Cilat janë opsionet e mia të strehimit?

llojet e mbajtjes së uebitPavarësisht nëse drejtoni një biznes, një uebfaqe eCommerce ose një blog, një nga konsideratat tuaja të para para se të përpiqeni të krijoni një prani në internet është ajo platformë që është më e mira për të pritur faqen tuaj të internetit.


Ka dhjetëra ofrues, të mëdhenj dhe të vegjël. Eachdo lloj shërbimi pritës ka përfitime dhe të meta, dhe asnjë zgjidhje nuk është e përshtatshme për të gjithë. Cila është zgjedhja e duhur për nevojat dhe buxhetin tuaj?

Cilat janë Shërbimet e Web Hosting?

web hosting sfor biznes i vogël 1Disa njerëz ngatërrojnë platformat e mbajtjes së uebit me ofruesit e shërbimeve të internetit (ISP). web host tuaj është se si ju shtoni dhe për të menaxhuar përmbajtjen në faqen tuaj, dhe ISP është se si ju dhe vizitorët të parë atë, pasi është e gjallë.

Ju mund të përdorni një platformë të menaxhimit të përmbajtjes si WordPress, i cili është një shërbim pritës në vetvete, për të vendosur një blog ose Uebfaqja e e-Tregtisë. Por, në qoftë se ju jeni duke shkuar për të drejtuar një biznes të lulëzuar, ju keni nevojë për një shërbim hosting.

Zgjedhja e platformës tuaj të pritjes është një nga vendimet më të rëndësishme që do të merrni. Zgjedhja juaj varet funksion të faqen tuaj, çfarë lloji të ajo tregon përmbajtjes, dhe sasia e trafikut ju presin, në mesin e konsiderata të tjera.

Ju dëshironi një host të uebit që ofron intimitet, siguri dhe gjerësi të mjaftueshme të bandës, shpejtësinë dhe hapësirën për të ruajtur skedarët tuaj dhe për të mbajtur faqen tuaj të internetit të funksionuar në nivele optimale.

Shihni faqen tonë për të kuptuar më mirë nikoqirët më të mirë në Australi.

Avantazhet e përdorimit të një shërbimi të mbajtjes në internet

Nëse dëshironi të mbeteni konkurrues, ju duhet një host profesional për të menaxhuar faqen tuaj në një mënyrë që është me kosto efektive dhe pa telashe. Shndërrimi i web-it tuaj në kompani, ju lejon të shijoni një platformë të sigurt, pa shqetësime për shkallëzimin dhe përmirësimet ose mirëmbajtjen e pajisjeve dhe softuerëve. Ata gjithashtu ofrojnë një nivel sigurie dhe funksionaliteti që është e vështirë për të gjithë, por kompanitë më të mëdha për të siguruar vetë.

Përveç kësaj, ju do të kënaqeni:

 • Performanca më e mirë e faqes në internet
 • Mbështetje teknike gjatë gjithë orës
 • Email i lidhur me domenin
 • Besueshmëria dhe rritja e kohës

Po në lidhje me Shërbimet e Hosting Falas?

Mos harroni fjalët që ju merrni atë që paguani? Shërbime të pritjes falas ose me kosto të ulët në internet janë në dispozicion në të gjithë internetin, me ofruesit e rinj që shfaqen çdo javë. Shtë e mundur të gjesh një të mirë nëse i kërkon të gjitha, por ka disavantazhe për të provuar të marrësh falas.

pritje në re

Ajo merr të holla për hosting shërbimeve për të ruajtur llojin e teknologjisë dhe të sigurisë që është e nevojshme për të konkurruar. Gjetja e një priti të besueshëm, të besueshëm duhet të konsiderohet dhe investimi.

Disavantazhet e tjera të shërbimeve pritëse falas ose me kosto të ulët përfshijnë:

 • Burime më pak si gjerësia e bandës dhe ruajtja
 • Ndryshime të menjëhershme ose mbyllje pa paralajmërim, siç janë marrëveshjet TOS ose niveli i shërbimit
 • Rrjedhje dhe shkelje të të dhënave
 • Shumë joproduktive dhe shpejtësi të ngadaltë
 • Mundësia e shitjeve të palëve të treta ose shkëmbimi i informacionit tuaj

Lexoni udhëzuesin tonë për pritja më e mirë falas për të mësuar më shumë.

Kushtet e teknikës për të mbajtur mend

Një nga gjërat më konfuze në lidhje me zgjedhjen e një shërbimi pritës është të kuptuarit e fjalorit. Kjo është veçanërisht konfuze kur përpiqeni të krahasoni ofruesit dhe ata ju mahnitin me shumë biseda teknologjike. Si mund ta dini se sa bandwidth ju nevojitet nëse nuk e dini pse kjo ndikon në performancën e faqeve të internetit dhe kohën e ngarkesës?

Këtu janë disa terma të rëndësishëm të tregtisë që do t’ju lejojnë të diskutoni opsionet tuaja të pritjes nga këndvështrimi i një konsumatori të arsimuar.

Domain me shtesa: Ky është një uebfaqe më vete që ndan burimet tuaja dhe ndonjëherë shtohet si pjesë e planit tuaj.

backup: Një kopje shtesë e të gjithë skedarëve dhe të dhënave tuaja. Tashmë duhet të kryeni kopje rezervë të rregullt të sistemit, por disa serverë pritës i ofrojnë ato si një veçori e automatizuar.

Bandwidth: Gjerësia e brezit tuaj është shuma e transferimit të të dhënave kur akreditohet faqja juaj e internetit. Ju përdorni gjerësinë e bandës përmes gjenerimit të trafikut, postës elektronike, ngarkimet dhe shkarkimet. Disa plane pritëse ofrojnë një bandë të pakufizuar, por ju duhet të zgjidhni shumën më të lartë të nevojshme për kërkesat tuaja.

pritje e fjalëveSistemi i Menaxhimit të Përmbajtjes (CMS): Platforma që përdorni për të fuqizuar dhe menaxhuar faqen tuaj të internetit. WordPress është më e popullarizuara, por platformat e tjera përfshijnë Joomla, Drupal, dhe të tjerët. Sigurohuni që hosti juaj në internet mbështet CMS-in tuaj.

cPanel: Kjo është Paneli i kontrollit ju përdorni për të konfiguruar cilësimet në serverin tuaj.

IP e përkushtuar: Një adresë IP që përdoret vetëm nga faqja juaj e internetit. Ju do të duhet një IP e dedikuar nëse përdorni vërtetimin SSL për të përpunuar pagesa në një uebfaqe të tregtisë elektronike.

Hapësira e diskut: Sasia e hapësirës e siguruar me planin tuaj për të ruajtur skedarët tuaj, faqet në internet, etj.

domain: Domeni juaj është URL që përdoret për të hyrë në faqen tuaj të internetit. Shtë një version i lexueshëm njerëzor i adresës suaj IP që i thotë serverit të klientit se ku të drejtojë trafikun.

Sistemi i Emrave të Domainit (DNS): Ky shërbim përkthen emrin e domain në një varg numerik të karaktereve që përfaqëson vendndodhjen tuaj në internet. Kur regjistroni domenin tuaj, host-faqja krijon një regjistrim DNS që e lidh atë me një adresë IP.

joproduktive: Sasia e kohës që një server në internet ose uebfaqe është ulur për shkak të një aksidenti, prishjeje ose përçarje tjetër të shërbimit, e përfaqësuar si përqindje. Ju duhet të synoni për sa më pak kohë të jetë e mundur.

Protokolli i Transferimit të Dosjeve (FTP): Përdoret për të kontrolluar ngarkimet dhe shkarkimet e skedarëve. Kontrolloni të shihni nëse shërbimi juaj i hostimit e lejon këtë, dhe nëse ato përfshijnë funksione shtesë si FTP anonim ose caktimin e llogarive.

Adresa IP Një makinë-lexueshëm adresa që lejon serverat për trafikun rrugës në faqen e internetit e duhur.

Mbështetje gjuhësore Gjuhët e programimit të mbështetur nga shërbimin tuaj hosting. Në minimum, shërbimi juaj duhet të jetë në përputhje me PHP dhe Perl.

Pritja e menaxhuar: Ju paguani për shërbimin, dhe kompania pritëse administron gjithçka për ju.

MySQL: Një sistem i bazës së të dhënave që është përfshirë me shumicën e shërbimeve të mbajtjes në internet. Përdoret me një varg aplikimesh.

POP 3: Ky është një protokoll me email që ju lejon të merrni email nga një server. Protokolli i Transferimit të Postës së Thjesht (SMTP) është një protokoll i ngjashëm që ju lejon të dërgoni postë elektronike nga serveri. Shumica e shërbimeve të pritjes do t’ju lejojnë të dërgoni dhe të merrni email nga platforma juaj e pritjes, por shumë ISP-të ju kufizojnë të përdorni vetëm shërbimet e tyre të postës. Protokolli i Qasjes së Mesazheve në Internet (IMAP) është një protokoll i ngjashëm që përdoret nga njerëz që punojnë nga shumë kompjuterë në lokacione të ndryshme.

Softaculous: Ky instalues ​​automatik ju lejon të migroni platformat CMS si Drupal dhe WordPress në platformën tuaj të pritjes me një klikim sesa të kryeni një instalim manual.

Shtresa e sigurt e foleve (SSL): SSL është një protokoll kriptimi që përdoret për të vërtetuar dhe siguruar të dhëna që lëvizin nëpër një rrjet. Do shërbim që ju zgjidhni duhet të ketë këtë teknologji.

ruajtje Sasia e hapësirës e lejuar për të ruajtur të dhënat tuaja. Disa shërbime kufizojnë ruajtjen me pako, ndërsa të tjerët ofrojnë ruajtje të pakufizuar. Zgjidhni një plan që siguron ruajtje të përshtatshme për kërkesat tuaja.

uptime: Kohëzgjatja e kohës që faqja juaj në internet është duke funksionuar si duhet. Ne shërbimet e pritjes zakonisht e shfaqin këtë si përqindje, kështu që mos shkoni për ndonjë ofrues që shfaq më pak se 99 përqind në kohën e duhur.

Tani që e keni të qartë se çfarë është një host në internet, pse keni nevojë për një, dhe disa nga termat që do t’ju ndihmojnë të gjeni një të mirë, këtu janë pesë llojet më të mira të shërbimit të pritjes në dispozicion. Ekzistojnë lloje të tjera të mbajtjes në internet, por ato janë pak të përdorura ose thjesht ndryshime në njërën prej këtyre platformave.

1. Ndarja e përbashkët

Me një pritje të përbashkët, ju ofrohet një hapësirë ​​e caktuar në një server me uebfaqe të tjera. Pritja e përbashkët është një zgjedhje ekonomike për fillestarët. Në një interval prej 5 – 20 dollarë në muaj, çmimi është i duhur nëse jeni i vogël ose sapo filloni. pritje e përbashkët

Por, ndarja e burimeve me mijëra potencialisht uebsajtesh të tjerë mund të mos funksionojë nëse prisni rritje të biznesit, përvojën e rregullt të trafikut ose keni nevojë për siguri më të ngushtë. Nëse një faqe në internet në server gjeneron shumë trafik, mund të bëjë që juaji të ngadalësohet ose të zvogëlojë performancën tuaj.

Pritja e përbashkët është zakonisht ajo që merrni pritje e lirë Zgjidhjet.

Kush përdor një host të përbashkët?

Kjo është një mundësi e mirë për ata që kanë një buxhet të vogël operativ ose hapësirë ​​të kufizuar për pajisje dhe infrastrukturë, për fillestarët me njohuri të kufizuar të teknologjisë, dhe për faqet e internetit të vogla me më pak trafik dhe pa plane zgjerimi.

rekuizitë
 • Opsionet më të lira
 • Përhap koston e funksionimit të serverit në mesin e shumë klientëve
 • Zhduk shpenzimet e konfigurimit, mirëmbajtjes dhe azhurnimeve
Cons
 • Problemet me serverin ndahen gjithashtu
 • Rrëshqitjet e trafikut nga klientë të tjerë mund të ngadalësojnë faqen tuaj të internetit
 • Kufijtë e burimeve

2. Hosting i përkushtuar

Kur ju merrni një plan të dedikuar hosting, ju merrni të gjithë server të gjitha për veten. Kjo do të thotë që nuk duhet të shqetësoheni për trafikun tjetër që ju ngadalëson ose përballeni me rreziqe të sigurisë. Ju gjithashtu keni një gjerësi më të madhe kur bëhet fjalë për zgjedhjen e sistemit tuaj operativ dhe konfigurimin e serverit tuaj. Pritja e përkushtuar është zgjidhjet e rekomanduara kur bëhet fjalë pritje e biznesit të vogël.

strehimin e dedikuar

Ky opsion gjithashtu kërkon një shpenzim më të madh të përsëritur, i cili mund të jetë deri në 350 dollarë në muaj ose më shumë nëse keni nevojë për shumë ruajtje, shpejtësi dhe gjerësi bande. Sidoqoftë, sasia e burimeve të disponueshme varet nga ofruesi, dhe ju ende duhet të paguani për shumën e plotë të burimeve edhe nëse ato nuk përdoren. Nëse hardueri shkon, i gjithë serveri juaj është i dobët, dhe ju jeni përgjegjës për të gjithë mirëmbajtjen dhe përmirësimet.

Mësoni më shumë rreth strehimin e dedikuar këtu.

Kush përdor një host të dedikuar?

Ky opsion është me të vërtetë vetëm për ata që kanë nevoja shumë të specializuara, buxhete të mëdha dhe nuk ka plane për rritje eksponenciale. Mendoni kompani ose individë që kanë nevojë për shumë intimitet, por nuk shqetësohen për shkallëzimin.

rekuizitë
 • Të gjitha burimet janë të dedikuara për nevojat e klientit
 • Ju jep më shumë kontroll mbi konfigurimin dhe teknologjinë e sistemit
 • Kontroll më i madh mbi privatësinë dhe sigurinë
Cons
 • Opsionet më të shtrenjta
 • Keni nevojë për njohuri teknike ose një ekip IT për të instaluar, konfiguruar dhe menaxhuar
 • Jo i shkallëzuar; burimet e disponueshme janë çdo gjë që vjen me kontratën.

3. Hosting me bazë në re

pritje në reMe hostimin me bazë cloud, ju keni një rrjet global të serverëve që të gjithë punojnë së bashku. Kjo do të thotë nëse një server shkon poshtë, serverat e tjerë mund të marrin ngarkesën.

Ai gjithashtu ju lejon të paguani vetëm për burimet që ju jeni duke përdorur, dhe ju mund të shkallë lart ose poshtë menjëherë. Gjithashtu, nuk ka asnjë infrastrukturë apo harduer për të blerë dhe mirëmbajtur.

VPS hosting është një nga format më të zakonshme të pritjes së cloud.

Kush përdor strehimin në re?

Kushdo që mund të ketë nevojë të vlerësojë shpejt aftësitë e tyre dhe ata që kanë nevojë për ruajtje të pakufizuar dhe burime të tjera sipas kërkesës. Shtë gjithashtu një zgjidhje e mirë për faqet e internetit të eCommerce që mund të kenë nevojë për një kapacitet më të madh për sezonale ose spikes të tjera të përkohshme të trafikut, por nuk janë të gatshëm të paguajnë për burimet që nuk i përdorin me kohë të plotë. Shtë parashikuar që kjo mundësi të zëvendësojë me kohë serverat tradicionale të dedikuara dhe të përbashkëta.

rekuizitë
 • Asnjë pajisje fizike apo ruajtje fizike për tu mirëmbajtur
 • Ju paguani vetëm atë që përdorni.
 • Trafiku ose problemet e tjera në server nuk do të ndikojnë tek ju
Cons
 • Nuk ka shpenzime fikse, të cilat mund të ndikojnë në buxhetim
 • Kostot mund të rriten nëse keni një rritje të papritur të trafikut
 • Ju jeni akoma mbërthyer nëse keni një shkelje të dhënash, sulm DDoS ose PHP të këqij dhe shtesa të pasigurta të palëve të treta.

4. VPS Hosting

Për shumë pronarë të faqeve të internetit, kjo është duke u bërë opsioni i preferuar. -Shtë me bazë cloud, kështu që ju merrni përfitimet që vijnë me shkallëzim të kërkesës. Planet VPS janë gjithashtu më private dhe të sigurta.

VPS HostingMeqenëse kaq shumë ofrues ofrojnë VPS, blerja për një zgjidhje me porosi ju jep më shumë mundësi. Kjo gjithashtu do të thotë ka një numër më të madh të planeve të buxhetit miqësore në dispozicionin tuaj.

Kush përdor VPS Hosting?

Kushdo që ka nevojë për zgjidhje të besueshme, të sigurta pritëse, mund të shërbehet mirë me një VPS. Gjithashtu një zgjedhje e mirë nëse keni nevojë të shkallëzoni gjatë një periudhe rritjeje.

rekuizitë
 • E përballueshme dhe fleksibël
 • Siguri e shkëlqyeshme kundër spiunimit dhe shkeljeve të të dhënave
 • Mbron intimitetin
Cons
 • Ju akoma ndani burime me klientë të tjerë.
 • Nëse merrni një ofrues të keq të shërbimit, jeni akoma i ndjeshëm ndaj kohës së prishjes, rritjes së papritur të çmimeve dhe ndarjes ose shitjeve të palëve të treta.

5. Hosting Reseller

Shitësi i shitjes me shitës ju jep gjithçka që merrni nga një shërbim i përbashkët pritjeje me shtesa të hedhura në përzierje. Ju merrni më shumë funksionalitet dhe më shumë kontroll mbi konfigurimin tuaj sesa me një host të dedikuar, por kosto më të ulët sepse burimet janë të përbashkëta.

si funksionojnë shitësitMe këto plane, ju gjithashtu mund të rishitni një pjesë të serverit tuaj për klientët e tjerë. Mendoni se si të blini një dupleks ose një ndërtesë apartamenti dhe të merrni me qira njësitë e tjera për të mbuluar pagesën tuaj të hipotekës. Këto plane shpesh vijnë me përfitime si faturimi i automatizuar i klientit, adresat e dedikuara IP dhe fushat e lira.

Mësoni më shumë rreth host shitës këtu.

Kush Përdor Hosting Reseller?

Dikush që dëshiron të marrë në web biznesin e hosting, pa pasur nevojë të blejë të gjithë infrastrukturës dhe hardware. Ata që duan të blejnë pritjen si një investim pa detyrat e përditshme dhe të mirëmbajtjes dhe sigurisë.

rekuizitë
 • Fitim i menjëhershëm për investitorët
 • Kompania pritëse kujdeset për sigurinë dhe mirëmbajtjen
 • Menaxhimi falas dhe mjetet e teknologjisë vijnë me paketën
 • Mbështetje teknike rreth orës
 • Mban shpenzimet tuaja të ulta
Cons
 • Ju mund të veproni si një menaxher rezident, do të thotë që jeni në telefon gjatë gjithë kohës
 • Cilësia e shërbimit ende varet nga kompania pritëse

Në fund të fundit

Ka kaq shumë mundësi për shërbimet e mbajtjes së faqeve në internet këto ditë. Kjo e bën të lehtë për çdo pronar të faqes në internet të gjejë zgjidhjen e duhur. Theelësi për të marrë pikërisht atë që ju nevojitet është të njihni gjuhën shqipe dhe të keni një përqëndrim të qartë në qëllimet tuaja për blerje për një shërbim pritës.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map