5 Vëniet më të Përhapura për Uebfaqen tuaj

Lajmet e përditshme duket se sjellin një përmbytje të vazhdueshme të telasheve të sigurisë, prishjeve të të dhënave dhe rasteve kur informacionet personale janë komprometuar në Internet. Mund të jenë informacione për kartat e kreditit, adresat e postës elektronike, fjalëkalimet, numrat e sigurimeve shoqërore, apo edhe të dhënat e klasifikuara të qeverisë që janë hakuar. Hakerët kanë përsosur sulmet e tyre dhe po fitojnë jetesën duke festuar në uebfaqe të papërgatitur.


Ndërsa ju mund të mendoni vogël tuaj, parrezikshëm pak blog ose biznesi website nuk ka gjasa të bëhet një objektiv për hakerat me qëllim të keq, ju mund të jetë i gabuar. Dhe të qenit i gabuar në këtë rast mund të rezultojë i kushtueshëm. A doni ta shfrytëzoni atë shans? Ne nuk mendojmë se duhet.

Hakerët mund ta bëjnë faqen tuaj të internetit një bot spiun që përdoret për të hyrë në kompjuterët e klientëve. Ata mund të fitojnë qasje në të dhëna të ndjeshme të përdoruesit pa e ditur atë. Akoma më keq, ata mund të hakojnë në bazën e të dhënave të faqes suaj të internetit duke korruptuar ose manipuluar të dhënat, injektojnë faqen me lidhje me qëllim të keq dhe gjithashtu marrin përsipër serverin e një hosti për të përdorur në sulmet e mohimit të shërbimit (DDoS).

Ndihemi fort se dija është fuqi, kështu që këtu kemi një pasqyrë për 5 nga dobësitë më të zakonshme të faqes në internet.

1. Skriptimi ndër-faqesh (XSS)

Scripting ndër-site (ose XSS) llogarit gati gjysma e sulmeve në internet sipas Wordfence . phishing sulmet janë metoda e vetme e hakerave që më së shpeshti përdoret nga llojet e pavlera në internet. Dhe ndërsa phishing shënjestron individët përmes postës elektronike ose lidhjeve mashtruese, faqet e internetit të skriptimit synojnë faqet e internetit dhe shkëmbimin midis hosteve dhe vizitorëve.

Ekspozimi ose cënueshmëria ndaj XSS lind kur aplikacionet në internet i marrin të dhënat e përdoruesit pa e vërtetuar ose pastruar ato. Këto dobësi lejojnë hakerat të rrëmbejnë aplikacionet në internet dhe të shfaqin përmbajtjen në përdorues’shfletuesi. Sulmuesi përfundimisht mund të fitojë kontrollin e shfletuesit të përdoruesit fundor dhe të hyjë në kompjuterin e tyre pa i paralajmëruar ata për sulmin. Lojtarë të mëdhenj si Google, Facebook dhe PayPal kanë rënë të gjithë viktimë e skriptimit të faqeve të kryqëzuara në një pikë apo në një tjetër.

Sulmet e suksesshme XSS mund të lejojnë hakerat të rrëmbejnë llogaritë e klientëve, të përhapin viruse, të kontrollojnë një përdorues’Shfletuesi nga distanca, hyr në informacionin personal në një kompjuter, dhe madje siguron një pikë hyrje për sulme të mëtejshme në faqen tuaj të internetit.

Mendoni se si një hakerë hyrëse përdorin për të hyrë në faqen tuaj të internetit dhe kompjuterin e kujtdo që viziton faqen tuaj. Sulmet e suksesshme të XXS kanë potencialin për të kompromentuar të gjitha të dhënat e faqes suaj të internetit dhe, në mënyrë të mundshme, kompjuterët e klientit tuaj.

Mbrojtja kundër shkrimit në vend mund të duket e frikshme, veçanërisht duke marrë parasysh disa nga viktimat e profilit të lartë, por është e mundur. këtu’shfaqje:

 • Vërtetoni hyrjen – kufizimi i të dhënave të fushës hyrëse dhe vërtetimi për numrat e plotë ose karakteret e pritshëm është hapi numër një
 • Përdorni ikjen – arratisja nënkupton marrjen e të dhënave dhe sigurimin e saj të sigurt para se të bëhet gjithçka me të
 • Sanitize – më tej input përdorues sanitizing duke sanitizing kodin ofron një nivel të mbrojtjes nga Markup dëmshme që hyn në sistemin

2. Injeksion SQL (SQLi)

Injeksione SQL ndodhin kur hakerat përdorin fushat e hyrjes (si format, fushat e tekstit, hyrjet, etj.) për të injektuar komandat me qëllim të keq SQL që mund të komprometojnë të dhënat ose të sigurojnë qasje të paautorizuar në shfletuesit e klientit. Nëse fushat hyrëse nuk filtrohen ose mbrohen kundër kodit SQL.

Pranë skriptimit ndër-site, injeksionet SQL janë një nga metodat më të përdorura të sulmit. Fiks për një injeksion SQL është relativisht i thjeshtë dhe i drejtpërdrejtë.

Kodi përdoret për të siguruar që të dhënat e fushës hyrëse janë të kufizuara, vlefshme dhe të sigurta. Ndërsa nuk ka asgjë të pamend në aspektin e sigurisë, ka hapa që duhen ndërmarrë.

 • Implementimi i një Firewall – një firewall është një mbrojtje e shkëlqyeshme kundër sulmeve SQL, duke ndaluar në mënyrë efektive çdo të dhënë që nuk pritet ose njihet
 • Mos i beso askujt – ndërsa fushat dhe format e hyrjes mund të qëndrojnë pas hyrjeve të sigurta, sigurohuni të mos keni besim në asnjë hyrje dhe të vlefni gjithmonë kundër deklaratave sql
 • Përditëso Softuerin – shpesh ka një softuer më të mirë ose më të fortë në dispozicion për të ndihmuar në parandalimin e sulmeve. Shikoni për të bërë azhurnime aty ku është e përshtatshme
 • Monitoroni vazhdimisht për Sulmet e injektimit SQL – mbajtja e vëmendjes është një mënyrë e shkëlqyeshme për t’iu përgjigjur shpejtë sulmeve dhe për të kufizuar dëmtimet
 • Fushat e kufizuar / Pikat e hyrjes – gjithmonë i drejtoheni përdorimit të formave dhe fushave të dhëna si rreziqe të mundshme dhe zbatimin e tyre vetëm kur është absolutisht e nevojshme. Këtu është një udhëzues për ta bërë atë.

3. Identifikohu / Fjalëkalimi i dobët i administratorit

Aplikimet në internet, konfigurimet dhe softveri shpesh ofrojnë hyrje dhe fjalëkalime të paracaktuar të administratorit që synojnë të ndryshohen menjëherë dhe të përmirësohen me kredencialet më të sigurta. Problemi është, ndryshimi i kredencialeve ose zgjedhja e një fjalëkalimi më të sigurt shpesh anashkalohet për të thjeshtuar përdoruesit e brendshëm dhe në disa raste të shumëfishtë.

Identifikimi “Admin1” ose fjalëkalimi “Fjalëkalimi 1” nuk janë të vështira për hakerat të depërtohen. Hyrjet dhe fjalëkalimet e administratorit duhet të kenë të njëjtat udhëzues të rreptë dhe të rreptë që përdorin kompanitë për të gjithë kredencialet e tyre të hyrjes dhe duhet të azhurnohen / rishikohen rregullisht. Ky është një problem i parandalueshëm që kërkon vetëm pak vëmendje dhe zell për të shmangur.

4. Mos shtimi i HTTPS ose mbajtja e azhurnuar e softuerit

Mund të duket si një protokoll pa mend, por implementimi i protokolleve të sigurta (HTTPS) në një sit paraqet një pengesë të konsiderueshme dhe parandaluese për hakerat. Protokollet e sigurta përfshijnë të dhëna të kriptuara që është gati e pamundura të hakohen. Një sit i sigurt është gjithashtu sigurues për vizitorët dhe pothuajse një domosdoshmëri për çdo lloj transaksioni financiar që ndodh në një uebfaqe.

Një tjetër hap i dukshëm është mirëmbajtja e softuerit dhe sigurimi që po ekzekutoni versionet më të fundit, më të azhurnuar për të siguruar që keni marrë në azhurnimet e sigurisë dhe keni mbushur çdo dobësi të mundshme që mund të jetë adresuar nga ofruesit..

5. Siguria e Keqfiguruar si Re-Direktivat e Pavlefshme

Konfigurimi i gabuar i sigurisë mund të përfshijë disa pika hyrjesh të ndryshme ose dobësi, por të gjitha ndajnë një mungesë tipike të vëmendjes dhe mirëmbajtjes për aplikacionet në internet. Konfigurimet e sigurta duhet të përcaktohen qartë dhe vendosen në kodin që mbështet faqen’korniza, aplikacionet, serveri në internet, baza e të dhënave, etj.

Componentdo komponent që nuk është i siguruar dhe konfiguruar në mënyrë të duhur, paraqet një mundësi për hakerat që të fitojnë qasje në të dhëna dhe ndoshta edhe të komprometojnë të gjithë sistemin.

Ueb-ri-drejton ku të dhënat kalohen të pavlefshme është një tjetër pikë e zakonshme hyrëse për hakerat. Bërja e një seance të sigurt dhe kalimi i këtyre të dhënave në një faqe të rivendosur të drejtpërdrejtë të pavlefshme mund të ekspozojë informacione të ndjeshme dhe madje edhe kredencialet e hyrjes së përdoruesit.

Qasja e Sigurt

Vendosja e rishikimeve të rregullta të mirëmbajtjes dhe sigurimi që masat e sigurisë zbatohen saktë në secilin nivel të zhvillimit dhe mirëmbajtjes do të shkojnë shumë përpara drejt mbylljes së këtyre hapjeve për hakerat.

Në botën e sigurisë së internetit, filozofia “nuk do të më ndodhë mua” është një qasje joefikase për të qëndruar e sigurt. Sulmet e suksesshme në faqen tuaj jo vetëm që mund të rezultojnë në prishje të kushtueshme të të dhënave, por gjithashtu mund të çojnë në listën e zezë nga motorët e kërkimit dhe një humbje të plotë të integritetit të markës në sytë e konsumatorëve, klientëve dhe partnerëve.

Pronarët e faqes në internet duhet të gabojnë në anën e kujdesit. Zbatoni hapat e përmendur më lart menjëherë për të mos u bërë një objektiv për hakerat. Për më tepër, ju gjithashtu mund të siguroheni që të zgjidhni një host të reputacionit të uebit që nuk konsiderohet të jetë ajo që zakonisht quhet një host i “provës së plumbave”. Derisa qeveritë e huaja dhe protokollet e internetit të gjejnë një mënyrë për të kufizuar faqet e pritjes së plumbave, ne do të jemi të detyruar t’u drejtohemi hakerave dhe kriminelëve me kushtet e tyre.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map