Farë është Bullet-Proof Hosting?

Ndërsa termi “antiplumb” mund të duket sikur është një gjë e mirë, në të vërtetë nuk është ashtu. Njerëzit e sigurisë në industrinë e uebit përdorin emrin për t’iu referuar shërbimeve të pritjes që janë të dobëta kur bëhet fjalë për ato që lejojnë klientët e tyre të ngarkojnë dhe shpërndajnë në faqet e tyre të internetit.


Ofruesit më të besueshëm të mbajtjes së faqeve në internet zakonisht kanë udhëzime të rrepta dhe një listë të gjatë rregullash që rregullojnë atë që klientët e tyre mund dhe nuk mund t’i vendosin në faqet e tyre.

Për më tepër, shumica e kompanive të mbajtura në internet nuk do të presin me vetëdije hakerat dhe organizatat me qëllim të keq, të cilët synojnë të shkelin ligjet ose të vjedhin të dhëna dhe para. Pritës të plumbave, sidoqoftë, krenohen me sigurimin e një strehimi të sigurt për këta lloj kriminelësh.

Hfarë ndodh në serverat pritës të plumbave?

Shpesh këto web pret plumb-provë janë gjenden në vendet me më të butë me zbatimin e ligjit i cyber-krimeve. Kjo siguron terren pjellor për organizatat me hije dhe hakerët njësoj kur e dinë se “don’pyet, mos’tregoni” qasja e hostit u lejon atyre të veprojnë pa ndëshkim dhe pa ndjekje penale për vjedhje të të dhënave, ryshfet, trafikim të paligjshëm dhe zhvatje.

Burimi: Raporti McAfee / CSIS 2018

Qëllimi kryesor i një pritës të plumbave është të qëndrojë në internet dhe mbajne klientin e tyre’të dhënat dhe letrat kredenciale të sigurta edhe nëse afrohet nga agjencitë e zbatimit të ligjit. Kjo është me të vërtetë ku termi “antiplumb” vjen nga pasi ata e paraqesin veten si të pathyeshëm.

ju’ka të ngjarë të keni dëgjuar për sulme botesh, ransomware, malware dhe sulme phishing. Farë mund të mos e dini nëse ekziston një rrjet nëntokësor që mbështet, lehtëson dhe strehon këta hakerë. Vendosja e këtyre hosteve antiplumb janë konfiguruar në mënyrë të ngjashme me kompanitë legjitime të pritjes, por ato janë shumë të buta me ato që lejojnë të priten në serverët e tyre.

Pritësit e plumbave përfitojnë nga ligjet e dobëta në vende të ndryshme për të mbështetur sistemin dhe për të përfituar nga aktivitetet themelore, të paligjshme të hakerave që ata presin.

Këto organizata poshtër me rregullat e tyre të dobëta dhe mbrojtjen e supozuar nga të zbatimit të ligjit janë një terren ushqyes për të gjithë që është e shëmtuar në lidhje me internet. Ata presin hakerë, kriminelë dhe përmbajtje të paligjshme. këtu’është vetëm një shije të asaj që ju mund të gjeni në një mori antiplumb’serverat.

malware

Hakerët kanë nevojë për një shtëpi për mjetet e tyre më fitimprurëse, dhe kryesori midis tyre është malware që i ndihmon ata të sulmojnë kompjuterët dhe faqet e internetit. Hakerët përdorin malware për të të dhëna të korruptuara, të marrë përsipër makinat e përdoruesve, të nxjerrë shpërblesë dhe faqet hack përmes dobësive të softverit. Peshkimi është një shembull i shkëlqyeshëm të një teknike të hakimit që ndihmon malware të hyjë në një kompjuter.

Uebfaqet e Tregut të Zi

Websitedo uebfaqe që promovon sjellje të paligjshme ose trafikim të paligjshëm të të dhënave, kontrabandës ose mallrave të vjedhura ka të ngjarë të pritet nga një server i provave me plumba. Këto site presin kumar të paligjshëm, pornografi për fëmijë, rrjete trafikimi njerëzor, terroristë, burime hakmarrjeje, të dhëna të vjedhura të kartave të kreditit, drogë, pasaporta false dhe shumë materiale dhe aktivitete të tjera të tregut të zi. Nëse mund të emëroni një veprimtari të paligjshme ose të paligjshme, ka të ngjarë të zhvillohet në njërën prej këtyre vendeve.

Rrjetet Bot

Bots janë një tjetër mjet i hakerave të përdorura për të sulmuar web serverët në skemat e mohimit të shërbimit (DDoS) ku qindra, mijëra, apo edhe miliona kompjutera në distancë që janë komprometuar dhe në thelb janë kthyer në mënyrë të paditur në një “bot” nga malware janë përdorur për të përplasur faqet. Ky është një tjetër mjet i preferuar i hakerave që rrëzojnë shpesh faqet e internetit dhe kushtojnë shitësit, bizneset dhe organizatat miliona në të ardhura të humbura ose trafik.

Dituria është Fuqia

Ndërsa mund të jetë mjaft e lehtë për të shmangur përdorimin e një shërbimi pritës të plumbave thjesht duke zgjedhur një sit të mirë-njohur, të rishikuar mirë, që nuk heq ose lehtëson nevojën për masa të zgjeruara të sigurisë. Kjo gjithashtu nuk do të thotë që hakerat që merren me hostet e provës së plumbave do të largohen. Marrja e hapave dhe masave të sigurisë do të ndihmojnë për të forcuar sigurinë dhe për të mbajtur faqet e internetit të sigurta në një ditë dhe moshë kur duket sikur sulmet po vijnë nga të gjitha palët.

Mënyra më e mirë për të luftuar hakerat dhe pritjet ndaj plumbave është të hiqni faqen tuaj te internetit si një synim dhe ta bëni atë sa më të sigurt.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector