjera të nivelit të serverit nën Cilësimet dhe Paketat.

Cilësimet dhe paketat e cloud

Në seksionin e Sigurisë, ju mund të bllokoni adresa të caktuara IP nga marrja e burimeve tuaja.

Siguria në cloud

Nëse kjo nuk është e mjaftueshme, çdo përdorues ekspert mund të futet në server përmes SSH për të kontrolluar dhe shkulur cilësimet. Cloudways gjithashtu siguron firewall me bazë cloud si mbrojtje kundër malware dhe llojeve të tjera të sulmeve në internet.

Rikthimet do të funksionojnë çdo ditë si parazgjedhje, por mund të ndryshoni orarin.

Rezervime në cloud

Së fundmi, ka një skedë SMTP për vendosjen e postave elektronike elektronike nga serveri juaj.

Cloudways SMTP

Menaxhimi I skuadres

Një veçori e shkëlqyer bashkëpunimi, Ekipi ju ofron një mënyrë për të shtuar anëtarët e ekipit dhe t’u caktoni atyre qasje të plotë ose të kufizuar në faqen tuaj të internetit.

Ekipi i cloud

2. Skenimi dhe klonimi

Për ndryshimet që doni të provoni së pari, përpara se t’i bëni ato të përhershme në faqen tuaj të internetit, skena e Cloudways do të jetë një tipar i dobishëm. Vendosni një zonë në skenë, bëni provën dhe kur ndryshimet duken të mira, ju mund t’i shtyni ndryshimet në faqen tuaj të internetit aktuale. Në këtë mënyrë, nuk do të duhet të shqetësoheni për prezantimin e ndryshimeve të dëmshme që nuk mund t’i anuloni.

Cloudways Skenë dhe Klonim

Klonimi është disi i ngjashëm me skenë. Ju mund të bëni disa site klone kur po ndryshoni në serverë të rinj ose do t’ua shfaqni faqen e internetit klientëve.

3. Caching e përparuar

Cloudways merr infrastrukturën e tij të serverit nga pesë ofrues të cloud: DigitalOcean, Linode, Vultr, AWS dhe Google Cloud. Të gjitha këto ofruesit janë të njohur për të siguruar VPS-bazuar SSD dhe servera të dedikuar, të cilat sigurojnë performancë të shpejtë server.

Përveç kësaj infrastrukture cloud, Cloudways përfiton nga disa mekanizma mbajtëse për të optimizuar serverët. Kompania përdor një shtesë plug-in për ruajtjen në shtëpi të quajtur Breeze. Kjo shtojcë mund të vendoset, aktivizohet dhe çaktivizohet lehtësisht. Më e rëndësishmja, ai mbështet rrjetin e ofrimit të përmbajtjes së Cloudway të quajtur CloudwaysCDN.

CloudwaysCDN shton më shumë shpejtësi dhe besueshmëri duke fshehur faqet tuaja në internet në serverë të ndryshëm të vendosur në të gjithë botën. Ndërsa kjo veçori nuk është e disponueshme për llogarinë e provës falas, mund ta shfrytëzoni me ndonjë plan të paguar të Cloudways me një kosto të ulët. Ky tipar është në disponim në Menaxhimin e Aplikimit dhe mund të shtohet me vetëm një klik.

CloudwaysCDN

Cloudflare CDN mund të përdoret gjithashtu në faqet e internetit të vendosura në Cloudways; Cloudfare do të funksionojë përkrah Breeze. Mekanizma të tjerë të ruajtjes popullore gjithashtu janë mbështetur, llak dhe Redis, por Cloudways rekomandon të mos përdorni të dy.

4. Shkallëzimi vertikal

Në qoftë se për ndonjë arsye ju duhet për të përmirësuar serverin tuaj, ju mund të rrisë burimet tuaja server në vetëm disa klikime përmes vertikale shkallë. Funksioni është gjetur si një skedë nën Menaxhimin e Serverit.

Shkallëzimi vertikal i cloud

Shkallëzimi funksionon të dyja mënyrat, gjë që është një gjë e mirë. Ju mund të minimizoni nëse duhet të ktheheni në planin tuaj të mëparshëm të pritjes.

5. Mbështetja e klientit

Cloudways ka 24/7 mbështetje live chat për t’ju ofruar ndihmë të menjëhershme. Ju gjithashtu mund të kërkoni një telefonatë, të dërgoni një email, të kontrolloni blogun dhe bazën e njohurive, ose të vizitoni forumin e komunitetit dhe platformat e mediave sociale të Cloudways. Cloudways gjithashtu ka CloudWaysBot që monitoron serverat dhe jep njoftim sa herë që ka ndonjë azhurnim ose ndonjë problem.

Mbështetja e klientit në cloud

.Mimi i cloud

Cloudways ofron plane fleksibël të çmimeve dhe operon në një model “paguaj si-ju-shkoni”. Ju mund ta gjeni çmimin të ndërlikuar në fillim, pasi Cloudways ka disa plane bazuar në pesë partnerë të ndryshëm të saj: DigitalOcean, Linode, Vultr, AWS dhe Google Cloud. Këtu janë planet:

Planet Dixhitale të Cloudways
Planet Linode të Cloudways
Planet Vultr të Cloudways
Planet e Shërbimeve Ueb në Cloudways Amazon
Planet e cloud të Google

Planet themelore nën DigitalOcean dhe Linode janë të mjaftueshme për fillestarët. Sidoqoftë, nëse jeni një përdorues i rëndë, duhet ta merrni atë nën planet AWS ose Google Cloud.

Ju mund të pyesni veten: Nëse Cloudways po përdor infrastrukturën e këtyre ofruesve të cloud, pse nuk mund të shkoj direkt në këto pesë kompani? Ndërsa mund të merrni një çmim më të ulët nëse vendosni direkt me këta pesë ofrues, mbani mend që do të keni mbetur për të vendosur gjithçka nga vetja. Me Cloudways duke ofruar mbështetje të menaxhuar të hostimit, do të jeni të lirë nga barra e kryerjes së detyrave të ndërlikuara.

Nëse doni të provoni më parë Cloudways, atëherë përfitoni nga prova falas tre-ditore. Shtë e shkurtër, por ju mund të ndërtoni servera dhe të provoni tiparet e Cloudways menjëherë, pa dhënë detajet e kartës tuaj të kreditit. Megjithatë, ky gjykim është i disponueshëm vetëm për planet DigitalOcean, Linode dhe Vultr.

Cloudways Filloni Falas
Cloudways Filloni Falas 2

Më pëlqeu fleksibiliteti dhe përballueshmëria e këtyre planeve të ofruara. Me strukturën “pay-as-you-go”, do të të duhet të paguash vetëm atë që të nevojitet dhe të shmangësh mbylljen e vetes në plane të kushtueshme që mund të zbatohen për një vit ose më shumë. Më mirë akoma, nëse keni nevojë të azhurnoni, lehtë mund ta bëni këtë me Shkallëzimin vertikal të Cloudways.

Cloudways pranon pagesa përmes kartave kryesore të kredisë dhe PayPal. Kompania gjithashtu do të rimbursojë fondet e papërdorura nëse kërkesa bëhet brenda tre muajve nga shtimi i fondit.

Cloudways: Ajo që më pëlqeu

Cloudways është mjaft e lehtë për t’u përdorur. Ndërtimi i faqeve të internetit dhe shtimi i aplikacioneve bëhet me vetëm disa klikime. WordPress, Magento dhe aplikacione të tjera mund të instalohen automatikisht. Nëse keni një sit të vjetër, Cloudways mund t’ju ndihmojë shpejt të migroni përmes shtojcës me porosi.

Megjithatë, disa përdorues që janë më të njohur duke përdorur cPanel, megjithatë, mund të marrin disa surpriza këtu. Sidoqoftë, jam i sigurt se nuk do të humbasin me panelin e kontrollit të Cloudways. Skedat Monitorim dhe Shkallë vertikale nën Menaxhimin e Serverit ia vlen të përmenden. Këto dy do të ju lejojnë të monitorojë punën e serverit tuaj në një shikim dhe të sigurojë njohuri kur është koha për të shkallës deri.

Për dallim nga pritja e përbashkët, Cloudways është një ofrues i menaxhuar i hosteve, kështu që nuk do të duhet të shqetësoheni për faqen tuaj të internetit gjatë gjithë kohës. Ai përdor disa teknologji, si CloudwaysCDN të vetin, për të siguruar një ngarkim të shpejtë të faqeve dhe performancën e faqes. Për më tepër, skenimi, klonimi dhe URL-ja e përkohshme janë tipare që duhet të mirëpriten nga përdoruesit e rinj.

Në fund të fundit, ekziston çmimi fleksibël, “paguaj-si-ti-shkon”, të cilin mund t’i përshtatësh në varësi të asaj që ju nevojitet. Ju mund të zvogëloni ose zvogëloni planin tuaj të strehimit sipas dëshirës. Ekziston edhe një provë falas tre-ditore e cila, edhe pse e shkurtër, duhet të jetë e mjaftueshme për të provuar tiparet e Cloudways.

Cloudways: Atë që nuk më pëlqen

Cloudways është një platformë plotësisht e menaxhuar e pritjes. Pra, nëse doni të keni kontroll mbi mënyrën se si funksionon faqja juaj (si të keni qasje në rrënjë), atëherë Cloudways mund të mos jetë i përshtatshëm për dëshirën tuaj. Për më tepër, nuk keni fat nëse doni të krijoni një aplikacion të personalizuar në një gjuhë programimi që nuk quhet PHP. Sidoqoftë, unë mendoj se këto çështje do të prekin vetëm zhvilluesit dhe përdoruesit e përparuar.

Cloudways gjithashtu nuk ka regjistrim të emrit të domain, megjithëse do t’ju jepet një URL e përkohshme për një fillim. Disa njerëz mund të mos e pëlqejnë faktin që Cloudways nuk ka hosting në email, megjithëse mungesa e një karakteristike të tillë është e dobishme në disa situata.

Ndërsa ka disa kanale mbështetëse, kjo është një fushë ku Cloudways duhet të përmirësohet. Gjatë atyre kohërave që kam kontaktuar me mbështetje, jam duke marrë një përgjigje të pasaktë ose shumë teknike, ose bileta ime kërkon një kohë të gjatë për tu zgjidhur.

Cloudways: Mendimet përfundimtare

Cloudways është një ofrues i hostimit në internet i shkallëzuar, plotësisht i menaxhuar, i bazuar në cloud. Ndërsa çmimi mund të jetë konfuze në fillim, planet ofrojnë fleksibilitet të madh kështu që ju mund të zgjidhni planin e drejtë që do të plotësojnë kërkesat tuaja. Modeli “pay-as-you-go” e bën Cloudways ideal për bizneset dhe përdoruesit që kanë një buxhet të kufizuar për të pritur në uebfaqet e tyre. Për më tepër, një strukturë e tillë e çmimeve siguron që të mos mbylleni në një plan abonimi të gjatë dhe të shtrenjtë.

Paneli i kontrollit personal i Cloudways i lehtëson gjërat për përdoruesit që nuk janë të njohur me linjat e komandës dhe janë plotësisht të reja për ndërtimin e faqes në internet. Ndërsa Cloudways ofron disa integrime me një klik, ai ende mbetet prapa disa prej konkurrentëve të tij më të mëdhenj.

Në përgjithësi, Cloudways është një nga ato kompani pritëse me bazë cloud që arrijnë një ekuilibër të mirë midis përballueshmërisë dhe veçorive. Duke u partnerizuar me pesë nga ofruesit më të mirë të cloud atje, Cloudways ofron shërbime pritjeje me bazë cloud, të cilat bëhen për shpejtësinë, performancën dhe besueshmërinë. Nëse jeni akoma të pasigurt në lidhje me Cloudways, gjithmonë ka gjyqin tre-ditor falas për të provuar shërbimet e tij.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector