21 truket për të rritur shpejtësinë e faqes suaj të internetit

ngarkim i ngadaltëShpejtësia e faqes suaj të internetit mund të ketë një ndikim të madh në trafikun, konvertimet dhe të ardhurat. Si një metrikë e performancës, shpejtësia nuk duhet të nënvlerësohet. Sipas Akami, gati gjysma e të gjithë përdoruesve të Internetit presin që një faqe në internet të ngarkojë brenda dy sekondave, dhe 40% e përdoruesve do të klikojnë nga një faqe në internet nëse duhen më shumë se tre sekonda për të ngarkuar.


Në “Pse Performështjet e Performancës së Uebit: A po i largon klientët faqes tuaj?”, një studim i vitit 2010 nga Gomez që anketoi 1.500 blerës në internet për mënyrën sesi performanca e faqes në internet ndikon në sjelljen e tyre në internet, mësojmë në vijim:

 • “Një rritje në kohën e ngarkimit të faqes në internet nga 2 në 10 sekonda rriti nivelin e braktisjes së faqeve me 38%.”
 • “Gjatë periudhave kulmore të trafikut, më shumë se 75% e konsumatorëve u larguan për një konkurrent’në faqen e internetit në vend që të vuani një vonesë.”

Për të theksuar më tej ndikimin që ka shpejtësia e faqes në internet në sjelljen e konsumatorit, studimi nga Aberdeen Group zbulon se një vonesë e thjeshtë prej një sekondash në kohën e ngarkimit jep një ulje prej 7% të konvertimeve në faqen e internetit. Për më tepër, shikimet e faqeve ulen me 11%, dhe kënaqësia e klientit bie me 16%. Sikur kjo të mos ishte’mjaftueshëm për të goditur në shtëpi dhe për të na bërë gara për të optimizuar kohën tonë të ngarkimit në faqen e internetit, pronarët gjithashtu duhet të jenë të vetëdijshëm që Google përdor shpejtësinë e faqes së internetit si një faktor në renditjen e faqes tuaj në faqen e rezultateve të kërkimit.

Si përmbledhje, një faqe e ngadaltë do të rezultojë në vijim:

 • Më pak pamje të trafikut dhe faqeve
 • Ulur konvertimet
 • Pika në shitje
 • Një imazh ndikuar negativisht markës

Si një burim kryesor se si të krijoni një faqe të suksesshme, HostingFacts.com paraqet këshillat dhe truket e mëposhtëm se si të rritni shpejtësinë e faqes suaj të internetit.

Shpejtësia e faqes suaj të internetit mund të ketë një ndikim të madh në trafikun, konvertimet dhe të ardhurat. Si një metrikë e performancës, shpejtësia nuk duhet të nënvlerësohet. Sipas Akami, gati gjysma e të gjithë përdoruesve të Internetit presin që një faqe në internet të ngarkojë brenda dy sekondave, dhe 40% e përdoruesve do të klikojnë nga një faqe në internet nëse duhen më shumë se tre sekonda për të ngarkuar.

Në “Pse Mattështjet e Performancës së Uebit: A po i ikni faqja juaj klientët larg?”, Një studim i vitit 2010 nga Gomez që anketoi 1.500 blerës në internet për mënyrën sesi performanca e faqes në internet ndikon në sjelljen e tyre në internet, mësojmë në vijim:

 • “Një rritje në kohën e ngarkimit të faqes në internet nga 2 në 10 sekonda rriti nivelin e braktisjes së faqeve me 38%.”
 • “Gjatë periudhave kulmore të trafikut, më shumë se 75% e konsumatorëve u larguan për në faqen e internetit të një konkurrenti në vend që të pësonin vonesa.”

Për të theksuar më tej ndikimin që ka shpejtësia e faqes në internet në sjelljen e konsumatorit, studimi nga Aberdeen Group zbulon se një vonesë thjesht një sekondë në kohën e ngarkimit jep një ulje prej 7% të konvertimeve në faqen e internetit. Për më tepër, shikimet e faqeve ulen me 11%, dhe kënaqësia e klientit bie me 16%. Nëse kjo nuk do të ishte e mjaftueshme për të goditur në shtëpi dhe për të na bërë gara për të optimizuar kohën e ngarkimit të faqes sonë të internetit, pronarët gjithashtu duhet të jenë të vetëdijshëm që Google përdor shpejtësinë e faqes së internetit si një faktor në renditjen e faqes tuaj në faqen e rezultateve të kërkimit.

Si përmbledhje, një faqe e ngadaltë do të rezultojë në vijim:

 • Më pak pamje të trafikut dhe faqeve
 • Ulur konvertimet
 • Pika në shitje
 • Një imazh i markës me ndikim negativ

Si një burim kryesor se si të krijoni një faqe të suksesshme, HostingFacts.com paraqet këshillat dhe truket e mëposhtëm se si të rritni shpejtësinë e faqes tuaj. Në këtë udhëzues, ne do të prekim pikat e mëposhtme:

Contents

Hapi 1: eliminoni shtojcat dhe shtesat e panevojshme

Shqyrtoni studimin e rastit nga Mike, në të cilin ai analizoi shpejtësinë e tij në internet dhe e optimizoi atë në mënyrë që të kalonte nga një kohë ngarkimi prej 4.23 sekondash në vetëm një kohë ngarkimi 1.33 sekondë. Pse ishte faqja e tij e internetit kaq e ngadaltë? Nje fjale. plugins.

uninstall-shtojcëShtojcat dhe shtesat e panevojshme mund të ndikojnë në mënyrë dramatike në shpejtësinë e faqes suaj të internetit. Në Mike’Rasti, ai zbuloi se një 86% e befasishme e kohës së tij të internetit për ngarkim ishte për shkak të shtojcave. Nëse përdorni CMS duke përdorur WordPress (përdoruesit mund të duan ta instalojnë) P3, ose Profil i Performancës së Plugin, e cila do të skanojë shtojcat e WordPress-it tuaj për të gjetur telashet dhe gjeneruar një raport se si ndikojnë secila shtojcë në performancën e faqes suaj të internetit), Drupal, ose Joomla, është thelbësore që t’i kushtoni vëmendje shtojcave dhe shtesave të cilat mund të ngadalësojnë faqen tuaj të internetit..

Në adresimin e kësaj çështje, është thelbësore që të mos përqendroheni vetëm në numrin e shtojcave që keni instaluar, por edhe ato cilësi të atyre shtojcave. Kushtojini vëmendje shtojcave që ngarkojnë skriptet dhe stilet e tepërta. Gjithashtu, eliminoni shtojcat që kryejnë shumë kërkesa në distancë, si dhe shtojcat që rrisin numrin e pyetjeve të bazës së të dhënave në secilën faqe të faqes tuaj të internetit.

Rreshti i fundit: përdorni shtojcat që janë vetëm absolutisht të nevojshme për të përmirësuar funksionimin e faqes tuaj. Hidhni pjesën tjetër.

Shqyrtoni studimin e rastit nga mikrofon, në të cilën ai ka analizuar shpejtësinë e tij të internetit dhe të optimizuar atë mënyrë që ajo shkoi nga një kohë 4.23 ngarkimit të dytë në vetëm një kohë të dytë ngarkimit 1.33. Pse ishte faqja e tij e internetit kaq e ngadaltë? Nje fjale. plugins.

Shtojcat dhe shtesat e panevojshme mund të ndikojnë në mënyrë dramatike në shpejtësinë e faqes suaj të internetit. Në rastin e Mike, ai zbuloi se një 86% e befasishme e kohës së tij të ngarkimit në uebfaqe ishte për shkak të shtojcave. Nëse përdorni duke përdorur CMS si WordPress (përdoruesit mund të dëshirojnë të instalojnë P3, ose Profil i Performancës së Plugin, e cila do të scan shtojcat tuaja WordPress për të lokalizuar pengesat dhe të gjenerojë një raport të asaj se si të ndikojnë njëri-plugin performancën tuaj të internetit), Drupal, apo Joomla, është e rëndësishme që ju të paguani vëmendje të plugins dhe shtesa të cilat mund të ngadalësuar faqen tuaj te internetit.

Në trajtimin e kësaj çështje, është thelbësore që të mos përqendroheni vetëm në numrin e shtojcave që keni instaluar, por edhe ato cilësi të atyre shtojcave. Kushtojini vëmendje shtojcave që ngarkojnë skriptet dhe stilet e tepërta. Gjithashtu, eliminoni shtojcat që kryejnë shumë kërkesa në distancë, si dhe shtojcat që rrisin numrin e pyetjeve të bazës së të dhënave në secilën faqe të faqes tuaj të internetit.

Bottom line: plugins përdorim që janë vetëm absolutisht e nevojshme për rritjen e funksionalitetit të faqen tuaj te internetit. Hidhni pjesën tjetër.

Hapi 2: Ulja, ose eliminimi, sasia e butonave për ndarjen sociale në faqen tuaj të internetit

zvogëloni butonat e ndarjesMos bini për keqkuptimin se të pasurit një bollëk të butonave të ndarjes sociale në faqen tuaj të internetit është gjithmonë një gjë e mirë. Nuk është’t. Ka pak, nëse ka ndonjë studim, i cili vërteton çdo lloj rritje të konsiderueshme të trafikut të faqes në internet për shkak të butonave të ndarjes sociale. E tëra çfarë bën është të hutojë vizitorët tuaj.

Meqenëse shumica e butonave të ndarjes sociale drejtojnë JavaScript, duke pasur shumë butona mund të krijojnë çështje të performancës së faqes në internet. Kur një sit i mediave sociale ka një ndërprerje, mund të ketë domethënie degëzime për faqet e internetit me atë buton të instaluar.

Në vend që të keni një shumëllojshmëri të butonave, modifikojini ato në thelb, ose përndryshe vendosini që të ngarkohen në mënyrë asinkron, në mënyrë që ndërprerjet të mos ndikojnë negativisht në shpejtësinë e faqes tuaj të internetit..

Mos bini për keqkuptimin se të pasurit një bollëk të butonave të ndarjes sociale në faqen tuaj të internetit është gjithmonë një gjë e mirë. Nuk është Ka pak, nëse ka ndonjë studim, i cili vërteton çdo lloj rritje të konsiderueshme të trafikut të faqes në internet për shkak të butonave të ndarjes sociale. E tëra çfarë bën është të hutojë vizitorët tuaj.

Meqenëse shumica e butonave të ndarjes sociale drejtojnë JavaScript, duke pasur shumë butona mund të krijojnë çështje të performancës së faqes në internet. Kur një sit i mediave sociale ka një ndërprerje, mund të ketë domethënie degëzime për faqet e internetit me atë buton të instaluar.

Në vend që të keni një shumëllojshmëri të butonave, modifikojini ato në thelb, ose përndryshe vendosini që të ngarkohen në mënyrë asinkron, në mënyrë që ndërprerjet të mos ndikojnë negativisht në shpejtësinë e faqes tuaj të internetit..

Hapi 3: Konfiguro gjitha Analytics Ndjekja Kodet dhe Shpallje Rrjetet Codes të ngarkesës asinkrone

Analizat që ndjekin kodet dhe rrjetet e reklamave’ kodet mund të ngadalësojnë faqen tuaj të internetit. Ndonjëherë serverët në distancë janë të ngadaltë, ose ata zbresin, dhe rezultati është një kohë e gjatë ngarkimi për faqen tuaj të internetit. analitika e faqes

Sidoqoftë, nëse konfiguroni kodet për dorëzimi asinkron, mund të siguroheni që një server poshtë ose i ngadaltë të fitojë’t ndikojnë negativisht në shpejtësinë e faqes suaj të internetit.

Hapi 4: Përdorni Headers Skadon

titulli i faqesSiç e dini, shpejtësia e serverit është një kontribues kryesor në shpejtësinë e faqes tuaj. Më shumë kërkesa për server do të thotë një faqe në internet më e ngadaltë. Për të adresuar këtë çështje, shfrytëzoni Headers Skadon.

Skadon Headers zvogëlojnë kohën e ngarkesës për kthimin e vizitorëve duke i thënë shfletuesit të tyre kur të kërkojnë skedarë nga serveri ose kur të ngarkojnë skedarin nga kasetën e shfletuesit. Për shembull, mund të konfiguroni Header Skadon vetëm për të kërkuar një skedar të caktuar një herë në muaj, dhe deri atëherë, skedari do të ruhet dhe ngarkohet nga cache.

Uebfaqja juaj do të përfitojë nga përdorimi i Shefave të skadimit në dy mënyra. Së pari, do të zvogëlojë numrin e kërkesave HTTP në server. Së dyti, meqenëse e njëjta skedar nuk po kërkohet pa pushim, ngarkesa në serverin tuaj do të jetë më pak.

Për të përdorur Headers Skadon në faqen tuaj të internetit, ndiqni këtë tutorial nga GTmetrix.

Siç e dini, shpejtësia e serverit është një kontribues kryesor në shpejtësinë e faqes tuaj. Më shumë kërkesa për server do të thotë një faqe në internet më e ngadaltë. Për të adresuar këtë çështje, shfrytëzoni Headers Skadon.

Skadon Headers zvogëlojnë kohën e ngarkesës për kthimin e vizitorëve duke i thënë shfletuesit të tyre kur të kërkojnë skedarë nga serveri ose kur të ngarkojnë skedarin nga kasetën e shfletuesit. Për shembull, ju mund të konfiguroni Skadon Header vetëm për të kërkuar një skedar të caktuar një herë në muaj, dhe deri atëherë, dosja do të ruhen dhe të ngarkuar nga cache.

Uebfaqja juaj do të përfitojë nga përdorimi i Shefave të skadimit në dy mënyra. Së pari, do të zvogëlojë numrin e kërkesave HTTP në server. Së dyti, pasi që i njëjti file nuk është duke kërkuar pushim, ngarkesa në serverin tuaj do të jetë më pak.

Për të përdorur Headers Skadon në faqen tuaj të internetit, ndiqni këtë tutorial nga GTmetrix.

Hapi 5: Aktivizoni Ruajtjen e faqes në internet

Ruajtja e faqes në internetCaching mjaft zvogëlon kohën e ngarkimit të faqes tuaj duke ruajtur një version të faqes tuaj në vizitor’s shfletues dhe ngarkimit se versioni sa herë që kthehen. Cache pastaj ruhet dhe përdoret derisa të azhurnohet uebsajti ose ta vendosni për të rifreskuar.

Sipas hulumtimit, përdorimi i një cache të plotë për një faqe në internet ka një ndikim mahnitës në kohën e ngarkimit: nga 2.4 sekonda në 0.9 sekonda!

Për të aktivizuar caching, duhet së pari të përcaktoni se cilën platformë po përdorni. Mund të instaloni shtojcat më poshtë nëse përdorni WordPress:

Një prej shtojcave më të mira të caching dhe optimizmit të performancës atje në treg tani është Raketë WP. Kërkon një investim, por rezultatet ia vlen. Nëse po përdorni Drupal si një platformë, ndiqni këtë udhëzues për teknikat e optimizmit.

Për informacion të mëtejshëm se si të aktivizoni caching, ndiqni këto mësime të shkëlqyera:

Caching mjaft zvogëlon kohën e ngarkimit të faqes tuaj duke ruajtur një version të faqes tuaj në shfletuesin e vizitorit dhe duke ngarkuar atë version sa herë që kthehen. Cache pastaj ruhet dhe përdoret derisa të azhurnohet uebsajti ose ta vendosni për të rifreskuar.

Sipas hulumtimit, përdorimi i një cache të plotë për një faqe në internet ka një ndikim mahnitës në kohën e ngarkimit: nga 2.4 sekonda në 0.9 sekonda!

Për të aktivizuar caching, duhet së pari të përcaktoni se cilën platformë po përdorni. Mund të instaloni shtojcat më poshtë nëse përdorni WordPress:

Një prej shtojcave më të mira të caching dhe optimizmit të performancës atje në treg tani është Raketë WP.  Kërkon një investim, por rezultatet ia vlen. Nëse po përdorni Drupal si një platformë, ndiqni këtë Udhëzues mbi teknikat optimization.

Për informacion të mëtejshëm se si të aktivizoni caching, ndiqni këto mësime të shkëlqyera:

Hapi 6: Shfrytëzoni një rrjet të dorëzimit të përmbajtjes (CDN)

Uebfaqet që janë pritur në serverët e Sh.B.A-së do të ngarkohen më shpejt për përdoruesit në Sh.B.A (ose vizitorët me një shërbim të SH.B.A. VPN). Sidoqoftë, përdoruesit nga pjesët e tjera të globit do të përjetojnë një faqe në internet më të ngadaltë. Për të zgjidhur këtë çështje, përdorimi make e një dërgese Rrjetit përmbajtje, ose CDN, e cila do të rishpërndarë fotografi tuaj të internetit nëpër një rrjet të serverëve të vendosura në pjesë të ndryshme të botës. Kjo do të shpejtojë faqen tuaj të konsiderueshme për përdoruesit në vendet e tjera.

Ne nje studim rasti nga Matthew Woodward, duke përdorur një CDN u tregua se rrit shpejtësinë e një uebsajti deri në 60%.

Më poshtë janë dy nga opsionet më të mira të CDN në dispozicion:

Uebfaqet që janë pritur në serverët e Sh.B.A-së do të ngarkohen më shpejt për përdoruesit në Sh.B.A (ose vizitorët me një shërbim të SH.B.A. VPN). Sidoqoftë, përdoruesit nga pjesët e tjera të globit do të përjetojnë një faqe në internet më të ngadaltë. Për të zgjidhur këtë çështje, përdorni një Rrjet të Dorëzimit të përmbajtjes ose CDN, e cila do të rishpërndajë skedarët tuaj të internetit në një rrjet të serverëve të vendosur në pjesë të ndryshme të botës. Kjo do të shpejtojë faqen tuaj të konsiderueshme për përdoruesit në vendet e tjera.

Ne nje studim rasti nga Matthew Woodward, duke përdorur një CDN u tregua se rrit shpejtësinë e një uebsajti deri në 60%.

Më poshtë janë dy nga mundësitë më të mira CDN dispozicion:

Hapi 7: Hidhni Web Host tuaj për një më të mirë

zgjidhni uebfaqenDuhet thënë që nganjëherë thjesht duhet të shkosh me një host më i mirë në internet. Nëse keni punuar shumë për ta bërë më të shpejtë faqen tuaj të internetit dhe keni shteruar të gjitha mundësitë e tjera, por akoma po përjetoni një kohë të ngadaltë ngarkimi, mund të jetë koha për të ndryshuar hostin tuaj të internetit.

Marcus Taylor, në Smashing Magazine, diskutoi se si dy nga klientët e tij, që të dy kishin uebfaqe të ngjashme, po shfrytëzonin ofrues të ndryshëm të pritjes së pritjes dhe po përjetonin ndryshime drastike në kohën e reagimit të faqes në internet.

Klienti i cili po përdorte një server të besueshëm, të përkushtuar për të pritur faqen e tij, përjetoi një kohë përgjigjeje 7 milisekondë DNS, dhe klienti që po përdorte një server të lirë po përjetonte një kohë përgjigjeje DNS 250 milisekond. Plugins dhe tweaks do t’ju marrin deri më tani pa një host të një cilësie në internet.

Për shkak të rëndësisë së zgjedhjen e një web host të mirë, rekomandohet të lexoni përmes vlerësimeve të hostimit për të përcaktuar se cili host do t’i shërbejë më së miri faqes tuaj’nevojat Ju gjithashtu duhet të krahasoni host-et në internet, në mënyrë që të merrni vendimin më të informuar.

Këtu në HostingFacts.com, ne kemi bërë detyrat e shtëpisë tonë dhe kemi gjetur krye tre ofruesit hosting më të mira për të japin një kohë ngarkimit të më pak se 500 milisekonda:

 1. A2 Hosting – afërsisht 300 milisekonda
 2. SiteGround – afërsisht 400 milisekonda
 3. Hostgator Cloud – afërsisht 500 milisekonda

Përdorimi i ndërtuesve si Wix eliminon nevojën për të gjetur një host të një cilësie në internet, por për pjesën tjetër, është e rëndësishme të bëjmë detyrat e shtëpisë tonë për të gjetur opsionin më të mirë.

Duhet thënë se nganjëherë thjesht duhet të shkosh me një host më të mirë në internet. Nëse keni punuar shumë për ta bërë më të shpejtë faqen tuaj të internetit dhe keni shteruar të gjitha mundësitë e tjera, por akoma po përjetoni një kohë të ngadaltë ngarkimi, mund të jetë koha për të ndryshuar hostin tuaj të internetit.

Marcus Taylor, në Smashing Magazine, diskutoi se si dy nga klientët e tij, të cilët të dy kishin faqe të ngjashme, po shfrytëzonin ofrues të ndryshëm të pritjes së pritjes dhe po përjetonin ndryshime drastike në kohën e reagimit të faqes në internet. Klienti i cili po përdorte një server të besueshëm, të përkushtuar për të pritur faqen e tij, përjetoi një kohë përgjigjeje 7 milisekondë DNS, dhe klienti që ishte duke përdorur një server i lirë po përjetonte një kohë përgjigjeje DNS 250 milisekond. Plugins dhe tweaks do t’ju marrin deri më tani pa një host të një cilësie në internet.

Për shkak të rëndësisë së zgjedhjes së një hosti të mirë në internet, rekomandohet të lexoni rishikime pritjeje për të përcaktuar se cili host do t’u shërbejë më së miri nevojave të faqes suaj të internetit. Ju gjithashtu duhet të krahasoni hostet në internet kështu që ju mund të merrni vendimin më të informuar.

Këtu në HostingFacts.com, ne kemi bërë detyrat tona të shtëpisë dhe kemi gjetur tre ofruesit më të mirë të pritjes më të mirë për të dhënë një kohë ngarkimi prej më pak se 500 milisekonda:

 1. A2 Hosting – afërsisht 300 milisekonda
 2. SiteGround – afërsisht 400 milisekonda
 3. Cloud HostGator – afërsisht 500 milisekonda

përdorim ndërtuesit si Wix eliminon nevojën për të gjetur një host të një cilësie në internet, por për pjesën tjetër, është e rëndësishme të bëjmë detyrat tona të shtëpisë për të gjetur opsionin më të mirë.

Hapi 8: Kaloni Temën e Uebsajtit tuaj

Tema e një faqe në internet mund të ndikojë shumë në shpejtësinë e asaj faqe. Përzierja e kodit, ose kodi tepër i gjatë dhe i shkruar dobët, do të ulë performancën e faqes suaj të internetit. Për një shembull të vetëm se sa një ndryshim tema e një faqe interneti mund të bëjë në shpejtësinë e tij, lexuar rastin studimor e Julian Fernandes ‘, në të cilën ai ishte në gjendje për të reduktuar kohën e tij ngarkesës nga 630ms për 172ms nga thjesht kalimi temë e tij në një shkrim më të mirë një.

Rreshti i poshtëm: mos u përqendroni vetëm në pamjen e një teme kur zgjidhni një për uebfaqen tuaj; konsideroni se si kjo temë do të ndikojë në shpejtësinë e faqes suaj të internetit.

Hapi 9: Përdorni Google Pagespeed

PageSpeed ​​është një modul me burim të hapur që përmirëson shpejtësinë e faqes suaj të internetit duke bërë ndryshime dhe rregullime në server dhe skedarë sipas praktikave më të mira.

instalimi PageSpeed vetvetiu kërkon një kursim të vogël të teknologjisë, por mund të bëhet. Nga ana tjetër, gjithmonë duhet të jeni në gjendje të pyesni hostin tuaj / zhvilluesit që të bëjë instalimin.

PageSpeed ​​është një modul me burim të hapur që përmirëson shpejtësinë e faqes suaj të internetit duke bërë ndryshime dhe rregullime në server dhe skedarë sipas praktikave më të mira.

instalimi PageSpeed veten kërkon një grimë e savviness teknologjisë, por kjo mund të bëhet. Nga ana tjetër, gjithmonë duhet të jeni në gjendje të pyesni hostin tuaj / zhvilluesit që të bëjë instalimin.

Hapi 10: Përdorni skedarë me imazhe më të vogla

Madhësitë e mëdha të imazheve (1mb ose më të larta) rezultojnë në lidhjen e burimeve të serverit dhe marrin më shumë kohë për të ngarkuar. Përdorni mjetet e mëposhtme për të optimizuar skedarët e figurave në faqen tuaj të internetit për t’i bërë ato më të vogla, duke u siguruar që cilësia e figurës të mos komprometohet:

Hapi 11: Kompresoni skedarët tuaj të faqes në internet duke përdorur Gzip

Skedarët me madhësi më të vogël rezultojnë në një kohë më të shpejtë ngarkimi. Ngjashëm me kompresimin e zakonshëm të skedarëve kompjuterikë, Gzip zvogëlon madhësinë e skedarëve tuaj të internetit duke i ngjeshur ato në skedarë zip.

Smashing Magazine nxjerr në pah rastin e një faqe në internet që shkon nga 68KB në 13KB duke mundësuar Gzip.

Përdor këtë udhëzues nga GTmetrix për të mundësuar gzip në faqen tuaj.

Hapi 12: Pastroni bazën e të dhënave tuaja në bazë të rregullt

Pastrimi i bazës së të dhënaveDisa CMS si WordPress, dhe gjithashtu shtojca, ruajnë të dhënat në bazën e të dhënave tuaja, e cila nga ana tjetër ngadalëson faqen tuaj te internetit me kalimin e kohës.

Karakteristikat në WordPress, të tilla si mundësimi i rishikimeve të postimit, pingbacks dhe lidhjeve të reklamave mbështeten shumë në bazën e të dhënave tuaja për ruajtje. Gjithashtu, kini kujdes nga shtojcat që ruajnë të dhënat statistikore dhe përdoruesit dhe shkrimet.

Për ta korrigjuar këtë, pastroni rregullisht bazën e të dhënave tuaja duke përdorur shtojca të automatizuar si WP-Optimizim (për WordPress). Nëse keni ndonjë platformë tjetër, përdorni ky burim për të pastruar bazën e të dhënave tuaja me dorë. Këto masa shpesh anashkalohen nga pronarët e faqeve të internetit, por ato mund të kenë një ndikim të jashtëzakonshëm në rritjen e shpejtësisë së faqes suaj të internetit.

Disa CMS si WordPress, dhe gjithashtu shtojca, ruajnë të dhënat në bazën e të dhënave tuaja, të cilat nga ana tjetër ngadalësojnë faqen tuaj te internetit me kalimin e kohës. Karakteristikat në WordPress, të tilla si mundësimi i rishikimeve të postimit, pingbacks dhe lidhjeve të reklamave mbështeten shumë në bazën e të dhënave tuaja për ruajtje. Gjithashtu, kini kujdes nga shtojcat që ruajnë të dhënat statistikore dhe përdoruesit dhe shkrimet.

Për ta korrigjuar këtë, pastroni rregullisht bazën e të dhënave tuaja duke përdorur shtojca të automatizuar si WP-Optimizim (për WordPress). Nëse keni ndonjë platformë tjetër, përdorni ky burim për të pastruar bazën e të dhënave tuaja me dorë. Këto masa shpesh anashkalohen nga pronarët e faqeve të internetit, por ato mund të kenë një ndikim të jashtëzakonshëm në rritjen e shpejtësisë së faqes suaj të internetit.

Hapi 13: Ulja e numrit të skedarëve Javascript dhe CSS në faqen tuaj të internetit

Shfletuesi i një vizitori mund të trajtojë të gjitha skedarët JavaScript dhe CSS në faqen tuaj të internetit si skedarë individuale. Kjo, nga ana tjetër, prodhon kërkesa të shumta, gjë që ngadalëson kohën e ngarkimit të faqes suaj të internetit. Ju mund të zvogëloni numrin e këtyre skedarëve individualë, ose t’i minifikoni ato, duke i vendosur ato në një vend.

Hapi 14: Eliminimi imazhe të shumta Background

Duke pasur imazhe të shumta në sfond rezulton në kërkesa të shumta për serverin tuaj për të ngarkuar imazhet. Më shumë kërkesa rezultojnë në një kohë më të ngadaltë ngarkimi. Ju mund ta rregulloni këtë duke kombinuar imazhet e sfondit në vetëm një skedar. Shfrytëzojnë sprites imazh për të siguruar që shfletues vetëm duhet të bëjë një kërkesë për të ngarkuar imazhin e sfondit.

Shumë shabllone në internet janë të përbërë nga disa imazhe të ndryshme të sfondit. Kur i kombinoni ato në një, arrini tre gjëra. Së pari, ju të minimizuar numrin e kërkesave të bëra në serverin tuaj. Ju gjithashtu ulni numrin e bajtëve që shfletuesi duhet të shkarkojë. Së fundi, ju zvogëluar vonesat roundtrip shkaktuar kur serveri juaj ka për ta shkarkuar nga vende të tjera.

Bëni faqen tuaj të internetit më të shpejtë duke përdorur SpriteMe. kjo Artikull i revistës Smashing bën sugjerime të mira gjithashtu.

Duke pasur imazhe të shumta në sfond rezulton në kërkesa të shumta për serverin tuaj për të ngarkuar imazhet. Më shumë kërkesa rezultojnë në një kohë më të ngadaltë ngarkimi. Ju mund ta rregulloni këtë duke kombinuar imazhet e sfondit në vetëm një skedar. Përdorni spritet e figurës për të siguruar që shfletuesit duhet vetëm të bëjnë një kërkesë për të ngarkuar imazhin e sfondit.

Shumë shabllone në internet janë të përbërë nga disa imazhe të ndryshme të sfondit. Kur i kombinoni ato në një, arrini tre gjëra. Së pari, ju minimizoni numrin e kërkesave të bëra në serverin tuaj. Ju gjithashtu ulni numrin e bajtëve që shfletuesi duhet të shkarkojë. Së fundmi, ju zvogëloni vonesat në rrethin e shkaktuar kur serveri juaj duhet të shkarkojë nga vendet e tjera.

Bëni faqen tuaj të internetit më të shpejtë duke përdorur SpriteMe.  kjo Artikull i revistës Smashing bën sugjerime të mira gjithashtu.

Hapi 15: Përdorni një lidhje të vetme të hapur për të bërë kërkesa për server

Perdorimi-httpNë mënyrë tipike, kërkesat e skedarëve të serverit plotësohen mbi baza individuale. Hapet një lidhje, skedari është rrëmbyer, lidhja mbyllet dhe hapet një lidhje e re për kapjen e skedarit tjetër. Kjo është joefikase, duke rezultuar në përdorim më të madh të memorjes dhe një kohë më të ngadaltë të ngarkimit të faqes në internet.

Përdorni HTTP mbajtur-gjallë që të ketë të gjitha kërkesat e bëra skedarëve nëpërmjet një lidhje të hapur. Procesi është mjaft i thjeshtë. Thjesht kopjoni dhe ngjitni kodin e mëposhtëm në skedarin .htaccess:

Set header Lidhja mbaj gjallë

Në varësi të serverit tuaj, ju gjithashtu mund të ndiqni hapat këtu ose këtu për të mundësuar mbajtjen gjallë.

Në mënyrë tipike, kërkesat e skedarëve të serverit plotësohen mbi baza individuale. Hapet një lidhje, skedari është rrëmbyer, lidhja mbyllet dhe hapet një lidhje e re për kapjen e skedarit tjetër. Kjo është joefikase, duke rezultuar në përdorim më të madh të memorjes dhe një kohë më të ngadaltë të ngarkimit të faqes në internet.

Përdorni HTTP vazhdimisht për të bërë të gjitha kërkesat e skedarëve përmes një lidhjeje të hapur. Procesi është mjaft i thjeshtë. Thjesht kopjoni dhe ngjitni kodin e mëposhtëm në skedarin .htaccess:

Set header Lidhja mbaj gjallë

Në varësi të serverit tuaj, ju gjithashtu mund të ndiqni hapat këtu ose këtu për të mundësuar mbajtjen gjallë.

Hapi 16: Skanoni për lidhje të thyera në URL-të tuaja JavaScript, CSS dhe Image

Nëse keni lidhjet e thyera në tuaj URLs JavaScript, CSS, apo imazh, faqen tuaj mund të jetë duke përjetuar frustratingly herë ngarkimit të ngadalshëm. Ju duhet të skanoni për këto lidhje të thyera dhe t’i zgjidhni ato për t’u dhënë vizitorëve tuaj një përvojë më të mirë të shfletimit. Ndërsa jeni në të, kërkoni për të gjitha lidhjet e tjera të prishura, të cilat nuk ndikojnë domosdoshmërisht në shpejtësinë e faqes tuaj, por ndikojnë negativisht në përvojën e përdoruesit negativisht.

Hapi 17: Pritini të gjitha imazhet në faqen tuaj të internetit

Lidhja e nxehtë e imazhit, ose “lidhja në linjë” është kur ju shmangur imazhet e ngarkimit në serverin tuaj nga vetëm i lidhur me një imazh në një faqe interneti. Teorikisht, kjo ju kursen bandwidth, por ajo në fakt mund të zvogëlojë shpejtësinë e internetit tuaj, veçanërisht në qoftë se imazhi hosting website është poshtë ose është vetë ngarkimit të ngadalshëm.

Një rregull i mirë është që së pari të presësh imazhet në uebfaqen tënde përpara se të lidhesh me to.

Hapi 18: Pritni sa më shumë skedarë në serverin tuaj sa të jetë e mundur

Shtë gati e pashmangshme që faqja juaj e internetit të mbështetet në uebfaqe të tjera për skedarë, siç janë videot e ngulitura dhe multimedia të tjera. Sidoqoftë, nëse ka shumë kërkesa të jashtme ose jeni duke kërkuar nga faqet e internetit të ngadalta, shpejtësia e faqes suaj të internetit do të ndikohet negativisht.

Kufizojnë këtë mundësi duke organizuar sa më shumë fotografi të jetë e mundur në serverin tuaj. Sigurohuni të verifikoni besueshmërinë e faqeve në internet nga të cilat kërkoni.

Hapi 19: Kontrolloni cilësinë e CMS tuaj

Si kornizë e gjithë faqes suaj të internetit, një CMS mund të ndikojë në shpejtësinë e faqes suaj të internetit. CMS me reputacion si WordPress dhe Drupal si dhe HTML e thjeshtë janë plotësisht të përshtatshme për të optimizuar kohën e ngarkimit të faqes suaj të internetit. CMS më pak me reputacion e vënë në uebfaqen tuaj rrezik për herë më të ngadaltë të ngarkimit. Vitalshtë thelbësore që ju të bëni teste dhe të bëni detyrat e shtëpisë tuaj për t’u siguruar që CMS juaj është më e mira për të optimizuar shpejtësinë e faqes tuaj.

Si kuadrin e të gjithë faqen tuaj, një CMS mund të ndikojnë në shpejtësinë e faqen tuaj te internetit. CMSs reputacion të tilla si WordPress dhe Drupal, si dhe HTML të thjeshtë janë të përshtatshme të përkryer për të optimizuar kohën tuaj website ngarkimit. CMS më pak me reputacion e vënë në uebfaqen tuaj rrezik për herë më të ngadaltë të ngarkimit. Vitalshtë thelbësore që ju të bëni teste dhe të bëni detyrat e shtëpisë tuaj për t’u siguruar që CMS juaj është më e mira për të optimizuar shpejtësinë e faqes suaj të internetit.

Hapi 20: Kushtojini vëmendje nëse skedarët tuaj PHP po ngadalësojnë faqen tuaj të internetit

Ndërsa PHP gjithçka, por eliminon që të hyrni pa pushim të njëjtin informacion në faqen tuaj të internetit, ai gjithashtu mund të ngadalësojë faqen tuaj te internetit. Ju mund të bëni një nga dy gjërat për të korrigjuar këtë: zëvendësoni skedarët PHP me skedarë statikë HTML, ose nëse mundeni’Bëni atë, përdorni një përshpejtues PHP.

Përshpejtuesit e PHP janë të dobishëm për faqet që duhet të mbështeten shumë në PHP. kjo Artikulli Wikipedia është e dobishme në renditjen e disa përshpejtuesve të mirë PHP që mund të përdorni.

Ndërsa PHP gjithçka, por eliminon që të hyrni pa pushim të njëjtin informacion në faqen tuaj të internetit, ai gjithashtu mund të ngadalësojë faqen tuaj te internetit. Ju mund të bëni një nga dy gjërat për ta korrigjuar këtë: zëvendësoni skedarët PHP me skedarë statikë HTML, ose nëse nuk mund ta bëni këtë, përdorni një përshpejtues PHP.

Përshpejtuesit e PHP janë të dobishëm për faqet që duhet të mbështeten shumë në PHP. kjo Artikulli Wikipedia është e dobishme në renditjen e disa përshpejtuesve të mirë PHP që mund të përdorni.

Hapi 21: Disaktivizoni lidhjen e jashtme të figurave tuaja

Kur faqet e internetit të tjera lidhin lidhjen me imazhet tuaja, ato në thelb po heqin bandën tuaj. Sa herë që një nga vizitorët e tyre përpiqet të shikojë imazhet, një kërkesë i bëhet serverit tuaj. Disaktivizoni lidhjen e nxehtë për të mos lejuar që kjo të ndodhë!

Ndiqni këshillën e dhënë në këtë artikull mbi Hongkiat për të parandaluar lidhjen e nxehtë të imazheve tuaja. Për më tepër, kjo mjet ju lejon për të gjeneruar një Htaccess file për të parandaluar hotlinking e imazheve tuaja.

Kur faqet e internetit të tjera lidhin lidhjen me imazhet tuaja, ato në thelb po heqin bandën tuaj. Sa herë që një nga vizitorët e tyre përpiqet të shikojë imazhet, një kërkesë i bëhet serverit tuaj. Disaktivizoni lidhjen e nxehtë për të parandaluar që kjo të ndodhë!

Ndiqni këshillat e dhëna në këtë Artikulli në Hongkiat për të parandaluar lidhjen e nxehtë të imazheve tuaja. Për më tepër, kjo mjet ju lejon të gjeneroni një skedar .htaccess për të parandaluar lidhjen e nxehtë të imazheve tuaja.

Filloni Tani duke Testuar Shpejtësinë e Uebfaqes Suaj!

Tani që keni ndjekur këshillat dhe truket më lart për të përmirësuar shpejtësinë dhe performancën e faqes tuaj, merrni një moment për të provuar shpejtësinë e faqes tuaj të internetit për të parë ndikimin që kemi bërë. Sigurohuni që të lini një koment më poshtë nëse ne ju kemi ndihmuar të zgjedhni dhe përmirësoni cilësinë e përvojës suaj në faqen e internetit.

Këto janë mjetet e mia të preferuara për vlerësimin e shpejtësisë së faqes suaj të internetit:

Testi i Shpejtësisë së faqes në internet Pingdom: Ky mjet ju lejon të përqendroheni në minimizimin e kohës së ngarkimit të faqes suaj të internetit dhe uljen e numrit të kërkesave të serverëve që janë bërë. Për më tepër, ajo përmban një mjet krahasimi që ju lejon të shihni se si performon uebfaqja juaj kundër uebfaqeve të tjera.

GTMetrix: Këtu ju jepet një vlerësim nga A në F pas analizave nga Google Pagespeed Insights dhe Yslow. Janë dhënë sugjerime për optimizim.

Analizuesi i faqes në internet: Përdorni këtë mjet për të zbuluar informacione për madhësinë e faqes dhe kohën e shkarkimit. Janë dhënë sugjerime për përmirësim.

Insajtet e Google Pagespeed: Këtu ju merrni një rezultat deri në 100. Një tipar interesant është se ky mjet ju lejon të provoni shpejtësinë e lëvizshme.

YSlow: Ky mjet për të vlerësuar shpejtësinë e faqes së internetit nuk është në rregull të rregullave të Yahoo!.

Testi i faqes në internet: Këtu shpejtësia e faqes suaj të internetit vlerësohet në një shkallë që shkon deri në 100.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map