Kuptimi i vendndodhjeve të databazëve (pse më mirë)

Sa faqe në internet ka në botë? A do të jetë i befasuar për të mësuar se ka pak më shumë se një miliard faqet e internetit? Kjo do të thotë që ekziston një faqe në internet për çdo tetë persona.


Sigurisht, kjo nuk do të thotë që të gjitha këto faqe në internet janë aktive. ajo’vlerësohet se vetëm rreth 200 milion prej tyre janë duke u përdorur në mënyrë aktive. Midis këtyre janë qindra miliona emra ekzistues të pritësve.

Nëse ka qindra miliona faqe në internet, të gjithë kanë nevojë për një ofruesi i pritjes. Vlerësohet se aktualisht ka qindra dhe, në varësi të kujt ju pyesni, mijëra ofrues dhe serverë pritës në të gjithë planetin.

Pronarët e bizneseve të vogla dhe individët që kanë faqet e tyre të internetit kanë vite që përdorin këta ofrues të pritjes. Për këta individë, sherri i vendosjes së një priti të tyre nuk ia vlen. Mikpritja jashtë faqes është aty ku është për ta.

Situata është e ndryshme me kompanitë më të mëdha. Shumë kompani më të mëdha kanë vendosur të mbajnë uebfaqen e tyre’serverat në vend. Ose mund të përdorin qendra private të të dhënave. Shumë janë migrimi i llogaritjeve të tyre në cloud. Kjo ka çuar në një shpërthim në sasinë e qendrave të të dhënave që ka në të gjithë botën. Centerdo qendër e re e të dhënave është më e madhe se ajo që i parapriu.

Aktualisht ka rreth 500 qendra të të dhënave hiperskale në të gjithë botën. Këto përfshijnë qendrat e të dhënave të përdorura nga Facebook, Amazon, Google, Alibaba dhe Baidu.

Për më tepër, ekzistojnë qendra të të dhënave me madhësi të ndryshme që tejkalojnë 8.6 milion.

Në kohën e këtij shkrimi, qendrat e mëdha të të dhënave përbëjnë më shumë se 70 përqind të ndërtimit të qendrës së të dhënave të ofruesit të shërbimeve kur bëhet fjalë për hapësirën në të gjithë botën..

Këto qendra të të dhënave kanë një ndikim masiv në jetën e njerëzve të përditshëm. Për këtë arsye, është e kuptueshme që shumë kanë pyetur se ku ndodhen këto qendra të mëdha të të dhënave.

Ku janë vendosur Qendrat e Mëdha të të Dhënave në botë?

Mund të jetë e vështirë të krahasosh madhësinë e qendrave të ndryshme të të dhënave në të gjithë botën. Kjo për shkak se disa qendra të të dhënave janë vetëm ndërtesa që kanë një ton serverë në to. Të tjerët kanë pajisje, përfshirë hapësirat e kongreseve, zyrat dhe madje edhe hapësirat e jetesës.

Kur ju mbani me lajme në qendrat e të dhënave, duket se çdo muaj të vetëm nuk është një projekt i ri që është duke u shpallur. Duket sikur kompanitë janë në një konkurrencë për të dalë jashtë njëri-tjetrit duke krijuar qendra të të dhënave që janë më të mëdha dhe më të mira se ato që kanë ardhur para tyre. Kur shikoni qendrat e të dhënave të përcaktuara në një hartë, ju qartë shihni se sa përpjekje dhe burime financiare janë duke u investuar në krijimin e tyre.

Garimi për të qenë më i madhi

Kur ju shikoni planet për disa nga qendrat e të dhënave që do të vijnë në internet në vitet e ardhshme, ju nuk mund të ndihmoni por të mos mahniteni nga mënyra sesi këto qendra të reja do të xhuxhojnë mega qendrat që janë ndërtuar gjatë viteve të fundit.

Kishte një kohë kur objektet si Qendra e Teknologjisë e Lakeside e vendosur në agoikago, Illinois ose Switch’Objekti SUPERNAP në Las Vegas u konsiderua si qendrat më të mëdha të të dhënave në botë, secila prej tyre ka rreth 1.000,000 ft.².

Aty konkurrentët më të afërt ishin qendrat e të dhënave që kishin diku midis 400,000 ft.² dhe 600,000 ft.². le të’Nuk jemi fëmijë vetë, kur u hapën këto qendra të të dhënave, ata gjithashtu u konsideruan si behemoths. Si kanë ndryshuar gjërat. Tani, një qendër e të dhënave që ka 1.000.000 ft.² mezi është një përmbledhje në hartë. Projektet e qendrës së të dhënave që janë duke u ndërtuar aktualisht përfshijnë kampe shumë-ndërtuese me miliona pamjet katrore. Ato janë dizajnuar me fleksibilitet në mendje. Qëllimi është që të jemi në gjendje të vazhdojmë të zhvillojmë qendrën e të dhënave bazuar në kërkesën aktuale.

Vetëm mendoni për Qendra e të Dhënave Telekomit të Kinës. Qendra është e vendosur në Parkun e Informacionit Inner Mongolia. Në kohën e këtij shkrimi, kjo është qendra më e madhe e të dhënave në botë. Mbulon një mbresëlënëse prej 10,700,000 ft.. Isshtë shtëpia e një qendre të datimit të kompjuterave, qendrave të thirrjeve, zyrave, lagjeve të stafit dhe depove. Ky është një qendër e shtrenjtë e të dhënave. Mendohet se ka kushtuar më shumë se 3 miliard dollarë për të ndërtuar. Pra, merrni atë Qendrën e Teknologjisë Lakeside.

Vorbull i Qendrës së të Dhënave në botë

Rruga e qendrës së të dhënave në Loudoun County, VA konsiderohet të jetë një Data Ctr., Vortex. Ekzistojnë një sërë faktorësh që kanë kontribuar në këtë, duke përfshirë infrastrukturën në zonë, vendndodhjen e zonës dhe stimujt që janë përcaktuar nga zyrtarët qeveritarë.

data e të dhënave botërore

Duke diskutuar rëndësinë e qarkut të tyre, Zyra Loudoun e Zhvillimit Ekonomik ka deklaruar se përpjetë e 70 për qind e trafikut të internetit rreth bota rrjedh nëpër Loudoun’Qendrat e të dhënave çdo ditë.

Kur e dëgjoni për herë të parë këtë, mund të tingëllojë pak e ekzagjeruar derisa të kuptoni se konsumatorët hiper mega të të dhënave, përfshirë Facebook, Amazon dhe Microsoft, të gjithë zotërojnë ose marrin me qira pasuri të paluajtshme në atë zonë. Përveç këtyre behemoths, ka 3,000 ndërmarrje të tjera të teknologjisë që marrin me qira ose zotërojnë hapësirë ​​në atë zonë.

Fabros Ashburn Qendra Corporate DuPont si edhe Campus Digital Realty Ashburn janë disa nga objektet e mëdha që një thirrje Loudoun County shtëpi. Ka më shumë se 60 objekte në zonë, duke zënë hapësirë ​​miliona metra katrorë. Ky numër po rritet çdo ditë.

Diçka e ngjashme po ndodh në Mongolinë e Brendshme. Kina po përfiton nga moti i freskët, reshjet e bollshme dhe pronat e tjera unike të asaj zone për të krijuar mega qendra që janë miliona metra katrorë të mëdhenj.

Sigurisht, si me Qendrën e të Dhënave të Telekomit të Kinës të përmendur më parë, jo të gjithë hapësirën në këto qendra të të dhënave përdoren për serverë. Disa nga hapësirat përdoren për strehim, zyra, ruajtje të ftohtë, shërbime biznesi dhe pothuajse për çdo gjë tjetër që kompjuterët mund të bëjnë. Kina është në vendin e dytë, por i duhet të bëjë një rrugë të gjatë përpara se të afrohet me Shtetet e Bashkuara.

Shtetet e Bashkuara aktualisht pret gjysmën e botës’100,000 faqet e internetit më të vizituara. Kina dhe Gjermania çdo mikpritës rreth 5,000 nga faqet kryesore. Phoenix, Arizona është qyteti më i njohur për faqet e internetit më të njohura. Një arsye për këtë është fakti se web hosting GoDaddy gjigand, së bashku me të Kirit, Një dhe Digital Realty Trust, e bëjnë shtëpinë e tyre në Phoenix, Arizona.

Allshtë gjithçka në lidhje me vendndodhjen

Qendrat e mëdha të të dhënave janë të shtrenjta për t’u ndërtuar dhe të shtrenjta për t’u ruajtur. Ata prodhojnë shumë energji dhe nxehtësi, kështu që ata kanë nevojë për sisteme të ndërlikuara ftohjeje, si dhe sisteme të ndërlikuara të rrjetit. Shumë qendra të të dhënave përdorin të njëjtën sasi të energjisë që i nevojitet një qyteti me madhësi të mesme.

Natyrisht, për shkak të sasive të mëdha të të dhënave të sigurta që këto qendra të të dhënave i mbajnë, ato duhet të jenë të sigurta dhe të besueshme. Në të njëjtën kohë, ata duhet të jenë mjaft fleksibël për të ndryshuar me nevojat e klientëve të tyre. Në zgjedhjen e vendndodhjes së duhur për një qendër të madhe të të dhënave, kompanitë duhet të marrin në konsideratë koston e energjisë elektrike, sa tokë do të kushtojë dhe sa larg të dhënat e tyre do të duhet të udhëtojnë për të arritur atje ku duhet të shkojë.

Kur mendoni për shpejtësinë e transferimit të të dhënave dhe vendndodhjen e një qendre të të dhënave, kompanitë duhet të marrin në konsideratë përdoruesit për të cilët do të shërbejnë. Për shembull, Bursa e Nju Jorkut kërkon shpejtësi të transferimit të të dhënave në nën milisekonda. Për të ofruar këtë shërbim, qendra e të dhënave duhet të jetë sa më e afërt me individët për të cilët po shërben. Në rastin e Bursës së Nju Jorkut, ajo duhet të jetë brenda 50 milje.

Njerëzit normalë nuk kërkojnë shpejtësi të transferimit të të dhënave kudo afër kësaj shpejt. Shumica e njerëzve bëjnë mirë me shpejtësinë e transferimit të të dhënave të matura me fraksione sekondash. Për shembull, kur flasim për objektin Supernap të Switch-it në Las Vegas, ne po flasim për një strukturë që është 270 milje larg nga Las Vegas. Të dhënat mund të transferohen nga qendra e të dhënave në Las Vegas në shtatë ms.

Facebook ka ndërmarrë një qasje të re duke ndërtuar një qendër të dhënash në buzë të Rrethit Arktik nga Suedia Veriore. Ky vend i lejon Facebook-ut të përfitojnë nga gjeneruesit e hidrocentraleve për të furnizuar serverët e tyre. Ata janë në gjendje të përdorin ajrin e Arktikut për të ftohur serverat e tyre. Kjo e bën serverin e Facebook-ut në Rrethin Arktik me energji të efektshme.

Zhvilluesit e tjerë të qendrës së të dhënave janë duke ndjekur kërkesën. Ata po kërkojnë mënyra për të përdorur energjinë e gjelbër për të zvogëluar ndikimin e qendrave të tyre të të dhënave në mjedis ndërsa në të njëjtën kohë ulin koston e drejtimit të tyre.

Rritja Meteorike e Internetit

Nëse lexoni me një shpejtësi mesatare, nga koha kur filluat të lexoni këtë artikull deri më tani, janë krijuar më shumë se 1.200 faqe interneti. Kjo nënvizon ndikimin e madh që World Wide Web po ka. Së shpejti, qendrat e të dhënave që kanë 2,000,000 ft. Nuk do të përfshihen në qendrat më të mëdha të të dhënave në botë. Ne do të ngjarë të shohim më shumë theksin vendosur në Infrastrukturën si një shërbim, si dhe platformë si një shërbim. Këto dy teknologji, të shoqëruara me Softuerin si Shërbim, po i bëjnë qendrat e të dhënave gjaku i biznesit.

Tregu i koncerteve po luan gjithashtu një rol të madh në këtë. Ka kaq shumë njerëz që janë duke fituar para nga Interneti. Tani është më e rëndësishme se kurrë që ju të jeni në gjendje të identifikoni nikoqirin më të mirë të faqes në internet, të mësoni se si funksionon infrastruktura e tyre dhe të siguroheni që ato po matin sipas nevojave tuaja.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map