Hfarë ndodh pas një faqe në internet është bllokuar

Ajo duhet të vijë si befasi për askënd që hakimi i faqes në internet është në rritje. Daydo ditë sjell lajme për shkelje të të dhënave, mohimi i shërbimit (DoS) sulme, dhe informacion financiar të komprometuar.


CNN Para kohët e fundit nxorën në pah disa nga hakerat më të profilit të lartë të 2017 me kompani si Equifax, Uber, Yahoo, dhe madje edhe regjistrimet e votuesve të shtetit që binin pre e hakerave.

Ja çfarë mund të ndodhë pasi të jetë hakuar një faqe…

Hakerët janë të pamëshirshëm, dhe pasi të kenë fituar hyrjen ose hyrjen në një faqe në internet, ata ka të ngjarë të përdorin faqen për të infektuar njerëzit dhe ofruesit e tjerë, duke fituar qasje në të dhëna konfidenciale, duke i drejtuar vizitorët tuaj në faqet e internetit me qëllim të keq, ose madje edhe duke kryer një DoS ( mohimi i shërbimit) sulmi në tuajat ose faqet e tjera. Asnjë e saj është e mirë. Por hapi numër një është identifikimi i hackit.

Shtë e rëndësishme të mbani mend që nuk është fundi i botës, dhe ka të ngjarë të keni fat që të mos merrni vëmendjen e CNN Money, por ka punë për të bërë. Duke qenë upfront dhe komunikues me të gjithë të përfshirë (duke përfshirë edhe konsumatorët) është i një rëndësie të madhe dhe duhet të jetë parim juaj udhëzuese si ju punoni me këtë ngjarje fatkeqe.

Hapi i parë…

Confirm

Nëse don’e dini me siguri që ka ndodhur një hack, provoni të përdorni një mjet falas si Google’Raporti i transparencës të shkruani emrin tuaj domain dhe të shohim nëse ndonjë paralajmërimet janë dhënë. Nëse keni qasje në malware ose softuer të sigurisë që zbulojnë viruse, referojuni gjithashtu atij në ndihmë për të vlerësuar situatën.

Disa nga përgjigjet që duhet të merrni janë disi pushtuese dhe kërkojnë kohë, kështu që është më e mira për t’u siguruar që të bëni një hak dhe të mos funksiononi me supozimin.

Sapo të konfirmohet hack-i duhet…

reagoj

mbrojtja e fjalëkalimitNdërsa paniku nuk është qasja më e mirë në çdo situatë, është thelbësore që edhe ju të pranoni që koha është thelbësore. Sa më gjatë zgjatet një hile, aq më shumë dëm mund të bëhet. Shtë më mirë të keni një plan në vend dhe të veproni me shpejtësi për ta ekzekutuar atë plan.

Këtu janë hapat që duhet të ndërmerrni kur e dini me siguri se faqja juaj e internetit është hackuar (jo domosdoshmërisht në rend prioritar).

 1. Informoni hostin tuaj – qoftë ju’janë partnerizuar me një nga këto hostet në internet ose një tjetër, ju duhet menjëherë të kuptoni mbështetjen e tyre teknike për ndihmë dhe vlerësim. Vitshtë me rëndësi jetike që ata e dinë që faqja juaj është hakuar. Ata gjithashtu duhet të jenë burim dhe mund të jenë në gjendje të japin informacione se si u hakua faqja. Mund të ketë fusha të tjera në serverin e tyre të vendosur në rrezik nga hack gjithashtu. Më së miri për t’i përfshirë ato herët.
 1. Ndryshoni të gjithë fjalëkalimet – sigurohuni që të ndryshoni fjalëkalimet për përdoruesit e brendshëm, administratorët dhe çdo hyrje të përbashkët të përdorur nga mbështetja. Fjalëkalimet e administratorit me ofruesin tuaj të pritësit gjithashtu duhet të azhurnohen. Sigurohuni që përdorni fjalëkalime të forta kur bëni azhurnime.
 1. Konsideroni Rivendosjen e sitit nga një kopje rezervë – në varësi të natyrës së biznesit ose uebfaqes tuaj, mund të jetë e mundur vetëm për të rivendosur faqen e internetit nga një kopje rezervë, duke e mbështetur në mënyrë efektive faqen në gjendje / pikë në kohë para hakut. Kjo mund të jetë një masë çuditërisht e thjeshtë dhe efektive në ndalimin e një sulmi.
 1. Karantinoni Faqen Tuaj – përsëri, në varësi të natyrës së uebfaqes, do të ishte më së miri të merreni offline për të kufizuar dëmin e mundshëm dhe arritjen e hakerave. Ndërsa hack-i mund të jetë akoma në fuqi, kjo të paktën mund t’i parandalojë ata të kenë qasje të mëtejshme ose duke përdorur faqen tuaj për të arritur përdorues shtesë ose faqet e partnerit.
 1. Nëse është e mundur – Hiq Hack – nëse ju’Ju keni një ekip të dedikuar për përgjigje të TI-së me aftësinë për të hequr hack, ose keni një virus ose softuer malware të aftë të izoloni sulmin, pa thënë se duhet të bëni menjëherë atë që mundeni për të larguar hakerat nga faqja juaj me çfarëdo mjeti në disponimin tuaj.

shërohem

1. Vlerësoni dëmin – ashpërsia e hackit mund të ndryshojë shumë. Përcaktimi i asaj që ka ndodhur dhe ku ka ndodhur dëmi do të ndryshojë në varësi të shtrirjes së hackit. Shikoni një të sinqertë dëmin.

2. Pastroni Faqen tuaj – pastroni drejtoritë dhe mbajeni sitin poshtë për aq kohë sa është e nevojshme për të siguruar si faqen e internetit, ashtu edhe çdo skedar

3. Pastroni serverin tuaj dhe bazat e të dhënave – merrni qasje të ngjashme pastrimi ndaj serverave dhe bazës së të dhënave tuaja (duke përmendur që hosti juaj mund të ketë nevojë të ju ndihmojë këtu).

4. Kryeni një përmbledhje të hollësishme – përcaktimi se si faqja juaj është hakuar duhet të hedhë dritë mbi dobësitë në siguri dhe gjithashtu duhet të nxisë një përmbledhje më të gjerë të protokolleve të sigurisë për t’u siguruar që nuk ka’t ndonjë mundësi të tjera në pritje për t’u shfrytëzuar nga hakerët.

5. Silleni atë përsëri në internet (nëse është e nevojshme) – nëse e keni ulur faqen tuaj për të adresuar hakimin, atëherë koha e saj për ta rikthyer atë dhe provoni të riktheheni ka një sens normaliteti.

6. Kontaktoni me palët e ndikuara – nëse fusha të tjera janë ndikuar, apo dhënat janë shkelur, e rëndësishme e saj që ju jeni ardhshme dhe transparent për atë që ngjau. Shtë një mundësi për të diskutuar masat parandaluese që ju’të marra dhe ndoshta të ndihmojnë për të riparuar çdo çështje imazhi që mund të lindë. Sigurohuni që marka juaj është e njohur për ndershmëri dhe transparencë.

forcoj

website-menaxhimitIdentifikoni rrezikshmërinë – duhet të merren masa të forta, demonstruese për të përfshirë të gjitha dobësitë e faqes në internet që ka zbuluar i gjithë ky proces. Merrni çfarëdo hapat e nevojshëm për të siguruar që hakerat të mos shfrytëzojnë më tej faqen tuaj në të ardhmen. Ky është një moment mësimor / i mësueshëm.

Pastroni dhe Ruani sitin – hapat e vazhdueshëm të monitorimit dhe sanimit do të forcojnë më tej sitin’Siguria dhe siguroni reagime të menjëhershme për çdo / të gjithë veprimtarinë e faqes në internet.

Mbajni softuer, shtojcë dhe mjete të azhurnuara vazhdimisht me versionet e fundit. Hiq skedarët, të dhënat dhe kodin e papërdorur ose të padëshiruar nëse është e nevojshme. Nëse shkrimet, pultet e kontrollit ose kontrollet e brendshme nuk ishin të mjaftueshme, sigurohuni që ata të forcohen për të siguruar një pamje të qartë të kërcënimeve të mundshme që shkojnë përpara.

Ndrysho hostet – Siç kemi diskutuar në faqet tona të statistikave të WordPress, një nga arsyet më të zakonshme që faqet e internetit hakohen është siguria e dobët e serverit. Kompanitë e zbritjes me zbritje shpesh nuk bëjnë një punë të shkëlqyeshme duke mbrojtur bazën e të dhënave të tyre dhe pasi një sulmues të ketë qasje në faqen tuaj do të rrezikohet.

Mendoni si kjo. Një bazë e dhënash e dobët e informacionit për klientët është në thelb një ndihmëse për hakerat. Në udhëzuesin tonë për pritje e lirë ne flasim për këtë në detaje të shkëlqyera duke diskutuar pyetjet e rëndësishme që duhet të bëni ndonjë kompani pritëse të nivelit më të ulët. Shikoni këtë udhëzues nga Marketingu i Diggity për të kuptuar më mirë disa nga pyetjet e rëndësishme që duhet të merren parasysh përpara se të vendosni një pritje në zbritje.

Leviz

Hack mund të ketë dëmtuar markën tuaj, biznesin, ose në fund të fundit është disi. Vitshtë me rëndësi jetike që, pasi të keni përfunduar të gjitha hapat e nevojshëm të pastrimit dhe zbutjes, të ktheheni në biznes si zakonisht. Provoni dhe rivendosni një ndjenjë normaliteti – normalitet i informuar. Të hutosh nuk është fundi i botës dhe, në fund të fundit, je në një kompani mjaft të mirë.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map