Rishikimi i Beaver Builder 2020

Nëse keni kërkuar rreth një krijuesi të faqeve të WordPress, shanset janë që të keni hasur në Beaver Builder. Grownshtë rritur të jetë një nga ndërtuesit më të besueshëm të faqeve që kur u lëshua në vitin 2014 për shkak të besueshmërisë, ndërfaqes miqësore për përdoruesit dhe mbështetjes së nivelit të lartë.


Faqja kryesore e Beaver Builder

Unë kam përdorur personalisht këtë ndërtues faqesh çdo ditë për vite me radhë, kështu që kam shumë për të thënë në lidhje me këtë shtojcë – të dyja të mira dhe jo-aq të mira. Pra, nëse doni një përmbledhje të ndershme, të tërhequr nga përvoja e gjerë, ju jeni në vendin e duhur.

Këtu keni një përmbledhje të asaj që do të mbulojmë:

 1. Ndërtuesi i kastorit: Si funksionon
 2. Karakteristikat e Beaver Builder: Free / Lite vs Pro
 3. Përgjegjësia në celular
 4. Beaver Builder Pro: Prmimet
 5. Beaver Builder: averfarë më pëlqen në lidhje me të
 6. Beaver Builder: Ajo që unë nuk më pëlqen About It
 7. Krijuesi i kastorit: Mendimet përfundimtare

Le të fillojmë!


Ndërtuesi i kastorit: Si funksionon

Beaver Builder është një plugin WordPress që ndihmon përdoruesit të ndërtojnë një faqe duke zvarritur dhe duke rënë elemente si tekste, imazhe, ikona, ose video.

Pasi të hyni në ndërtues, do të shihni një ndërfaqe të pastër, pa rrëmujë, e cila ju jep hapësirë ​​për të eksploruar dhe parë vetë se si funksionon. Ja çfarë duket ndërtuesi i Beaver brenda:

Ndërfaqja e Beaver Builder

Në këtë shembull, unë jam duke përdorur temën Astra e cila mendoj se është tema më e mirë për çdo ndërtues faqesh duke përfshirë Beaver Builder. Rripi anësor është i paaftë për një kanavacë plotësisht bosh.

Për të filluar duke shtuar elemente në faqen tuaj, klikoni ikonë blu Plus në këndin e sipërm të djathtë të ekranit. Mund të filloni duke shtuar ose një modul ose rresht.

Një rresht mund të ketë më shumë se një kolonë, dhe secila kolonë mund të ketë një modul ose element si një foto, tekst ose video.

Le të themi se dua të shtoj një rresht në faqen time. Unë tërhiqem dhe hedh një rresht në zonën e përmbajtjes dhe vazhdoj të shtoj foto në kolonat. Ja se si funksionon:

duke shtuar rreshta dhe module

Ndërsa hidhni rreshtin ose modulin, do të shihni një shfaqje që tregon parametrat e përgjithshëm, stilin dhe përparimet e modulit.

Një gjë e mirë në lidhje me këtë shfaqje është që ju mund ta lëvizni lirshëm nëpër ekran, në mënyrë që të mos bllokojë modulin që jeni duke redaktuar. Ndërsa e zhvendosni atë në të majtë ose të djathtë, do të vini re vija blu që shfaqen, që do të thotë se mund ta vendosni në anën e majtë ose të djathtë të ekranit për ta nxjerrë plotësisht nga rruga.

duke lëvizur redaktorin pop-up përreth

Ju gjithashtu mund të përdorni këtë pop-up nga duke lëvizur miun mbi modulin ose rreshtin që dëshironi të redaktoni dhe duke klikuar në ikonën e pikëllimit:

ikonë pikëllimi

Nëse klikoni shigjetë rënëse në anën e sipërme të majtë të ekranit, do të shihni më shumë mjete që do të ndihmojnë më tej ndërtimin e faqes tuaj dhe drejtimin e procesit tuaj. Ne do të diskutojmë disa nga këto mjete në më shumë detaje më vonë.

Do të gjeni opsione për të ruajtur modelin tuaj, të kopjoni paraqitjen tuaj, të shikoni paraqitjen, të modifikoni në mënyra të përgjegjshme, të shikoni rishikimet e faqeve, të shtoni paraqitjen CSS dhe Javascript, të ndryshoni shkëlqimin e UI (ka një modalitet të errët), dhe më shumë. Ajo që do të shihni këtu do të varet nga versioni që keni. Për shembull, versioni Lite nuk do të ketë mundësinë për të ruajtur një shabllon.

mjetet ndërtuese

Një nga gjërat që pëlqejnë shumica e njerëzve është të kenë zona me përmbajtje të plotë. Whatfarë dua të them me këtë është një zonë me përmbajtje që përfshin të dy skajet e faqes si kjo:

zona e përmbajtjes me gjerësi të plotë

Edhe pse Beaver Builder ka një mundësi për ta kthyer zonën e përmbajtjes në gjerësi të plotë, nuk funksionoi për mua menjëherë. Më duhej të bëja disa konfigurime me temën time përpara se të funksiononte gjerësia e plotë.

Për ta bërë atë të funksionojë për Astra, unë personalizova paraqitjen e temës dhe vendosa enën Gjerësia e plotë / e shtrirë.

vendosur enën në gjerësi të plotë / shtrirë në temën Astra

Pastaj u ktheva tek ndërtuesi i faqeve, shkova në Parametrat globale, dhe vendosi gjerësia e paracaktuar e rreshtit dhe gjerësia e përmbajtjes së paracaktuar të rreshtitGjerësia e plotë.

cilësimet globale - gjerësia e paracaktuar e rreshtit dhe gjerësia e përmbajtjes së parazgjedhur të rreshtit

Duke bërë këtë bëri hile. Por unë mendoj se kjo është diçka që Beaver Builder duhet të përmirësohet pasi që është pothuajse një tipar standard në ndërtuesit e faqeve të tjera që të jenë në gjendje të vendosin një rresht në gjerësi të plotë të drejtë brenda ndërtuesit të faqeve pa nevojë për konfigurime shtesë të temave.

Të largoheni nga rruga pak papërshtatshëm të vendosur një rresht me gjerësi të plotë, ndërtues faqe në vetvete është e lehtë për të mësuar dhe përdorur. Ju nuk do të duhet të shkoni prapa dhe me radhë shumë artikuj-si për të bërë diçka për të punuar. Ndërfaqja e pastër gjithashtu ju lejon të eksploroni gjithçka me ritmin tuaj pa ju mërzitur.

Tani le të marrin një vështrim nga afër tiparet e Beaver Builder Lite dhe versionet Pro.


Karakteristikat e Beaver Builder: Free / Lite Vs. pro

Beaver Builder ka një version Lite / Free dhe një version premium të ofruar në 3 pako. Në këtë pjesë, ne do të shqyrtojmë sesi tiparet ndryshojnë në këto versione.

Versioni Lite / Free është në dispozicion në repon e shtojcave të WordPress. Edhe pse patjetër që mund të krijoni një faqe të thjeshtë në internet me versionin Lite / Free, ajo është e zhveshur nga të gjitha tiparet e fuqishme të versionit pro, kështu që është me të vërtetë e mirë vetëm për një demonstrim nëse doni të merrni një mendim për mënyrën se si Beaver Builder punon në përgjithësi. Por nëse jeni serioz në krijimin e një faqe në internet që mund të marrë rezultate për biznesin tuaj, përmirësimi në versionet premium është mënyra për të vazhduar.

Modulet Themelore (Falas Vs. Pro)

Një nga kufizimet e Beaver Builder Lite është shumë pak module themelore të përfshira. Lite ka vetëm 5 module themelore ndërsa versioni Pro ka 8 module themelore përfshirë butona, ndarës dhe kreu:

Module Lite vs Pro

Duke mos qenë në gjendje të shtoni një buton në një faqe në internet heq pikën e krijimit të një faqe në internet. Unë me të vërtetë nuk mund ta imagjinoj një faqe në internet pa një buton të vetëm. Kjo do të thotë të kesh një derë pa një derë!

Pra, siç thashë më parë, versioni falas nuk është me të vërtetë i mjaftueshëm për të krijuar një faqe interneti serioze.

Modulet e Avancuara (Versioni Pro)

Përveç moduleve themelore, versioni Pro gjithashtu ka module të përparuara që do të shtojnë edhe më shumë funksionalitet në faqen tuaj të internetit. Modulet e përparuara përfshijnë një rrëshqitës të përmbajtjes, hartë, ikona, slideshow, galeri, formë kontakti, thirrje për veprim, thirrje, butona sociale, një numërim dhe shumë më tepër.

module të përparuara të versionit Pro

Modelet (Versioni Pro)

Një tjetër gjë që i mungon versionit Lite janë shabllonet e bëra paraprakisht të përfshira në versionin Pro. Edhe pse personalisht nuk jam adhurues i këtyre shablloneve, ato mund t’ju ndihmojnë t’ju japin frymëzimet e dizajnit dhe diku për të filluar nëse fillimi me një kanavacë bosh është shumë frikësuese.

Modelet klasifikohen në faqet e uljes dhe faqet e përmbajtjes:

modele të para-bëra - faqja e uljes dhe faqja e përmbajtjes

Krijimi dhe Ruajtja e Modeleve Tuaja (Versioni Pro)

Kur krijoni një plan urbanistik, për të cilin jeni të kënaqur dhe dëshironi të përdorni në faqe të tjera të faqes tuaj të internetit, nuk dëshironi të kaloni orë të tëra duke kopjuar çdo modul dhe rresht të vetëm. Kjo do të ishte një humbje e madhe kohe!

Versioni Pro ju lejon të ruani çdo shabllon të krijuar, në mënyrë që të mund ta ripërdorni atë në faqe të tjera.

Për të ruajtur një shabllon, thjesht shkoni te Tools dhe klikoni Ruaj modelin:

ruaj një shabllon

Ju mund të gjeni templates tuaja ruajtur së bashku me para të bëra templates:

shabllone të ruajtura

Ruajtja e rreshtave, kolonave dhe moduleve

Ju gjithashtu mund të ruani rreshta individuale, kolona, ​​dhe module kështu që ju mund të ripërdorimin ato në faqet tuaja të tjera. Për ta bërë këtë, klikoni në ikonën e pikëllimit të elementit që dëshironi të ruani dhe klikoni Ruaje si në fund.

Jepini asaj një emër, dhe këtu do t’ju jepet mundësia ta bëni global. Një element global shfaqet në shumë faqe në faqen tuaj, por mund të redaktohet në një vend. Do të shohim më nga afër këtë veçori më vonë. Rreshtat, kolonat dhe modulet tuaja të ruajtura mund të gjenden duke klikuar në ikonë blu Plus së bashku me modulet, rreshtat dhe modelet e ndërtuesit.

duke kursyer një rresht

Rreshtat globale (Versioni Pro)

Siç thashë më parë, kur kurseni një rresht dhe madje një modul, do t’ju jepet mundësia ta bëni atë Global. Do të dini që diçka është globale nga portokalli global etiketa përkrah saj:

elementet globale kanë etiketa portokalli

Kur redaktoni një element global, gjëja e parë që do të vini re është linja që e rrethon do të jetë portokalli në vend të blu. Gjithashtu, kur klikoni në ikonën e pikëllimit, do të shkoni hapur për një dritare të re ku ju do të bëni të gjithë redaktimin.

Pasi të keni përfunduar redaktimin e elementit global, goditni publikoj, dhe të gjitha ndryshimet që sapo keni bërë do të pasqyrohen në elementin global në të gjitha faqet.

redaktimi i një elementi global

Karakteristika e importit / eksportit (Versioni Pro)

Imagjinoni të krijoni një shabllon aq të bukur sa të doni ta përdorni edhe në faqet e tjera të internetit. Versioni Pro e bën këtë të lehtë për tu bërë pasi mund të krijoni shabllonet tuaja dhe t’i eksportoni / importoni në një uebfaqe tjetër.

Për të eksportuar një shabllon, në pultin e WordPress, shkoni te Tools > eksport dhe zgjidh templates. Në dropdown poshtë atë, zgjidhni nëse doni të eksportit të gjitha templates apo vetëm ato të veçanta.

Pasi të keni zgjedhur se çfarë të eksportoni, goditni Shkarkoni skedarin e eksportit. Do të shkarkoni një skedar XML.

eksportimi i një modeli

Për të importuar një shabllon, shkoni te Tools > import > WordPress. Nëse është hera e parë që importon, do të thotë Instaloje tani, por nëse jo, do të thotë Drejtoni Importuesin. Drejtoni importuesin dhe zgjidhni skedarin XML që dëshironi të importoni.

importimin e një template

Të gjitha të templates tuaja të importuara do të gjenden në Modele të ruajtura brenda ndërtuesit Beaver.

Opsione në Sfond (Pa Vs. Pro)

Në të dy versionet falas dhe me pagesë, mund të ndryshoni sfondin e çdo rreshti. Versioni falas do t’ju lejojë të përdorni një sfond me ngjyra, gradient, foto ose video. Me versionin e paguar, do të keni mundësi të bëni të gjitha ato dy opsione më të avancuara të sfondit: paralelja dhe shfaqja e prezantimit.

Lite vs opsionet e sfondit Pro

Kontrolli i plotë i faqeve (Versioni Pro me Beaver Themer)

Normalisht, ndërtuesit e faqeve nuk janë në gjendje të modifikojnë zona specifike të një faqe në internet si headers, footers, dhe sidebars, si dhe faqet e krijuara nga WordPress, si postime të vetme në blog, faqe arkivi dhe 404 faqe. Por ndërtuesit e faqeve më të larta kanë gjetur rrugëdalje për këto dhe kanë përfshirë veçori në versionet e tyre të paguara që do t’u lejojnë përdoruesve të modifikojnë këto zona më parë të paprekshme.

Ju gjithashtu mund ta bëni këtë me Beaver Builder me shtesën e tyre të quajtur Beaver Themer. Me këtë shtesë ju do të jeni në gjendje të ndërtoni çdo pjesë të faqes tuaj në internet me Beaver Builder. Do të jeni në gjendje të hartoni vetë kokat, këmishat, postimet në rrjet, faqet e arkivit, zonën me përmbajtje dinamike dhe më shumë.

Pamje shumë e mrekullueshme, por duhet që të kapni edhe 199 dollarë shtesë në vit që të mund ta bëni atë.

Qasja dhe kufizimi i përdoruesit (Falas vs Pro)

Një tipar me të vërtetë e dobishme është Qasja e përdoruesit ku mund të lejoni ose kufizoni aksesin në disa aspekte ndërtuesish në role të ndryshme faqesh. Kjo do të vijë në dispozicion nëse doni të bllokoni dizajnin dhe të lejoni vetëm një person, si një shkrimtar i përmbajtjes, të jetë në gjendje të redaktojë përmbajtjen.

Cilësimet për Përdoruesin në versionin Lite janë të kufizuara në krahasim me versionin premium. Me versionin Lite, ju do të jeni në gjendje të kufizoni hyrjen në përmbajtje vetëm ose përmbajtja dhe dizajni.

Por me versionin e paguar, ju mund të lejoni që role të caktuara të faqeve të redaktohen rreshtave, kolonave dhe moduleve globale. Ju gjithashtu mund të lejoni që role të caktuara të hyjnë në menu menaxheri ndërtues dhe mjet eksportues shablloni.

Cilësimet e hyrjes së përdoruesit të Beaver Builder Lite

Cilësimet e hyrjes së përdoruesit të Beaver Builder Lite

Cilësimet e hyrjes së përdoruesit të Beaver Builder Pro

Cilësimet e hyrjes së përdoruesit të Beaver Builder Pro

Ndihmë me përparësi (Versioni Falas Vs. Pro)

Konsumatorët Premium marrin mbështetje prioritare nga ekipi i Beaver Builder, por kjo do të pritet vetëm nga një kompani në një model freemium. E gjithë përvoja ime e kaluar në marrjen e ndihmës së tyre me diçka ka qenë e këndshme dhe e shpejtë. Mbështetësit e tyre të teknologjisë i dinë vërtet produktet e tyre dhe gjithmonë dukej se rregullojnë çfarëdo çështje që kam pasur në një periudhë të shkurtër kohe.

Gjithashtu i disponueshëm për të gjithë është i tyre Njohuri baze ku do të gjeni përgjigje për pyetjet para shitjes dhe gjithçka që lidhet me mënyrën e përdorimit të Beaver Builder dhe zgjidhjen e problemeve të zakonshme me ndërtuesin e faqeve të tyre.


Përgjegjësia në celular

Lidhur me videon time të rishikimit, unë bëra disa vërejtje në lidhje me reagimin e lëvizshëm të Beaver Builder, por shpejt pas publikimit të videos të gjitha ato çështje u zgjidhën me shpejtësi.

Siç thashë në videon time, kam urrej redaktimin celular në Beaver Builder. Ishte një rrëmujë absolute pasi previews celular nuk treguan me saktësi se si duket faqja në pajisje të ndryshme.

Por fatmirësisht ekipi Beaver dëgjoi dhe përmirësoi menjëherë çështjet. Tani përvoja e redaktimit celular brenda ndërtuesit është shumë më e mirë. Ju mund të shihni një pamje të saktë se si duket faqja në të dy tabletë dhe telefon celular dhe të redaktoni kur është e nevojshme.

Për të kaluar nga desktopi në redaktimin celular, thjesht klikoni në shigjetë rënëse në pjesën e sipërme të majtë të ekranit dhe klikoni Redaktimi i përgjegjshëm.

redaktimi i përgjegjshëm

Pastaj do të mund të shihni se si faqja juaj duket në tablet dhe telefon celular duke klikuar ikonat përkatëse në krye të faqes:

redaktimi i përgjegjshëm - tableti dhe telefoni celular

Beaver Builder Pro: Prmimet

Beaver Builder Pro vjen në tre pako, Paketa Standard, Pro dhe Agjenci.

Bemimet Pro Beaver Builder

Do paketë ju lejon të përdorni Beaver Builder në një numër të pakufizuar faqesh, ju kualifikon për mbështetje përparësore për një vit derisa skadimi i licencës, dhe ju jep mundësinë e përdorimit të moduleve dhe modeleve premium.

Dallimi kryesor midis të treve është që ju do të merrni vetëm hyrje në Temën e Beaver Builder me paketën Pro dhe Agency.

Whatfarë është Tema e ndërtuesit kastor?

Disa tema thjesht nuk funksionojnë mirë me Beaver Builder. Ekzistojnë disa cilësime të papajtueshme që e bëjnë të vështirë ekzekutimin e vizionit tuaj krijues për faqen tuaj.

Kastor Builder Theme është një temë kuadër që është i integruar me plugin Beaver Builder, kështu që ju nuk do të ketë ndonjë problem me pajtueshmërinë dhe gjësend. Me fjalë të tjera, me paketën Pro dhe Agency, do të merrni një ndërtues faqesh dhe një temë plotësisht të pajtueshme.

Së fundi, vetëm paketa Agjencia ofron etiketimin e bardhë, e cila është ajo ku ju mund të hiqni përdoruesit emrin e Beaver Builder zakonisht në futboll të faqes dhe ta zëvendësojë atë me markë e tyre. Zhvilluesit e uebit që krijojnë faqe interneti për klientët zakonisht kanë nevojë për këtë veçori pasi që gjithnjë e më shumë kompani duan të shohin emrat e tyre të markave në vend të ndonjë kompanie ndërtimi faqesh.

Vlera për çmimin

Unë do të duhet të jem i sinqertë dhe të them se megjithëse Beaver Builder është një ndërtues i mahnitshëm, i besueshëm i faqeve, ka shumë mjete të ngjashme që mund të bëjnë atë që bën me një kosto më të ulët.

Paketa Pro nuk ndryshon shumë nga pakoja Standard, përveç funksionit tematikë dhe multisite, të cilat për mua personalisht janë të panevojshme pasi që shpesh përdor temën Astra sidoqoftë për çdo faqe në internet që ndërtoj, dhe nuk përdor me të vërtetë multisite.

Kështu që mendoj se varet vërtet nga ajo që ju nevojitet si përdorues. Nëse ju jeni një zhvillues apo agjenci që ka nevojë për një temë kornizë që është e garantuar për të punuar me Beaver Builder, dhe në qoftë se keni nevojë për funksionin multisite dhe / ose etiketimin e bardhë, pastaj të marrë paketat më të larta është definitivisht ia vlen.

Politika e rimbursimit

Nëse jeni tipi që dëshironi të jeni në gjendje të provoni së pari një produkt para se të vendosni nëse është përshtatshmëria e duhur, mund të shkoni përpara dhe të blini një paketë dhe të kërkoni një rimbursim brenda 30 ditëve nga blerja nëse konstatoni se ndërtuesi nuk nuk do të përmbushë pritjet e tua.

Rinovimi i licencës

Sa i përket licencës, ajo skadon pas një viti dhe automatikisht rinovon si parazgjedhje. Nëse nuk e rinovoni licencën tuaj, do të keni akoma mundësi të hyni në përmbajtjen tuaj, por të gjitha formatimet do të zhduken. Ju mund të rinovoni licencën tuaj me një zbritje prej 40%.


Beaver Builder: averfarë më pëlqen në lidhje me të

 • Beaver Builder është bërë nga një kompani me reputacion që do të rrinë për një kohë të gjatë, duke siguruar azhurnime të rregullta dhe mbështetje të klientit.
 • Sshtë një ndërtues miqësor me zhvilluesit me kode të pastra dhe azhurnime të besueshme.
 • Ata zbatuan kaq shumë përmirësime në të kaluarën bazuar në ankesat e përdoruesve, dhe kjo është një shenjë që mendimet e përdoruesve nuk do të bien në vesh të shurdhër.
 • Redaktimi i përgjegjshëm celular tani po funksionon vërtet mirë.
 • Ky krijues i faqeve mund të mbështetet për azhurnimet që nuk do të prishin faqen tuaj të internetit dhe përgjigje të shpejtë për çështjet. E përkryer për agjensitë dhe zhvilluesit e uebit që kanë nevojë për 100% besueshmëri për projekte me interes të lartë.
 • Beaver Builder ka pak gjëra që e bëjnë jetën e përdoruesve më të lehtë se ndërtuesit e faqeve të tjera nuk i kanë. Për shembull, brenda krijuesit të faqeve ka një lidhje të drejtpërdrejtë me pultin e WordPress ose Customizer Theme që hapet në një skedë të re, në mënyrë që të mund të qëndrosh në ndërtuesin e faqeve.
 • Mbështetja e tyre është me të vërtetë e klasit botëror me përgjigje të shpejtë dhe zgjidhje që funksionojnë.

Beaver Builder: Atë që nuk më pëlqen

 • Zhvillimi mund të jetë mjaft i ngadaltë në kuptimin që kërkon më shumë kohë që ata të shtojnë veçori të reja. Pra, nëse doni të krijoni një stil më të përparuar ose modele të ndezura, do të duhet të përdorni shtesa të palëve të treta. Problemi me disa prej këtyre shtesave është, përveç që ato kushtojnë ekstra, disa nga azhurnimet e tyre do të shkaktojnë probleme për shkak të papajtueshmërisë ose me vetë Beaver Builder ose me WordPress. Ajo i bën gjërat më të komplikuara pasi tani duhet të merreni dhe të komunikoni me dy kompani të ndara për të zgjidhur problemet.
 • Modelet e tyre të primit zbehtë në krahasim me shabllonet e ndërtuesve të tjerë të faqeve premium.
 • Jo zhbëj / rivendos! Kjo mund të jetë më e bezdisshme sesa mendoni.
 • Për të mundësuar gjerësi të plotë për zonat e përmbajtjes, më duhej të rregulloja temën Astra jashtë Beaver Builder, ndërsa në ndërtuesit e faqeve të tjera përdoruesit mund të aktivizojnë përmbajtje me gjerësi të plotë për pothuajse çdo temë të drejtë brenda ndërtuesit.

Rishikimi i Beaver Builder: Mendimet përfundimtare

Megjithë kufizimet e saj, Beaver Builder është ende një shtesë e besueshme, e lehtë për t’u përdorur në faqen e WordPress, e cila personalisht kam përdorur për të krijuar faqe në internet të mahnitshme. Kodi i tij i pastër, karakteristikat miqësore për zhvilluesit, azhurnimet e besueshme dhe mbështetja e madhe e bëjnë atë një nga ndërtuesit më të mirë të faqeve atje në treg.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map